Samsung nx1

Re: samsung nx1

Δεν έχω χρησιμοποιείσει ποτέ κάτι τέτοιο και ο ιμάντας άρχισε να μου τη δίνει.Γιάννη αυτό είναι το γνήσιο της Samsung ή κάποιο άλλο; Δώσε αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες...

Με battery grip πάντα handstrap χρησιμοποιώ.

Το συγκεκριμένο είναι από γνήσιο δέρμα και το νιώθω καλά στο χέρι, χωρίς να προκαλεί δυσφορία/εφίδρωση σε πολύωρη επαφή με το χέρι.
Είναι λίγο σκληρό το "μαξιλαράκι" του, αλλά το προτιμώ έτσι.

Herringbone handstrap, γύρω στα 30 ευρώ από ebay.com.

s-l1600.jpg

Το θέμα είναι ότι από την μία βιδώνει στη θέση για το τριπόδι. Έχει σπείρωμα για να βιδώσεις μετά quick release plate ή πρέπει να το βγάζω κάθε φορά που θέλω να βάλω τη μηχανή στο τριπόδι;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Sorry, τώρα το είδα, έχει στο grip θέση για να περάσει ο ιμάντας όπως και πάνω. Και νόμιζα ότι κουμπώνει στο σπείρωμα του τριποδιού.

Υπάρχει έκδοση Herringbone με το plate (Type 1), και έκδοση χωρίς (Type 2), με 5 ευρώ διαφορά.
Εφόσον θέλεις να χρησιμοποιείς το handstrap μόνο με την NX1+battery grip, θα επιλέξεις το Type 2.
Αν θέλεις να έχεις την επιλογή να χρησιμοποιείς το handstrap ακόμη και όταν έχεις τη μηχανή χωρίς το γκριπ, καλό είναι να έχεις και το plate.

Θα σε δυσκολέψει λίγο να περάσεις την άκρη από το lug του battery grip λόγω της εσοχής. Λίγο όμως να ψαλιδίσεις την άκρη δεξιά-αριστερά, έξω από τις ραφές, θα περάσει. Δεν ξεφτίζει, αφού είναι γνήσιο δέρμα.

Τo ευχάριστο είναι ότι η ΝΧ1 χρησιμοποιεί μακρόστενα lugs χωρίς τις κουδουνίστρες τα τριγωνικά splitrings, που πληγώνουν το δάχτυλο με handstrap.

I0fNkO.jpg

Last edited:

Είχα δει αυτό της Samsung που βγαίνει με το plate. Πάνω κάτω είναι στα ίδια χρήματα και τα δύο, γύρω στα 30 , αλλά το δερμάτινο δείχνει ανώτερο ποιοτικά.

03705e9caa568e875a7844240f6dadcd.jpg

κατά τη γνώμη μου δεν ταιριάζει το δέρμα σε αυτήν την μοντέρνα & πλαστικοφανή μηχανή

Προτείνω handstrap εξολοκλήρου από δέρμα. Εναλλακτικά του Herringbone κοίταξε και το Gariz XS-HG2/BK1 ή την έκδοση με αλκαντάρα AT-HG2/CG1.
Δεν τα έχω δοκιμάσει. Για τη δεύτερη NX1 πάλι Herringbone πήρα.

κατά τη γνώμη μου δεν ταιριάζει το δέρμα σε αυτήν την μοντέρνα & πλαστικοφανή μηχανή

Συμφωνώ για τα καφέ δέρματα ως ξεκάρφωτα στην DSLRοφανή NX1. Το όλο μαύρο με μαύρες ραφές είναι διακριτικό. Το χέρι σου όμως το καταλαβαίνει, που δεν έρχεται σε επαφή με συνθετικά υλικά, που συν τοις άλλοις ξεφτίζουν με τον καιρό. Με δερμάτινο handstrap δεν προκαλείται δυσφορία/εφίδρωση σε παρατεταμένη χρήση.
Όπως ακριβώς αν συγκρίνουμε λουράκι ρολογιού δερμάτινο με συνθετικό.

Απάντηση: samsung nx1

Νομίζω ότι για την συγκεκριμένη μηχανή ταιριάζει και το hand strap της canon.

539F88C581555E26E23-1.jpg

Το είχα το Canon handstrap, φτηνιάρικο τελείως. Mηδεν ελαστικότητα το λουράκι από συνθετικό σκοινί, μηδέν αίσθηση, και η δερμάτινη φλούδα του (γιατί για φλούδα πρόκειται) είχε ξεφτίσει. Δεν θα το ξαναέβαζα σε μηχανή ούτε κι αν μου το χάριζαν.

Tέρμα τα αποθέματα NX1 κιτ με τον φτηνό 16-50 από όλα τα amazon (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία).
Μόνο στα warehouse deals του amazon.de πλέον στα 1293 ευρώ.
http://www.amazon.de/gp/offer-listing/B00NKZHAUK/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used

Eξαφανισμένα και τα σκέτα σώματα, όπως και τα κιτ με τον 16-50S.

