Samsung NX500

Κι εγώ κάπως έτσι το σκέφτηκα και πήρα την απόφαση. Παρεμπιπτόντως, αν κάποιος θέλει την extra μπαταρία και φορτιστή, μπορεί να μου στείλει pm μιας και τα έχω ήδη από την NX300.

Έχει δοκιμάσει κανεις κάποιο tempered glass όπως αυτό http://www.amazon.com/Samsung-Optical-Tempered-Protector-ITG/dp/B00UVA5IR4 ή να πάω στο παραδοσιακό Vikuiti ADQC27;

Επίσης, υπάρχει κάποια πιο φθηνή sdcard απο την Sandisk Extreme Pro που να εξασφαλίζει τα 12 frames buffer lossless και 18 lossy σε ISO 100; Βλέπω κάτι Integral στο MyMemory με write 90mb/s, αλλά δεν έχω εμπειρία.

Εγώ έχω κάρτες τις Kingston, είχα από την NX300 μια 32αρα και μια 64αρα και τις χρησιμοποιώ τώρα με την NX500
http://www.you.gr/proionta/pc-prin...arta-mnimis-kingston-sdhc-uhs-i-ultimate-32gb

Για την NX1 πήρα μια 64αρα U3 και μάλλον θα πάρω ακόμη μια, ίσως μεγαλύτερη
http://www.you.gr/proionta/pc-print...imis/karta-mnimis-kingston-sdhc-uhs-i-u3-64gb

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για προστασία δεν έβαλα κάτι και ίσως δεν βάλω τελικά. Στην NX300 είχα Vikuiti.

Μπορείς μήπως να δοκιμασεις κάποια στιγμη, αν δεν σου κάνει κόπο, ποσες φωτογραφιες γράφει με continuous high σε ISO 100 μέχρι να γεμίσει ο buffer (με lossless και normal compression) ;

Έκανα τη δοκιμή.

kingston-tarjeta-de-memoria.jpg

Με Kingston Class 10 UHS-I SDHC/SDXC 64GB RAW lossless compression=9 και RAW normal compression=15

Kingston_SDXC_64GB_UHSI_Class3_1.jpg

Με Kingston SDHC/SDXC UHS-I U3 64GB RAW lossless compression=9 και RAW normal compression=22

Σκεφτομαι και εγώ να κάνω την κίνηση από Fotokoch, να αγχωθώ για 40-50ευρό λιγότερα, και να περιμένω 2 μήνες για να δω τι θα γίνει, δεν το ριψοκυνδυνεύω να μείνει από stock, όλες αυτές οι φήμες θα οδηγήσουν πολύ κόσμο προς NX500 Και ΝΧ1, και αυτή τη στιγμή είναι οι καλύτερες λύσεις στη κατηγορία τους, ειδικά για κάποιους (όπως εγώ) που ήδη έχουμε αρκετούς φακούς, ή σκοτώνεις ότι έχεις (και παίρνεις ένα καλό σώμα αλλού, και 2-3 φακούς το μέγιστο), ή συνεχίζεις Samsung και σε 2-3 χρόνια που θα είναι παρωχημένες τεχνολογικά, βλέπεις που θα έχει πάει το mFT, το οποίο είναι στα όρια του ήδη, η Fuji, η οποία πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα (αν και δεν τη βλέπω να πηγαίνει προς βίντεο), αν ξυπνήσουν οι Canonikon, ή αν ωριμάσει η Α7 σειρά, που τώρα είναι μαύρα χάλια στα περισσότερα.

Για το φίλο που περιμένει Α6χχχ, εννοείται πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον, και άμα συμβεί θα μπει σίγουρα στην κορυφή της κατηγορίας, αλλά περισσότερο θα με ενδιέφεραν οι άμεσες κινήσεις, καθώς θα είναι δύσκολο το κοντινό/επόμενο διάστημα η Sony να βγάλει μία Α7000, με EVF, IBIS, 4K, touch screnn και κάτω από 1000ευρώ, καθώς μετά δεν θα υπάρχει λόγος να δώσει κάποιος 2-3300ευρώ για τις Α7!
Άσε που τώρα που μπορεί να βγει η Samsung από την αγορά, η Sony έχει έναν μεγάλο αντίπαλο λιγότερο σε αυτή την κατηγορία (είτε οι άλλοι έχουν μικρότερους αισθητήρες, είτε δεν έχουν καλό βίντεο. Γενικότερα η Samsung και η Sony μοιάζουν οι καλύτερες all around).

