Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

πάντως επειδή η συζήτηση για το θάμπωμα ξεκίνησε από την χθεσινή θέαση του erthd να πώ ότι όντως το σήμα είχε μια θολούρα ειδικά στα κοντινά πλάνα. μάλιστα κατά την διάρκεια του αγώνα 4-5 φορές θόλωσε τελείως στιγμιαία και ξεθόλωσε σαν κάποιος να έπαιζε με τις κάμερες.

Είδα το παιχνίδι τα τελευταία 7-10 λεπτά και δεν παρατήρησα κάτι. Τώρα που ξεκινούν τα πρωταθλήματα θα έχουμε ευκαιρία να παρατηρήσουμε την ποιότητα και να σχολιάσουμε τα όποια θέματα προκύπτουν.

Τελικα απ οτι βλεπω ολα τα κουσουρια τους στο ποδοσφαιρο τα βγαζουν οι plasma.Παντως αυτο το χθεσινο ηταν πολυ ενοχλητικο!Δε ξερω τι θα κανω αν δω τιποτα τετοιο στη δικια μου οταν παραλαβω,θα ξενερωσω απιστευτα!!Τωρα για το αλλο το θεμα που γραφω σε προηγουμενα post με το πλασιο της οθονης ο τεχνικος της sammy που πηγε απ το παληκαρι και ειδε την tv στην αρχη δεν εβλεπε τιποτα...μετα αφου ειδε ειπε οτι ειναι φυσιολογικο...κι οτι οπου και να παει σε καταστημα να δει την ιδια tv ετσι θα ειναι...κι οτι αν θα γινει αντικατασταση θα γινει μονο και μονο λογο των 3ων προβληματικων pixel που εχει.Το οτι απ τη μια μερια ειναι 2 χιλιοστα η αποσταση της εικονας απ το πλαισιο και απ την αλλη ειναι 8 το θεωρουνε φυσιολογικο τα παληκαρια εκει στο service.Δε μας τα λενε καλα μου φαινεται.Ο αλλος που εχει την tv τα χει παρει και περιμενει απο βδομαδα που θα βγει το "πορισμα" να δει τι θα κανει.Μολις εχω νεοτερα θα γραψω εδω τι του ειπανε ετσι για να ξερουμε με ποιους εχουμε να κανουμε γιατι απ την μια στιγμη στην αλλη μπορει να βρεθουμε κι εμεις στη θεση του.Οχι μονο να μας τα περνουνε και μετα να σφυριζουν αδιαφορα και να λενε οτι ετσι ειναι ετσι φτιαχνεται και τωρα φατη στη μαπα!!

Θάμπωμα προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει πουθενά και μιλάμε έχω δει πολλές ώρες τηλεοπτικό σήμα ακόμα και στα άκυρα κανάλια που έχουν άθλια εικόνα. Σε θέμα εικόνας η τηλεόραση τα σπάει και ιδίως τώρα που έχει κλείσει αρκετές ώρες είναι ακόμα ποιο ζωντανή στα χρώματα της. Φυσικά μην μιλίσουμε για το hd υλικό και .mkv που εκεί είναι τελείως απίστευτη.
Να πω ότι βλέπω στα τηλεοπικά σήματα σε χαλαρό και στις ταινίες σε κινηματογραφικό και εκεί με ανεβασμένη την φωτεινότητα στο 55 από 45 που είναι default.
Αυτό με την φωτεινότητα έχει αναφερθεί στο ίδιο νήμα καθώς και σε αυτό της 530 με κάποιον από τους κάτοχους να την αλλαζουν κιόλας γιατί το βρίσκαν αρκετά ενοχλητικό. Μιλάω για όταν η τηλεόραση διορθώνει αυτόματα την φωτεινότητα σε σκηνές. Από τι έχω διαβάσει είναι χαρακτηριστικό των samsung. To θέμα είναι ότι ιδίως σε τηλεοπτικό σήμα και σε φωτεινές σκηνές το κάνει αρκετά συχνά. Στο hd υλικό το κάνει πολύ σπάνια ιδίως στις καλοριπαρισμένες ταινίες σχεδόν καθόλου
βρήκα και αυτή την αναφορά σε ένα review

http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/samsung-pn59d6500/4852-6482_7-34468611.html

