Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ που έχω δοκιμάσει από πολλές πηγές (τηλεοπτικό, Nova, media player από TV/AV/Appstreamer) δεν έχω αντιμετωπίσει ανάλογο θέμα. Θα το είχα διαπιστώσει. Στο zoom έχεις επιλογή οριζόντιας & κατακόρυφης μετατόπισης. Αλλά αν βλέπατε σε zoom φαντάζομαι θα το είχες γράψει.
Ας κάνει μια επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και/ή ας κάνει μια αναβάθμιση.

Την πηρα απο γνωστη αλυσιδα καταστηματων και απο γνωστο προσωπο εκει στα 850 με τα λεφτα χερατα παντα.Η τιμη ειναι πολυ καλη οπως και η τηλεοραση.Απο αλλου την ειχα παραγγειλει στην αρχη αλλα ακυρωθηκε μιας και 150 μειον ακομη δεν ειναι και λιγα στις μερες μας.Παντως αν υπαρχουν μετρητα γινονται τα καλυτερα deal

Εγώ που έχω δοκιμάσει από πολλές πηγές (τηλεοπτικό, Nova, media player από TV/AV/Appstreamer) δεν έχω αντιμετωπίσει ανάλογο θέμα. Θα το είχα διαπιστώσει. Στο zoom έχεις επιλογή οριζόντιας & κατακόρυφης μετατόπισης. Αλλά αν βλέπατε σε zoom φαντάζομαι θα το είχες γράψει.
Ας κάνει μια επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και/ή ας κάνει μια αναβάθμιση.

Καλημερα φιλε,το zoom δεν ειναι παντως γιατι το δοκιμασα αλλα περα απο αυτο οταν φειγεις απ το zoom και πας παλι σε 16/9 οτι και να χες κανει πριν δεν το κραταει στην ευρεια οθονη.Εσενα δηλαδη η εικονα σου ειτε σε τηλεοπτικο ειτε σε οτιδηποτε αλλο αν πας κοντα στην οθονη φτανει ακριβως και δεξια και αριστερα μεχρι εκει που ξεκιναει το πλασιο της tv? για τσεκαρε το αν εισαι κοντα της και μπορεις.Ασε που και απ την αριστερη πλευρα που ειχε το προβλημα μεχρι που εφτανε τελος παντων η εικονα η καθετη γραμη δεν ητανε και ισια,ξεκιναγε απο πανω απ τα τρια τεσσερα χιλιοστα στη μεση γινοτανε πιο χοντρη και οσο κατεβαινε γινοτανε παλι πιο λεπτη.Απ τη δεξια πλευρα που ειναι οκ η εικονα ειναι ακριβως συριζα με το πλαισιο

Καλημέρα.
Δεν είμαι σπίτι τώρα για να το δω, αλλά είμαι σίγουρος πως η εικόνα ξεκινά από το όριο του πλαισίου και στις τέσσερις πλευρές.
Ας κάνει ένα reset και αν παραμένει το πρόβλημα να μιλήσει με τη Samsung.

Νομιζω το βρηκα στο manual και πρεπει να ειναι αυτα που γραφει παρακατω.Ας το επιβεβαιωσει καποιος που ειναι κοντα στη tv τωρα αν υπαρχει αυτη η ρυθμιση γιατι ο δικος μου ειναι στη δουλεια και δεν μπορει

Για τη χρήση της λειτουργίας "Θέση" μετά
από την επιλογή "Ευρεία Ζουμ", "Ζουμ" ή Σε
πλήρη οθόνη, ακολουθήστε τα παρακάτω
βήματα:
1. Επιλέξτε την εντολή Θέση.
2. Από την οθόνη Θέση, επιλέξτε Θέση και,
στη συνέχεια, μεταφέρετε την εικόνα στη
θέση που θέλετε από το τηλεχειριστήριό
σας.
3. Όταν τελειώσετε, επιλέξτε ξανά Θέση
και, στη συνέχεια, επιλέξτε Κλείσιμο.
4. Για επαναφορά της θέσης της εικόνας,
επιλέξτε Επαναφορά.