Last edited:

Σήμερα είδα έναν παλιό γνωστό μου, επαγγελματία φωτογράφο, Canonακια, και εκεί που συζητούσαμε του είπα ότι έδωσα ότι Nikon είχα και πέρασα σε mirrorless, με ρώτησε με ενθουσιασμό αν πήρα Sony A7 και όταν του είπα Samsung NX 1 έκανε μια γκριμάτσα και μου είπε ότι αυτοκτόνησα. Το θέμα είναι ότι ουσιαστικά δεν ήξερε πολλά για την NX1 αλλά είχε αρνητική άποψη χωρίς να έχει ιδία αντίληψη. Πιστεύω ότι εκεί έχασε η Samsung το παιχνίδι. Αν είχε εισχωρήσει στους επαγγελματίες, σε συνδυασμό με υψηλών προδιαγραφών τεχνική υποστήριξη, θα είχε πιάσει το στόχο που είχε θέσει. Είναι κρίμα να πατώνει ένα τόσο καλό προϊόν που με τις σωστές κινήσεις στο χώρο του μάρκετινγκ θα ήταν στην κορυφή.

Last edited:
Απάντηση: Re: samsung nx1

κριμα κι αδικο αλλα αυτα εχει το εμποριο, δεν φτανει να βγαλεις ενα κορυφαιο προιον πρεπει και να το στηριξεις ακομη και οταν δεν βγαζεις, στο παρελθον υπαρχει πληθωρα αναλογων προιοντων που ηταν πολυ μπροστα απο την εποχη τους και πατωσαν για διαφορους λογους ... με αυτη της την κινηση η Samsung δυστυχως εσβησε το ονομα της απο την φωτογραφικη αγορα για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χρονια...

Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Νομίζω δεν έχει επαναληφθεί να αποσύρεται ολόκληρη εταιρία από τα φωτογραφικά και ταυτόχρονα να υπάρχουν αγοραστές να επενδύουν χιλιάδες ευρώ στο σύστημα.

Μόνο στο φόρουμ μας έχουμε 5 κατόχους NX1, και κανένας μας δεν ήταν early adopter, ώστε να πούμε ότι δεν ξέραμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

δεν ειναι ακριβως ετσι, αν διαβασεις προσεκτικα τα προηγουμενα ποστ θα δεις οτι πολλοι δεν το πιστευαν και περιμεναν επισημη ανακοινωση, αυτη ισως και να μην βγει ποτε ομως, τα φωτογραφημενα αδεια ραφια ομως κανουν τον γυρο του κοσμου και χαλανε το prestige και το ονομα μιας εταιριας και οχι μονο στο φωτογραφικο κυκλο.... απο την στιγμη που τα σωματα θα μεινουν στους κατοχους εως οτου παραδωσουν πνευμα και φυσικα δεν συμφερει να τα σκοτωσουν αφου ειναι και τοπ σημερα και δεν τα πηραν και τσαμπα το εξυπνο ειναι να τα πλαισιωσεις με καλους φακους σε τιμες χωμα, ειδαλως ποιος ο λογος να το κρατησεις...., το προβλημα θα προκυψει αν αστοχησει το σωμα σε 2 χρονια και δεν υπαρχουν ανταλλακτικα ή χρεωνουν την μανα και τον πατερα για επισκευή, τους φακους μετα τι κανεις, τους καταπίνεις .... αρα η δευτερη σωστη κινηση ειναι να παρεις συντομα και δευτερο σωμα οπως εκανες εσύ .. . φαυλος κυκλος ομως και αλλα χρηματα.... αλλα αν ειναι συνειδητη επιλογη παω πασο...

Last edited:

Θα το ξαναπω και ας βγω ψεύτης.
Μόλις βγει καλύτερη φωτογραφική-βιντεοκαμερα από την ΝΧ1 που σίγουρα θα συμβεί μέσα στο 2016 οι συγκεκριμένες μηχανές θα πωλούνται στη μισή τιμή από ότι έχουν τώρα.

δε θα υπάρχουν όμως για να πουληθούν, εκτός αν μιλάς για μτχ. εγώ ευελπιστώ να γίνει μαζική έκπτωση στους φακούς

Η ΝΧ1 εξαφανίζεται από stock όπως λέει ο Γιάννης, η Samsung σαν εταιρία δεν κλείνει, εγγύηση θα διαθέτει κανονικά για την μηχανή και προφανώς όταν λήγει η εγγύηση πληρώνεις για την επισκευή.

Η πτώση τιμής που έγινε στην κάμερα ήταν το δελεαστικό κομμάτι βάση των εξελίξεων που προέκυψαν, αν η εταιρία επένδυε περισσότερο στο promotion η μηχανή δεν θα έπεφτε τόσο χαμηλά γιατί δεν έχει ανταγωνιστή.

Ο μόνος ανταγωνιστής αυτή την στιγμή είναι η A7RIΙ που κοστίζει σχεδόν τα τριπλά χρήματα, για να ανταγωνιστούν οι άλλες εταιρίες την NX1 πρέπει να βγάλουν ότι δίνει με τα firmware που έχουν προστεθεί και να ξεκινά το κιτ με περίπου 1100 .

