SAMSUNG M87 προβλημα

Χθες την άνοιξα και εγώ και την τέσταρα... Πραγματικά εντυπωσιακή τηλεόραση και πολύ καλή σε SD... Από ώρες λειτουργίας επίσης είχε 0000.

Από τα λίγα που είδα από τα manual και με το οποίο έπαιξα λίγο ήταν το εξής:
Πήγα στα settings και άλλαξα τη ρύθμιση στην "εξοικονόμιση ενέργειας". Εκεί έχει 5 επιλογές Minimum - Medium - Maximum - OFF - Auto...

Από default ήταν στο OFF. Αν το έβαζα στο maximum η οθόνη έπεφτε αρκετούς τόνους ενώ στο medium λιγότερους... Αυτή είναι μια ρύθμιση για να βλέπεις πιο ξεκούραστα τηλεόραση το βράδυ με χαμηλό φωτισμό στο χώρο... Λέω μήπως σε αυτή τη ρύθμιση έχεις Auto και έτσι λοιπόν από μόνη της η tv αποφασίζει πόσο να σου ρίξει την φωτεινότητα?

Η βλακεία είναι πως δεν το δοκίμασα στο Auto χθες γιατί είχα ξεχάσει την περίπτωσή σου και τώρα μου 'ρθε flash-ια...

Δυστυχώς δεν έχω το manual να σου πω ακριβώς που θα πας, αλλά είναι στο κεντρικό menu της τηλεόρασης (και νομίζω στις "ρυθμίσεις") μια επιλογή που λέει "Εξοικονόμηση ενέργειας" ή κάπως έτσι...
μπα δυστυχως τα εχω κανει ολα αυτα,και επαναφορα στις αρχικες ρυθμισεις και ολα στο off +=+τιποτα,αυτο που λες το κανει κατα την διαρκεια της ρυθμισης ,εμενα ενω αλλαζεις καναλι ακριβως μετα απο 2 δευτ. πεφτει ενας τονος σκουρο,dnie off,εξοικονομ. off ola off το ιδιο αποτελεσμα το παραδοξο ειναι οτι ετ1 ,ετ3 ειναι τα μονα που ΔΕΝ συμβαινει(ακομα και στο dvd συμβαινει)

Και εγώ το ίδιο παρατήρησα και ψάχνω μπας και βρω βέλτιστες ρυθμίσεις... Κάτι μου είχε στείλει ο Rivers νομίζω...

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕ Κ ΣΕ ΜΕΝΑ,,

ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ,,

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ Κ ΣΥΝΤΟΜΑ

μπα δυστυχως τα εχω κανει ολα αυτα,και επαναφορα στις αρχικες ρυθμισεις και ολα στο off +=+τιποτα,αυτο που λες το κανει κατα την διαρκεια της ρυθμισης ,εμενα ενω αλλαζεις καναλι ακριβως μετα απο 2 δευτ. πεφτει ενας τονος σκουρο,dnie off,εξοικονομ. off ola off το ιδιο αποτελεσμα το παραδοξο ειναι οτι ετ1 ,ετ3 ειναι τα μονα που ΔΕΝ συμβαινει(ακομα και στο dvd συμβαινει)

Δηλαδή ακόμα και αν το βάλεις (εξοικ.) στο maximum πάλι πέφτει ένα τόνο κάτω η φωτεινότητα?

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕ Κ ΣΕ ΜΕΝΑ,,

ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ,,

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ Κ ΣΥΝΤΟΜΑ

Μετά από λίγο ψάξιμο πιστεύω ότι αυτά τα settings θα σου κάνουν...
Θα δοκιμάσω αυτά και κάποια άλλα που έχω βρει το βράδυ και θα ενημερώσω...

Για αναλογικό σήμα τηλεόρασης (κανάλια δηλαδή):

Picture
Mode: Dynamic
Contrast: 65
Brightness: 57
Sharpness: 15
Colour: 50
Colour Tone: Normal
Backlight: 4
Size: 16:9
Digital NR: Off (Αυτή τη ρύθμιση πείραξέ την αν κάποιο κανάλι έχει "θόρυβο" πιξελιάζει κλπ. Αν έχει αρκετό βάλε το στο High αλλά να ξέρεις πως θα σου κάνει και ποιο έντονη την εικόνα (χρώματα-brightness))
Active Colour: On
DNie: On (αν πάλι σου φαίνεται πολύ ένονη η εικόνα βάλε off το DNie ή το Energy Saving στο Ηigh)
Movie Plus: Off

-----------------------

Setup
Energy Saving: Medium

Για hdmi δες αυτές τις ρυθμίσεις:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/2007/04/22/samsung-le40m86bd-settings/

Μετά από λίγο ψάξιμο πιστεύω ότι αυτά τα settings θα σου κάνουν...
Θα δοκιμάσω αυτά και κάποια άλλα που έχω βρει το βράδυ και θα ενημερώσω...