Παιδια καλησπερα,βρεθηκα σε σπιτι σημερα για μια δουλεια και ετυχε ο τυπος να εχει την 6500 εδω κι ενα μηνα.Μιας και την εχω παραγγειλει κι εγω καθομουνα και την χαζευα.Παρατηρησα κατι και δεν ξερω αν ειναι προβλημα η οχι αλλα ξενερωσα λιγακι.Ο τυπος δεν το'χε παρει χαμπαρι μεχρι που το ειδα και του το εδειξα.Βαζοντας οτιδηποτε να παιζει ειτε τηλεοπτικο,ειτε mkv,ειτε avi και σε 16/9 οθονη η εικονα απ την δεξια μερια στο πλαι οπως την κοιταμε γεμιζε μεχρι εκει που ξεκιναγε το πλαισιο της tv ενω απ την αριστερη πλευρα η εικονα δεν εφτανε μεχρι το πλαισιο αλλα τουλαχιστον μισο ποντο πριν!τι ειναι αυτο παλι,ειναι προβλημα του panel?διορθωνεται καπως με καποια ρυθμιση?οχι τιποτε αλλο να ξερω οταν θα'ρθει και η δικια μου τι να κανω!αν καποιος απ τους κατοχους μπορει να το κοιταξει στη δικια του tv ας μου απαντησει.Τον αγχωσα κιολας τον ανθρωπο και του ειπα μολις μαθω θα σου πω

Λοιπον..κανοντας μια βολτα ξανα απ το σπιτι του φιλου χθες και ψαχνοντας μαζι το τι ακριβως μπορει να φταιει για το παραπανω που γραφω επιτελους βρηκα τι εφταιγε!!Ουτε ρυθμισεις ουτε update που του ειπαν απ την sammy να κανει μηπως διορθωθει ουτε τιποτα!! Τα πραγματα ειναι απλα,μαλλον αυτος που κουμπωσε το πλαισιο γυρω απ την τηλεοραση(αν δεν το κανει μηχανημα,δε ξερω)ειχε πιει κανα μισομπουκαλο και μπαταριζε μονοπλευρα κι αυτος και το πλαισιο της tv!Ετσι ειναι,το πλαισιο αν το κοιταξεις περιμετρικα εχει κουμπωσει επανω στο panel λιγο στραβα με ταση προς τ'αριστερα κι ετσι εχει αφησει αυτον το μισο ποντο και σου φαινεται οτι τον "κλεβει" απ την εικονα.Δεν κλεβει καθολου εικονα και μετρηθηκε και με μετρο στη διαγωνιο και ειναι ακριβως 128cm οσο και πρεπει.Του βαλα και καποιες χρωματικες καρτελες και το μονο που βρηκαμε ηταν δυο pixelακια το ενα αναβοσβηνε και το αλλο μαλλον ειχε παραδωσει..Περιμενει τον τεχνικο απο sammy στο σπιτι για να τα δει ολα αυτα και δεν ξερω αν ολα αυτα ειναι αιτια αντικαταστασης.Εγω παντως θα ζητουσα αλλαγη,σε παιδακι να την εδινες πιο ισια θα το εβαζε το πλαισιο!!Αααα και κατι αλλο,επειδη την ωρα που ημουνα εκει ξεκινησε και ο αγωνας στο erthd παρατηρησα οτι στο ενα τεταρτο που εκατσα(μιας και ειμαι και γαυρος και δεν αντεχα και παραπανω)ειτε εδειχνε κοντινα πλανα ειτε μακρινα καθε τεσσερα με πεντε δεπτερολεπτα η εικονα στο χορτο του γηπεδου θαμπωνε και μετα καθαριζε παλι,το εκανε συνεχεια επι ενα τεταρτο που ημουνα εκει και ητανε πραγματικα ενοχλητικο!Στα υπολοιπα καναλια δεν υπαρχει αυτο το φαινομενο και το σημα του εγραφε οτι ηταν 100%.Το χει δει καποιος αλλος αυτο?τι να εφταιγε ρε παιδια?Παραλαμβανω και την δευτερα κι εχω ψιλοαγχωθει,θα την περασω απο κοσκινο βεβαια μολις ερθει

Αυτο ειναι το κενο που αφηνει στ'αριστερα οπως εδω,δεν ξερω αν και του φιλου που δανειστηκα την φωτο που ειναι κατοχος της tv ειναι ετσι και βεβαια κατα ποσο το θεωρει καποιος "προβλημα" αυτο

Attachments

• 21291101.jpg
    21291101.jpg
    74.3 KB · Views: 133
Last edited:
Αααα και κατι αλλο,επειδη την ωρα που ημουνα εκει ξεκινησε και ο αγωνας στο erthd παρατηρησα οτι στο ενα τεταρτο που εκατσα(μιας και ειμαι και γαυρος και δεν αντεχα και παραπανω)ειτε εδειχνε κοντινα πλανα ειτε μακρινα καθε τεσσερα με πεντε δεπτερολεπτα η εικονα στο χορτο του γηπεδου θαμπωνε και μετα καθαριζε παλι,το εκανε συνεχεια επι ενα τεταρτο που ημουνα εκει και ητανε πραγματικα ενοχλητικο!Στα υπολοιπα καναλια δεν υπαρχει αυτο το φαινομενο και το σημα του εγραφε οτι ηταν 100%.Το χει δει καποιος αλλος αυτο?τι να εφταιγε ρε παιδια?Παραλαμβανω και την δευτερα κι εχω ψιλοαγχωθει,θα την περασω απο κοσκινο βεβαια μολις ερθει

Σε όλες τις τηλεοράσεις φαίνεται αυτό που λες (αρκεί να το προσέξεις) είναι θέμα συμπίεσης της μετάδοσης σε mpeg4.

ΥΓ. Το πλαίσιο δεν είναι κεντραρισμένο σωστά. Ζητήστε αντικατάσταση.

Σε όλες τις τηλεοράσεις φαίνεται αυτό που λες (αρκεί να το προσέξεις) είναι θέμα συμπίεσης της μετάδοσης σε mpeg4.

Δηλαδη αυτο το ενοχλητικο θαμπωμα το παντρευομαστε?φταιει η ερτhd και το σημα της η φταιει η τηλεοραση?Τι αρκει να το προσεξω...δεν θελει και μεγαλη προσπαθεια κανει καραμπαμ!!Ασε που σε ζαλιζει κιολας!Στη δικια σου φαινεται?αν και δεν εχεις την 6500 ετσι για να ξερω ρωταω.Οσο για το πλαισιο το "στραβοκουμπομενο" αυτο του ειπα κι εγω να ζητησει αντικατασταση!

Λοιπόν χθες ψήρισα και γω την δική μου. Κολλημένος στο γυαλί βρήκα διαφορά της αριστερής πλευράς με τη δεξιά, μερικά χιλιοστά. Αναφέρομαι στην απόσταση μεταξύ του πλαισίου και της εικόνας. Είναι τόσο μικρή διαφορά που δεν φαίνεται από την απόσταση θέασης.

Δηλαδη αυτο το ενοχλητικο θαμπωμα το παντρευομαστε?φταιει η ερτhd και το σημα της η φταιει η τηλεοραση?Τι αρκει να το προσεξω...δεν θελει και μεγαλη προσπαθεια κανει καραμπαμ!!Ασε που σε ζαλιζει κιολας!Στη δικια σου φαινεται?αν και δεν εχεις την 6500 ετσι για να ξερω ρωταω.Οσο για το πλαισιο το "στραβοκουμπομενο" αυτο του ειπα κι εγω να ζητησει αντικατασταση!
Το σήμα - ειδικά χθες - δεν ήταν καλό.. εκανε πολλά τέτοια θαμπώματα γεγονός αντιληπτό σε κάθε τηλεόραση..(εγώ το παρατήρησα στη 40αρα LCD της κρεβατοκάμαρας)

Λοιπόν χθες ψήρισα και γω την δική μου. Κολλημένος στο γυαλί βρήκα διαφορά της αριστερής πλευράς με τη δεξιά, μερικά χιλιοστά. Αναφέρομαι στην απόσταση μεταξύ του πλαισίου και της εικόνας. Είναι τόσο μικρή διαφορά που δεν φαίνεται από την απόσταση θέασης.

