Samsung NX500

Εφτασε σημερα η NX500, αλλα δυστυχως φαινεται να εχει δυο ελλατωματα.

1) Το κουμπι DISP (το πανω στο menu) ειναι unresponsive. Δηλαδη, θελει σχετικα δυνατο πατημα για να πιασει. Με κανονικο/απαλο πατημα (ενω κανει κανονικα κλικ) δεν πιανει σχεδον ποτε. Τα υπολοιπα κουμπια πιανουν οπως και να τα πατησεις, το ιδιο και στην NX300.

2) Το AF ψαρευει παρα πολυ σε χαμηλο φωτισμο. Βαζω κεντρικο σημειο εστιασης οποιουδηποτε μεγεθους, SAF, οποιοδηποτε επιλογη AF Release Priority, φακος 16-50PZmm στα 50mm. Για να εστιασει απο κοντινο σημειο σε μακρινο και το αντιστροφο, θελει 2-6 sec. Μια NX200 (μοντελο 4 χρονων) που εχω, στις ιδιες ακριβως συνθηκες με ιδιες ρυθμισεις εστιαζει σε 1 sec. Δεν ειναι οτι τρεχει πολλες φορες το εστιακο ευρος, απλα το τρεχει απελπιστικα αργα, σε σχεση με την NX200 που το παει "σφαιρα". Να σημειωσω οτι δοκιμασα με δυο 16-50PZ φακους και συμβαινει το ιδιο. Οταν λεω χαμηλο φωτισμο, εννοω γυρω στα 2 EV, οχι κατι τραγικο δηλαδη. Επισης παντου εχω τα τελευταια firmware.

Επικοινωνω αμεσα με fotokoch, να δω τι θα μου πουν, μιας και φαινεται out of stock.

Ευχαριστω, δοκιμασα τωρα απο περιεργια να δω ποση ωρα θελει να εστιασει στο πληκτρολογιο του laptop μου με την οθονη και τα φωτα σβηστα στα 50mm, μονο με AF assist lamp. Θελει 6-8 sec (απο out of focus κατασταση). Η NX200 ουτε δευτερολεπτο, μοιαζει πυραυλος μπροστα της...

Επικοινωνω αμεσα με fotokoch, να δω τι θα μου πουν, μιας και φαινεται out of stock.

Θα σου έστελνε άλλη, αλλά δεν έχει απόθεμα άλλες 510.
Μόνο αν συμβιβαστείς με μαύρη NX500 χωρίς τη δεύτερη μπαταρία και τον φορτιστή.
Ή αν συμφωνήσεις να σου στείλει σκέτη την καφέ NX500 που έχει ως demo και κρατήσεις τα έξτρα.

Πλέον μόνο η μαύρη NX500 είναι διαθέσιμη στα 574 !

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Την καφέ demo(εκθεσιακή εννοεις; ) που την βλεπεις;

Για την μαυρη, δεν θα δεχόντουσαν να στείλω μονο τη μηχανή πίσω λες και να κρατήσω τα extra;

Επίσης, όλα αυτά να φανταστώ προϋποθέτουν να τη στείλω πίσω πρωτα (10 μερες), να την ελέγξουν και να στείλουν την άλλη (άλλες 10 μέρες), δηλαδή 20+ μέρες αναμονή ακόμα;

Ναι, εκθεσιακή έχει σε καφέ (NX500 όμως).
https://www.fotokoch.de/Samsung-NX500-AF-3-5-5-6-16-50-PZ-ED-OIS-braun_69810.html

Λίγο μπέρδεμα το μπλέξιμο να στείλεις πίσω μόνο το σώμα χωρίς τα έξτρα, και το θέμα ότι είναι demo το αντίστοιχο κομμάτι.
Και σίγουρα θα περάσει 20ήμερο με όλα αυτά.

Μήπως να ζητήσεις επιστροφή των χρημάτων και να τελειώνεις;

Εγώ θα σου έλεγα να τους προτείνεις να κρατήσεις τα έξτρα και να στείλεις πίσω την nx500 και να πάρεις μια νέα μαύρη, όχι εκθεσιακή. Αν το δεχτούν έχει καλώς αν όχι δες τι σου προτείνουν και αν σε συμφέρει πάρτο, αν όχι ζήτα επιστροφή χρημάτων.

Ναι, το καφε demo θα το απεφευγα. Για την ανταλλαγη με μαυρο το σκεφτηκα με τη λογικη η NX510 ειναι στην ουσια ενα μεγαλο κουτι που γραφει NX510, το οποιο περιεχει μεσα ενα κλασσικο κουτι που γραφει NX500 και τα extra.

Θα δω τι θα μου πουν κι αυτοι, αλλα πολυ πιθανον να παω τελικα για refund, αρκει να βγει και καμια αντιστοιχα καλη προσφορα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εν τω μεταξυ, δοκιμαζω κι αλλους φακους (30mm, 60mm, 50-200mm) να δω τι συμπεριφορα εχουν. Αυτοι δεν αργουν τοσο να "τρεξουν" το εστιακο ευρος οταν ψαρευουν, αλλα τις μισες φορες δεν εστιαζουν καν, δειχνοντας ειτε πρασινο κουτι ειτε κοκκινο. Να μην τα ξαναλεω οτι η NX200 στις αντιστοιχες περιπτωσεις δεν ιδρωνει καν.

