Samsung NX500

όπως είχε βγάλει για την ΝΧ100... μετά το σταμάτησε
EVF-001.jpg

και η sony έβγαζε για τις ΝΕΧ, αλλά το σταμάτησε κι αυτή

H selfie screen είναι πιο σημαντική για τις πωλήσεις από το "ματάκι".

Αν είδε η Samsung ότι το έξτρα EVF τελικά το αγόρασε ο 1 στους 100 ή στους 1000, γιατί να το συνεχίσει;

Για τους απαιτητικούς βγάζει την NX1.

Και για μας που θέλουμε μια μηχανή που να κάνει 700-750 ευρώ το σώμα και με σκόπευτρο τι θα κάνουμε???? Που δεν είμαστε τόσο απαιτητικοί, άλλα ούτε θέλουμε και μηχανή χωρίς σκόπευτρο???....όλοι έχουν μια μηχανή σε αυτή την κατηγορία που συνήθως είναι και οι best sellers μηχανές τους εκτός από την samsung (Panasonic g7, olympus em10II, fuji xt10, sony A6000) εεε απλά πάμε αλλού!!!!
Μεγάλο λάθος της samsung...ας έβγαζε την nx500 με σκόπευτρο εγκατεστημένο....όσα καλά και να διαβάζω για την nx500 η έλλειψη σκοπεύτρου απλά είναι ασυγχώρητη.....

Πιστεύω είμαστε μειοψηφία όσοι δεν παίρνουμε μηχανή χωρίς EVF.
Όχι μειοψηφία μεταξύ των φωτογράφων, αλλά μειοψηφία στο γενικό σύνολο των πωλήσεων.
Ο πολύς κόσμος την πλήρως αναδιπλούμενη selfie οθόνη αφής ζητά, όχι EVF.

Η Samsung έχει διαπρέψει μέχρι στιγμής στην κατηγορία των 500 με την NX500 και των 1000 με την NX1.
Όσοι θέλουν μηχανή με 750 με EVF θα πρέπει να περιμένουν μία NX50 ή να δώσουν 200 παραπάνω και να πάρουν NX1.

Για σώμα μίλησε ο karamela στα 750 .

+200 και παίρνει NX1.

Το να γκρινιάζουμε μόνιμα για το EVF που δεν έχει η NX500 δεν νομίζω πως έχει πολύ νόημα.

Πιστεύω είμαστε μειοψηφία όσοι δεν παίρνουμε μηχανή χωρίς EVF.
Όχι μειοψηφία μεταξύ των φωτογράφων, αλλά μειοψηφία στο γενικό σύνολο των πωλήσεων.
Ο πολύς κόσμος την πλήρως αναδιπλούμενη selfie οθόνη αφής ζητά, όχι EVF.

Η Samsung έχει διαπρέψει μέχρι στιγμής στην κατηγορία των 500 με την NX500 και των 1000 με την NX1.
Όσοι θέλουν μηχανή με 750 με EVF θα πρέπει να περιμένουν μία NX50 ή να δώσουν 200 παραπάνω και να πάρουν NX1.

Δεν ξέρω, άλλα δεν νομίζω ότι είναι έτσι...π.χ. η sony A6000 ούτε ξέρουμε πόσες φορές παραπάνω πούλησε από την sony A5100 που είχε και selfie οθόνη και touch....ουσιαστικά κανένας δεν την αγόραζε....ενώ ξέρω ότι η Olympus em10 είναι το best seller μοντέλο της Oympus Και όχι κάποια μικρή χωρίς σκόπευτρο....
Αν πούλησε καλά η nx500 σκέψου πόσο καλύτερα θα πουλούσε αν την έβγαζε και με σκόπευτρο...βασικά πιστεύω ότι όσο αγοράζουν mirroless μηχανές άλλα και dslr ψιλοασχολούνται με το άθλημα και επιζητούν το σκόπευτρο.......αυτοί που δεν νοιάζονται δεν είναι πολλοί ή έχουν και άλλη μηχανή με σκόπευτρο....
Η πλειοψηφία του κόσμου πλέον απλά τραβάει φώτος με το κινητό του ή έχει κάποια compact....για να μπει στο παιχνίδι των mirroless μάλλον ασχολείται παραπάνω και αργά ή γρήγορα θα επιζητήσει το σκόπευτρο....για όλα αυτά θεωρώ ότι κάνει μεγάλο λάθος η samsung....και το ξαναείπα δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι εταιρίες έχουν μοντέλα και πολύ πετυχημένα μάλιστα στην κατηγορία τιμή 700 ευρώ....

