Samsung nx1

Re: samsung nx1

Μα αυτό είναι το παράδοξο, η sasmung βγάζει μια μηχανή σαν την nx1, που χωρίς υπερβολή είναι η ποιο ολοκληρωμένη φωτογραφική μηχανή που υπάρχει (για μηχανές με κόστος μέχρι 1.500 ευρώ) ανεξαρτήτως dlsr ή mirrorless. Βγάζει τον ποιο εντυπωσιακό φακό ζουμ (16-50f2-2,8) που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο σύστημα και παρόλαυτά πιθανότατα θα κλείσει το τμήμα!!!!!! Πραγματικά που πάει η αγορά, τι σκέφτεται ο κόσμος και τι αγοράζει????

Δύσκολη περίπτωση και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Έκανα την αγορά, μέσω του site του, αλλά δεν τήρησε τις προθεσμίες που είχε πει για 7-10 μέρες. Του είπα ότι θα την ακυρώσω αλλά μου ζήτησε να του δώσω άλλες δύο μέρες. Σήμερα λήγει και αυτή η παράταση. Κάνει προσπάθειες για να μου την φέρει αλλά δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρει τελικά. Το θέμα είναι ότι έχει χρεώσει την κάρτα μου με το ποσό της αγοράς. Αν δεν την φέρει τελικά, αύριο θα του ζητήσω να ακυρώσει άμεσα την αγορά και να πιστωθεί το ποσό στην κάρτα μου. Αν δεν το κάνει εντός 24 ωρών, θα πάω στην τράπεζα και θα κάνω αμφισβήτηση της αγοράς.
Δεν ξέρω τι παίζει τελικά με τη samsung, διαβάζω διάφορα, όπως ότι είναι όλα εικασίες και πόλεμος προς την εταιρεία και ότι όλα αυτά αναφέρονται στο φωτογραφικό κομμάτι των compact μηχανών και όχι στο σύστημα NX. Από τη μία με δυσαρεστεί το γεγονός ότι δεν βγαίνει να το διαψεύσει, από την άλλη σκέφτομαι ότι δεν μπορεί μια τόσο μεγάλη εταιρεία να βγαίνει και να κάνει διαψεύσεις σε κάθε πάρα φημολογία.

Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται με την samsung, άλλα δεν είναι ενθαρρυντικά όλα αυτά, φεύγει από διάφορες χώρες, βγαίνουν φήμες προς τα έξω πέρι αποχώρησης, τεράστια έλλειψη στα μοντέλα της, εδώ και 8-9 μήνες που ανακοινώθηκε η nx500 δεν έχει βγάλει τίποτα και δεν υπάρχουν ούτε καν rumors για φακούς, σώματα κλπ....ε σίγουρα κάτι τρέχει...τι δεν ξέρουμε και δεν θα μάθουμε...άλλα όλο αυτό το σκηνικό δεν κάνει καλό στην εταιρία.....
Ελπίζω να συνεχίσει στην αγορά και να δούμε και άλλα μοντέλα της σύντομα....

Παράξενο όμως που γίνονται συνεχείς και ουσιαστικές αναβαθμίσεις λογισμικού, ΑΝ ισχύει η φήμη.
Φτάσαμε στην ΝΧ1 στην 1.40 έκδοση λογισμικού, που βγήκε 21 Αυγούστου.

Όλες, μα όλες, οι φήμες ξεκινούν από δημοσιεύματα που γράφτηκαν σε site από την Κορέα. Όλα τα υπόλοιπα βασίζονται σε αυτά και αναδημοσιεύουν τη είδηση. Δεν ξέρω τι τρέχει αλλά αυτό που βλέπω 1 μήνα τώρα που παρακολουθώ στενά την ευρωπαϊκή αγορά για τα φωτογραφικά της Samsung είναι ένα πολύ μεγάλο σκαμπανέβαζμα των τιμών τους, ειδικά το τελευταίο 10ήμερο. Σωστό χρηματιστήριο. Σήμερα οι τιμές χώμα, αύριο στο θεό. Είδα π.χ. Την μπαταρία της nx1 να διπλασιάζει την τιμή της και να την ρίχνει πάλι στο μισό.

