Samsung nx1

Re: samsung nx1

Επειδή μου έχει η ξανασυμβεί, όταν γίνεται επιστροφή χρημάτων στην κάρτα από αγορά, πιστώνεται αμέσως ο λογαριασμός. Είναι σαν να πληρώνεις εσύ το υπόλοιπο.
Δεν είναι μόνο στην Ιταλία αυτό. Ένας χονδρέμπορος έχει στοκ και δίνει αέρα εμπόρευμα στα ιντερνετικά μαγαζιά. Σπάνια συμβαίνει να πάρει κάποιο από αυτά κάποια κομμάτια για να έχει αυτό απόθεμα και αυτό μόνον όταν βρει κάτι σε σκοτωμένη τιμή που να πουλάει αρκετά. Για να δούμε πως θα κινηθεί η αγορά τις επόμενες μέρες και ειδικά το Amazon.

Οπότε η δική μου εμπειρία αφορά άλλη περίπτωση, κατά την οποία ο πωλητής ακυρώνει την πώληση, χωρίς να χρεώσει την κάρτα. Στην περίπτωση εκείνη τα λεφτά παραμένουν μη διαθέσιμα μέχρι την έκδοση του επόμενου λογαριασμού.

Στην περίπτωσή σου που έγινε η χρέωση, τελικά καλύτερα, αφού θα πιστωθούν όπως λες άμεσα στον λογαριασμό σου και τα λεφτά θα προστεθούν στο υπόλοιπο διαθέσιμο της κάρτας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για να δούμε πως θα κινηθεί η αγορά τις επόμενες μέρες και ειδικά το Amazon.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι στο amazon τις επόμενες ημέρες;
Δεν έχω δει ποτέ να επηρεάζονται οι τιμές στο amazon, επειδή διαδίδουν μια φήμη τα rumor sites.

Δεν αναφέρομαι στις φήμες που κυκλοφορούν, αυτά δεν επηρεάζουν τις τιμές απλά φέρνουν σύγχυση στην αγορά κάνοντας επιφυκακτικούς τους υποψήφιους αγοραστές. Στο dpreview, που πιστεύω ότι παρακολουθείς και εσύ, υπάρχουν μερικοί που σκέφτονται ακόμη και να πουλήσουν τον εξοπλισμό τους τώρα πριν να είναι αργά. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι, σαν εμάς, που τους στενοχωρεί αν επαληθευτούν οι φήμες, αλλά παραμένουν πιστοί και θεωρούν ότι είναι ευκαιρία να εμπλουτίσουν τον εξοπλισμό τους φθηνά. Πιστεύω ότι ήμαστε σε πτωτική πορεία των τιμών στα φωτογραφικά της Samsung, όχι όμως λόγο φημών αλλά ίσως ως τακτική πωλήσεων της εταιρείας.

H NX1 πάντα παράγονταν/προωθούνταν σε μικρές ποσότητες.

Ακόμη και από την αρχή της κυκλοφορίας της, υπήρχαν υποψήφιοι αγοραστές ανά τον κόσμο που δεν έβρισκαν στην περιοχή τους NX1 για να αγοράσουν. Και τα καταστήματα που τους εξυπηρετούσαν ζητούσαν ΝΧ1 από τη μαμά εταρία και δεν τους έστελνε. Τουλάχιστον έτσι διάβαζα να αναφέρουν χρήστες.

Στην πορεία, μετά την απόφαση της εταιρίας να αποσύρει την παρουσία της από ολόκληρες αγορές/χώρες, φυσικά αυτό επιδεινώθηκε.

Πιστεύω δεν θα έχουμε πτώση στις τιμές της ΝΧ1, αλλά θα γίνεται όλο και πιο δυσεύρετη. Όπως επιβεβαιώθηκε τώρα με τα ιντερνετομάγαζα της Ιταλίας.
Ήδη σε κανένα ευρωπαϊκό amazon δεν υπάρχει ΝΧ1 σκέτο σώμα. Όλες οι τιμές είναι από τρίτους πωλητές.

