Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γειά χαρά
Είμαι εδώ και μερικές εβδομάδες κάτοχος της συγκεκριμένης τηλεόρασης.
Έχω τις παρακάτω απορίες

1) Αν ενεργοποιήσω το teletext σε οποιαδήποτε κανάλι τότε το βλέπω μεν αλλα τα fonts είναι ακαταλαβίστικα. Ουσιαστικά δεν διαβάζονται. Έχει ξανασυναντήσει κανείς κάτι ανάλογο ? Μήπως φταίει το ότι έχω ορίσει σαν γλώσσα των μενού τα αγγλικά και όχι τα ελληνικά?

2) Έχω 2 ωραιότατα εξωτερικά ηχεία και επιχείρησα να τα συνδέσω στην τηλεόραση. Επέλεξα σαν πηγή ήχου "External Speakers" (από τα μενού) και τα σύνδεσα (με καλώδιο RCA) στις πίσω υποδοχές της. Το αποτέλεσμα είναι σιγανός βόμβος και τίποτα άλλο. Δοκίμασα και στη άλλη υποδοχή με ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Φυσικά αν τα συνδέσω στην είσοδο για τα ακουστικά (και επαναφέρω την ρύθμιση απο τα μενού) δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πως συνδέει κάποιος τελικά 2 εξωτερικά ηχεία στην τηλεόραση?

3) Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το Internet TV που έχει ? Έχει καμμία χρησιμότητα στην Ελλάδα ή όχι ?

Πολύ πιθανόν να έχουν απαντηθεί τα παραπάνω ερωτήματα. Αν ναι απλά δώστε μου ένα link να το μελετήσω.

Ευχαριστώ!

1. Ελληνικό teletext με ελληνικό μενού.
2. Εγώ έβγαλα ήχο με αντάπτορα από σκάρτ σε rca. Η μια υποδοχή σκάρτ μου βγάζει τον ήχο της tv ανεξάρτητα τι πηγή σήματος βλέπω και άλλη θέση σκάρτ μου δίνει τον ήχο από το hdmi. πρέπει να δοκιμάσεις αλλάζοντας τη θέση του.
3.Εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ .(έχω μόνιμο pc στην tv) αλλά το θεωρώ μα @@@.

Attachments

• DSC00572.jpg
    DSC00572.jpg
    50.8 KB · Views: 33
Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

1. Ελληνικό teletext με ελληνικό μενού.
2. Εγώ έβγαλα ήχο με αντάπτορα από σκάρτ σε rca. Η μια υποδοχή σκάρτ μου βγάζει τον ήχο της tv ανεξάρτητα τι πηγή σήματος βλέπω και άλλη θέση σκάρτ μου δίνει τον ήχο από το hdmi. πρέπει να δοκιμάσεις αλλάζοντας τη θέση του.
3.Εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ .(έχω μόνιμο pc στην tv) αλλά το θεωρώ μα @@@.

καλη η ιδεα για να παρεις τον ηχο απο scart αλλα απο ενισχυση τι γινεται ?? γιαυτο ρωτησα αν εχει αυτοενισχυομενα... αλλιως.. θα παιζουν με 3watt (οσο εχει η tv τεσπα..)

Re: Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

1) ΝΑΙ
2) πρωτο λαθος : τα 2 rca που συνεδεσες τα ηχεια ειναι τα component IN!! οποτε δεν ειναι εξοδος ηχου αλλα εισοδος. 2 ηχεια hifi δεν μπορεις να τα συνδεσεις κατευθειαν στην τιβι. ειναι αυτοενισχυομενα? οπως κ ναχει ο μονος τροπος να παρεις ηχο απτην τιβι ειναι η οπτικη ινα και η εξοδος ακουστικων. 2 ηχεια hifi δεν μπαινουν πανω στην tv παρα μονο με τη μεσολαβηση ενος ενισχυτη ή κατι παρομοιο.
3) τι εννοεις ΠΩΣ ? πατας το πληκτρο internet στο κοντρολ κ σε παει στο αντιστοιχο interface. χρησιμοτητα? μπορεις να δεις κ να κανεις αναζητηση youtube και αλλα παρομοια site(3 στο συνολο), update(δε δουλευει σωστα παντα...σχεδον ποτε θαλεγα). μπορεις ακομα να δεις photos απο site φωτογραφιων και να ενημερωθεις απτη ΝΑΥΤΕΜΠΟΤΙΚΗ και απο το history channel. αφου την εχεις... γιατι δεν την ψαχνεις ?????? :p:p:p:p:twoguns:
Παιδιά δώστε μόνο γνώμη γι αυτά που έχετε δοκιμάσει και μόνο.
Το θέμα είναι να μή δίνουμε λάθος πληροφορίες στο κόσμο. Εγώ έχω βγάλει ήχο σε ηχεία αυτοενισχυομενα και μάλιστα ανεξάρτητα απο το τι βλεπω στην tv.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλ

Παιδιά δώστε μόνο γνώμη γι αυτά που έχετε δοκιμάσει και μόνο.
Το θέμα είναι να μή δίνουμε λάθος πληροφορίες στο κόσμο. Εγώ έχω βγάλει ήχο σε ηχεία αυτοενισχυομενα και μάλιστα ανεξάρτητα απο το τι βλεπω στην tv.

ναι εχεις δικιο. με αυτοενισχυομενα γινεται με scart. αλλα πως θα ορισει ολοι οι ηχοι της τιβι να βγαινουν απτο scart??? αυτο που εκανες εσυ δεν το καταλαβα ετσι οπως τοπες :p

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις -

ναι εχεις δικιο. με αυτοενισχυομενα γινεται με scart. αλλα πως θα ορισει ολοι οι ηχοι της τιβι να βγαινουν απτο scart??? αυτο που εκανες εσυ δεν το καταλαβα ετσι οπως τοπες :p

θα σου εξηγήσω:
Συνδέοντας το σκάρτ στην πάνω θέση μου έδωσε τον ήχο της τηλεόρασης
δηλ. των καναλιών ακόμα κι άν άλλαζα την πηγή εισόδου σε hdmi συνέχιζα να ακούω τα κανάλια στα ηχεία ενώ έβλεπα hdmi. Πιστεύοντας οτι αυτό θα ρυθμίζεται απ´το μενού όσο κι άν έψαξα δεν βρήκα σχετική ρύθμιση. Άλλαξα τη θέση στο κάτω σκάρτ και τότε ως δια μαγείας έβγαλα τον ήχο από το hdmi που ήθελα. Ανακάλυψα δηλ εντελώς τυχαία ότι η πάνω θύρα σκαρτ έχει πάντα έξοδο τον ήχο των καναλιών (τελευταίο που έχεις δει) και το κάτω σκαρτ έχει έξοδο ηχου αυτό που βλέπεις. Δηλ. το Σαββατόβραδο ακούς το στην υγειά μας απο τα ηχεία σου συνδέοντας την πάνω θέση σκαρτ ενώ ταυτόχρονα σερφάρεις με το pc στην tv. σωστόςςς;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις -

.......Άλλαξα τη θέση στο κάτω σκάρτ και τότε ως δια μαγείας έβγαλα τον ήχο από το hdmi που ήθελα. Ανακάλυψα δηλ εντελώς τυχαία ότι η πάνω θύρα σκαρτ έχει πάντα έξοδο τον ήχο των καναλιών (τελευταίο που έχεις δει) και το κάτω σκαρτ έχει έξοδο ηχου αυτό που βλέπεις. ......

Φιλαράκι πολύ κορυφαία η πληροφορία που μας δίνεις ! Αμφιβάλλω αν το έχει ανακαλύψει αλλος απο ενεργός χρήστης του φόρουμ. Είναι κάτι που νομίζω δεν αναφέρεται ούτε καν στο εγχειρίδιο χρήσης.
Εγώ όμως ρε παιδιά εχω μια απορία, γιατί κανείς μα κανείς δεν θέλει να πάρει ήχο από την τιβι από την εξοδο ακουστικών ? Γιατι την σνομπάρετε ? Δεν βγάζει καλή ποιότητα ? Εγώ 8 μηνες τώρα έχω τα 2.1 ηχεία συνδεδεμένα στα ακουστικά !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντ

θα σου εξηγήσω:
Συνδέοντας το σκάρτ στην πάνω θέση μου έδωσε τον ήχο της τηλεόρασης
δηλ. των καναλιών ακόμα κι άν άλλαζα την πηγή εισόδου σε hdmi συνέχιζα να ακούω τα κανάλια στα ηχεία ενώ έβλεπα hdmi. Πιστεύοντας οτι αυτό θα ρυθμίζεται απ´το μενού όσο κι άν έψαξα δεν βρήκα σχετική ρύθμιση. Άλλαξα τη θέση στο κάτω σκάρτ και τότε ως δια μαγείας έβγαλα τον ήχο από το hdmi που ήθελα. Ανακάλυψα δηλ εντελώς τυχαία ότι η πάνω θύρα σκαρτ έχει πάντα έξοδο τον ήχο των καναλιών (τελευταίο που έχεις δει) και το κάτω σκαρτ έχει έξοδο ηχου αυτό που βλέπεις. Δηλ. το Σαββατόβραδο ακούς το στην υγειά μας απο τα ηχεία σου συνδέοντας την πάνω θέση σκαρτ ενώ ταυτόχρονα σερφάρεις με το pc στην tv. σωστόςςς;

σωστος(αν και προτιμουσα να μην ακουω ποτε αυτα που λενε στην τιβι:) ) .αυτη η συνδεσμολογια ειναι ομως κατι που βολευει εσενα. και κατι ακομα.. δηλαδη ο φιλος που θελει να βαλει τα ηχεια θα ανεβοκατεβαζει το σκαρτ αναλογα την πηγη? τωρα αντι για ενισχυτη χρειαζομαστε mixer :p μιλαμε ομως χωρις να ξερουμε αν εχει αυτοενισχυομενα η οχι.. γιαυτο απτην αρχη ειπα εγω οπτικη ινα κ ενισχυτη. πες μας επιτελους τι ηχεια εχεις ενδιαφερομενε (και τι συνδεσεις εχουν)!!!!!!!!!!!!!! :music-smiley-005: ακυρα ολα. το κατω σκαρτ βγαζει τον ηχο ολων των πηγων?(media player,HDMIs,TV) . αν ειναι ετσι παραδινομαι. αρκει να εχει αυτοενισχυομενα!!!! καλη ανακαλυψη παντως! μπραβο !

Last edited:
παντως για σερφαρισμα κ να ακους τιβι , μπορεις να βαλεις ΡΙΡ με ηχο δευτερευσας πηγης κ να εχεις κ εικονα (το μικρο μεγεθος σε μια γωνια που δε σενοχλει(παντως για fifa δεν κανει...χαχαχαχα))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντ

Φιλαράκι πολύ κορυφαία η πληροφορία που μας δίνεις ! Αμφιβάλλω αν το έχει ανακαλύψει αλλος απο ενεργός χρήστης του φόρουμ. Είναι κάτι που νομίζω δεν αναφέρεται ούτε καν στο εγχειρίδιο χρήσης.
Εγώ όμως ρε παιδιά εχω μια απορία, γιατί κανείς μα κανείς δεν θέλει να πάρει ήχο από την τιβι από την εξοδο ακουστικών ? Γιατι την σνομπάρετε ? Δεν βγάζει καλή ποιότητα ? Εγώ 8 μηνες τώρα έχω τα 2.1 ηχεία συνδεδεμένα στα ακουστικά !

ποιος τη σνομπαρει? εξαρταται απο το τι θα συνδεσεις... αν παρεμβαλλεται ενισχυση μεχρι τον τελικο προορισμο καλυτερα ειναι ισως το scart(που δινει τον ηχο ως εχει χωρις καμια επεξεργασια), αλλιως, η εξοδος των ακουστικων που εχει δυνατοτερο σημα. αλλα μικρες οι διαφορες.. ο,τι κ να χρησιμοποιησεις κανει δουλεια(για σκαρτ κ out ακουστικων λεω). το θεμα ειναι κ τι βολευει στα καλωδια... (ειχα συνδεσει 2.1 υπολογιστη στην εξοδο ακουστικων πριν παρω cinema. μια χαρα επαιζε)

Re: Απάντηση: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ο θεος βοηθος . αν δουλεψουν 3 απτα 5 καλα ειμαστε :p

Μη φοβασαι και να μη δουλεψουν υπαρχει το refund :2thumb22sup:

Οσο για τον ηχο και εγω επειδη δεν εχω οπτικη στο home cinema ετσι το εχω με scart γυρισμενο σε output mode και πανω του rca. Δουλευει μια χαρα σε tv και media player(αυτον της tv). hdmi συσκευη δεν εχω οποτε δεν το ανεβοκατεβαζω!
Οσο για την εξοδο των ακουστικων ετσι κλεινεις τελειως τα ηχεια της τηλεορασης, ενω με το scart μπορεις να τα βαλεις και ολα μαζι να παιζουν (και τα εξωτερικα και της tv) αυτα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μη φοβασαι και να μη δουλεψουν υπαρχει το refund :2thumb22sup:

Οσο για την εξοδο των ακουστικων ετσι κλεινεις τελειως τα ηχεια της τηλεορασης, ενω με το scart μπορεις να τα βαλεις και ολα μαζι να παιζουν (και τα εξωτερικα και της tv) αυτα..

