Samsung NX500

Χεχε!

Και εγώ είμαι λίγο διστακτικός για "μεγάλες" αγορές με όλες αυτές τις φήμες, αλλά τη 500 θα τη πάρω.

Στην nx500 αν βάλεις τον 50-150S θα είναι σαν να κρατάς μπαζούκας και η μηχανή θα είναι το διακοπτάκι.

Οι "μεγάλες" αγορές που αναφερόμουν είναι η ΝΧ1 με 16-50S, και τότε, και μόνο, 50-150S, οπότε μιλάμε για πολλές χιλιάδες ευρώ (αλλά και επαγγελματική χρήση έπειτα), αυτά είναι out of the question για τη δεδομένη χρονική (και οικονομική) συγκυρία.

Το form factor των NXxxx είναι τέλειο για pancakes (π.χ τον 30) ή τους υπόλοιπους φτηνούς φακούς των ΝΧ (εκτός του 85, που και αυτός παραπέμπει στ ΝΧ1), κατά τα άλλα έχω βάλει κάτι παλιούς 70-200 με αντάπτορες, και έχω και έναν πάμφθηνο τηλεσκοπικό 500mm, που βγάζω το φεγγάρι, ή birdwatching, που είναι μεγαλύτεροι από τον 50-150S, αν ήθελα να το κάνω, δεν θα "κόλλαγα" στο πως φαίνεται, σε ένα τριποδάκι επάνω είναι μία χαρά. Με χέρι είναι αδύνατο βέβαια..
Άλλωστε κάπου θα έχετε πετύχει τον φημολογούμενο 300S πάνω σε ΝΧχχχ κάμερα (αυτό είναι ακόμα ποιο αστείο!).

Τελικά φαίνεται ότι δεν έχει κανείς τον 12-24. Για να δούμε..

ναι τον έχω δώσει. δεν μπορώ να πώ τεκμηριωμένη άποψη, γιατί τον χρησιμοποίησα ελάχιστα και αποκλειστικά για βίντεο. Σε μέγεθος και ποιότητα κατασκευής είναι σαν τον 18-55. Από ποιότητα εικόνας μου φάνηκε καλός, αλλά νομίζω ότι ο Sony 10-18 είναι καλύτερος

Ευχαριστώ! ελπίζω να τον έχω σύντομα, οπότε θα τα δοκιμάσω στην πράξη. Ο Sony φαίνεται αρκετά καλός και ευρυγωνιότερος, αλλά δεν έχω Sony!

Στην πραγματικότητα τσέκαρα κάποια review για τους 2 φακούς και ο Samsung, σε οποιαδήποτε κοινή ρύθμιση έχουν, έχει πολύ μεγαλύτερη ευκρίνεια. Φυσικά ο Sony είναι ποιο ευρυγώνιος και με σταθερό 4f αλλά και λιγότερο ζούμ (1.8Χ), και πολύ ακριβότερος.
Μάλλον μετά και την επίσημη απόσυρση από την Γερμανική αγορά η Samsung τελειώνει με τις φωτογραφικές (μόνο η Κορέα και οι Ηνωμένες πολιτείες έχουν μείνει), γι'αυτό μάλλον θα αγοράσω από fotokoch την 500 να είμαι καλλυμένος, και βλέπουμε.

NX500 θα υπάρχουν για αρκετό καιρό ακόμη, άνετα μέχρι τις γιορτές πιστεύω. Η έκδοση NX510 θα είναι η πρώτη που θα εκλείψει.

Ανακοίνωση το αποκλείω να βγάλει η Samsung πριν τις γιορτές. Και λογικό, αφού θα θέλει να διώξει όλα τα αποθέματα σε σώματα και φακούς.
Από το νέο έτος προβλέπω να βρίσκουμε Samsung μόνο στα μεταχειρισμένα.

Έβγαλε ανακοίνωση, απλώς Αμερική περιμένουν black friday να ξεστοκάρουν. Γερμανία ήδη από το πρωί πολλά μεγάλα που είχαν μείνει με Samsung δεν έχουν τίποτα, κάτι εκθεσιακά στο ebay είχαν βγάλει (και έκανα βλακεία και δεν χτύπησα ένα με 350, αλλά ήταν άσπρη!), έδωσα χρήματα σε ένα φίλο να κάνει την αγορά από εξωτερικό, οπότε περιμένω ενημέρωση (είναι κοπέλα, οπότε δεν καταλαβαίνει τον τεχνολογικο μας πόνο!)

http://www.eoshd.com/2015/11/official-statement-samsung-withdraws-from-camera-market-in-germany/
http://www.fotomagazin.de/technik/samsung-zieht-sich-vom-deutschen-fotomarkt-zurueck

Εννοώ ανακοίνωση ότι σταματάνε γενικά την κατασκευή φωτογραφικών (αν αληθεύει βέβαια αυτό).

