Samsung NX500

Με ταλαιπωρεί λίγο το fotokoch. Τους έστειλα email σχετικά με το τι γίνεται με το refund και μου απάντησαν από δυο διαφορετικά email. Στο ένα μου είπαν οτι είναι στο επισκευαστικο κέντρο και οτι μόλις την έχουν πίσω θα μου την ξαναστείλουν. Στο άλλο email μου έγραψαν οτι έχει σταλεί για inspection/repair.

Τους έχω ξαναστείλει απο χθες ότι δεν θέλω επισκευή, αλλά refund μιας και ήταν DOA, αλλά δεν έχουν απαντήσει ακόμα.

Με ταλαιπωρεί λίγο το fotokoch. Τους έστειλα email σχετικά με το τι γίνεται με το refund και μου απάντησαν από δυο διαφορετικά email. Στο ένα μου είπαν οτι είναι στο επισκευαστικο κέντρο και οτι μόλις την έχουν πίσω θα μου την ξαναστείλουν. Στο άλλο email μου έγραψαν οτι έχει σταλεί για inspection/repair.

Τους έχω ξαναστείλει απο χθες ότι δεν θέλω επισκευή, αλλά refund μιας και ήταν DOA, αλλά δεν έχουν απαντήσει ακόμα.

Δεν θελω να σε αγχωσω αλλα στις αξιολογησεις google εχει 7 βαθμολογιες με ενα αστερι...

Edit: Στο idealo.de βεβαια εχει πολλες θετικες. Οποτε αναμενεις :)

Με όσους είχα μιλήσει για Fotokoch πριν κάνω την παραγγελία, μου είχαν πει τα καλύτερα λόγια πάντως, απλώς αν τους είπες ότι ήταν DOA και δεν ήταν (που δεν ήταν!), μπορεί, σαν Γερμανοί, να το τραβήξουν λίγο, αλλά νομίζω τελικά αν το παίξεις κάπως και εσύ, θα υποταχθούν στο ρητό "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο".

Επίσης μέσα στο Σαββατοκύριακο τράβηξα αρκετά με την 500, εντυπωσιάστηκα από το καλό της βίντεο, στο χαμηλό φως το AF ήταν αδιανόητα χάλια, χειρότερο από την ΝΧ300, που δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο, και επίσης διαπίστωσα ότι ο καλύτερος φακός σε AF που έχω τώρα (τον οποίο είχα να χρησιμοποιήσω κάνα 8μηνο), είναι ο 18-55iii, πολύ γρηγορότερος από 2 16-50pz και 50-200 που δοκίμασα (ο οποίος τα πήγε καλά, σχετικά, καλύτερα από όσο περίμενα). Οι 16-50pz όσο ποιο ευρυγώνια, τόσο καλύτερα νετάρουν.
Να μην συζητήσω για τον 30mm, κάθε 8 απόπειρες πετυχαίνει μία, ή καμία!

Επίσης μου φαίνεται ότι όλα παίρνουν λίγο περισσότερο χρόνο για να γίνουν, και η οθόνη δεν είναι τόσο responsive όσο της ΝΧ300.

Επίσης είδα http://www.besttrading.ch/de/products/247237 το έβαλα και στο άλλο νήμα, αλλά αν κάποιος έχει καμία ιδέα πως παραγγέλνεις από Ελβετία, ας δώσει καμία ιδέα, επίσης από Τουρκία έχω δει πάααρα πολλές προσφορές σε φακούς (ΝΧ1 οχι, και οι S είναι σε κανονικές τιμές).

Δεν αναφερα τη λεξη DOA στο email μου προς αυτους, faulty ειπα που ηταν (ενα κουμπι δεν επιανε). Στην Γερμανια, δεν δικαιουσαι refund σε ελαττωματικο προιον που επιστρεφεται αμεσως?

Οντως σε χαμηλο φωτισμο, παιζει να ειναι χειροτερο το AF απο την NX300, αλλα σε μετριο/καλο φως ειναι αστραπιαιο. Παιζει μεγαλο ρολο το μεγιστο διαφραγμα του φακου σε χαμηλο φως. Π.χ ο 16-50PZ (στα 45mm) εστιαζει περιπου το ιδιο γρηγορα με τον 45αρη σε καλο φως. Σε χαμηλο φως ομως, εκει που ο PZ αρχιζει και ψαρευει τρελα, ο 45αρης εστιαζει ακομα σχετικα γρηγορα.

Εννοείται, δεν είχα όλες τις πληροφορίες. Ειδικά στη Γερμανία, δικαιούσαι πολλά!

Γενικότερα είναι και η κατασκευή των φακών, δηλαδή τι group έχουν μέσα, με τι τρόπο κινούνται, κλπ. Η πραγματικότητα είναι ότι οι mirrorless φακοί δεν φημίζονται για την ταχύτητά τους, σε όλα τα συστήματα διαβάζω για τέτοια παράπονα, και κάθε σύστημα έχει συγκεκριμένους που λειτουργούν καλύτερα από τους άλλους. Το ΝΧ σύστημα έχει λίγους φακούς, και ακόμα λιγότερους γρήγορους σε εστίαση, και από φθηνούς, μόνο ο 45.

Καλά, και γρήγορα ξεμπερδέματα!