Για αναλογικό σήμα τηλεόρασης (κανάλια δηλαδή):

Picture
Mode: Dynamic
Contrast: 65
Brightness: 57
Sharpness: 15
Colour: 50
Backlight: 4
Digital NR: Off (Αυτή τη ρύθμιση πείραξέ την αν κάποιο κανάλι έχει "θόρυβο" πιξελιάζει κλπ. Αν έχει αρκετό βάλε το στο High αλλά να ξέρεις πως θα σου κάνει και ποιο έντονη την εικόνα (χρώματα-brightness))
Active Colour: On
DNie: On (αν πάλι σου φαίνεται πολύ ένονη η εικόνα βάλε off το DNie ή το Energy Saving στο Ηigh)

-----------------------

Setup
Energy Saving: Medium

Για hdmi δες αυτές τις ρυθμίσεις:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/2007/04/22/samsung-le40m86bd-settings/

ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΑ,,ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΤV!!

DEN EINAI K ASXHMA,EINAI LIGO ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΟΜΩΣ,,ΠΑΙΖΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΡΟΛΟ Κ ΤΟ ΜΕΡΟΣ!

ΓΙΑ ΟΤΙΔΙΠΟΤΕ ΝΕΟΤΕΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΜΑΙ,ΟΤΑΝ ΒΡΩ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ

Πάρε και μια πιο "φωτεινή" λύση...

Επίσης για να σου γίνει πιο φωτεινή η προηγούμενη ρύθμιση βάλε το energy savings στο off

H φωτεινή λύση τώρα:

Picture
Mode: Standard
Contrast: 80
Brightness: 53
Sharpness: 30
Colour: 52
Backlight: 3
Digital NR: Off (άλλαξέ το μόνο αν είναι απαραίτητο)
DNie: On

Detailed Settings:
Black Adjust: Off
Dynamic Contrast: Low
Gamma: 0
Edge Enhancement: Off
Colour Space: Wide
White Balance:
R-Offset: 17
G-Offset: 15
B-Offset: 11
R-Gain: 4
G-Gain: 14
B-Gain: 30
To Colour Control: όλα 15

το προβλημα σου ειναι απλο και δεν ειναι προβλημα της τηλεορασης αλλα καποια ρυθμιση.

1) αν συμβαινει αυτο που λεει ο Γιαννης υπαρχει το ενδεχομενο να πηρες εκθεσιακο κομματι(δες ωρες λειτουργιας) στα οποια βαζουν το shop mode ωστε να επανερχονται οι ρυθμισεις αυτοματα οταν τις πειραζουν οι πελατες.Αυτο μαλλον δεν συμβαινει.

2)Εχει στο ον το αισθητηρας φωτισμου.Ψαξε παντου στις ρυθμισεις να το απενεργοποιησεις..(Αυτο μαλλον ειναι που σου συμβαινει)

στο σημειο αυτο να πω οτι και σε μενα (F86) ειχα δει παρομοιο ''ζητημα'' δεν το λεω προβλημα.

μονο σε τηλεοπτικα καναλια (το τονιζω αυτο)

δεν ηταν ακριβως σαν να μειωνεται η φωτεινοτητα αλλα σαννα πεφτει το backlight...

(δες λιγο το backight στις ρυμθισεις και πες μας)

τωρα δεν ξερω αν το κανει πλεον εγω παντως δεν το βλεπω...

(α! ειχα ρωτησει σχετικα και τον κ. Καστρουνη και με καθησυχασε...) πρεπει να προκειται για καποια ρυθμιση... το μανιουαλ παντως δε γραφει κατι... (μπορει να ειναι κρυφη ρυθμιση)

παντως μονο στα καναλια το εκανε...

Kαι εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα ρύθμισης πάντως... Μην αφήσεις να σου ανοίξουν την tv για να πουν ότι κάτι έκαναν... Σύντομα πιστεύω θα βρούμε τη λύση... Μαζευτήκαμε πολλοί άλλωστε με αυτό το μοντέλο και θα ψάξουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ??

ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ??

Ενώ έχεις την τηλεόραση σε standby mode πατάς διαδοχικά:

INFO -> MENU -> MUTE -> POWER

Θα ανοίξει η Tv και θα σου βγάλει κάποια στοιχεία (ένα ειδικό μενού)
Η πρώτη γραμμή αριστερά θα σου αναφέρει τις ώρες λειτουργίας με 4 ψηφία...
Κανονικά πρέπει να σου βγάλει 0000 ή 0001 αν είναι η πρώτη φορά που την έθεσες σε λειτουργία...