γκοτ ε πόιντ δερ :SFGSFGSF:

Για όσους έχουν pc με hdmi όπως εγώ για να βλέπουν mkv αρχεία έχω να τους συστήσω να επιλέξουν ανάλυση στην κάρτα γραφικών με ρυθμό ανανέωσης 24hz.
H κίνηση γίνεται πιό ομαλή πιο φυσική χωρίς σπασίματα ακόμη και με ρύθμιση motionplus τυπικό.
Έχω παρατηρήσει πως δεν υπάρχει ρύθμηση motionplus που να λύνει όλα τα προβλήματα. Έχει να κάνει με το υλικό που έχουμε, την πηγή, το bitrate,κτλ.
Στα 1080p σπάνια έχω προβλήματα με ρύθμηση τυπικό όπου κατα τη γνώμη μου έχω την καλύτερη εικόνα και την καλύτερη κίνηση. Φυσικά όταν αλλάζει το
αρχείο ή η πηγή του σήματος μια δοκιμή με άλλη ρύθμηση τις περισσότερες φορές λύνει το πρόβλημα με τα σπασίματα. Αυτός είναι και ο λόγος
των τόσο πολλών επιλογών στις ρυθμήσεις του motionplus πιστεύω.
Η διαφορά στην ποιότητα της εικόνας του εσωτερικού player και ενός pc είναι πιστεύω αρκετά συμαντική υπέρ του pc φυσικά. Κατα τα άλλα η τηλεόραση είναι
κορυφή για τα λεφτά της και σίγουρα μια τίμια αγορά. Αυτά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews -

... αν παρεμβαλλεται ενισχυση μεχρι τον τελικο προορισμο καλυτερα ειναι ισως το scart(που δινει τον ηχο ως εχει χωρις καμια επεξεργασια), .....

Ο.κ. ήσουν σαφής. Και κάτι τελευταίο, ποιό output βγάζει πιο δυνατό-ενισχυμένο ήχο ? Καρφί ακουστικών ή scart ? Έχει δοκιμάσει κανείς ? Μου είναι αδύνατο να δοκιμάσω, μαλλιά κουβάρια τα καλώδια πίσω απ την τιβι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews -

Ο.κ. ήσουν σαφής. Και κάτι τελευταίο, ποιό output βγάζει πιο δυνατό-ενισχυμένο ήχο ? Καρφί ακουστικών ή scart ? Έχει δοκιμάσει κανείς ? Μου είναι αδύνατο να δοκιμάσω, μαλλιά κουβάρια τα καλώδια πίσω απ την τιβι.

το καρφί βγαζει πιο δυνατό ήχο το σκαρτ πιο καλη ποιότητα.

Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας :-) Ομολογώ ότι δεν περίμενα τόση άμεση ανταπόκριση.
Για το teletext το υποψιαζόμουν. Για το ιnternet tv η αλήθεια είναι δεν το είχα ψάξει πολύ.
Το βασικό μου πρόβλημα ήταν τα ηχεία. Οκ με την έξοδο από τα ακουστικά έχω πολύ καλό ήχο και αρκετά δυνατό θα έλεγα και φυσικά δεν τα "σνομπάρω" καθόλου. Απλά για να μην κάθομαι και βάζω - βγάζω τα ηχεία απο πίσω προτιμούσα να τα είχα μόνιμα "καρφωμένα" και να επέλεγα ότι ήχο ήθελα μέσα από τα μενού της τηλεόρασης.

Όσο για το αν είναι αυτοενισχυόμενα.. δεν ξέρω.. Βασικά ειναι τα Roister IQ οπότε αν κάποιος έχει εμπειρία με αυτά ας μας βοηθήσει.