The biggest issue with this television are the brightness pops that occur when transitioning from dark scenes to light scenes and when a bright object moves across a dark background. That black level jumps for a few seconds and then returns to normal. It looks like a dynamic contrast setting, but it is disabled on the television. Dozens of people are reporting this issue online and to Samsung only for them to always say they have never heard of this. It's ridiculous and unacceptable that Samsung won't fix such a major flaw with this television.

και παρακάτω άλλος ένας χρήστης δηλώνει ότι το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και στις panasonic αλλά είχε διορθωθεί με ένα firmware update

The brightness fluctuates in a very distracting way. It would be good if samsung would fix it. Panasonic plasma had the same issue and were fixed with a firmware/board update. Samsung please

ενάς από τι βλέπω ήταν ποιο επιθετικός...

I'm another victim of the Samsung Brightness pops & I'm not going to stand & wait for Samsung to give me more "there is no issue to fix" replies ; I'll be returning my D6500 tomorow in exchange for a Panasonic

για μένα δεν είναι κάτι που με ενοχλεί αρκετά γιατί όπως είπα η τηλεόραση έχει ότι ήθελα από εικόνα και οπιτική εμπειρία και ελπίζω να διορθωθεί άμεσα με ένα μελοντικό update.

Last edited:
Κατοχος πλεον και γω της 6500...δυο μερες τωρα δεν ασχολουμαι με κατι αλλο...οταν την ειδα στο επιπλο σκεφτηκα πως ειναι τεραστια μετα απο δυο μερες μου φαινεται πολυ νορμαλ..(3 μ περιπου)...μπορω να δηλωσω επιτελους ευχαριστημενος με την τηλεοραση μου...τα συμπερασματα μου..κομψη αν και μεγαλη,οχι γραμμες ουτε καθετες ουτε οριζοντιες...πολυ πλουσια χρωματα αψογο streaming kai εφαρμογες..κατάλαβα επισης πως το τι θα δεις εξαρταται εν πολλοις απο το τι θαβαλεις να παιξει..ετσι το απλα καλο (για το μεγεθος ισως αψογο) τηλεοπτικο της digea kai nova, στο πανεμορφο hd ποδοσφαιρο(χωρις γραμμες επαναλαμβανω με πολυ καλη κινηση που -ιδεα μου ειναι?-ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ μετα απο λιγο βλεποντας το ιδιο καναλι..) και αυτο που οι φιλοι μας οι αγγλοι λενε mind blowing ειται jaw dropping 3d imax kai 1080 p tainies...πραγματικα εκει με ενα φιλαρακι μου που την τεσταραμε μαζι βγαζαμε επιφωνηματα θαυμασμου...ο φιλος μου (που εχει δει και τις δυο προηγουμενες τηλεορασεις μου -LG LW 650S KAI THN 42 VT30-) μου ειπε απο μονος του οτι ειναι η καλυτερη με διαφορα!!το δε 3δ απλα τα σπαει ..σε μια φαση στο τρειλερ του i max under the sea ενα ψαρι εχει βγει ΟΛΟ απο την τηλεοραση και ειναι μπροστα στο προσωπό σου...με διαφορα καλύτερο απο της panasonic kai μπορω να πω πλησιαζει σε αποσταση αναπνοης την ανεση του παθητικου της lg...toξεπερναει ομως σε ποιοτητα!!πολυ ανετα γυαλια και επισης πολυ σημαντικο φτηνα (το απογευμα παρηγγειλα αλλα 3 ζευγαρια με 42 ευρω οσα δηλαδη θα ηθελα για ενα ζευγαρι πανασονικ!)gaming δεν εχω προλαβει ακομα και μαλλον παει για μετα το στρωσιμο...συνολικα λοιπον παρα παρα πολυ ευχαριστημενος!!!την συνηστω ανεπιφυλακτα!!να κανω και δυο ερωτησεις προς οποιον μπορει να βοηθησει...χρησιμοποιω για media server to ps3 media server και δουλευει αψογα χωρις να κολλαει πουθενα ..υπαρχει καποιος καλύτερος?επισης στο lg blue ray home cinema δεν μου φορτωνει τους sub υποτιτλους για τα sbs 3d ενω το manual leei oti τους υποστηριζει..τι μπορει να φταιει??με τους srt ολα καλα!