Πάντως άσχετα με το τι θα κάνει η Samsung εγώ δεν εγκαταλείπω την προσπάθεια να πάρω το σετ της NX1 με τον 16-50 S.

προςωπικη μου αποψη ειναι οτι η κινηση αυτη δεν ειναι και πολυ σωστη.
Η μηχανη θελει υποστηριξη και αξια μεταπωλησης.
Αν η σαμσουνγκ αποσυρθει, δεν θα εχεις τπτ απο τα δυο.

Δεν υπάρχει περίπτωση απλά να αποσυρθεί, κάποια άλλη εταιρία θα εξαγοράσει αυτό το τμήμα και θα αναλάβει και την υποστήριξη.Το αν θα γράφει samsung ή κάτι άλλο είναι μικρό το κακό. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται απλά να πετάξει στα σκουπίδια μια τέτοια επένδυση, ειδικά της nx1. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και με την minolta που την εξαγόρασε η Sony.

Βασικά συμφωνώ και εγώ με τον CyberDEL, ακόμα και να το κλείσει το τμήμα η samsung, έχει επενδύσει πολλά σε αυτό και έχει βγάλει πολλά και ενδιαφέροντα σώματα, φακούς κλπ...το ποιο πιθανό είναι λοιπόν να το πουλήσει σε κάποια άλλη εταιρία, και υπάρχουν πολλές που θα θέλανε την τεχνογνωσία της Samsung......κάπως έτσι έγινε και με την sony-minolta Και ricoh-pentax....ε πιθανό να δούμε και κανένα samsung-??? στο μέλλον.....απλά θεωρώ δύσκολο έως αδύνατο να εγκαταλειφθεί ένα σώμα σαν την nx1......η samsung κάνει άλματα όσον αφορά την τεχνολογία, είχαμε την μετριότατη nx30 και μέσα σε μερικούς μήνες μας έδωσε την nx1 που είναι χαοτικά καλύτερη παντού....ενώ κάποιοι άλλοι (ονόματα δεν λέμε!!) ακόμα χαίρονται που μετά από 2-3 χρόνια κατάφεραν να έχουν μια μηχανή που λειτουργεί σχετικά γρήγορα η εστίασή της!!!!

Τρέλα κόμπλεξ.
Ούτε υπάλληλοι των εταιριών να είσασταν μερικοί εδώ μέσα.
Είναι θέμα για τη samsung και ο άλλος γράφει για το τι κάνουν οι άλλοι.
Και αν μπει μετά ο άλλος και του πει ότι τρολαρει θα κάνει τον παρεξηγημένο.
Ούτε τα παιδάκια στην εφηβεία δεν κάνουν έτσι.

Τρέλα κόμπλεξ.
Ούτε υπάλληλοι των εταιριών να είσασταν μερικοί εδώ μέσα.
Είναι θέμα για τη samsung και ο άλλος γράφει για το τι κάνουν οι άλλοι.
Και αν μπει μετά ο άλλος και του πει ότι τρολαρει θα κάνει τον παρεξηγημένο.
Ούτε τα παιδάκια στην εφηβεία δεν κάνουν έτσι.

Καταρχήν με ποιο δικαίωμα με προσβάλεις συνεχώς κιόλας? Αν θυμάμαι καλά ούτε σε έχω προσβάλει ποτέ, ούτε σε έχω μειώσει ποτέ, ούτε σε έχω ειρωνευτεί που μας έχεις πρήξει εσύ και ο φίλος σου με τα χρώματα των fuji κλπ. ούτε σε πρόσβαλα που άρχισες της ανακρίβειες στο νήμα της rx10 για την fz1000, όπως κάνεις εσύ και το φιλαράκι σου ο Partisan επανειλημμένως....δεν θυμάμαι να ήσουν τόσο αυστηρός με τον Partisan....άλλα ξέχασα είναι ομοϊδεάτης......
Αν δεν σε ενδιαφέρουν αυτά που γράφω μην τα διαβάζεις...έχει καταντήσει κουραστικό αυτό που κάνεις μαζί με το φιλαράκι σου....
θα παρακαλούσα ευγενικά να μην ξανασχοληθείς ή να σχολιάσεις κάτι για μένα, γιατί την επόμενη φορά δεν θα είμαι ευγενικός μαζί σου.....
Επί της ουσίας έχεις να προσθέσεις κάτι όσον αφορά την nx1, το μέλλον της samsung κλπ.?? ή απλά πετάχτηκες έτσι να μας μαλώσεις????