Γεια σου φίλε. Έχω ακριβώς την ίδια TV και το ίδιο πρόβλημα. Αν προσέξεις ο ήχος είναι πιο έντονος στο dynamic και το natural mode της εικόνας. Απ'οτι είχα ψάξει σε κάποια ξένα forums οφείλεται στον backlight inverter που έχει βγεί ελαττωματικός σε κάποια μοντέλα αυτής της σειράς. Αν είναι καινούργια η TV σου ψάξτο μέσω εγγύησης αν μπορεί να γίνει κάτι. Εγώ τον έχω ήδη συνηθίσει τον ήχο!
Ευχαριστώ για την απάντησή σου! Η TV έχει λιγότερο από μήνα. Η εγγύηση κάνει απευθείας αντικατάσταση ή όχι;

Κάποια άλλη μαρτυρία για το θέμα μου; Άντε ρε παιδιά... κάντε ησυχία στο σπίτι και στήστε αυτί να ακούσετε! :a0210:

Το θέμα είναι:
"Έχω εδώ και ένα μήνα την 37''C630.
1) Μου αρέσει πολύ ως TV αφού είναι η πρώτη μου LCD και μετά τις πρώτες εντυπώσεις παρατηρώ ότι έχει ένα θόρυβο :ears: πίσω από την οθόνη ένα συνεχόμενο "ζζζζζζ...'' :huh2: .
Το ακούω όταν η ένταση της φωνής είναι mute έως 4 και με απόλυτη ησυχία.
Είναι φυσιολογικό ή δεν πρέπει να ακούγεται καθόλου η λειτουργία της;
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τον ήχο, σαν να ψιλοενώνονται καλώδια και κάνουν αυτό το χαρακτηριστικό του ρεύματος "ζζζζζζ..." . Σταματάει πάνω στην αλλαγή του καναλιού (κλάσματα δ//λέπτου) και μόλις προβάλει εικόνα τότε ακούγεται.
Τις ρυθμίσεις δεν τις έχω πειράξει (εργοστασιακές), πάνελ ΑΑ01.
2) Η αναβάθμιση είναι χρήσιμη και τι αλλάζει - διαφοροποιεί;"

Ευχαριστώ για την απάντησή σου! Η TV έχει λιγότερο από μήνα. Η εγγύηση κάνει απευθείας αντικατάσταση ή όχι;

Κάποια άλλη μαρτυρία για το θέμα μου; Άντε ρε παιδιά... κάντε ησυχία στο σπίτι και στήστε αυτί να ακούσετε! :a0210:

Το θέμα είναι:
"Έχω εδώ και ένα μήνα την 37''C630.
1) Μου αρέσει πολύ ως TV αφού είναι η πρώτη μου LCD και μετά τις πρώτες εντυπώσεις παρατηρώ ότι έχει ένα θόρυβο :ears: πίσω από την οθόνη ένα συνεχόμενο "ζζζζζζ...'' :huh2: .
Το ακούω όταν η ένταση της φωνής είναι mute έως 4 και με απόλυτη ησυχία.
Είναι φυσιολογικό ή δεν πρέπει να ακούγεται καθόλου η λειτουργία της;
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τον ήχο, σαν να ψιλοενώνονται καλώδια και κάνουν αυτό το χαρακτηριστικό του ρεύματος "ζζζζζζ..." . Σταματάει πάνω στην αλλαγή του καναλιού (κλάσματα δ//λέπτου) και μόλις προβάλει εικόνα τότε ακούγεται.
Τις ρυθμίσεις δεν τις έχω πειράξει (εργοστασιακές), πάνελ ΑΑ01.
2) Η αναβάθμιση είναι χρήσιμη και τι αλλάζει - διαφοροποιεί;"

Η αναβάθμιση δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον ήχο που ακούγεται αφού αυτός οφείλεται σε πρόβλημα hardware. Το τί κάνει η αντιπροσωπεία δε το γνωρίζω δυστυχώς, τη δική μου την πήρα μεταχειρισμένη από έξω και χωρίς εγγύηση.

Η αναβάθμιση δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον ήχο που ακούγεται αφού αυτός οφείλεται σε πρόβλημα hardware. Το τί κάνει η αντιπροσωπεία δε το γνωρίζω δυστυχώς, τη δική μου την πήρα μεταχειρισμένη από έξω και χωρίς εγγύηση.
Ναι, το ξέρω. Η αναβάθμιση είναι άλλη ερώτηση (αν χρειάζεται να γίνει και τι προσφέρει) :a0210:

Υποτίθεται πως διορθώνει κάποια bugs της TV. Εγώ πάντως σε όσες έχω κάνει δεν έχω δει κάποια διαφορά στη λειτουργία της. Και με βάση τα παραπάνω post η Samsung λέει πως μόνο σε πρόβλημα να γίνεται αναβάθμιση, οπότε τα συμπεράσματα δικά σου.