Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

ξεχάστηκε τελείως η πλάσμα υποψηφία του debate μας κυρία 46ΡΖ80...
παρά τις κριτικές που δέχτηκε στο εξωτερικό, εξακολουθώ να πιστεύω
ότι ως τεχνολογία έχει ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ σε σήμα SD ανάλυσης, λόγω ρευστότητας κίνησης, μηδενικού responce time και συστήματος 100hz -και πολύ καλού μαύρου.

Προβαδισμα θα ειχε αν η Panasonic χρησιμοποιουσε εναν επεξεργαστη της προκοπης με καλο Upscaling. Τωρα ειναι απλα μια μετρια τηλεοραση που ξεχωριζει απο τις αλλες μονο λογω της διαφορετικοτητας της. Γι'αυτο ακομη και σε SD η 656 ειναι καλυτερη.

Σε HD επισης νομιζω οτι και παλι το sharpness και την λεπτομερεια των LCD δεν το φτανει λογω αυτης της αναλογικοτητας που λεει και ο Γιωργος.

Εχω δει και 52α656 πολυ καλη (αλλα την βρισκω λιγο τσιμπημενη στην τιμη σε σχεση με τις αλλες) και pz και 47lg6000 η καλυτερη ειναι η α656 αλλα λεω για sony γιατι πιστευω οτι ειναι πιο value for money.

Θωμά όσο για τις αντανακλάσεις της Α656 δυστυχώς είναι πολλές...σε κάθε σκοτεινό πλάνο βλέπεις τον εαυτό σου να σε παρακολουθεί...
ταπεινή μου άποψη είναι ότι ήταν περισσότερες από 42ΡΧ80 και 42 ΚΟΥΡΟ που σύγκρινα στο ΜΜ την προηγούμενη εβδομάδα...και συμφωνούσε μαζί μου και η σύζυγος...τώρα βέβαια με τα φώτα φθορισμού στην οροφή και την ανοιχτωσιά του χώρου είναι πολύ πιθανόν το συμπέρασμα να είναι στρεβλωμένο...

...Μεταφέροντας τη μάχη σε καθαρά υγροστυσταλλικό στρατόπεδο, τώρα που η W4000 είναι 300 ευρώ φθηνότερη από την Α656, αναρωτιέμαι αυτά τα 100 χέρτζ αν αξίζουν αυτά τα λεφτά...αν κάνουν διαφορά...δηλαδή με απλά λόγια όταν θα βλέπω ΝΒΑ finals από ΣΠΟΡ+ , σε μια θεωρητική σύγκριση Α-Β στο σαλόνι μου-νύχτα, σκοτάδι, μόνος, αναψυκτικό ή μπύρα και "παράνομα"πατατάκια- θα..καταλάβαινα καμιά διαφορά; ή η Σόνυ διαχειρίζεται τόσο μια χαρά την κίνηση που όλα είναι ΟΚ; εδώ σε θέλω!! μην ξεχνάμε έχει λιγότερο κόστος, μεγαλύτερο prestige, επίγειο HD MPEG , καλύτερη σχεδίαση, πιο ισορροπημένο πάνελ για τις αντανακλάσεις...(α ρε αυτά τα 100 χζ να τα βάζανε και τις έβραζα τις Χ και Ζ...)

Last edited:
Bεβαια τον χειμωνα οταν η sony φερει την επομενη 52χ3500 στα 3000-3200 ευρο θα παρει παλι την κορυφη στις lcd γιατι γενικα με kuro στα 3500-3600 δεν τα βγαζει περα.

μωρέ εγώ θα την περίμενα την Ζ4500, αλλά ας όψονται οι οικογενειακές πιέσεις που μετά από ένα χρόνο άμυνας με πήρανε πρέφα και περάσαν στην επίθεση...
εν πάσει περιπτώσει αυτό το εδώ και τώρα είναι μεγάλη χαρά κι ευθύνη, η επιλογή θα μας συντροφέψει αρκετά χρόνια...(για όποιον έχει ή σκοπεύει να κάνει παιδιά: ρε σεις έχετε δει πόσο κάνουν τα αλουμινένια ποδήλατα;;;)

Για τις τιβι τώρα: κλίνω προς Α656 μετά και την ανάγνωση του ΕΙΚΟΝΑ-ΗΧΟΣ και του rivers, 2 πανελληνικών σταθερών! (Γιάννη αστειάκια λέμε...ευχαριστώ πολύ για την άψογη συνδρομή σου στην απόφαση-αν όμως πας Αθήνα και πάρεις καμιά άλλη θα γίνει εδώ ο διαξιφισμός του αιώνα, ή αλλιώς το πελεκούδι που όλο καίγεται και ποτέ δεν σώνεται...).
πολύ καλή σε όλα της, το μόνο που με χαλάει είναι η τιμή της, θα προτιμούσα να την έπαιρνα Αύγουστο 400 ευρώ κάτω...

Εχουμε καιρο για nba finals πρωτα πρεπει ο manu και οι spurs να πεταξουν τον kobe εξω απο τον τελικο με το ζορι φετος να δουμε celtics-lakers τελικο.

Παιδια η 656 αν εξαιρεσουμε τις ανακλασεις ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει. Μην ξεχναμε οτι εχει παρει κριτικες που μονο η Χ3500 εχει παρει ως τωρα.

Αρνητικο και θετικο μαζι το clear panel. Αρνητικο για ανακλασεις αλλα θετικο γιατι δινει μια εικονα 3D.

Προβαδισμα θα ειχε αν η Panasonic χρησιμοποιουσε εναν επεξεργαστη της προκοπης με καλο Upscaling. Τωρα ειναι απλα μια μετρια τηλεοραση που ξεχωριζει απο τις αλλες μονο λογω της διαφορετικοτητας της. Γι'αυτο ακομη και σε SD η 656 ειναι καλυτερη.