Καλορίζικη, φίλε μου!:ernaehrung004:
Έχω αναφερθεί και εγώ επανειλημμένα στο εν λόγω ψάρι, καθώς στην ανάγκη κάποιος γενναίος να το θανατώσει!
Προς το παρών το βρωμόψαρο συνεχίζει να περιφέρεται στις θάλασσες και να τρομοκρατεί ψάρια και ανθρώπους!

βρωμοψαρο.jpg

Νομίζω ο player της τηλεόρασης για ψηφιακά είναι άφογος. Από IMAX δείτε οπωσδήποτε και το humble για ένα απίστευτο ταξίδι στους γαλαξίες. Μιλάμε η τηλεόραση τα σπάει όταν αναπαράγει hd 3d υλικό.

Καλορίζικη, φίλε μου!:ernaehrung004:
Έχω αναφερθεί και εγώ επανειλημμένα στο εν λόγω ψάρι, καθώς στην ανάγκη κάποιος γενναίος να το θανατώσει!
Προς το παρών το βρωμόψαρο συνεχίζει να περιφέρεται στις θάλασσες και να τρομοκρατεί ψάρια και ανθρώπους!

View attachment 82479
χαχα..ωραια τα λες!!Σε ευχαριστω πολυ !!εσυ εχεις πανασονικ η κανω λαθος?

Καλορίζικη oralonso και καλές θεάσεις. Εμείς έχουμε μπλέξει-κολλήσει σε τηλεοπτική τρίλιζα... Την καλύτερη επιλογή έκανες. Κι εγώ σήμερα E6500 θα έπαιρνα. H απόσταση σου είναι ιδανική για τις 51. Κι εγώ στα 3μ είμαι με την ακατονόμαστη..

Επίσης, για ματρόσκες με 3D υπότιτλους, καλύτερα να τους ενσωματώνεις με το MKVToolnix και να τους βάζεις να είναι προεπιλεγμένοι by default από το πρόγραμμα (το MKVToolnix).

χαχα..ωραια τα λες!!Σε ευχαριστω πολυ !!εσυ εχεις πανασονικ η κανω λαθος?

Ναι, Panasonic gt30.
Το θέμα είναι ότι, έστω και με την τρίτη, βρήκες μια τηλεόραση που φαίνεται σ´αρέσει πολύ.:2thumb22sup:

Καλορίζικη oralonso και καλές θεάσεις. Εμείς έχουμε μπλέξει-κολλήσει σε τηλεοπτική τρίλιζα... Την καλύτερη επιλογή έκανες. Κι εγώ σήμερα E6500 θα έπαιρνα. H απόσταση σου είναι ιδανική για τις 51. Κι εγώ στα 3μ είμαι με την ακατονόμαστη..