Στα πακέτα ΝΧ1+κιτ, το amazon.de είναι μόνιμα γεμάτο από επιστροφές. 14 κομμάτια (!) στα warehouse deals.

Απάντηση: samsung nx1

Να ήταν επιφυλακτική άραγε η Samsung στην αποδοχή του μοντέλου της και κρατήθηκε στα τιράζ ή να πρόκειται για κάποια πολιτική, πχ χτίσιμο πρεστίζ και σούσουρου γύρω από ένα μοντέλο το οποίο ο τελικός χρήστης θα ψάχνει για να αγοράσει;

Δεδομένου του ότι, αφενός μεν το μεγαλύτερο μέρος του κατασκευαστικού κόστους σε τέτοια προϊόντα τεχνολογίας αιχμής είναι αυτό της ανάπτυξής τους, παρά της κατασκευής τους καθ'εαυτής, αφετέρου δε ότι μιλάμε για έναν κολοσσό, όχι για σχετικά μικρό κατασκευαστή πχ Sigma που προχωράει βολιδοσκοπώντας την αγορά.

Re: Απάντηση: samsung nx1

Το μάρκετινγκ της προώθησης του μοντέλου ήταν τραγικό, σχεδόν ανύπαρκτο. Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει καν ότι βγάζει επαγγελματικών προδιαγραφών μοντέλο η Samsung.
Έχει συνδυαστεί το όνομα Samsung με τα κινητά και τα οικονομικά κονσιουμεράδικα μοντέλα φωτογραφικών.

Η δική μου εκτίμηση είναι ότι βγήκε το μοντέλο καθαρά από θέμα πρεστίζ, του τύπου "αριστεύσαμε κι εδώ, βγάλαμε την καλύτερη 4Κ υβριδική aps-c φωτογραφική" και συνδυάστηκε με αλαζονικές δηλώσεις από μεριά της Samsung ότι μέχρι το 2016 θα γίνει ο Νο1 κατασκευαστής mirrorless.
Είδαν μετά ότι τα specs και οι επιδόσεις δεν φτάνουν για να φέρουν τα νούμερα των πωλήσεων και δόθηκε εντολή άνωθεν για ελαχιστοποίηση των δαπανών και αποχώρηση από χώρες με χαμηλές πωλήσεις.

Σταγόνα στον ωκεανό είναι το φωτογραφικό κομμάτι στην εταιρία-γίγαντα. Δεν νομίζω πως τους καίει και πολύ το θέμα.
Με όση ευκολία θα αποχωρήσουν τελείως, με άλλη τόση άνεση μπορεί να επανέλθουν με κορυφαία μοντέλα και φακούς full-frame.

https://www.youtube.com/watch?v=6Afpey7Eldo

Με το μπες βγες όμως, επαγγελματίες δεν αγγιζεις...
Αν δεν σοβαρευτει η Samsung (κι όχι μόνο) , μερίδιο στους επαγγελματίες δε θα δει. .
Και κατά τη γνώμη μου, έτσι φτιάχνεται το σοβαρό brand name στα φωτογραφικα.

Έχεις δίκιο, σοβαρές εταιρείες, με ανάλογη υποστήριξη, που να έχουν την προτίμηση των επαγγελματιών φωτογράφων είναι μόνον οι Nikon και η Canon, τουλάχιστον για την Ελλάδα. Μήπως και αυτές όμως για να προλάβουν την αγορά δεν έκαναν λανθασμένες κινήσεις;
Από την άλλη είναι κρίμα γιατί η nx 1 έχει όλα όσα ψάχνει ένας σοβαρός ερασιτέχνης και με την ανάλογη υποστήριξη αλλά και με βελτιώσεις στην γκάμα των φακών της θα ήταν πολύ ψηλά και στην προτίμηση των επαγγελματίων.