Για Canonikon, επίσης δύσκολα θα δούμε κάποια (ας πούμε) Canon M με αυτά που θέλουμε (και πρέπει να έχει) μία τέτοια κάμερα, καθώς θα σκοτώσει όλες τις φτηνότερες κάμερες κάτω από τα 1500 που ακόμα πουλάνε τρελά.

Θα δούμε, προς στιγμήν όποιος βρίσκει προσφορές, για NX500, ευπρόσδεκτες!

Το μεγαλύτερο κρίμα είναι ότι βλέπω NX1 στην Αμερική με τον 16-50S, καινούργιες, να φεύγουν για 800-1200ευρώ, και τρελαίνομαι. Capital Controls!

Είναι προφανές ότι στην Ευρώπη τελειώνει το stock. Πάντως από όσες πληροφορίες έχω μαζέψει, φακοί υπάρχουν αρκετοί, τα σώματα τελειώνουν, αφού φαίνεται ότι η Samsung τα μαζεύει (ίσως για να μην καταρεύσουν τελείως οι τιμές).

Αλλά οι φακοί της Samsung πάντα ήταν κάπως σαν το χρηματιστήριο, ειδικά στο ebay. Τον 85 και τον 60 macro είδα σε κάτι εξευτελιστικές τιμές τελευταίως, και καταριόμουν το τραπεζικό μας σύστημα, και τη μεταπολίτευση που μας έφερε σε αυτό το σημείο! Το να συνειδητοποιείς ότι τριτοκοσμικές χώρες μπορούν να αγοράζουν ότι θέλουν, και όποτε θέλουν, από το ebay, και εσύ να μην μπορείς να συμμετέχεις, είναι συγκλονιστικό.

Επίσης θα ήθελα να πω ότι από πέρισυ μου είχαν πει απ'έξω-απ'έξω ότι η Samsung αποσύρεται από Ελλάδα, και περίπου πριν το Πάσχα (δεν θυμάμαι ακριβώς) επίσημα, αλλά και πάλι δεν με έβλεπα για κάποιο άλλο σύστημα. Είναι περίεργο πως ένα προιόν μίας τόσο μεγάλης καπιταλιστικής εταιρίας μπορεί να αποκτήσει cult διαστάσεις!

Αγορές μπορείς να κάνεις από το εξωτερικό και από το ebay τα έχουμε γράψει εκατό φορές.
Τώρα αν κάποιος σκέφτεται το 4% επιπλέον της προμήθειας ας τα πάρει από την Ελλάδα.

Συγνώμη αλλά πρόσφατα γράφτηκα στο forum, και δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες, αλλά αυτό με το ebay δεν είναι τόσο απλό, με αποτέλεσμα να έχω ήδη δεχτεί 2 αρνητικά σχόλια επειδή δεν μπορούσα να πληρώσω και 2 που δέχτηκαν την εξήγησή μου και απέσυραν την "καταγγελία". Αν το θέμα ήταν μόνο το 4% δεν θα το συζητούσαμε καν, αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η απώλεια αξιοπρέπειας,-φυσικά, και ψηφιακά- σε πωλητές, αγοραστές, και άλλους που δεν γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει Ελλάδα. Πρόσεξα επίσης τους τελευταίους μήνες, ότι αρκετοί στο ebay δεν στέλνουν πλέον Ελλάδα (από Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία και Αγγλία).

Δεν θέλω να το συνεχίσω, γιατί προφανώς μπορεί να μην κάνω κάτι καλά σε αυτό το κομμάτι, και επειδή είναι off topic (φυσικά, αλλά απαντάει σε off topic σχόλιο), αλλά δεν νομίζω ότι είναι υπερβολική η γκρίνια για την κατάσταση της χώρας γενικότερα. Όταν δέχεσαι τα πράγματα όπως είναι, μένουν και έτσι.

Αυτόν τον ριμαδο60άρη macro έχω βάλει στο μάτι και δεν τον πήρα γιατί έβαλα κάτι παραπάνω από αυτά που υπολόγιζα και πήρα την NX1. Τον είχα βρει γύρω στα 330 και τώρα είναι πάνω από τα 400. Δεν πειράζει θα περιμένω, το πολύ πολύ αν μου τη δώσει θα πάρω έναν Tamron 90 macro σε Nikon mount και θα τον δουλεύω manual με αντάπτορα.