Στις επιστροφές είναι τυπικοί. Δεν νομίζω να δεχτούν συσκευασία με ελλιπές περιεχόμενο.
Πιο πιθανό είναι να προτείνουν αλλαγή με το πιο κοντινό μοντέλο, που είναι το κιτ με τη μαύρη.

Το κιτ NX510 ήταν περιορισμένης κυκλοφορίας, δεν νομίζω ότι θα το ξαναβρούμε εύκολα σε προσφορά.

Το αργό AF σε ημίφως είναι τελικά ένδειξη ελαττωματικού κομματιού ή οι επιδόσεις είναι αναμενόμενες για το μοντέλο;

Είναι ελλατωματική, η δική μου δεν έχει πρόβλημα στην εστίαση. Σε σχεδόν μαύρο σκοτάδι, εστίασε γρήγορα με το AF assist...

SAM_0406small.jpg

Ελπιζω να απαντησουν αυριο και στα αγγλικα, γιατι τελευταια φορα μου εγραψαν στα γερμανικα. Για την επιστροφη σκεφτομαι μηπως χρησιμοποιωσω τη γενικη ταχυδρομικη, που περιεργως φαινεται να εχει πιο φθηνα μεταφορικα απο τα ΕΛΤΑ.

Για το AF, ανεβασα ενα πολυ προχειρο βιντεακι http://we.tl/UAx4XocUvO για οποιον θελει να δει για τι πραγμα μιλαω. Στο συγκεκριμενο, δεν εχω AF lamp και χρειαζεται να πατησω 3 φορες την οθονη μεχρι να εστιασει. Αλλες φορες εστιασει και με την πρωτη, απλα παρα πολυ αργα. Εχω βαλει και το αντιστοιχο με την NX200 για αντιπαραθεση. (Στην NX500 ειμαι ελαχιστα πιο κοντα στο σημειο που εστιαζω, αλλα και πιο πισω να ημουν τα ιδια κανει).

Εγώ είχα κάτι θέματα πληρωμής με το FotoKoch, και μου είχαν κρατήσει ένα τελευταίο κομμάτι (έτσι είπαν) ενώ ήταν Out of stock το 510 πακέτο, και δεν ξέρω αν την έστειλαν τελικά (δεν έχουν στείλει τίποτα από τότε που τελικά πέρασε η πληρωμή). Εν το μεταξύ έγιναν κάτι τραγικά λάθη με τη κάρτα μίας φίλης από εξωτερικό, και μου έχει πάει πάνω από 600ευρώ (μην το συζητάτε..), ενώ βλέπω ότι υπάρχει πλέον Ελλάδα με 555ευρώ.

Αργεί πολύ το AF, φαντάζομαι πέρασες και στους φακούς τα update; To AF lamp δεν βοηθάει την κατάσταση (ουσιαστικά αυτό υπάρχει!).

Στα υπόλοιπα auto focus modes και τη μέρα πως δουλεύει; Τι άλλες εντυπώσεις σου έχει αφήσει η κάμερα;

Ναι περασα και στους φακους. Οχι, το AF lamp δεν βοηθαει ιδιαιτερα. Με ολα τα focus modes σερνεται σε χαμηλο-μετριο φως εσωτερικου χωρου. Στο ξεκαρφωτο βεβαια, εστιασει και αμεσως καμια φορα.

Σημερα το πρωι που τη δοκιμασα εξω σε λιακαδα, εστιαζει σφαιρα. Οι υπολοιπες εντυπωσεις ειναι πολυ καλες, αλλα λογω των προβληματων δεν εχω μπορεσει να τη χαρω για να σου πω με λεπτομερειες.

Εν τω μεταξυ, μου εστειλε e-mail και το fotokoch (στα γερμανικα εννοειται). Πολυ λακωνικα μου ειπε να τη στειλω πισω και μου εδωσε ενα label να κολλησω πανω. Αρα τα στελνω ολα ή αρχιζω να τους λεω ιστοριες για μαυρες, ανοιχτα κουτια κτλπ?

Ναι, θα τους κανω μια ερωτηση μονο αν εχουν καποια ιδια (που δεν φαινεται στο site), ωστε σε περιπτωση που δεν εχουν να ξεκινησω απο τωρα να δω απο που θα την παρω.

Αυτο το καταστημα http://www.foto-leistenschneider.de/Digitalkameras/Systemkameras/SAMSUNG-NX-510-16-50-BRAUN.html? το ξερει κανεις? 499 προς Γερμανια συν εξοδα mailboxde.

Πολύ καλή η leistenschneider. Aπό αυτούς παρέλαβα τη δεύτερη NX1.

Το μόνο αρνητικό ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η διαθεσιμότητα στη σελίδα τους και μπορεί να μην είναι διαθέσιμη όπως λέει. Ρώτα πρώτα.

Οκ, ευχαριστω. Αναμενω απαντηση απο fotokoch και leistenschneider αν εχουν stock NX510, ωστε να προχωρησω αναλογα.