Κοιτα εφοσον δεν κοβει απο εικονα τοτε ειναι στη κριση του καθενος αν τον ενοχλει η οχι εμφανισιακα παντα,τωρα βεβαια εξαρταται και ποσα χιλιοστα υπαρχει διαφορα..

Το σήμα - ειδικά χθες - δεν ήταν καλό.. εκανε πολλά τέτοια θαμπώματα γεγονός αντιληπτό σε κάθε τηλεόραση..(εγώ το παρατήρησα στη 40αρα LCD της κρεβατοκάμαρας)

Οποτε μαλλον αν ειναι ετσι οπως τα λες φιλε iceman δεν εφταιγε η tv.Παντως παιδια στο σημειο που δεν θαμπωνε η εικονα ηταν μοναδικη με μεγαλη καθαροτητα και λεπτομερεια στο χορταρι!

αυτό με την διόρθωση της φωτεινότητας πάντως μερικές φορές γίνετε ενοχλιτικό και σε μερικά κανάλια με φωτεινές σκηνές γίνετε συνέχεια. Λέτε να το διορθώσουν σε κάποιο μελοντικό firwmare upgrade?

αυτό με την διόρθωση της φωτεινότητας πάντως μερικές φορές γίνετε ενοχλιτικό και σε μερικά κανάλια με φωτεινές σκηνές γίνετε συνέχεια. Λέτε να το διορθώσουν σε κάποιο μελοντικό firwmare upgrade?

Aυτο δεν το παρατηρησα οσο ημουνα εκει(ξενο σπιτι),βεβαια αλλιως να την εχεις σπιτι σου με την ησυχια σου κι αλλιως για μιση ωριτσα.Την δευτερα που θα εχω την δικια μου θα περασει test drive σε ολα!Επειδη γραφεις οτι γινεται ενοχλητικο κι επειδη κι εγω ειμαι ψειρας πιστευω θα το εβλεπα(θα κρατησω αιχμαλωτους μου φαινεται τους μεταφορεις κανα δυωρο μεχρι να τσεκαρω την tv και μετα θα παραλαβω να φυγουνε:secruity:)

Αν καταλαβαίνω καλά αυτό που λες επειδή με πείραζε και εμένα πολύ έψαξα στα μενού και το απ ενεργοποίησα. Επειδή δεν είμαι στην τηλεόραση μπροστά και θα μπορέσω να σε βοηθησω μετα απο περίπου 15 ημερες ψαξτο λίγο. Και πάλι με κάθε επιφύλαξη αν έχω καταλάβει καλά απο την περιγραφή σου.

Αν δεν απατώμαι, το φαινόμενο καλείται fluctuating brightness και είναι θέμα software.

Δεν φταίει η μετάδοση ούτε η ΕΡΤ ΗD. H 6500 φταιει που για πλάσμα τηλεόραση έχει πολύ θάμπωμα στην κίνηση. Το fluctuating brightness είναι κουσούρι της τεχνολογίας πλάσμα. Άλλες το έχουν περισσότερο, όπως η μακαρίτισα η gt30 και η 6500 και άλλες λιγότερο. Εκεί όμως που υστερεί πολύ η 6500 είναι στην φωτεινότητα ακόμη και με φως κυψέλης 20. Δύο κλικ πιο κάτω από την st50 και τέσσερα από την pa5500.

Δεν ξέρω πόσο θάμπωμα έχει η δική σου 6500, στη δική μου δεν είναι θέμα. Το αυτό και για το fluctuating brightness, παρακολουθώ πολύ τηλεοπτικό και σίγουρα θα το είχα προσέξει.
Τέλος, η φωτεινότητα είναι μια χαρά: στο "χαλαρό" που έχει φως κυψέλης στο 10 (νομίζω, πάντως σίγουρα από 50% και κάτω) βλέπεις ανεκτά τη μέρα. Μόλις στρώσω και πάω "τυπικό" σαφώς θα είναι μια χαρά.
Στη δική σου σε τι mode βλέπεις;