Επίσης, για ματρόσκες με 3D υπότιτλους, καλύτερα να τους ενσωματώνεις με το MKVToolnix και να τους βάζεις να είναι προεπιλεγμένοι by default από το πρόγραμμα (το MKVToolnix).
ευχαριστω πολυ φιλε vertical!! ναι η αποσταση ειναι οκ αλλα ξερεις πως ειναι ..για τηλεοπτικο θα ηθελε ενα μετρο πισω και οταν βαζω 3δ θελω να παω ενα μετρο μπροστα :)...μου κανει επισης εντυπωση η ποιοτητα της νοβα...μου φαινεται χειροτερα απο τη digea..einai κριμα γιατι η τηλεοραση οταν της δωσεις καλο υλικο πραγματικα φυσαει..οσο για την τριλιζα τι νπω..οπως ξερεις τα πεερασα και αν κ καθυστερησα δικαιωθηκα...ισως να κοιτουσες να τη δωσεις??ευχαριστω και για το προγραμμα θα το δοκιμασω...μηπως ξερεις και κανενα που να ενσωματωνει υποτιτλους σε ολα τα αρχεια βιντεο εκτος απο mkv?

Ναι, Panasonic gt30.
Το θέμα είναι ότι, έστω και με την τρίτη, βρήκες μια τηλεόραση που φαίνεται σ´αρέσει πολύ.:2thumb22sup:

ετσι ειναι ...εδω τελειωσε για μενα η αναζητηση για τα επομενα χρονια!!ελπιζω βεβαια να μην βγαλει προβλημα στη συνεχεια..μεχρι τωρα ολα καλα..εσενα gt30 pasxei απο dse?παντως ισως η vt30 na ηταν ενα σκαλι πιο πανω σε κινηση αλλα το dse οχι μονο εκμηδενιζε αυτο το πλεονεκτημα αλλα σε εκανε(εμενα δλδ να αλλαζω καναλι και να κλεινω την τηλεοραση)δεν υπαρχουν εδω τετοια πραγματα ..η συνολικη εμπειρια ειναι πολυ ομορφη και ομαλη...

Last edited by a moderator:
Καλορίζικη σε όλους τους νέους κατόχους, αυξανόμαστε με καλούς ρυθμούς:SFGSFGSF: Θά ήθελα τη βοηθειά σας, αν έχετε συνδέσει ασύρματα την τηλ πέστε μου σερφάρετε με καλη ταχυτητα ή σέρνεται; Επίσης όταν κατέβει η σελίδα την δείχνει ολόκληρη σωστά η σε κάποιες διαφημισης εχει ενα κοκκινο χ

Last edited:
Kαταρχην να ξεκινησω με το θεμα του φιλου που αναφερω εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/94670-Samsung-PS-E6500-Plasma-Reviews-%CE%95%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/page43 οπου υπηρχε καποιο "προβλημα"με το εξωτερικο πλαισιο της tv οπου απ τη μια πλευρα ειχε διαφορα 8 χιλιοστων απο εκει που σταματαγε η εικονα ας πουμε και απ την αλλη ητανε 2 χιλιοστα.Δεν εκοβε απο εικονα βεβαια αλλα οπως και να το κανεις φαινοταν ασχημο ειδικα την ημερα που το αριστερο πλαισιο εδειχνε πιο χοντρο απο το δεξι.Ετσι για την ιστορια υστερα απο επικοινωνια με την samsung τελικα θα του γινει αντικατασταση με καινουρια tv.Επειδη ειχε και τρια pixel που ειχαν προβλημα αλλο αναβοσβηνε αλλο ηταν χρωματιστο αλλο σβηστο του ειπανε οτι η αντικατασταση θα γινει λογο του πλαισιου και οχι των pixel,τα pixel λεει αν ειναι μεχρι 7 θεωρειται φυσιολογικο και δεν γινεται αλλαγη.Δεν το γραφει καπου απλα ειναι πολιτικη της εταιριας του ειπανε..Τελος παντων παλι καλα τουλαχιστον που του αναγνωρισαν το θεμα με το πλαισιο..αντε μονο και μονο για αυτο αξιζουν ενα :SFGSFGSF: αν και ο τεχνικος που την ειχε δει του ειχε πει οτι ολες ετσι ειναι..Παντως το ενα pixel φαινονταν σε χρωματιστες καρτελες απ τα 2μιση μετρα,σαν μικρη τρυπα ηταν!!

Ας περασουμε τωρα στο ζουμι μιας και ειμαι κι εγω κατοχος εδω και καποιες μερες,αγοραστηκε στα 850 απο γνωστη αλλυσιδα καταστ. και απο γνωστο ατομο εκει και με τα λεφτα στο χερι παντα.Το πλαισιο που γραφω πιο πανω εχει διαφορα σε μενα 2 χιλιοστα δεν φαινεται τιποτα βεβαια..Ας ξεκινησω με τα ΑΡΝΗΤΙΚΑ...

ΒΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ - Λοιπον οπως εχετε γραψει σχεδον ολοι η tv εαν την ακουμπησεις παει βαρκα γυαλο λογω της απαραδεκτης στηριξης στη βαση(η βαση παντως ειναι ομορφη)Θελει οπωσδηποτε καποιο δεσιμο στο τοιχο πισω για ασφαλεια γιατι κουνιεται απιστευτα πολυ!!
ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ - Εχουν στριμωξει ολα τα κουμπακια τοσο κοντα που πρεπει να χεις δακτυλα μικρου παιδιου για να μην πατας δυο τρια μαζι.Το πιο ασχημο παντως για μενα που με ξενερωσε ειναι το οτι δεν εχει φωτισμο και μεσα στα σκοταδια πρεπει ν'αναβεις αναπτηρα για να βλεπεις τι να πατησεις.

ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ - ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΘΕΑΣΗΣ 2,50 ΜΕΤΡΑ

ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ που δοκιμασα δεν ειδα τιποτα το περιεργο και γενικα το panel ειναι ομοιομορφο παντου

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ - Στο τηλεοπτικο σημα τα παει παρα πολυ καλα για την αποσταση που βλεπω και για το μεγεθος της!Βεβαια καποια καναλια ειναι καπως απαραδεκτα αλλα σ'αυτο δεν φταιει η tv αλλα το σημα που εκπεμπουν.Γενικα παντως οποιος βλεπει τηλεοπτικα θα μεινει ευχαριστημενος,εγω δεν παρακολουθω καθολου οποτε δεν μ'ενδιεφερε και πολυ το τι θα αντικριζα ανοιγοντας τη για πρωτη φορα..

ΤΑΝΙΕΣ AVI ΑΠΟ 700ΜΒ ΕΩΣ 1G - Σε καμια περιπτωση δεν εχω δει "πιξελιασματα" στην εικονα,η θεαση ειναι ευχαριστη τα παει παρα πολυ καλα μπορω να πω και ειμαι ικανοποιημενος οτι κι αν εχω δει μεχρι τωρα!

3D - Παρα πολυ καλο οτι κι αν ειδα αλλα να προσθεσω οτι μετα το 20λεπτο γινεται λιγο κουραστικο.Δε νομιζω ν'αντεχα να δω ολοκληρη ταινια.Δεν εχω και εμπειρια απο αλλη tv για να πω οτι εκει ηταν πιο ξεκουραστο κ.τ.λ κ.τ.λ Η μετατροπη που κανει απο 2d σε 3d δεν ειναι κι ασχημη,σε καποιες ταινιες ειναι καλυτερη σε αλλες χειροτερη.Βασικα δεν τη πηρα ουτε για το 3d οποτε οπως και να δειχνε λιγο θα μ'ενοιαζε..

MKV 720 - 1080P - Εδω πραγματικα χαζευεις χωρις υπερβολες! Η εικονα της ειναι υπεροχη με φοβερες λεπτομερειες σε ολο το panel ειτε δειχνει προσωπα ειτε δειχνει κοντινα ειτε μακρινα πλανα και σε ταινιες και σε ντοκιμαντερ.Δεν παρατηρησα το παραμικρο που να χαλαει αυτην την ομορφη εικονα.Πραγματικα δεν το περιμενα να δειχνει τοσο μα τοσο καλα! Απο τα 4,5giga εως οσο φτανουν τα mkv οτι δειχνει ειναι τελειο!