Δεν συνάδει αυτό ...περί επεξεργαστή με καλό upscaling.
Κι αυτό διότι το τηλεοπτικό δεν γίνεται...upscaled.

Ρίξτε μια ματιά εδώ η 52 χ3500 με 3350 πριν από 2-3 μήνες είχε 4200.

http://www.electroptica.gr/view_pro...08c9a&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

Αν κάποιος αποφασίσει να ξοδέψει κοντά στα 3 χιλιάρικα που έχουν αρκετές καλές tv μπορεί να κάνει την καρδιά του πέτρα και βουρ για την Χ.
Κρίμα που η α656 γυαλίζει τόσο πολύ, έχει καταπληκτική εικόνα και φοβερό ντιζάιν μ´αρέσει πολύ. Γι όποιον μπορεί να κάνει λίγο υπομονή είναι σίγουρο οτι θα γίνει πιό προσιτή η τιμή.
Για να δούμε.....

οντως πολυ καλη τιμη
θα επικοινωνησω μαζι τους οταν το παρω αποφαση να πουλησω την 46αρα γιατι αυτες οι 52'' ειναι λουκουμι!

Απάντηση: Re: Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

Δεν συνάδει αυτό ...περί επεξεργαστή με καλό upscaling.
Κι αυτό διότι το τηλεοπτικό δεν γίνεται...upscaled.

Τι εννοείς πως δεν γίνεται upscaled το τηλεοπτικό ?

Το τηλεοπτικό σήμα έχει 576 γραμμές (interlaced) και η PZ80 έχει 1080 γραμμές. Το πόσο καλά θα γεμίσει η διαφορά των 500 γραμμών εξαρτάται από την ποιότητα του deinterlacing και την επεξεργαστική ισχύ του scaler της τηλεόρασης.

Σας παραθέτω κάποιες απορίες - ερωτήσεις που μου δημιουργήθηκαν διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες αυτού του τοπικ.

Τελικά ρε παιδιά εσείς που γνωρίζετε ποια τα υπέρ και τα κατά έχουν οι τεχνολογίες plasma vs tft/lcd με βάση τα ίδια μοντέλα σε ίντσες και χαρακτηριστικά.
Ένα μείον των plasma που ξέρω γνωρίζω είναι το ότι η τηλεοράσεις τεχνολογίας plasma είναι πολύ ποιο ακριβές από τις αντίστοιχες τεχνολογίας tft/lcd γι' αυτό και ο περισσότερος κόσμος αγοράζει tft/lcd και οχι πλάσμα με αποτέλεσμα να ανταλλακτικά να είναι και ποιο φτηνά και ποιο εύκολο να τα βρεις.
Τα αλλά υπέρ και κατά θα μου τα πείτε εσείς.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Υ.Γ. Νόμιζα ότι ήταν τοπικ που συγκρίνει 3 και όχι 2 τηλεοράσεις και το λέω αυτό γιατί την panasonic δεν βλέπω να την πολυσυζητατε...

Re: Απάντηση: Re: Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

Τι εννοείς πως δεν γίνεται upscaled το τηλεοπτικό ?

Το τηλεοπτικό σήμα έχει 576 γραμμές (interlaced) και η PZ80 έχει 1080 γραμμές. Το πόσο καλά θα γεμίσει η διαφορά των 500 γραμμών εξαρτάται από την ποιότητα του deinterlacing και την επεξεργαστική ισχύ του scaler της τηλεόρασης.

Φυσικα και γινεται... οπως ακριβως τα λες μαλιστα!

Re: Απάντηση: Re: Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

Kατα λαθος το εγραψα στο αλλο νημα και το μεταφερω και εδω...

Συγκριση W4000 με PZ80 σε SD...

Standard-def content looked rather good on the Sony KDL40W4000. On top of excellent blacks and colours, the LCD HDTV did a better than average job of upconverting 576i video signal to fit onto its 1920 x 1080 high definition screen. Sufficient detail and sharpness were preserved without introducing excessive halos (which would have suggested overzealous/ undefeatable edge-enhancement). We could tolerate sitting as near as 6 feet away from the television, as long as the quality of the source was not too poor and the aspect ratios were matched (i.e. [4:3] for 4:3 material, and [Wide] for 16:9)....

Without the aid of edge enhancement, the scaling quality on the Panasonic TH42PZ80 plasma HDTV was mediocre at best, so perhaps there is a case for sprinkling in a touch of overenhancement (by increasing [Sharpness] a couple of notches) for standard-definition content. We were also disappointed by no improvement in posterization in spite of the full HD native screen resolution, although these usually only reared their ugly heads with poor source (low bit-rate, highly compressed broadcast material) and during fade-in/ fade-to-black...

Παιδια εγω παντως που εχω την 40Α656 εχω παθει πλακα... Ειλικρινα σε ποιοτητα χρωματων δε τη συγκρινω με καμια.

Παιδια εγω παντως που εχω την 40Α656 εχω παθει πλακα... Ειλικρινα σε ποιοτητα χρωματων δε τη συγκρινω με καμια.

Λογικο ειναι να εχεις παθει πλακα. Αφου η τηλεοραση αυτη ειναι κορυφη σε ολους τους τομεις.-bye-

Γιαννη προς τα εκεί τελικά ?

To ερωτημα αυτο θα λυθει οταν θα τα πουμε απο κοντα την αλλη εβδομαδα.-bye-

Παντως η 656 εχει παρει απο ολους οσους την εχουν δει φοβερες κριτικες.

Το προβλημα του "auto focus" φαινεται επισης να λυθηκε με το update.