Samsung nx1

alzazira69

AVClub Addicted Member
17 June 2012
2,261
Re: samsung nx1

οχ πράγματι δεν το είχα αντιληφθεί ότι είναι τόσο μεγάλος!

SAM_0033.png

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,975
Τήνος / Ελλάς

Όσο παει και πιο dslr γίνεται η nx-1 σε όγκο και βάρος.
Καλορίζικα και περιμένουμε εντυπώσεις.
Τους samsung φακούς ποια φωτογραφική εταιρία τους φτιάχνει;

alzazira69

AVClub Addicted Member
17 June 2012
2,261

καλή ερώτηση! παλιά τους έφτιαχνε η Schneider Kreuznah.. μετά δεν ξέρω. ίσως inhouse

Giannis Ch.

Senior Member
31 January 2010
384

Απ'οσο ξερω, η Samsung τους σχεδιαζει και η εταιρεια Optrontec τους κατασκευαζει.

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,975
Τήνος / Ελλάς

Πάντως έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ.
Γενικά η samsung έχει βελτιωθεί τεχνολογικά στη φωτογραφία και όχι μόνο.

CyberDEL

Senior Member
1 December 2014
506
Αλεξάνδρεια

Παρέλαβα σήμερα τον 45αρι από το ιταλικό Amazon τον οποίο πήρα πριν 2 μέρες στα 169 + 11 μεταφορικά. Πριν λίγο είδα ότι η τιμή του πήρε πάλι την άνοδο και τώρα είναι στα 197 . Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το σκεπτικό της Samsung...

_tzo_

Banned
18 November 2007
11,985
Θεσσαλονίκη

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο εκάστοτε κατασκευαστής αυξομειώνει τις τιμές;

Τα σκαμπανεβάσματα τιμών είναι πολιτική της ίδιας της amazon.

CyberDEL

Senior Member
1 December 2014
506
Αλεξάνδρεια

Και εδώ έπαιζε η τιμή της, έφτασε τα 300 και ανέβηκε ξανά, κοντά στα 400 , πριν εξαφανιστεί από την ελληνική αγορά. Μπορεί να έχεις δίκιο, την πολιτική των πωλήσεων την διαμορφώνει η αγορά, αλλά κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε άλλα προϊόντα της Samsung, πχ tablet, κινητά κ.α.

VetNik

AVClub Addicted Member
1 February 2008
1,498

έχει native ISO η nx1 στο video?
Απο όσο διάβασα μικρές διάφορες απο 100-1600.

VetNik

AVClub Addicted Member
1 February 2008
1,498

καποιες καμερες εχουν τον μικροτερο θορυβο σε ληψη video σε συγκεκριμενο iso.
πχ η blackmagic pocket τραβαει στα 800iso με την καλυτερη αποδοση, εκει ο αισθητηρας αποδιδει οπτιμαλ.
στα μικροτερα νουμερα δεν ειναι τοσο καλο το αποτελεσμα οποτε τραβας ΠΑΝΤΑ σε 800.

για την nx1 sto cinema5d

We tested all ISO settings from 100 up to the camera’s limit of 25600. Interestingly this is the first camera we ever saw that has a consistent 10.1 stops without any shift in brightness throughout the whole range up until ISO 3200. This means there’s no “sweet spot” or native ISO that we would recommend to shoot at.

19 June 2006
4,595
Θεσσαλονίκη

To cinema5D δεν είναι αξιόπιστο κατα την γνώμη μου .. ειδικά στο τεστ της NX1 άλλα αντ'άλλων έγραψαν ..

Αυτό με την Blackmagic αλλιως το ήξερα (οτι δεν έχει ISO αλλα απλως διορθώνει την φωτεινότητα με σοφτγουερ) αλλά δεν καταλαβαίνω και τι εννοείς .. τραβάς με ISO800 1/50 f/4.0 αντι για ISO200 1/50 f/4.0 και έχεις λιγότερο θόρυβο ?? και με τα highlights τι θα γίνει ?? δεν θα έχεις +2 στοπ καμένα ?.

VetNik

AVClub Addicted Member
1 February 2008
1,498

To cinema5D δεν είναι αξιόπιστο κατα την γνώμη μου .. ειδικά στο τεστ της NX1 άλλα αντ'άλλων έγραψαν ..

Αυτό με την Blackmagic αλλιως το ήξερα (οτι δεν έχει ISO αλλα απλως διορθώνει την φωτεινότητα με σοφτγουερ) αλλά δεν καταλαβαίνω και τι εννοείς .. τραβάς με ISO800 1/50 f/4.0 αντι για ISO200 1/50 f/4.0 και έχεις λιγότερο θόρυβο ?? και με τα highlights τι θα γίνει ?? δεν θα έχεις +2 στοπ καμένα ?.