αυτη η γκρινια θα πρεπει ,να κοπη...συριζα,
οπως "εστρωσες ετσι θα κοιμηθεις"
σχεδον το 80 % θελει μνημονια και το εχει αποδειξη (δις)
η γινεσαι χαμαιλεοντας, η τους χαιρετας κλεφτικα
τα cc ειναι "ηξεις αφηξεις" του καπιταλιστικου συστηματος, αυριο ισως να τα παρουν πισω
για μισθους, υγεια, ασφαλιστικο κ.α δεν θελει γκρινια, αλλα πραγματα θελει...

μαθετε τα κολπα ,και αν θες παραγγελνεις ακομα και απο το ...φεγγαρι:flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...και σορυ για το :offtopic:

Συμφωνώ, θέλει επαναπροσαρμογή και ελαστικότητα, αλλιώς μετανάστευση.

Όσο για τα εκλογικά, επειδή κάνω ένα ντοκυμαντέρ για την Ελληνική δημοκρατία τα τελευταία χρόνια (που πάντα η πραγματικότητα το ξεπερνάει!),
σκέψου ότι με 50% αποχή που είχαμε φέτος στις τελευταίες εκλογές, ουσιαστικά η κυβέρνηση (αν κάνεις "μπακαλίστικα", ομολογώ, τις αναγωγές) αντιπροσωπεύει το 20% των ψηφοφόρων!
Χωρίς να κατηγορώ κανέναν συγκεκριμένα, καθώς χρειάστηκε πολύς κόπος για πολλές δεκαετίες, και από την πλειονότητα των Ελλήνων (είτε εκλογικά, είτε ρουσφετολογικά, είτε κομπογιανίτικα, είτε φορολογικά, είτε εγωιστικά κλπ) θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να απαιτούμε δεδομένα του δυτικού πολιτισμού, που ΚΑΙ ο Σύριζα αποδέχτηκε ότι ανήκουμε. Αυτό το Ελληνικό μοντέλο, τελικά κατέρευσε, Let's Free Ebay!

Και κάτι "άσχετο", έβαλα έναν φίλο από Καναδά να μου στείλει έναν 12-24, καινούργιο για περίπου 280ευρώ (με μεταφορικά, ελπίζω να περάσει το τελωνείο, αν όχι, την έβαψα..), επειδή είμαι πολύ του ευρυγωνίου, δεν άντεξα άλλο, καθώς και η πολύ καλή τιμή για καινούργιο, παρά κάποια σοβαρά θέματα που είχα διαβάσει για το quality control του συγκεκριμένου (ελπίζω ότι ήταν στη πρώτη έκδοση που βγήκε).

Έχει κάποιος το συγκεκριμένο φακό; Έχει κάτι να σχολιάσει;

Άσε, με τις δημοπρασίες δεν τα πάω καλά, όποτε προσπάθησα δεν κατάφερα να είμαι πλειοδότης. Θα το αφήσω στον πάγο το θέμα γιατί ίσως βγει καμιά καλή προσφορά για τον 50-150 2.8 S...

Άσε, με τις δημοπρασίες δεν τα πάω καλά, όποτε προσπάθησα δεν κατάφερα να είμαι πλειοδότης. Θα το αφήσω στον πάγο το θέμα γιατί ίσως βγει καμιά καλή προσφορά για τον 50-150 2.8 S...

κι εγώ θέλω έναν ! (50-150)

Χεχε! Είναι περίεργη φάση οι δημοπρασίες, πρέπει να περιμένεις μέχρι τελευταία στιγμή για να εκδηλώσεις ενδιαφέρον, δεν υπάρχει νόημα να κάνεις bid στην αρχή ή μέση, και πρέπει να έχεις και ένα πλαφόν, για το μέχρι που θες να πας. Απλώς αυτός φαίνεται ολοκαίνουργιος και είναι στο budget που έθεσες.

Ο 50-150 πολύ ποιο καλός και ευέλικτος (και S), απλά δεν βλέπω πως μπορεί να πέσει κάτω από το χιλιάρικο, 900ευρό.

Και εγώ είμαι λίγο διστακτικός για "μεγάλες" αγορές με όλες αυτές τις φήμες, αλλά τη 500 θα τη πάρω.