Συμφωνώ , αλλά αν και στις 2 πας για φακό , η διαφορά τιμής μεγαλώνει. Πάντως αν η nx1 πέσει στα 1000 , γιατί τώρα μόνο σε περίπτωση προσφοράς την βρίσκεις τόσο , και αν, πιστεύω θα πουλήσει αρκετά κομμάτια
εκτός και αν την προλάβει η sony με τη νέα α6χχχ/α7χχχ

Για σώμα μίλησε ο karamela στα 750 .

+200 και παίρνει NX1.

Το να γκρινιάζουμε μόνιμα για το EVF που δεν έχει η NX500 δεν νομίζω πως έχει πολύ νόημα.

Οχι δεν έχει νόημα, απλά η έλλειψη του την βγάζει (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια) από τις επιλογές μου για μελλοντική αγορά....την παρακολουθώ μεν, χαίρομαι που είναι καλή...άλλα δεν θα την αγόραζα, εκτός και αν έβρισκα το σώμα καινούριο σε τιμή 200-250 ευρώ....όσο περίπου μου είχε στοιχίσει και το σώμα της sony A5100 όταν το είχα πάρει πριν 1 χρόνο....

Συμφωνώ , αλλά αν και στις 2 πας για φακό , η διαφορά τιμής μεγαλώνει. Πάντως αν η nx1 πέσει στα 1000 , γιατί τώρα μόνο σε περίπτωση προσφοράς την βρίσκεις τόσο , και αν, πιστεύω θα πουλήσει αρκετά κομμάτια
εκτός και αν την προλάβει η sony με τη νέα α6χχχ/α7χχχ

Γενικότερα πάντα θεωρούσα την nx500 σαν μια μηχανή με ημερομηνία λήξης......διότι περίμενα τόσο από την samsung να την βγάλει και σε έκδοση με σκόπευτρο και την sony να βγάλει την Α6100/Α7000....το θέμα είναι ότι και οι 2 αργουν και έτσι έχουν αφήσει την nx500 να παίζει μόνη της μπάλα, ειδικά όσον αφορά το 4κ.....
Τώρα η nx1 είναι εντελώς άλλη κατηγορία...είναι dslr killer και φυσικά έχει το ανάλογο κόστος και το ανάλογο βάρος/όγκο......

Οχι δεν έχει νόημα, απλά η έλλειψη του την βγάζει (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια) από τις επιλογές μου για μελλοντική αγορά....την παρακολουθώ μεν, χαίρομαι που είναι καλή...άλλα δεν θα την αγόραζα, εκτός και αν έβρισκα το σώμα καινούριο σε τιμή 200-250 ευρώ....όσο περίπου μου είχε στοιχίσει και το σώμα της sony A5100 όταν το είχα πάρει πριν 1 χρόνο....

Όπως δεν γκρινιάζουμε για την έλλειψη EVF στην α5100, για τον ίδιο λόγο δεν έχει νόημα να γκρινιάζουμε για την NX500.
Μοντέλο με EVF έχει και η Sony (α6000/α7x) μοντέλο με EVF έχει και η Samsung (NX1).

Όπως δεν γκρινιάζουμε για την έλλειψη EVF στην α5100, για τον ίδιο λόγο δεν έχει νόημα να γκρινιάζουμε για την NX500.
Μοντέλο με EVF έχει και η Sony (α6000/α7x) μοντέλο με EVF έχει και η Samsung (NX1).

Δεν είναι έτσι και στο εξήγησα....δεν θα γκρινιάζαμε για την nx500 αν υπήρχε μια nx500 με σκόπευτρο...όπως έκανε η sony με την Α5100 και την Α6000....η samsung έχει αφήσει την μεγαλύτερη κατηγόρια ορφανή (μηχανές με κόστος 700 ευρώ)....έχουμε από την μία την nx500 με κόστος στα 500 κάτι ευρώ με φακό και η αμέσως επόμενη με σκόπευτρο είναι η nx1 που κάνει 1.000+ χωρίς φακό.....ε υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ οικονομικό χάσμα ανάμεσα σε αυτές τις 2.....αν έβγαζε μια nx50 με 700 ευρώ κανείς δεν θα μίλαγε για την έλλειψη σκοπεύτρου στην nx500 όπως δεν γκρίνιαζε και στην nx300....άλλα όταν η μοναδική σου μηχανή με κόστος κάτω από 1.000 ευρώ δεν έχει σκόπευτρο...ε sorry θα ακούει και θα συνεχίσει να ακούει πολύ γκρίνια και δεν θα την παίρνουν και πολύς κόσμος στα σοβαρά.....

