Samsung nx1

Re: samsung nx1

Έτσι όπως τα λέει ο Τζο είναι. Και εγώ από Amazon.it την πήρα αλλά πωλητής ήταν το virtualfoto και μέσα στην συσκευασία είχε απόδειξη αγοράς από ταμειακή. Ότι άλλο έχω πάρει από το Amazon την απόδειξη την κατεβάζω από το site.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Μπορείτε να μου προτείνεται και μια καλή κάρτα? Υπόψιν, την μηχανή την αγόρασα για προσωπική χρήση και όχι για επαγγελματική. Φακό σκέφτομαι να πάρω http://cameradecision.com/lenses/review/Samsung-NX-16-50mm-F3.5-5.6-Power-Zoom-ED-OIS. Τα φώτα σας παρακαλώ...

Ο Βασίλης (pasiner1) πήρε τη δική του nx1 με τον 16-50 pz και λίγες μέρες μετά πήρε και τον 16-50 2-2.8 S και αν δεν κάνω λάθος τον 16-50 pz τον έχει για πούλημα. Αν σε ενδιαφέρει στείλε του πμ. Όσων αφορά την κάρτα λίγα ποστ πιο πίσω αναφέρουμε κάποια προβλήματα που είχαμε, πιθανότατα από κάρτες, ρίξε μια ματιά.

Το έπαθα και εγώ χθες αυτό, κόλλησε η οθόνη και μου έβγαζε μήνυμα ότι η κάρτα είναι πολύ αργή, ενώ είχα μέσα την Lexar 1000X 64GB. Δεν ανταποκρίνονταν ο διακόπτης on-off και αναγκάστηκα να βγάλω το VG και την μπαταρία της μηχανής και μετά όλα καλά. Το άσχημο ήταν ότι έχασα το αρχείο video 4Κ που ήταν περίπου 9 λεπτά.

2η φορά σήμερα, ευτυχώς το αρχείο ήταν μικρό και όχι τόσο σημαντικό. Έβγαλα τη Lexar UHS-II 64GB, αφού πάλι έβγαλα το VG και την μπαταρία για να ξεμπλοκάρει η μηχανή, και έβαλα μια Kingston UHS-I 64GB U3 και συνέχισα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Όταν έβαλα στο card reader την Lexar η ταχύτητα ανάγνωσης ήταν από 101 ΜΒ/s έως 20ΜΒ/s με την ταχύτατα ανάγνωσης να παίζει διαρκώς και τον περισσότερο χρόνο (80%) να είναι κάτω από 50MB/s, ενώ η Kingston σταθερά 90-91 MB/s με μέγιστο 91,7MB/s και ελάχιστο 87,6MB/s. Άμεσα πάει για επιστροφή στο Amazon.uk από όπου την πήρα. Επειδή δεν έχω ξαναεπιστρέψει κάτι, ας μου υποδείξει κάποιος που το έχει ξανακάνει τον τρόπο για να μην ψάχνω. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

2η φορά σήμερα, ευτυχώς το αρχείο ήταν μικρό και όχι τόσο σημαντικό. Έβγαλα τη Lexar UHS-II 64GB, αφού πάλι έβγαλα το VG και την μπαταρία για να ξεμπλοκάρει η μηχανή, και έβαλα μια Kingston UHS-I 64GB U3 και συνέχισα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Όταν έβαλα στο card reader την Lexar η ταχύτητα ανάγνωσης ήταν από 101 ΜΒ/s έως 20ΜΒ/s με την ταχύτατα ανάγνωσης να παίζει διαρκώς και τον περισσότερο χρόνο (80%) να είναι κάτω από 50MB/s, ενώ η Kingston σταθερά 90-91 MB/s με μέγιστο 91,7MB/s και ελάχιστο 87,6MB/s. Άμεσα πάει για επιστροφή στο Amazon.uk από όπου την πήρα. Επειδή δεν έχω ξαναεπιστρέψει κάτι, ας μου υποδείξει κάποιος που το έχει ξανακάνει τον τρόπο για να μην ψάχνω. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

πανεύκολο. πας στις παραγγελίες, βρίσκεις τη συγκεκριμένη και πατάς το κουμπι που λέει επιστροφή. μετά σου λέει να τυπώσεις τα σχετικά και βάζεις το ένα χαρτί μέσα στη συσκευασία και το άλλο το κόβεις και γράφεις τα στοιχεία σου και το κολλάς πάνω σε ένα φάκελο. Καλό θα είναι να το στείλεις συστημένο με ελτα για να μην χαθεί.
Τώρα αγχώθηκα γιατί έχω την ίδια κάρτα.. μη χάσω καμιά κοπή πίτας ή αντίστοιχο, δεν θα το αντέξω. έπρεπε να είχε 2 slots

Άσε καλύτερα Μάνο, ευτυχώς που έχασα ένα μόνο ένα μικρό αρχείο και τα υπόλοιπα τα κατέβασα κανονικά. Μίλησα και με το Βασίλη και μάλλον θα την στείλει και αυτός. Δεν είναι μόνο η ασυμβατότητα με την NX1 αλλά και η πολύ αργή ταχύτητα ανάγνωσης. Μάπα το καρπούζι. Σ' ευχαριστώ για τις οδηγίες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

... έπρεπε να είχε 2 slots

Υπομονή, θα το έχει η NX2...:cool4:

Πού φθάσαμε ... η κάποτε μεγάλη και τρανή lexar η μόμη εγγύηση να θεωρείται αφερέγγυα την ίδια ώρα που η πάλαι ποτέ για τα μπάζα kingston θεωρείται κορυφή.

κι εγώ την θεωρούσα κορυφαία την lexar. sandisk & kingston δεν πλησιάζω, την έχω πατήσει αρκετές φορές. Εν τέλει πάντως οι πιο καλές μου έχουν βγει οι transcend, ενώ παλιότερα που δεν τις ήξερα νόμιζα ότι ειναι κινεζιές που φέρνει το πλαισιο. Αμα χαλάσει κι αυτή κάηκα, γιατί θα χει πολύ πράμα μέσα (256gb)

Offtopic αλλά σχετικό με την παρούσα κουβέντα:
Έχω αυτή τη στιγμή 3 32GB SanDisk.
1 extreme pro & 2 ultra.
Τις χρησιμοποιώ ασταμάτητα σε Nikon D7000,600,610,750 εδώ και 4 χρόνια.
Έχουν γράψει και σβήσει πάνω από 4TB (φυσικά ποτέ δεν τις έχω γεμίσει σε κάθε session , οπότε καταλαβαινετε πόσες φορές έχουν γραφτεί)
Δεν έχουν κάνει κιχ...
Δεν τις αλλάζω !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης, από το 2005 που είχα την D70, μέχρι τώρα, μόνο SanDisk.
Καμιά δεν χτύπησε .

Πάντα έπαιρνα κάρτες της SanDisk και πότε δεν είχα κανένα πρόβλημα, επίσης, όπως και με μια Cf Lexar professional 8gb που είχα. Kingston πήρα πρώτη φορά για την NX300, για καθαρά οικονομικούς λόγους, και επίσης δεν είχα κανένα πρόβλημα. Έτσι αποφάσισα να συνεχίσω με τις κάρτες της Kingston και στις NX500 και NX1. Να πω ότι δεν είναι οι πιο γρήγορες κάρτες αλλά, πλέον είναι αξιόπιστες, τουλάχιστον για ερασιτεχνική χρήση. Άλλωστε και οι Lexar προοριζόταν για επαγγελματίες αλλά ιδού τα αποτελέσματα.

Μήπως πουλάει κάποιος από εσας φακό Samsung 16-50 PZ? Δυστυχώς ο prasiner τον έχει πουλήσει. Ας επικοινωνήσει μαζί μου μέσω message

Μήπως πουλάει κάποιος από εσας φακό Samsung 16-50 PZ? Δυστυχώς ο prasiner τον έχει πουλήσει. Ας επικοινωνήσει μαζί μου μέσω message
Βρέθηκε διαθέσιμος προς πώληση...

Κάποιος αναζητούσε τον 16-50. Υπάρχει αγγελία http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=62461.msg806295;topicseen#new

παιδιά ευχαριστώ πολύ για το προξενιό, αλλά τον έχει αγοράσει ήδη από ebay

Ναι, την πήρα για b-cam σε mini-tripod και βολεύει που είναι χ2.4 (vs. 1.5 στην νχ1) άρα έχω και διαφορετικά εστιακά μήκη με τους ίδιους φακους

Καλημέρα, και καλή χρονιά. Μου ήρθε η NX1 (εδώ και μερικές μέρες, αλλά τώρα την παρέλαβα). Δεν έχω κάνει τίποτα τεστ ακόμα, πάντως δουλεύει.
Από ότι κατάλαβα, για κάρτα μνήμης προτείνετε την Transcend. Για μπαταρίες ισχύουν τα Ολλανδικά σάιτ να φανταστώ, για ζελατίνα υπάρχει κάποια πρόταση; Κάποιο άλλο αξεσουάρ;

Επίσης έχω έναν παραπάνω 16-50pz, αν ενδιαφέρεται κανείς, σκεφτόμουν μήπως τον κρατήσω, αλλά δεν μου πολυχρειάζεται κι'ολας.

Welcome to the club!

Παραμένει περιζήτητη η NX1 και την κυνηγάνε όσοι εκτιμούν αυτά που προσφέρει.

Κι εγώ παρέλαβα τέταρτο σώμα NX1 για backup, αλλά υπερβολή πάνω από τρεις, καλύτερα να τη δώσω να τη χαρεί κάποιος άλλος.

Last edited: