Ναι, την είχα δει την Μινι2, "κατά λάθος" είχε βγει στο σάιτ νωρίτερα.
Γενικά αναπροσαρμόζουν όλη την επιχείρηση (η Samsung είχε επενδύσεις ακόμα και σε ναυπηγεία, στρατιωτικό εξοπλισμό-μέχρι και τανκς νομίζω έφτιαχνε!), είναι πολλά και διαφορετικά τα λίνκς. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τσεκάρει, γενικά πουλάει πολύ πράγμα και απολύει πολύ κόσμο. Επίσης ο "μεγάλος" ήταν φανατικός της φωτογραφίας, και ήθελε να ξεπεράσει τους Ιάπωνες, αλλά νομίζω πέθανε (! ούτε μεσημεριανή εκπομπή να κάναμε, όλα τα κουτσομπολιά!), οπότε δεν καίγονταν και πολύ οι νεώτεροι.
Το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους αισθητήρες, που έχουν άπειρες χρήσεις (έξυπνα αυτοκίνητα, έξυπνα σπίτια κ.α έξυπνα μηχανήματα που θα χρειαστούμε τώρα που χαζεύουν οι άνθρωποι) που ξεπερνούν κατά πολύ τους τζίρους των φωτογραφικών, γι'αυτό και η Sony έκανε ανεξάρτητο το τμήμα αισθητήρων της, αγόρασε και τo τμήμα της Toshiba, και η Samsung θα είναι η πρώτη που θα βγάλει 1/2 ίντσα αισθητήρα σε κινητό στην αρχή του έτους. Το know how και τις πατέντες, προτιμούν να τις κάψουνε, παρά να τις δώσουν σε Ιαπωνέζικη εταιρία, γι'αυτό και τα έκαναν όλα in-house, καθώς δεν θέλουν πολλά πολλά με τους Ιάπωνες, αλλά όπως ανέφερα και πριν θα βάλουν την τεχνολογία σε άλλα τους προιόντα (ήδη έχουν μεταθέσει τεχνικούς στο τμήμα κινητών).
Μπορεί να κάνουν κάποια συμφωνία για να πουλήσουν τους αισθητήρες, αλλά το ΝΧ mount δεν θα χρησιμοποιηθεί από άλλη εταιρία (έχουν τα δικά τους προφανώς) και αυτό είναι που μας καίει φαντάζομαι, ένα σώμα, έχει συγκεκριμένη ζωή, οι φακοί όμως θα περιμέναμε να τους έχουμε μέχρι τα βαθιά μας γεράματα (90-94 ετών).
Το μόνο τρελό, που μπορώ να φανταστώ είναι κάνας τρισ/ριούχος Κινέζος, στέλεχος του κόμματος φυσικά, να θέλει να κάνει τη φάση του, και βγάλει καμιά τρελή ΚινεζοΝΧ, να κάνουμε τη φάση μας. Σε 2-3 χρόνια, δεν θα με πειράζει να πάω σε άλλο σύστημα (αφού θα έχω ξεζουμίσει ότι έχω), αλλά οι φακοί, είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να γίνονται διακοσμητικά (έχω μία ΑΕ-1 με έναν 70-200 τώρα στη βιβλιοθήκη μου!), έστω και ένα σώμα να κάνω κάποια πράγματα ελπίζω να υπάρχει, ή κάποιος ενεργός αντάπτορας (οι metabones είχαν δηλώσει ότι με τους ΝΧ δεν θα ασχοληθούν για τεχνικούς λόγους).
Τώρα που είπα Κινέζους, είμαι της γνώμης ότι κάνει λάθος η Samsung, και ότι η αγορά κινητών και τηλεοράσεων θα συρικνωθεί κι άλλο για τους Κορεάτες όσο ανεβαίνουν οι Κινέζοι/ Ινδοί, ενώ στη φωτογραφία και βίντεο, είναι δύσκολα να μπουν οι Κινέζοι, ειδικά τώρα.
Τι να κάνουν στη Photokina;
H
http://www.techradar.com/news/world-of-tech/ces-2016-what-we-want-to-see-1288771 είναι το πρώτο στοίχημα, εκεί αν δεν πουν τίποτα για φωτογραφικές, σημαίνει ότι έχουν πεθάνει. Ποτέ δεν ξέρεις, Samsung είναι αυτή, αν τη της δώσει κάποια στιγμή μπορεί να βγάλει κάτι τρελό.