Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και στις τρεις εκδοσεις τζιφος. Στις δυο πρωτες επανεκινηση, στη τριτη κολησε. (με 2005 FW)
Τι μαγικα της εκανες βρε Mechpanos και δουλεψε?

Last edited:
Δεν έκανα μαγικά ρε μάγκες...απλά, το αντέγραψα στην μνήμη και το έτρεξα από την TV!
Δοκιμάστε να βγάλετε το stickάκι, μήπως μπερδεύεται, και τρέξτε το μέσα απ το μενού Games/Παιχνίδι του Content Library...
Επίσης, καθώς η Β750 που έχω έχει κωδικό "W" και όχι "P" δηλαδή είναι CI και όχι CI+, περνάμε μόνο τον φάκελο samygodca...τα λέει στο INSTALL

(2b) Install for "CI" device

Copy the second folder 'samygodca' from step 1 to root folder on
USB storage medium. It should appear like this:

<USB ROOT>
+-samygodca
- clmeta.dat
- libavcodec.so.52
- libavcore.so.0
- libavformat.so.52
- libavutil.so.50
- libdca.so.disabled
- samygodca.png
- samygodca.so
- samygodca_inj.so

Then plug in USB storage into the TV and select content manager.
Locate under "GAME" the entry "SamyGO DCA module" and copy
this item to your TV memory.

Όσον αφορά το 2κάναλο, εμένα με ικανοποιεί αφού προς το παρόν μόνο την TV έχω και από εκεί ακούω...δεν ξέρω, αλλά νομίζω το συγκεκριμένο δεν κάνει passthrough από την οπτική έξοδο για ενισχυτή!

Τελικα ολα καλα mechpanos, και ευχαριστω για τις οδηγιες.
Στη σελιδα του μοντουλ χρειαζεται λιγη αναμονη πριν πατησω το ΟΚ,
για να στανιαρει η μνηνη. Επισης λιγα files με το γνωστο προβλημα
του "header compression" δεν τρεχουν. Καλη χρονια.

Γύρισα τελικά στο firmware 2004.
Μπορώ να πω ότι έχει ένα θέμα με τους τίτλους που γίνονται scrolling. Στο προηγούμενο firmware που είχα (3001) ξεκινούσαν με "σπάσιμο" και μετα γινόταν ομαλή ροή. Τώρα δεν περνάνε μόνο με "σπάσιμο".
Δεν έχω δοκιμάσει ακόμη όμως να απενεργοποιήσω τα 200Hz μήπως αυτό βοηθήσει την κατάσταση.
Γνωρίζετε κάτι άλλο για το θέμα αυτό;

Καλή χρονιά σε όλους!!!!

Μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει (λέω "μας" γιατί διαβάζω στο φόρουμ ότι και άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα). Έχετε καμμιά ιδέα αν αυτό είναι πρόβλημα του firmware ή καποιων ρυθμίσεων που πρέπει να κάνουμε;

Καλή Χρονιά !!!

Δοκίμασε διαφορετικές προρρυθμίσεις στο MotionPlus, παίξε και με τις επιλογές blur/judder reduction στην custom προρρύθμιση, ή απενεργοποίησε το εντελώς.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό, ως βοήθημα στις διάφορες δοκιμές σου...

Καλή χρονιά σε όλους!!!!

Μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει (λέω "μας" γιατί διαβάζω στο φόρουμ ότι και άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα). Έχετε καμμιά ιδέα αν αυτό είναι πρόβλημα του firmware ή καποιων ρυθμίσεων που πρέπει να κάνουμε;

Υπ' οψιν οτι δεν ειναι η TV που θα σου δωσει αψεγαδιαστη κινηση. (Το interpolararization βλεπεις.) Αναλογα με την ποιοτητα και το περιεχομενο του αρχειου καθως και αναλογα με τις υπολοιπες ρυθμισεις της εικονας θα πρεπει να μαθεις να ζεις ή με λιγη μαρμελαδιτσα ή με λιγα σπασιματακια.
Παντως στο θεμα της κινησης και εγω θεωρω οτι το "κλειδωμενο" 3001 ειχε τα καλυτερα αποτελεσματα απο ολα αυτα που δοκιμασα.

Last edited:
Ρε παιδια απ'οτι ειδα εχετε βαλει πολλοι απο εσάς τα τελευταία firmare. Εγω οσο και να προσπαθω δεν γινεται... Η τηλεοραση μου λεει πως δεν βρισκει αρχειο προς αναβαθμιση.

Αν μπορειτε , σε οσους εγινε η αναβαθμιση πειτε μου απο που τα κατεβασατε...

Εχω την 46' Β750 LCD.
Eυχαριστώ.

Ποιο εχεις τωρα και ποιο θες να περασεις?

Και γιατι θες να περασεις το τελευταιο firmware οταν οι πιο πολλοι το εχουν ξηλωσει? Μονο προβληματα εχουν τα κλειδωμενα 3000

Ok φιλε το περασατ το τελευταιο 3001.1... Το περασα μηπως και παιζει DTS αλλα τιποτα.