Γενικα θελω να πω οτι δεν εχει καμια σχεση αυτο που ειχα δει στο καταστημα μ'αυτο που βλεπω στο δικο μου χωρο,πολυ καλυτερη εικονα και χανει τουλαχιστον ενα 30% εκει!Ειναι θεμα φωτισμου και ρυθμισεων μαλλον.Δεν ειχα ποτε ξανα σχεση με plasma και η μονη συγκριση που μπορω να κανω ειναι με την sony 46w2000 που ειχα πριν και ηταν και καλιμπραρισμενη απο τεχνικο(και την ειχα πληρωσει και 3.200e).Βεβαια σε σχεση με πολλες αλλες lcd η συγκεκριμενη ητανε κορυφη!Εβαλα και καποιες ταινιες που ειχα δει πριν με την sony και επαθα πλακα!Καμια σχεση παιδια οπου υπαρχει μαυρο βλεπεις μαυρο,τα χρωματα μου φαινονται πιο σωστα και οχι ξεπλυμενα αν μπορω να το πω ετσι και γενικα σαν συνολο η εικονα ειναι πιο "πραγματικη" και πιο σωστη σε ολους τομεις.Και μονο που δεν υπαρχει clouding και βλεπεις πραγματικο μαυρο αντι για γκρι εκει που χρειαζεται πιστευω οτι αυτο και μονο του δειχνει ολοκληρη την εικονα και τα χρωματα πολυ πιο σωστα.Ο φωτισμος στο χωρο μου ειναι ενα λαμπακι 15w κι αυτο σε αλλο δωματιο ετσι για να βλεπω να περπαταω μεσα στο σπιτι.Την ημερα ειναι επισης ετσι σαν σπηλια με τις καταληλες κουρτινες!Αντανακλασεις εχει μονο οταν ειναι σβηστη...Την ημερα που την τεσταρα με το παραθυρο ανοιχτο και φουλ ηλιο τα παει μια χαρα!!(με μπαλκονοπορτα στο πλαι της tv)σε σκοτεινο δωματιο ουτε το τσιγαρο δεν φαινεται μονο ο αναπτηρας οταν αναβει και λογικο ειναι..Παντως η φωτεινοτητα της ειναι υπεραρκετη και δεν εχει καμια μα καμια σχεση μ'αυτο που εχετε δει οσοι την εχετε δει σε καποιο καταστημα και νομιζετε οτι ειναι σκοτεινη!Οτι επαιξε απο ταινιες κ.λ.π ηταν απ τον player της tv μιας και εντος λιγων ημερων θα αγορασω εναν της dune.Πραγματικα δεν ξερω αν εχει να ζηλεψει κατι σε σχεση με αλλα πιο ακριβα μοντελα αλλων εταιριων η ακομη ποσο καλυτερο μπορει να γινει αυτο που εβλεπα δοκιμαζοντας τη αυτες τις μερες.Δε νομιζω οτι θελω να ξαναπαρω ποτε LCD,η τηλεοραση ειναι φοβερη και για τα λεφτα που ζηταει ειναι οτι καλυτερο.Εγω την πηρα μονο για θεαση ταινιων,σειρων κ.λ.π(ουτε 3d,ουτε τηλεοπτικο,smart tv) και εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος!Δε σου κανει καρδια να ξεκολησεις απο μπροστα της.Θα ηθελα να γραψω κι αλλα ακομη πιο αναλυτικα αλλα ειμαι και χωρις πληκτρολογιο(με εικονικο γραφω)και τα παιξα λιγακι..

UPDATE εντυπωσεων και γενικα για την tv θα ξαναγινει αφου παιξει καποιες ωρες ακομη κι αφου ερθει κι ο ενας και μοναδικος ΜΑΝΩΛΗΣ http://www.perfectimage.gr/ να την φερει στα ισα της..!