Μου απαντησε σημερα, μετα απο ενα ακομη e-mail, οτι η μηχανη εχει δωθει στο workshop (Werkstatt στα γερμανικα) στις 17/12 (11/12 την παρελαβαν). Οταν επιστρεψει, θα ειδοποιηθω με email και αυτο προβλεπεται να γινει καποια στιγμη μεσα στον Ιανουαριο. Τελος, μου εδωσαν και ενα return authorization number αν εχω αλλες ερωτησεις.

Τους κοβω να μου λενε τελικα "επισκευαστηκε, σας τη στελνουμε πισω", εκτος αν ειναι στανταρ διαδικασια στη Γερμανια ενα καταστημα φωτογραφικων να στελνει πισω μηχανη στον κατασκευαστη/επισκευαστικο κεντρο, ο οποιος θελει κανα μηνα για να ελεγξει οτι ενα κουμπι δεν δουλευει και μετα να κανει refund.

Στις διαδικασίες είναι "αργά τα ζα" οι γερμανοί, αλλά μην δεχθείς τίποτα λιγότερο από επιστροφή...

Ο Γερμανός επιμένει. Μου έστειλε e-mail οτι επισκευάστηκε και οτι τη στέλνει πίσω. Του ξανα έστειλα e-mail με λίγο πιο έντονο ύφος οτι δεν τη θέλω πίσω και να μου κανει refund αμεσα,. Για να δουμε τι θα πει. Το πιθανότερο δεν θα απαντήσει καν και θα μου στείλει μονο email με το shipping number.

Συγνώμη που γεμιζω το θεμα.

Οπως τα φανταστικα, ακολουθησε και το email με το shipping info. Δεν νομιζω οτι εχει νοημα να την ξαναστειλω πισω, δεν βγαζεις ακρη με αυτους. Μαλλον η καλυτερη επιλογη θα ειναι να παραλαβω και να την πουλησω.

Δεν συμμερίζομαι αυτό που σου συνέβη αλλά γιατί να την πουλήσεις, nx500 δεν ήθελες; Αν σου έκαναν refund δεν θα αγόραζες άλλη nx500;

Την ξαναπηρα πριν 20 μερες περιπου, ελπιζοντας οτι η ιστορια θα ληξει γρηγορα.

Καλημέρα και καλή χρονιά. Μόλις παρέλαβα ΝΧ1, και μου περισσεύει και ένας pz αν ενδιαφέρεται κανείς!

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, και στον συγκεκριμένο, καλή πώληση της παραπάνω ΝΧ500!
Από ότι βλέπω πάντως, δεν χάνει σε τιμή ακόμα, οπότε ίσως να βγάλεις και κέρδος στο τέλος!

Εγώ "σκότωσα" τη ΝΧ300 (την έδωσα σε φίλη όμως, οπότε είχε και κάπως συναισθηματική αξία η "πώληση") και κάπως το μετάνιωσα, αλλά δεν έβλεπα να πολυβγαίνει τώρα που έχω και 500 και 1, αλλά σκεφτόμουν για ultra compact/crash/snow/sea cam θα είχε χρησιμότητα! Θέλω να καταλήψω, ότι ένα επιπλέον σώμα, ίσως να έχει και χρησιμότητα, σε λίγο βέβαια, θα μπορείς να δώσεις τη 500κιτ και να πάρεις ΝΧ1..

Καλορίζικη και πάλι, είμαστε τώρα 3 που έχουμε το δίδυμο NX1 - NX500. Τον 12-24 τελικά τον παραλαβές; Περιμένουμε εντυπώσεις...

Ευχαριστώ!

Τα πρώτα πραγματάκια που κάνω τώρα, βλέπω τεράστιες διαφορές μεταξύ ΝΧ1 και 500, και στους ίδιους φακούς,
αλλά η 500 έχει ρόλο για μένα (δεύτερη σε βίντεο, κόμπακτ για καθημερινή χρήση).
Ο 12-24 αγνοείται η τύχη του, ελπίζω να μην βούλιαξε στον Ατλαντικό, αλλά με αυτά που διαβάζω συνέχεια στα φόρουμ (καταστροφή ακόμα και με λιγότερα από 100 κλικς) δεν έχω καλό προαίσθημα..θα ενημερώσω πάρ'αυτα!

Διαφορές σε λειτουργία, ταχύτητα (σε όλα τα επίπεδα), AF, μάλλον θα έπρεπε να γράψω "βλέπω", και όχι, βλέπω!

Δεν έκανα πολλά, αλλά η αίσθηση που μου δίνει είναι ανώτερη σε όλα (και λογικά).
Νιώθω ότι όντως υπάρχουν διαφορές στο hardware, αλλά νομίζω ότι την έχουν "μπουκώσει" και λίγο την 500 (όπως έκαναν παλιά οι εταιρίες στα δίχρονα μηχανάκια!), βέβαια και οι 2 κάμερες είναι απίστευτα υπολογιστικά μηχανήματα.
Η κάμερα δεν είναι μόνο ο σένσορας βέβαια, η Α7 σειρά της Sony έχει απίστευτο αισθητήρα, αλλά σχεδόν τίποτα άλλο καλό (άντε και IBIS, μετράει)