ετσι ειναι. εχει διαφορετικα iso αλλα ουσιαστικα ειναι υποδεεστερα...
οποτε τραβας παντα 800, επιλεγεις διαφραγμα που θες για βαθος πεδιου, και παιζεις με nd φιλτρα (και παντα ettr)
(τουλαχιστον στην bmpcc που εχω εγω)
α ναι, το τεστ στο cinema5d ειναι αθλιο, απλως το εβαλα για το native iso.

CyberDEL

Senior Member
1 December 2014
506
Αλεξάνδρεια

Και εδώ έπαιζε η τιμή της, έφτασε τα 300 και ανέβηκε ξανά, κοντά στα 400 , πριν εξαφανιστεί από την ελληνική αγορά. Μπορεί να έχεις δίκιο, την πολιτική των πωλήσεων την διαμορφώνει η αγορά, αλλά κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε άλλα προϊόντα της Samsung, πχ tablet, κινητά κ.α.
Συγνώμη για το ημιτελές ποστ, αναφερόμουν στην NX300....

VetNik

AVClub Addicted Member
1 February 2008
1,498

πω πωωω ρε παιδια, τι εργαλειο είναι αυτό?

επαιξα καμια ωριτσα σημερα το πρωι... με τον κιτ φακο... η αναλυση τσακιζει, η οξυτητα σχεδόν κουραζει...

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,975
Τήνος / Ελλάς

Κάτσε να ψαξω στο flickr για κανένα δείγμα.
Υπομονή μπορεί στο τέλος του καλοκαιριού να την πάρουμε στο χιλιάρικο.
Samasng είναι αυτή μας έχει καλομάθει στην ελεύθερη πτώση των τιμών.

VetNik

AVClub Addicted Member
1 February 2008
1,498

εγω τα Bang & Olufsen θελω:BDGBGDB55:

Τα πήρα σε τιμή ευκαιρίας....
Τεράστια ηχεία...
Απο το πλάνο με τα πλήκτρα στο πιάνο μου δείχνει ότι μάλλον έχουν μειώσει το rolling sutter στα 4k (3840 x 2160) που έγραφα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιδιά στο iPad που γράφω τώρα δεν φαίνεται το Λινκ στο Vimeo! Ξέρει κανείς γιατι?

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,975
Τήνος / Ελλάς

Κάτσε να ψαξω στο flickr για κανένα δείγμα.
Υπομονή μπορεί στο τέλος του καλοκαιριού να την πάρουμε στο χιλιάρικο.
Samasng είναι αυτή μας έχει καλομάθει στην ελεύθερη πτώση των τιμών.

Έκανα μία αναζήτηση στο flickr για δείγματα της Samsung Nx1
Ακόμη είναι αρχή και δεν έχουν πολλοί τη μηχανή ούτε και υπάρχει μεγάλη γνώση για αυτή.
Θα πω λοιπόν ότι ενώ μιλάμε για μία πάρα πολύ καλή έως άριστη μηχανή σε όλα φωτογραφικά της λείπει κάτι.
Όχι στο βαθμό που υστερεί η sony αλλά και η samsung δεν έχει αυτό το φωτογραφικό κάτι για να την ερωτευτείς.
Είναι λίγο άχρωμη όχι στο χρωματικό προφίλ της αλλά στο φωτογραφικό της χαρακτήρα.
Nikon,Canon,Olympus και Fuji φωνάζουν μέσα από το φωτογραφικό τους αποτύπωμα η Samsung απλά μιλάει.
Ξαναλέω μιλάμε για μία σχεδόν άριστη μηχανή σε φώτο και βίντεο αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τις παραδοσιακές εταιρίες ακόμη.
Θα ήθελα να την είχα πιο πολύ για το βίντεο της αλλά αν μου δίνονταν η επιλογή σε αυτά τα χρήματα
νομίζω ότι φωτογραφικά θα με ενθουσίαζε πιο πολύ μια ΧΤ-1, μια D750 ή μια 5D mark iii.

19 June 2006
4,595
Θεσσαλονίκη

Αυτα τα κουλτουριάρικα είναι που δεν πιάνω .. τι είναι φωτογραφικός χαρακτήρας ??.

Βασικά απο αισθητικής άποψης ίσως είναι λογικό να υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σε δυτικούς και απωανατολίτες στην φωτογραφική ματιά. Και βλέπω πολλούς Κορεάτες οπως είναι και λογικό .. αλλά δεν την πιάνω αυτη την διαφορά :( , τουλάχιστον οχι με συστηματικό τρόπο ..

Οσον αφορά τα χρώματα, ναι είναι κάπως αλλιώτικα αλλά αυτό αφορά και την ικανότητα του αισθητήρα αλλά και κυρίως τα χρωματικά προφίλ των raw converter (που έχουν ελείψεις). Kαι στην δική μου αντίληψη δεν είναι χειρότερα, αλλά διαφορετικά και οχι με συστηματικό τρόπο, μερικές φορές είναι και καλύτερα. Ο ουρανός του βλέπω στις πρώτες-πρώτες δεν έχει ψεγάδια .. https://www.flickr.com/photos/samsungcamera/sets/72157647017810043/

Το ίδιο και με την Sony ..