Καλορίζικη, στα περισσότερα γράψαμε τα ίδια. Μήπως να την έστρωνες λίγο και μετά να την καλιμπράρεις; Υποτίθεται πως μετά από μερικές δεκάδες ώρες "στρώνει" η οθόνη και βελτιώνονται τα χρώματα.

Καλορίζικη, στα περισσότερα γράψαμε τα ίδια. Μήπως να την έστρωνες λίγο και μετά να την καλιμπράρεις; Υποτίθεται πως μετά από μερικές δεκάδες ώρες "στρώνει" η οθόνη και βελτιώνονται τα χρώματα.

Σ'ευχαριστω φιλε,εννοειτε οτι θα στρωθει πρωτα η tv και μετα θα καλιμπραριστει.Αλλωστε οπως γραφει και ο yperion πιο πανω και ο μανωλης αυτο μου ειπε,να γραψει ωρες πρωτα και μετα θα την "περιλαβει".Απο βδομαδα θα παρω και το dune μαλλον το D1 οποτε θα σεταριστουν μια και καλη πακετο και τα δυο

Re: Απάντηση: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν και έχω πολύ καλό router ένα draytek ασύρματα μπορώ να βλεπω και 1080 ταινίες χωρίς το παραμικρό κόλημα.

Πάντως αυτό με το τηλεχηριστίριο που αναφέρεις είναι όντος έτσι. Μες στο σκοτάδι αρκετές φορές θέλω να πατήσω το tools και πατά το back και χάνω την αναπαραγωγή της ταινίας. Πρέπει να ψηλαφίζεις το τηλεκοντρόλ τόσο στριμωγμένα που έχει τα κουμπιά. Οσό για το καλιμπράρισμα επειδή έχω ασχοληθεί στο pc έχω την εντύπωση ότι αν ειναι σωστά ρυθμισμένη η οθόνη από το εργοστάσιο δεν χρειάζετε καν.
Αν κάνεις πάντως ενημέρωσε εδώ αν είδες κάποια διαφορά. Για μένα το σετάρισμα στο κηνιματογραφικό για τις ταινίες είναι άψογο. Στα τηλεοπτικά του έχω βάλει το χαλαρό που και εκεί είναι φοβερό. Δώσε λίγο χρόνο για αυτό που λένε ότι όσες ώρες γράφει το plasma τόσο εντυπωσιακά γίνονται τα χρωματα του είναι 100% σωστό.

Απάντηση: Re: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οσό για το καλιμπράρισμα επειδή έχω ασχοληθεί στο pc έχω την εντύπωση ότι αν ειναι σωστά ρυθμισμένη η οθόνη από το εργοστάσιο δεν χρειάζετε καν.

Με εξαίρεση 2-3 συσκευές, δεν θυμάμαι να έχω δει συσκευή ρυθμισμένη εργοστασιακά. Εξάλλου, η ρύθμιση έχει να κάνει με τον χώρο και τις συνθήκες θέασης του καθενός. Επίσης, σημαντικότατη παράμετρος είναι η πηγή του καθενός. Π.χ. δεν μπορείς να καλιμπράρεις με το WD και να βλέπεις με το Dune. Τα αποτελέσματα πιθανότατα να είναι διαφορετικά.

Γι' αυτό δεν έχει και πολλή σημασία η λεπτομερής εργοστασιακή ρύθμιση. Αντιθέτως, ύψιστη σημασία έχει να υπάρχουν ρυθμιστικά διαθέσιμα για να φέρεις την εικόνα σου. Αν δεν υπάρχουν, και ο μάγος του Οζ να είσαι, δεν έρχεται...

(εξυπακούεται φυσικά ότι δεν πρέπει η συσκευή να είναι κουκουρούκου. Όμως, αν επιθυμείς να παίζει σωστά σύμφωνα με τις προδιαγραφές εικόνας, το καλιμπράρισμα είναι εκ των ων ουκ άνευ.)