Δεν προσφέρει το ενδιάμεσο μοντέλο που εσύ θα ήθελες, τι να κάνουμε τώρα;

Να συνεχίζουμε την γκρίνια επάπειρον;

Δεν προσφέρει το ενδιάμεσο μοντέλο που εσύ θα ήθελες, τι να κάνουμε τώρα;

Να συνεχίζουμε την γκρίνια επάπειρον;

Δεν είναι ότι το ζητάω μόνο εγώ, πολύς κόσμος το ζητάει...από εκει και πέρα ναι δεν έχει νόημα η γκρίνια άλλα δεν μπορούμε και να τις χαιδεύουμε και τα αυτιά και να παραβλέπουμε την μεγάλη γκάφα που έχει κάνει.......όπως είπα προσωπικά με τις κινήσεις αυτές η samsung και ταυτόχρονα με το σταμάτημα τις κυκλοφορίας των μοντέλων της σε διάφορες χώρες...έχει χάσει πάρα πολύ σε αξιοπιστία και είναι δύσκολο για πολύ κόσμο να επενδύσει στο συστημά της...
Και κάτι άλλο, λέμε για φακούς της sony...από πότε έχει να βγάλει φακό η samsung??? Ο τελευταίος είναι ο 50-150S που έχει περάσει πάνω από χρόνος...ενώ για απλούς φτηνούς φακούς (όχι κατηγορία S) έχει κοντά 2,5 χρόνια από τον 10mm fisheye.....αρκετοί φακοί τις χρειάζονται ανανέωση και υπάρχουν και αρκετές ελλείψεις άλλα δεν.....

Κατ' εσέ γκάφα, όχι απαραίτητα ότι είναι κι έτσι.
Οι πωλήσεις της ΝΧ500 είναι πολύ υψηλές, εκτός και αν έχεις ενδείξεις για το αντίθετο.
Και δεν μιλώ μόνο για amazon.de, αλλά και στις ασιατικές χώρες και στην ίδια την Κορέα, όπου η οθόνη selfie έχει πολύ μεγαλύτερο κοινό απ' ότι το EVF. Μόνο στην Ιαπωνία δεν πουλάει, για προφανείς λόγους.

"Να επενδύσει στο σύστημα"; Δεν νομίζω ότι οι αγοραστές της NX500 επενδύουν τόσο στο σύστημα. Στον κιτ οι περισσότεροι μένουν.
Στα 500 το κιτ και με 4Κ και BSI 28MP αισθητήρα δεν έχει να ζηλέψει κάτι η μηχανή από τον ανταγωνισμό.

Η γκάμα φακών περιλαμβάνει πολλά μοντέλα, που καλύπτουν σχεδόν όλα τα εστιακά μήκη, και σε διάφορες τιμές, από πολύ χαμηλές μέχρι υψηλές για τους δυό S φακούς, τους οποίους πολύ θα ήθελε να είχε η Sony στο aps-c της.

Το κακό για τους φακούς S είναι ότι έχουν τιμές full frame, δυστυχώς.

Θα μου πεις, εδώ οι m4/3 κι έχουν τέτοιες τιμές...

Last edited:
οι S φακοί ούτως ή άλλως δεν κάνουν για την ΝΧ500 λόγω όγκου και βάρους.
η τιμή της ΝΧ500 κιτ συνεχίζει την πτωτική πορεία, 516 ευρώ τελική τιμή η ασημένια από το ισπανικό αμαζον, σχεδόν 200 Ευρώ κάτω από την τιμή που την είχα πάρει το Μάρτιο.

Σε βλέπω να την ξαναγοράζεις σύντομα.

Η RX100IV στα 935 ευρώ δεν νομίζω ότι έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω, πέρα από την αργή κίνηση και την αυξημένη φορητότητα.

Το ότι δεν κάνουν το εννοείς ότι δεν βολεύει πχ να κουμπώσεις τον 16-50 S αντί του 16-50 PZ και να τον πάρεις μαζί σου για street photography ας πούμε. Ναι είναι μεγάλος ο όγκος του φακού σε σχέση με το σώμα αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που βολεύει να γίνει και αυτό. Στο σκεπτικό μου για την απόκτηση της NX1 παράλληλα με την NX500 υπάρχει και τέτοιο σενάριο, π.χ. σε βιντεοσκόπηση μια εκδήλωσης να βάλω την NX500 σε τρίποδο με τον 16-50 S και να φωτογραφίζω ή και να βιντεοσκοπώ με την NX 1 και τον 50-200 ή τον 50-150 S (όταν και αν τον αποκτήσω:cool4:)