Ηρεμία κύριοι παρακαλώ, μην έχουμε πάλι ιστορίες... Έχουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε στην ζωή μας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την κατανόηση :a0210:

Δυστυχώς ο Ιταλός μου απάντησε ότι δεν μπορεί να μου την φέρει γιατί δεν υπάρχει στοκ. Αύριο θα κάνει refund και θα μου στείλει τα χρήματα πίσω στην κάρτα μου. Μια πολλή καλή ευκαιρία χάθηκε, ίσως για καλό, ίσως να βρεθεί άλλη καλύτερη...

Άραγε παρέδωσε έστω και μία NX1;
Γιατί το να βάζεις τιμές-κράχτες το μόνο εύκολο.
Αυτός όχι μόνο έβαλε τιμή-κράχτη αλλά ολοκλήρωσε παραγγελίες και εισέπραξε τα λεφτά χωρίς καν να σιγουρευτεί ότι μπορεί να παραδώσει.

Χειρότερη εμπειρία δεν υπάρχει, να πληρώνεις ακριβό προϊόν και μετά από δέκα μέρες να σε τρώει το άγχος αν και πότε θα γίνει τελικά η παράδοση.

Εντωμεταξύ τα χρήματα, ακόμη και μετά την επιστροφή στην κάρτα, δεν είναι διαθέσιμα παρά μόνο μετά την έκδοση του λογαριασμού του επόμενου μήνα.

Last edited:

Δεν παίρνουν τα χρήματα αμέσως και αυτό για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές. Αν έπαιρνε τα χρήματα αμέσως δεν θα είχε νόημα να κάνεις αμφισβήτηση της αγοράς αν κάτι πάει στραβά. Το λάθος του ήταν ότι χρέωσε την κάρτα πιο νωρίς από ότι έπρεπε, μάλλον από πολύ σιγουριά, πριν παραλάβει. Η χρέωση ακολουθεί την παραλαβή από τον προμηθευτή και προηγείται της αποστολής προς τον πελάτη. Μάλλον τον παραμύθιασε ο προμηθευτής του ότι έχει αρκετό στοκ, του έστειλε μερικά κομμάτια και μετά τον κρέμασε. Αν είχα κάνει την αγορά την στιγμή που το είδα ίσως να την είχα τώρα. Καθυστέρησα με την διαπραγμάτευση με τα email γιατί απαντούσε πάντα την άλλη μέρα. Δεν πειράζει, το πάθημα έγινε μάθημα. Τις ευκαιρίες τις πιάνεις από τα μαλλιά...

Αυτό θα το κάνει, άλλωστε πριν του πω εγώ για refund το είπε αυτος. Αν δεν το κάνει αύριο, ξέρει ότι θα κάνω αμφισβήτηση της αγοράς και θα εκτεθεί στην τράπεζα του. Αν θέλει να έχει καλό όνομα και να μείνει στην αγορά δεν θα κάνει τέτοιο λάθος.

Το θέμα είναι ότι και μετά την επιστροφή δεν θα έχεις τα χρήματα διαθέσιμα στον λογαριασμό της κάρτας σου, αλλά θα εκκρεμούν μέχρι την έκδοση του επόμενου λογαριασμού.

Το ένα φάουλ μετά το άλλο έκανε ο Ιταλός που έκανε άμεσα τη χρέωση της κάρτας.
Άραγε έτσι κάνει σε όλα τα προϊόντα που πουλάει; Εξάλλου τίποτε δεν έχει διαθέσιμο, όλα σε 10ήμερο τα παραδίδει.
Και όχι μόνο αυτός, αλλά όλα τα ιταλικά ιντερνετομάγαζα, που το ένα είναι πατιτούρα του άλλου.

Δεν είναι σίγουρο ότι θα παραλάμβανες αν δεν αργούσες να παραγγείλεις.
Τις προσφορές όντως καλό είναι να τις αρπάζεις από τα μαλλιά, αλλά αυτό δεν ήταν προσφορά, αλλά κράχτης.