Μην πειράξεις τίποτα άλλο γιατί μπορεί να προξενήσεις πρόβλημα στην τηλεόραση... Μόλις δεις τις ώρες πάτα πάλι το Power για να κλέισει η tv και ταυτόχρονα να βγεις και από το service menu...

στο σημειο αυτο να πω οτι και σε μενα (F86) ειχα δει παρομοιο ''ζητημα'' δεν το λεω προβλημα.

μονο σε τηλεοπτικα καναλια (το τονιζω αυτο)

δεν ηταν ακριβως σαν να μειωνεται η φωτεινοτητα αλλα σαννα πεφτει το backlight...

(δες λιγο το backight στις ρυμθισεις και πες μας)

τωρα δεν ξερω αν το κανει πλεον εγω παντως δεν το βλεπω...

(α! ειχα ρωτησει σχετικα και τον κ. Καστρουνη και με καθησυχασε...) πρεπει να προκειται για καποια ρυθμιση... το μανιουαλ παντως δε γραφει κατι... (μπορει να ειναι κρυφη ρυθμιση)

παντως μονο στα καναλια το εκανε...

το κανει ομως σε καποια καναλια μονο ,δεν μπορω να καταλαβω το καθησυχαστικο στην υποθεση,συμβαινει κατι η οχι ,ειναι ελλατωμα που δεν πρεπει να συμβαινει?αν μου πει ξερεις δεν ειναι προβλημα θα τσατιστω διοτι ΔΕΝ ειναι δυνατον να συμβαινει σε καποιους μονο και δεν μου εγγυαται κανεις οτι σε 3 χροννια καποιος αισθητηρας-τσιπακι δεν τα φτυσει,αν δεν γινει καποια ρυθμιση ωστε να εξαλειφθει εγω το θεωρω προβλημα και μαλιστα εκνευριστικο διοτι βλεπεις ενα καναλι και σε ελαχιστο χρονο ειναι σαν να σου κανει ρυθμιση απο δυναμικη σε τυπικη ,γιατι?
ηρθε τεχνικος και ελεγξε τις ρυθμισεις ΔΕΝ φταιει ρυθμιση απο το κανονικο μενου τωρα απο το σερβις??

Μην πειράξεις τίποτα άλλο γιατί μπορεί να προξενήσεις πρόβλημα στην τηλεόραση... Μόλις δεις τις ώρες πάτα πάλι το Power για να κλέισει η tv και ταυτόχρονα να βγεις και από το service menu...

ΦΙΛΕ,,
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ

ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΙΣ ΤΣΕΚΡΑ 00002!!

ΤΩΡΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΛΙΓΟ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ!!

ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ DVD LORD ΟF THE RINGS K ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ MOVIE ,ΕΙΧΕ ΦΟΒΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΑΩ ΛΙΓΟ,ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ...ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΑ!!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΝΑ ΤΗΝ ΨΑΞΩ!!

Απάντηση: Re: SAMSUNG M87 προβλημα

....ηρθε τεχνικος και ελεγξε τις ρυθμισεις ΔΕΝ φταιει ρυθμιση απο το κανονικο μενου τωρα απο το σερβις??

Αφού τα δοκίμασες όλα.....έμεινε και τίποτα άλλο????????:nounder:

Απάντηση: Re: SAMSUNG M87 προβλημα

Αφού τα δοκίμασες όλα.....έμεινε και τίποτα άλλο????????:nounder:

το πλαισιο αλλα δεν μπορω να ξερω αν αυτο ειναι γενικα προβλημα ολων των τηλεορασεων M87 η μονο του φιλου μας.

πως εμφανιζετε σε ολες αφου δεν το εχει πει κανενας αλλος?
ναι αν τελικα(οταν με παρει ο τεχνικος ,απο το πρωι παλι περιμενω) μου πει οτι δεν ξερει τι ειναι και δε μπορει να κανει κατι τοτε θα απεφθυνθω στο πλαισιο που πιστευω οτι θα με καλυψουν
:BDGBGDB55:

.....εαν ειναι κατι που εμφανιζεται σε ολες τις m87,δωρον...αδωρον

...οι υπόλοιποι Μ86-87 άρηδες τι λένε ??????

....ο φίλος ο Ινδιάνος 20 μέρες την έχει την τηλεόραση το παλληκάρι....δε φτάνει που τα έσκασε.....θα σκάσει και αυτός?????.....κρίμα:furious3: