Samsung nx1

Re: Απάντηση: samsung nx1

Ξαναπατάς εσύ rec, τόσο στο 1080 όσο και στο 4Κ.

Η εκτός Ευρώπης GH4 (χωρίς r στο τέλος) που είχα δεν σταματούσε καθόλου (και στο 4Κ).

Πρόβλημα υπερθέρμανσης δεν έχει ούτε η GH4 ούτε η NX1.
Για την NX1 βέβαια είναι πιο αξιοθαύμαστο αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά απαιτητικές λειτουργίες που κάνει σε πραγματικό χρόνο.
Full sensor readout, downscale από 6.5 σε 4Κ και ταυτόχρονα κωδικοποίηση σε Η.265!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Και εύκολα κιόλας! Μακάρι, εγώ μαζί σου είμαι, τους φακούς έτοιμους τους έχω.

Και φαντάζομαι περιμένεις να τα δώσει όλα απλόχερα η Sony, πατώντας και α7sII και FS5/7, έτσι από την υπερβολική της αγάπη στο consumer aps-c. :flipout:

Και ως δια μαγείας αυτή η απροσδόκητα τρελή απόδοση θα συνοδεύεται και από απαλλαγή από οποιοδήποτε θέμα υπερθέρμανσης και με αυτονομία σούπερ!
Και βέβαια με οθόνη αφής και ξαφνικά και με f/2-2.8 zoom και με όλα, και με κόστος στα 500-600 το σώμα, επειδή έτσι μάθαμε από την α6000.

Last edited:

Χαχα, για Red των 6 και 10 χιλιάδων δολαρίων μιλάς;

έτσι λέγανε και για το slow motion και γελάγανε μέχρι που βγήκε η rx100iv που το έκανε με λιγότερο από χιλιάρικο και τους κόπηκε ο βήχας.
άλλοι λέγανε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπει 4Κ σε κόμπακτ μηχανή, κι όμως μπήκε έστω και με περιορισμό στα 5 λεπτά.
κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον και την εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να σε καλύπτει στο βίντεο η ΝΧ1 σε ορίζοντα δεκαετίας που λες. Ίσως να σε καλύπτει στη φωτογραφία, αλλά εκεί υπάρχουν ήδη καλύτερες προτάσεις.
Η Red είχε 4Κ/30 το 2013. Το 2015 το είχαν αρκετές μηχανές, το 2016 θα το έχουν σχεδόν όλες. Η τεχνολογία ξεκινάει από τις μεγάλες και ακριβές επαγγελματικές βιντεοκάμερες και περνάει σιγά σιγά στις consumer μηχανές με την πάροδο του χρόνο.

Ο δικός μου βήχας θα κοπεί όταν βγει τόσο ολοκληρωμένη όλα-σε-ένα υβριδική μηχανή όσο η NX1 με κόστος κάτω από χιλιάρικο.

Αλλά όταν λέμε όλα, όλα. Κατασκευή, αδιαβροχοποίηση, εργονομία, αυτονομία, αντοχή στην υπερθέρμανση, πέρα φυσικά από την απόδοση σε φωτό και βίντεο με αισθητήρα από aps-c και πάνω.

Κάτι υψηλά fps από δω (RX100IV), κάτι υψηλά ISO από κει (α7sII) είναι μεμονωμένες περιπτώσεις υπεροχής του ανταγωνισμού και όχι ολοκληρωμένες λύσεις.

Re: samsung nx1

Όλα σωστά που γράφετε αλλά θέλω μια απάντηση στην ερώτηση:
Αφού η NX1 είναι η καλύτερη overall μηχανή και με λογικό κόστος πια, γιατί την έχουν προτιμήσει μόνο 4-5 άτομα εδώ μέσα
και όλοι οι υπόλοιποι έχουμε nikon,canon,olympus,sony,fuji κτλ?

Κι εγώ θα τα παρατούσα, αν έδινα τα πάντα με τη μία και δεν πουλούσε το προϊόν.

Αφού σε μια μηχανή όπως η ΝΧ1 ήταν αδιάφοροι οι αγοραστές, δεν υπήρχε περίπτωση να αντιστραφεί το κλίμα ποτέ.

Όλα σωστά που γράφετε αλλά θέλω μια απάντηση στην ερώτηση:
Αφού η NX1 είναι η καλύτερη overall μηχανή και με λογικό κόστος πια, γιατί την έχουν προτιμήσει μόνο 4-5 άτομα εδώ μέσα
και όλοι οι υπόλοιποι έχουμε nikon,canon,olympus,sony,fuji κτλ?

7 είμαστε με ΝΧ1, πολύ ηψηλό ποσοστό θα έλεγα! Και ειδικά κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες με τη Samsung!

Κι εγώ θα τα παρατούσα, αν έδινα τα πάντα με τη μία και δεν πουλούσε το προϊόν.

Αφού σε μια μηχανή όπως η ΝΧ1 ήταν αδιάφοροι οι αγοραστές, δεν υπήρχε περίπτωση να αντιστραφεί το κλίμα ποτέ.

Αν η αγορά δε σε θέλει, αυτό κάτι λέει ...

το ότι στον μικρόκοσμο εδώ μέσα έχουν πάρει 7 άτομα

μία μηχανή που στη φάτσα γράφει "samsung" ,
έχει τόσο αδιάφορο (για να μην πω άσχημο) σώμα,
έχει τόσους λίγους φακούς,
η εταιρεία που την έβγαζε σταμάτησε να την υποστηρίζει (κάποιοι αγοράσανε γνωρίζοντάς το)

για μένα λέει ότι η μηχανή πρέπει να είναι πολύ φοβερή (έστω σε κάποιους τομείς - και γιατί όχι και στη φωτογραφία - ακόμη και που
δεν έχει καλά jpeg )

άσχετο που εγώ δεν θα την αγόραζα
(γιατί ούτε θέλω να ξέρω τι είναι το video, αλλά και raw που θα ήθελα να μπορώ να επεξεργαστώ, δεν έχω το μάτι, οπότε κοιτάω να πάρω ότι έχει καλό έτοιμο jpeg)

Δηλαδη, εδω στο φορουμ εχετε πολλες Red και τραβατε τα εγγονια σας;

Συμφωνώ, αλλά ότι δεν έχει καλό έτοιμο αρχείο από που προκύπτει;

Το αντίθετο θα έλεγα, η εικόνα της NX1 στέκεται άνετα χωρίς επεξεργασία, κάτι πολύ πρακτικό στο βίντεο, αφού απαλλάσσει από grading.

Στη φωτογραφία τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Η NX1 και οι φακοί της υποστηρίζονται από το DxO. Ένα πέρασμα στις default ρυθμίσεις χρειάζεται. Δεν καταλαβαίνω την εμμονή στο jpeg, και ακόμη περισσότερο δεν καταλαβαίνω τους αφορισμούς "η Χ μηχανή δεν φημίζεται για το jpg της, άρα την αποφεύγω". Με αυτή τη λογική μόνο Fuji θα παίρναμε όλοι, βασιζόμενοι στη φήμη των jpeg της.

Αντίθετα εγώ αποφεύγω τη Fuji επειδή δεν υποστηρίζεται από το DxO, πρόγραμμα που με καλύπτει με όλες τις υπόλοιπες μηχανές που έχω, και συγκεκριμένα την NX1 τη σώζει στα δύσκολα.

Last edited:

Επισης, επειδη η αγορα "απερριψε" ενα προιον σημαινει οτι δεν ειναι καλο; Εδω ολοκληρη χωρα για 200 χρονια δεν εχει βγαλει πανω απο 3 σωστους πολιτικους (μπορει να λεω και πολλους) και σας φαινεται περιεργο το οτι οι μαζες κανουν λαθη;

Η ΝΧ1 ηταν μια προχωρημενη καμερα για την εποχη της, τα περισσοτερα απο τα μειονεκτηματα της, ειναι πλεονεκτηματα για καποιους (οπως ο H265 codec), γι'αυτο φετος πηρε αρκετες πρωτιες σε σαιτ του χωρου (λιγο αργα, αλλα τωρα φαινονται τα πλεονεκτηματα), η Σαμσουνγκ δεν ενδιαφερεται να εχει την καλυτερη υβριδικη (που το καταφερε), αλλα να ειναι στο τοπ 3 των πωλησεων, οπως στα αλλα προιοντα που καταπιανεται. Το γιατι δεν πετυχε ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα, που ειναι πολυ αργα για να αναλυσουμε.

Αντι να κοιτατε ποτε θα βγουν υποθετικες καμερες ας κανετε μια συγκριση με το τωρα, και το-γνωστο-κοντινο μελλον, D500 ας πουμε, καινουργια Fuji, GX8. Για καποιους καθε μια απο αυτες μπορει να ειναι η τελεια καμερα, αλλα για all around performamce κανετε τη συγκριση και βγαλετε τα δικα σας συμπερασματα (δειτε και λιγο τις τιμες).

Επισης ο καθενας παιρνει οτι του ταιριαζει, δεν υπαρχει τελεια, ή απολυτη καμερα.

Αν η ΝΧ1 ηταν και 10 bit, τοτε ο Τζο ισως να ειχε και δικιο για το ποσο θα αντεχε στο χρονο. Εγω 2-3 χρονια περιμενω να βγαλω, μεχρι τοτε θα εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα, και θα εχουμε δει και τις κινησεις απο Canikon, αμα κρινω απο τις τιμολογησεις τους παντως, μια αντιστοιχη ΝΧ1 θα κοστιζε 2500 body only, αν εχουν την επιθυμια, και τη δυνατοτητα να βγαλουν αντιστοιχη καμερα. Τωρα παντως δεν μπορουν. Μονο η Σονυ μπορει, και φυσικα δεν θα το κανει.
Το βλεπω σε διαφορα φορουμ, ανθρωποι να περιμενουν την τελεια υβριδικη με 600 , το ποιο κοντινο σε αυτο ειναι οι 2 ΝΧ, αλλα επειδη ειναι Samsung, προτιμουν να περιμενουν κανα 2 χρονια ακομα, μπας και η αγαπημενη τους μαρκα βγαλει..

Περισσοτερο ελπιζω στους Κινεζους να κατεβασουν τις τιμες, παρα τους 3 μεγαλους.

Εγώ θα πω σχετικά με την GH5 ότι αν χρειάζεται speedbooster των 600 και manual φακούς των 700 τότε θα φτάσει την A7SII σε τιμή οπότε....

Η α6100 πιστεύω θα κάνει τρομερή αίσθηση πάλι, αλλά η επένδυση σε τόσο ακριβούς φακούς είναι δύσκολη αν δεν είσαι κατασταλαγμένος ότι θα μείνεις στην Sony.

Η προτίμηση μας είναι επιλογή μας, διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικά κριτήρια, διαφορετικά budgets. Είναι σαν να ρωτάς Παναγιώτη (tiniakos) τον εαυτό σου γιατί αγόρασες την fz1000, νομίζω ότι σε κάλυψα.

Για discontinued σειρα, και πολύ καλή τιμή κρατάει ακόμα ...
Όταν λήξει η εγγύηση, σε περίπτωση βλάβης τι γίνεται ;
Βγάζεις από τη ντουλάπα τη spare ;

Δεν έκλεισε η εταιρία. Θα υπάρχει υποστήριξη για κάποια χρόνια ακόμη και μετά την περίοδο εγγύησης.

Προσωπικά προτίμησα να πάρω δύο ακόμη σώματα για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα ξεμείνω από NX1 "ποτέ", ώστε να χαίρομαι και τους τέσσερις φακούς NX που έχω (16-50/2-2.8, 50-150/2.8, 85/1.4, 45/1.8), όπως και το πολύ καλό φλας SEF-580A.
Και από φακούς όλο και κάτι θα πάρω ακόμη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Και εύκολα κιόλας! Μακάρι, εγώ μαζί σου είμαι, τους φακούς έτοιμους τους έχω.

Και φαντάζομαι περιμένεις να τα δώσει όλα απλόχερα η Sony, πατώντας και α7sII και FS5/7, έτσι από την υπερβολική της αγάπη στο consumer aps-c. :flipout:

Και ως δια μαγείας αυτή η απροσδόκητα τρελή απόδοση θα συνοδεύεται και από απαλλαγή από οποιοδήποτε θέμα υπερθέρμανσης και με αυτονομία σούπερ!
Και βέβαια με οθόνη αφής και ξαφνικά και με f/2-2.8 zoom και με όλα, και με κόστος στα 500-600 το σώμα, επειδή έτσι μάθαμε από την α6000.

'Ο,τι να 'ναι.
Μάλλον δωρεάν θα τη δώσουν στους 10 πρώτους που θα πάρουν τηλέφωνο στα κεντρικά.
Μετά θα κλείσουν το τμήμα και θα ασχοληθούν με την καλλιέργεια τρούφας. :marchmellow:

Υπαρχει πολυ αυστηρη νομοθεσια στην Ευρωπαικη Ενωση για τις εγγυησεις και η Σαμσουνγκ δεν ειναι noname εταιρια, να κυρηξει πτωχευση και να εξαφανιστουν τα αφεντικα.
Ακομα πουλιουνται καινουργιες ΝΧ, αρα εχει 2-3 χρονια τουλαχιστον, μηχανες σε εγγυηση. Φυσικα μολις εξαντληθουν οι υποχρεωσεις της, δεν θα ημουν τοσο αισιοδοξος, αλλα ουτως ή αλλος, μεχρι τοτε θα εχω κινηθει προς καποια αλλη κατ'ευθυνση, και ελπιζω τουλαχιστον μια απο ΝΧ30, ΝΧ300, ΝΧ500, ΝΧ1 να εχω για να χρησιμοποιω καναν φακο. Απο εκει και περα, σε βαθος 5ετιας, θα τα δωσω στα ανηψια μου να παιζουν τους φωτογραφους. Ηδη εχω δωσει κατι κομπακτ. Εδω προλαβα και πηγα απο φιλμ σε ψηφιακο, ενα συστημα θα με πειραξει να αλλαξω?