Με όσους είχα μιλήσει για Fotokoch πριν κάνω την παραγγελία, μου είχαν πει τα καλύτερα λόγια πάντως, απλώς αν τους είπες ότι ήταν DOA και δεν ήταν (που δεν ήταν!), μπορεί, σαν Γερμανοί, να το τραβήξουν λίγο, αλλά νομίζω τελικά αν το παίξεις κάπως και εσύ, θα υποταχθούν στο ρητό "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο".
Επίσης μέσα στο Σαββατοκύριακο τράβηξα αρκετά με την 500, εντυπωσιάστηκα από το καλό της βίντεο, στο χαμηλό φως το AF ήταν αδιανόητα χάλια, χειρότερο από την ΝΧ300, που δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο, και επίσης διαπίστωσα ότι ο καλύτερος φακός σε AF που έχω τώρα (τον οποίο είχα να χρησιμοποιήσω κάνα 8μηνο), είναι ο 18-55iii, πολύ γρηγορότερος από 2 16-50pz και 50-200 που δοκίμασα (ο οποίος τα πήγε καλά, σχετικά, καλύτερα από όσο περίμενα). Οι 16-50pz όσο ποιο ευρυγώνια, τόσο καλύτερα νετάρουν.
Να μην συζητήσω για τον 30mm, κάθε 8 απόπειρες πετυχαίνει μία, ή καμία!
Επίσης μου φαίνεται ότι όλα παίρνουν λίγο περισσότερο χρόνο για να γίνουν, και η οθόνη δεν είναι τόσο responsive όσο της ΝΧ300.
Επίσης είδα
http://www.besttrading.ch/de/products/247237 το έβαλα και στο άλλο νήμα, αλλά αν κάποιος έχει καμία ιδέα πως παραγγέλνεις από Ελβετία, ας δώσει καμία ιδέα, επίσης από Τουρκία έχω δει πάααρα πολλές προσφορές σε φακούς (ΝΧ1 οχι, και οι S είναι σε κανονικές τιμές).