Σχετικά με τους φακούς αυτό περιμένουμε οι κάτοχοι, να πέσουν και οι τιμές τους για να πάρουμε το 100% από την κάμερα και να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας.

Προσωπικά ήμουν 1000% σίγουρος για την αγορά και δεν αλλάζω άποψη επειδή τελειώνει το τμήμα η εταιρία, η μηχανή είναι στα χέρια μου και έχω πάθει πλάκα με τις δυνατότητες του βίντεο !!

Απάντηση: Re: samsung nx1

μπορω να ρωτησω κατι και αν καποιος το εχει ψαξει να απαντησει, βαση νομοθεσίας υπαρχει νομίζω καποιος χρόνος που πρεπει μια εταιρια να κρατα στοκ σε ανταλλακτικα, ποσος ειναι αυτος ο χρόνος (καπου ειχα διαβασει 7-10 χρόνια ...) ? π.χ. η Olympus την E1 (μοντελο του 2003-2007) νομιζω οτι σταματησε να την επισκευαζει πριν 2 χρονια περιπου...
δευτερη ερωτηση , με την τεχνολογια να τρεχει πιο γρηγορα τα τελευταια χρονια τελευταια τηρουνται αυτα τα ορια ... τα μειώσαν ή επιλεγουν να υπερχρεωνουν απο μια χρονικη στιγμη και μετα ωστε να μην συμφερει η επισκευή,
τριτη ερωτηση, μια εταιρια που δεν βγαζει προιον σε αυτη την κατηγορια προιοντων π.χ. η LG σταματα να παραγει τηλεφωνα, αναγκαστικά κρατα ανοιχτες μονάδες παραγωγης και παραγει ανταλλακτικα ή φουλαρει αποθηκες και αν τελειωσει το στοκ γιοκ ...
μηπως θα επρεπε καποιος κάτοχος να στειλει ενα email στην Samsung και να ρωτήσει για ποσα χρόνια δεσμευεται να έχει ανταλλακτικα για την μηχανη και τους φακούς ....

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

δεν ειναι ακριβως ετσι, αν διαβασεις προσεκτικα τα προηγουμενα ποστ θα δεις οτι πολλοι δεν το πιστευαν και περιμεναν επισημη ανακοινωση...

CyberDEL και pasiner1 ήταν οι πρόσφατοι αγοραστές (κι εγώ εις διπλούν) και είμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι στην κίνησή μας εν μέσω rumours και ενδείξεων ότι game over. Η NX1 ήταν και είναι μονόδρομος, αφού δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε υβριδική μηχανή στην αγορά, ούτε υπάρχουν ενδείξεις ότι θα βγει σύντομα μοντέλο που να προσφέρει ό,τι ακριβώς δίνει η NX1. Ακόμη και η α7rIΙ έχει αστεία απόδοση ως υβριδική μηχανή, παρά το υψηλό της κόστος των 3500 .
Δεν είναι περίπτωση δηλαδή να χτίζαμε επί χρόνια το σύστημα και ξαφνικά να μας ήρθε κατακούτελα η είδηση και να είμαστε πανικόβλητοι.
Αυτό εννοώ ότι δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν, και έχει να κάνει με το πόσο εξελιγμένο και πρωτοποριακό μοντέλο ήταν και παραμένει να είναι η NX1, ακόμη και ένα χρόνο μετά την πρώτη της κυκλοφορία.

Last edited:

Υπάρχει έκδοση Herringbone με το plate (Type 1), και έκδοση χωρίς (Type 2), με 5 ευρώ διαφορά.
Εφόσον θέλεις να χρησιμοποιείς το handstrap μόνο με την NX1+battery grip, θα επιλέξεις το Type 2.
Αν θέλεις να έχεις την επιλογή να χρησιμοποιείς το handstrap ακόμη και όταν έχεις τη μηχανή χωρίς το γκριπ, καλό είναι να έχεις και το plate.

Θα σε δυσκολέψει λίγο να περάσεις την άκρη από το lug του battery grip λόγω της εσοχής. Λίγο όμως να ψαλιδίσεις την άκρη δεξιά-αριστερά, έξω από τις ραφές, θα περάσει. Δεν ξεφτίζει, αφού είναι γνήσιο δέρμα.

Τo ευχάριστο είναι ότι η ΝΧ1 χρησιμοποιεί μακρόστενα lugs χωρίς τις κουδουνίστρες τα τριγωνικά splitrings, που πληγώνουν το δάχτυλο με handstrap.]

Μόλις το παρήγγειλα από Amazon.de, το Type 1 με το plate σε μαύρο, με κόστος 28,99 και μηδενικά έξοδα αποστολής. Παραλαβή 1-18 Δεκεμβρίου. Σ' ευχαριστώ πολύ Γιάννη...

Για την ΝΧ500 κάνει το ίδιο ή πρέπει να πάρω κάποιο άλλο;