Τωρα προσπαθω να κανω αυτα που λεει ο φιλος mechpanos , αλλα δεν τα καταφερνω...

Βασικα δεν βρισκω το Service Menu για να ενεργοποιησω το Wiselink Write...

Για βοηθα λιγο ρε παλικαρι...

Για το Service Menu ->wiselink write :
http://sourceforge.net/apps/mediawiki/samygo/index.php?title=Service_Menu

Πρόσεχε πολύ όμως τί πειράζεις, γιατί αν αλλάξεις κάτι που δεν πρέπει μπορεί να μπλοκάρεις την τηλεόραση ή να βρεθείς εκτός εγγύησης!

Για τα άλλα, δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω - έχω το 2005 firmware

Το βρηκα το Service Menu , ενεργοποιησα το wiselink write , το εκανα αντιγραφη στη memory της τηλεορασης. Και βλεπω τωρα 2 καινουργια στο "Παιδιά" και οχι στο "παιχνδι". Το ενα ειναι το SamyGo DCA module και [SamyGo DCA for CIP]. Το δευτερο δεν μπορει να το τρεξει.... Το πρωτο οταν το τρεχω κανει μια μαυρη φλασιά και με γυρνάει παλι στη λιστα.

Και μαγκες το DTS παιζει μια χαρα με την καινουργια καινουργια version την 3001.1.

Aρα δεν χρειαστηκε να γυρισω πισω στην παλια 2005...

Μπράβο ρε φίλε!!! Με'γεια το DTS!!!
To SamygoDCA το τρέχουν όσοι έχουν μοντέλο με CI+ θύρα (στο serial number αναγράφεται το γράμμα P και όχι W) στην Ελλάδα νομίζω μόνο CI μοντέλα έχουν κυκλοφορήσει...οπότε κρατάς μόνο το 1ο...

Μπράβο να το ξέρουν και οι υπόλοιποι, η B750 και 650 βεβαίως, παίζουν πλέον DTS!

Με το firmware 2005 που δεν έχω πειράξει ποτέ από την αγορά της και μετά, παρατηρώ τον τελευταίο καιρό ότι η τηλεόραση με ενεργοποιημένα τα 200Hz σε clear-smooth mode εμφανίζει πολύ άσχημη απόκριση...
Συγκεκριμένα, scrolling γράμματα που περνούν από την οθόνη του εκάστοτε καναλιού αλλά και οι ίδιες οι σιλουέτες από τα πρόσωπα που κινούνται, εμφανίζουν ένα τρεμόπαιγμα και μια εσφαλμένη απεικόνιση της κίνησής τους...
Σαφώς την ευθύνη έχουν τα 200Hz γιατί όταν τα απενεργοποιώ τα σφάλματα δεν υπάρχουν...
Θα έλεγα, επίσης, ότι το μόνο mode στα 200Hz που εμφανίζει καλή πιστότητα είναι εκείνο του normal...
Γιατί αυτό φίλτατοι;
Δεν θα έπρεπε να μην συναντούμε τέτοια θέματα;
Εσείς με διαφορετικά firmware εντοπίζετε το ίδιο φαινόμενο ή αυτό έχει ομαλοποιηθεί;
Θα ήθελα πολύ να διαβάσω τις γνώμες σας επί αυτού...

Η δικη μου γνωμη ειναι οτι το συστημα βελτιωσης κινησης της σαμσουνγκ ειναι ανεπαρκες. Η σονυ φερ' ειπειν, ουτε κατα διανοια να εχει τετοια θεματα.

Βρε skysound αφού κι εσύ είσαι κάτοχος μιας Samsung...
Άσε τις Sony και έλα να βρούμε τι να κάνουμε με το θέμα αυτό...
Εσύ έχεις παρατηρήσει ανάλογα προβλήματα στη δικιά σου;

Εγώ επέστρεψα από το 3001 σε 2005 και έπαψε να μου εμφανίζει προβλήματα στο scrolling. Τις ρυθμίσεις για τα 200Hz δεν τις έχω πειράξει...

Εγώ επέστρεψα από το 3001 σε 2005 και έπαψε να μου εμφανίζει προβλήματα στο scrolling. Τις ρυθμίσεις για τα 200Hz δεν τις έχω πειράξει...

Άσχετο με το παραπάνω, αλλά μήπως ξέρει κανείς αν το δικό μας μοντέλο υποστηρίζει wireless remote control;

Re: Απάντηση: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ, δυστυχώς, με 2005 έχω αρκετά προβλήματα με το scrolling...
Δεν ξέρω τι να κάνω...
Και τα 200Hz είναι off, έτσι;

Βαλε τη ρυθμιση στο τυπικο οταν ειναι για τηλεοπτικο σημα, για hd στο off.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung B750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Βαλε τη ρυθμιση στο τυπικο οταν ειναι για τηλεοπτικο σημα, για hd στο off.

Τυπικό είναι το Normal;
Γιατί έχω Αγγλικό menu!
Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω...
Είχες το ίδιο θέμα κι εσύ και το έλυσες με τα παραπάνω;