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση που αφορά τη Γερμανία σίγουρα θα έχει άμεση επίπτωση στο πόσο γρήγορα θα εξαντληθούν τα αποθέματα, χωρίς να φοβούνται παράλληλα οι αγοραστές ότι το σύστημα θα είναι νεκρό.

Απάντηση: Re: Samsung NX500

Το πράγμα είναι ολοφάνερο.
Ο ασθενής απεβίωσε και εμείς γυρευουμε να αρπαξουμε ότι προλάβουμε από την κληρονομιά.

Ε μην είσαι και τόσο σίγουρος

54248-9.jpg

Το παράδοξο είναι ότι στη Γερμανία τα πήγαινε πολύ καλά η NX500, όσο μας επέτρεπαν να συμπεράνουμε τα rankings του amazon.

Διακόπτοντας τη Γερμανία, τι μένει από Ευρώπη;

Τίποτα δεν μένει από Ευρώπη, μόνο Σουηδία νομίζω. Ακόμα και σε χώρες όπως η Ισπανία, η ΝΧ1 δεν έφτασε ποτέ, και η ΝΧ500 ξεπούλησε στοκ πριν εβδομάδες (και 299ευρό κιτ, έμαθα ότι έφτασε).

Το ψόφησαν το συστηματάκι!

Ενώ οι μηχανικοί και οι προγραμματιστές του συστήματος τα έκαναν όλα πολύ καλά, το τμήμα μάρκετινγκ και πωλήσεων, λες και σαμπόταρε το όλο πρότζεκτ. Επίσης η πρώτη σοβαρή προσπάθεια(ΝΧ1) ήρθε πολύ αργά. Ουσιαστικά μετά την ΝΧ500 δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ απολύτως για την προώθηση του συστήματος (ήδη είχαν αποσυρθεί από όλες τις μικρές αγορές άλλωστε), οπότε υποθέτω ότι είχαν αποφασίσει να τα μαζέψουν πριν την ΝΧ500, λίγο μετά την "αποτυχία" της ΝΧ1.
Κρίμα, γιατί ονειρευόμουν τρικάμερο με ΝΧ500, ΝΧ1 και Full frame X μέσα στο 2016!

Είχαν δηλώσει το 2010, ότι μέχρι το 2015 θα είναι πρώτοι σε πωλήσεις, αφελέστατη δήλωση, και δυστυχώς το πίστευαν! Θέλει υπομονή και χασούρα για να μείνεις σε αυτή τη βιομηχανία, η Samsung λόγω κατασκεύης των πάντων in-house, ήταν από τους λίγους που μπορούσαν να το επιτύχουν. Είχα διαβάσει πριν 2-3 χρόνια μία έρευνα, που έλεγε ότι σε πρώτη φάση θα μείνουν Canon/Nikon/Sony, και μάλλον μέχρι το τέλος μόνο Sony(! λόγω των επενδύσεων σε νέες ψηφιακές τεχνολογίες και τη μείωση της σημαντικότητας των μηχανικών, όπου επικρατούν τώρα οι παλιότεροι παίχτες).
Ελπίζω να μην επαληθευτεί κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς όπως βλέπεται και εσείς, αυτό που πριν χρόνια ακουγόταν σαν "παγκοσμιοποίηση" και δεν μας έλεγε και πολλά, φαίνεται ότι επικρατεί σε όλα τα επίπεδα, και σε όλα τα προιόντα. Φαίνεται ότι όλα οδηγούν σε κάποιες μεγάλες πολυ-εταιρίες και τα λοιπά και τα λοιπά. Ελπίζω τουλάχιστον να φτιάξουν και Robocop!

Ακόμα και το fotomundus, που είχα πάρει κάποια πράγματα στο παρελθόν, δεν έχει τίποτα Samsung, εκτός από κάτι μπαταρίες και ένα (πανάκριβο) φλας.

Kάποια ένδειξη για το που βάζει ειδικότερο βαρός η εταιρία.
http://image-sensors-world.blogspot.fr/2015/11/samsung-updates-on-image-sensor.html

Last edited:
Μετά την NX500 θα έβγαινε η NX mini2. Ήταν έτοιμη να εμφανιστεί στην αγορά, υπήρχε φωτογραφία, η cameranu.nl ξεκίνησε και τις προπαραγγελίες και τελικά ακυρώθηκε στο παραπέντε η κυκλοφορία της.

κάποιο στέλεχος εκεί στην Κορέα τα πήρε και άρχισε να τραβάει πρίζες. είδαν προφανώς ότι δεν πρόκειται να βγάλουν κέρδος και αποφάσισαν να τα κλείσουν όλα εσπευσμένα πριν μεγαλώσουν οι ζημίες και δυσαρεστηθούν οι μέτοχοι. Εγώ φοβάμαι ότι θα σταματήσει τελείως η παραγωγή φωτογραφικών Samsung και ότι θα πουλήσει το know-how και τις πατέντες σε άλλον. Μπορεί να μην κατάφεραν να είναι πρώτοι σε πωλήσεις, αλλά έβγαλαν την πρώτη μηχανή σε επιδόσεις

Ναι, την είχα δει την Μινι2, "κατά λάθος" είχε βγει στο σάιτ νωρίτερα.

Γενικά αναπροσαρμόζουν όλη την επιχείρηση (η Samsung είχε επενδύσεις ακόμα και σε ναυπηγεία, στρατιωτικό εξοπλισμό-μέχρι και τανκς νομίζω έφτιαχνε!), είναι πολλά και διαφορετικά τα λίνκς. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τσεκάρει, γενικά πουλάει πολύ πράγμα και απολύει πολύ κόσμο. Επίσης ο "μεγάλος" ήταν φανατικός της φωτογραφίας, και ήθελε να ξεπεράσει τους Ιάπωνες, αλλά νομίζω πέθανε (! ούτε μεσημεριανή εκπομπή να κάναμε, όλα τα κουτσομπολιά!), οπότε δεν καίγονταν και πολύ οι νεώτεροι.

Το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους αισθητήρες, που έχουν άπειρες χρήσεις (έξυπνα αυτοκίνητα, έξυπνα σπίτια κ.α έξυπνα μηχανήματα που θα χρειαστούμε τώρα που χαζεύουν οι άνθρωποι) που ξεπερνούν κατά πολύ τους τζίρους των φωτογραφικών, γι'αυτό και η Sony έκανε ανεξάρτητο το τμήμα αισθητήρων της, αγόρασε και τo τμήμα της Toshiba, και η Samsung θα είναι η πρώτη που θα βγάλει 1/2 ίντσα αισθητήρα σε κινητό στην αρχή του έτους. Το know how και τις πατέντες, προτιμούν να τις κάψουνε, παρά να τις δώσουν σε Ιαπωνέζικη εταιρία, γι'αυτό και τα έκαναν όλα in-house, καθώς δεν θέλουν πολλά πολλά με τους Ιάπωνες, αλλά όπως ανέφερα και πριν θα βάλουν την τεχνολογία σε άλλα τους προιόντα (ήδη έχουν μεταθέσει τεχνικούς στο τμήμα κινητών).
Μπορεί να κάνουν κάποια συμφωνία για να πουλήσουν τους αισθητήρες, αλλά το ΝΧ mount δεν θα χρησιμοποιηθεί από άλλη εταιρία (έχουν τα δικά τους προφανώς) και αυτό είναι που μας καίει φαντάζομαι, ένα σώμα, έχει συγκεκριμένη ζωή, οι φακοί όμως θα περιμέναμε να τους έχουμε μέχρι τα βαθιά μας γεράματα (90-94 ετών).

Το μόνο τρελό, που μπορώ να φανταστώ είναι κάνας τρισ/ριούχος Κινέζος, στέλεχος του κόμματος φυσικά, να θέλει να κάνει τη φάση του, και βγάλει καμιά τρελή ΚινεζοΝΧ, να κάνουμε τη φάση μας. Σε 2-3 χρόνια, δεν θα με πειράζει να πάω σε άλλο σύστημα (αφού θα έχω ξεζουμίσει ότι έχω), αλλά οι φακοί, είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να γίνονται διακοσμητικά (έχω μία ΑΕ-1 με έναν 70-200 τώρα στη βιβλιοθήκη μου!), έστω και ένα σώμα να κάνω κάποια πράγματα ελπίζω να υπάρχει, ή κάποιος ενεργός αντάπτορας (οι metabones είχαν δηλώσει ότι με τους ΝΧ δεν θα ασχοληθούν για τεχνικούς λόγους).

Τώρα που είπα Κινέζους, είμαι της γνώμης ότι κάνει λάθος η Samsung, και ότι η αγορά κινητών και τηλεοράσεων θα συρικνωθεί κι άλλο για τους Κορεάτες όσο ανεβαίνουν οι Κινέζοι/ Ινδοί, ενώ στη φωτογραφία και βίντεο, είναι δύσκολα να μπουν οι Κινέζοι, ειδικά τώρα.

Τι να κάνουν στη Photokina;

H http://www.techradar.com/news/world-of-tech/ces-2016-what-we-want-to-see-1288771 είναι το πρώτο στοίχημα, εκεί αν δεν πουν τίποτα για φωτογραφικές, σημαίνει ότι έχουν πεθάνει. Ποτέ δεν ξέρεις, Samsung είναι αυτή, αν τη της δώσει κάποια στιγμή μπορεί να βγάλει κάτι τρελό.