Χθες "παίχτηκε" και η τελευταία πράξη της αποτυχημένης προσπάθειας για να αγοράσω την NX1, τα χρήματα πιστώθηκαν κανονικά στην κάρτα μου και είναι, όπως είχα πει, άμεσα διαθέσιμα, για την επόμενη αγορά...

Ξεπούλησε η NX1 απ' ό,τι φαίνεται στην ιταλική αγορά. Έχει γίνει δυσεύρετη πλέον.

Δεν αποκλείεται η Samsung να ετοιμάζει νέο τρόπο παραγγελιών-πωλήσεων μέσω μιας κεντρικής ευρωπαϊκής αποθήκης κι ενός νέου πανευρωπαϊκού e-shop.

Σε λίγες μέρες αν όλα πάνε καλά θα την έχω επιτέλους στα χέρια μου, το πήρα απόφαση ότι δεν θα την βρω μαζί με τον S στον budget που είχα διαθέσιμο οπότε προχώρησα στην αγορά με τον 16-50 και όταν παίξω λίγο μαζί της θα ψαχτώ για τον 45.

Έχει καταντήσει το κυνήγι του χαμένου θησαυρού

Last edited:
Απάντηση: samsung nx1

Στο bhphotovideo.com υπάρχει στόκ σώμα 1.499 Δολάρια, και σε κιτ με τον 16-50mm f/2-2.8 S ED OIS 2.799 Δολάρια.......

Κατά αρχήν το site που προτείνεις είναι στην Αμερική οπότε παίζει και τελωνείο. Και κατά δεύτερο η τιμή είναι πολύ υψηλή, βρίσκεις χαμηλότερη στην Ευρώπη.

Απάντηση: Re: samsung nx1

Κατά αρχήν το site που προτείνεις είναι στην Αμερική οπότε παίζει και τελωνείο. Και κατά δεύτερο η τιμή είναι πολύ υψηλή, βρίσκεις χαμηλότερη στην Ευρώπη.

Ο λόγος που το έβαλα είναι ότι είναι πολύ ακριβά εκεί που τα πάντα συγκριτικά με την Ευρώπη είναι ποιο φτηνά, μου έκανε εντύπωση….

Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Οι τιμές της Samsung στην Αμερική είναι υψηλές.

Και σε παγκόσμιο επίπεδο πάντως η Samsung κρατά ψηλά την τιμή της NX1. Δεν ξεφτιλίστηκε όπως άλλα μοντέλα στο παρελθόν.
Πιστεύω η παραγωγή ήταν πάντα χαμηλή, ώστε να μην υπάρχει υπερβολικό στοκ. Σε πολλές αγορές μάλιστα δεν υπήρχει/υπάρχει καθόλου απόθεμα. Πώς να πέσει μετά η τιμή αν δεν υπάρχει στα ράφια.

Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Ο λόγος που το έβαλα είναι ότι είναι πολύ ακριβά εκεί που τα πάντα συγκριτικά με την Ευρώπη είναι ποιο φτηνά, μου έκανε εντύπωση….
Μη σου κάνει εντύπωση, οτιδήποτε έχει αμερικανική εγγύηση είναι ακριβότερο από τον υπόλοιπο κόσμο. Τα προϊόντα που προορίζονται για την αμερικανική αγορά έχουν πολύ αυστηρά στάνταρ και συνοδεύονται από πολύ υψηλού επιπέδου υποστήριξη και γι αυτό είναι ακριβότερα. Φθηνά εκεί είναι μόνο από grey market.

Νέο cage από τη Fotodiox για την NX1:

https://www.fotodioxpro.com/fotodiox-pro-cinema-sharkcage-for-samsung-nx1-series.html

sharkcage-nx1-slvr-05a.jpg

sharkcage-nx1-02.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=7fi68jWXYEw