Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οπώς είπα και στο pc που το έχω πάνω σε ένα παρόμοιο τροφοδοτικό καθώς και την οθόνη του όπως και τα ηχεία σε τπτ από όλα αυτά δεν περνάει το buzzing του ups ιδίως όταν δουλεύει με μπαταρία. Ακόμα και αυτό που έχω την τηλεόραση έχω πάνω του και ένα blue ray καθώς και ένα dac και εκεί τπτ από αυτά δεν μπαζάρει.
Γενικά το τροφοδοτικό της τηλεόρασης είναι αρκετά ευαίσθητο σε τετόιες συνθήκες.

Οτι εφαρμογές υπάρχουν μπορείς να τις βρεις μόνο μέσω της πλατφόρμας της τηλεόρασης. Δεν νομίζω να υπάρχει δυνατότητα για εγκατάσταση εφαρμογών μέσω usb.

Δε μου λες, τον φερρίτη που είχε στην συσκευασία, τον έχεις τοποθετήσει στο καλώδιο; Αν όχι, για δοκίμασε.

Σύμφωνα με το IEC 62040-3 ένα Line interactive UPS προστατεύει από τα εξής:

Outage - blackouts ...
Sags / brownouts
dynamic overvoltage
undervoltage
overvoltage

http://www.aeg-ups-aust.com.au/news/NewUps.pdf

Από ότι κατάλαβα το πρότυπο ορίζει τους τύπους των ups, και αναφέρει και δυνητικούς τρόπους προστασίας. Υποθέτω ότι οι λεπτομέρειες εξαρτώνται από την υλοποίηση, και για αυτό υπάρχει και διαδικασία ελέγχου.
Δεν έχω το έγγραφο, εδώ όμως η άποψη της mge:

http://dl.irpdf.com/ebooks/Part10/www.irpdf.com(4508).PDF

disadvantages
- no real isolation of the load from the upstream distribution system.
- no regulation of the output frequency, which depends on the AC-input mains
supply.
- poor protection against spikes and overvoltages
- output-voltage conditioning is mediocre because the inverter is not connected in
series with the AC input. The standard speaks of "conditioned power" via a parallel
connection of the AC input and the UPS inverter. Conditioning is however limited due to
the reversible operation of the inverter.
- poor efficiency when operating on non linear loads.

Νομίζω ότι καλύπτει αρκετούς κινδύνους. Όσον αφορά τον συντελεστή ισχύος, δεν βλέπω και πάλι τον λόγο για το μούγκρισμα, ειδικά αν τροφοδοτηθεί με πιο καθαρό ημίτονο η τηλεόραση. Αν μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει στο θέμα αυτό θα το εκτιμούσα.

Όχι πραγματικούς κινδύνους όμως. Με την συσκευή να δέχεται (εντός προδιαγραφών) 265V, πόσο περιμένεις να φτάσει η τάση στην Ελλάδα;
Ο λόγος για το μούγκρισμα, είναι το χαμηλής ποιότητας τροφοδοτικό. Το οποίο μουγκρίζει (σε χαμηλότερο βαθμό) ακόμα και με το ημίτονο της ΔΕΗ.
Από την στιγμή που ο θόρυβος είναι διαφορετικός, προέρχεται από το κύκλωμα του active PFC. Και εκεί υπεισέρχεται ο συντελεστής ισχύος. Υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί με άλλο ups (ακόμα και αν δεν βγάζει ημίτονο). Εξαρτάται από τον συντελεστή ισχύος ups + τηλεόρασης σε λειτουργία με μπαταρία.
Ειδικά για το θέμα του καθαρού ημιτόνου να διευκρινίσω ότι έχω χρησιμοποιήσει τέτοιο UPS σε βιομηχανικό πίνακα αυτοματισμού για την τροφοδότηση του PLC και των ρελέ του πίνακα και κανένα πηνίο των ρελέ δεν μουγκρίζει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η συμπεριφορά θα ήταν διαφορετική με ένα ups που δεν θα έδινε ημίτονο.

Και τελικά το ερώτημα παραμένει. Αξίζει η όχι η χρήση ups σε τηλεόραση και στις συνθήκες που σας περιέγραψα και κατα πόσο προστατεύει γενικά τα μηχανήματα που του έχεις πάνω.

Αυτό που έχεις, μάλλον δεν κάνει και πολλά. Αν θέλεις προστασία, πήγαινε σε οnline, κατά προτίμηση ημίτονο, και συνδύασε το με απαγωγούς υπερτάσεως στον γενικό πίνακα. Προσωπικά, έχω τους ενδοιασμούς μου για αυτά τα πολύμπριζα.

Αν είσαι στην εξοχή, ένα τέτοιο στον πίνακα:

http://www.dehn.de/pdb2/p/DE_DE_Web/473/42828/Familie-html/42828/DEHNshield%C2%AE.html

κι ένα τέτοιο στην πρίζα:

http://www.dehn.de/pdb2/p/DE_DE_Web/479/31958/Familie-html/31958/SFL-Protector.html

Αν είσαι σε πόλη, ένα τέτοιο στον πίνακα:

http://www.dehn.de/pdb2/p/DE_DE_Web/478/31262/Familie-html/31262/DEHNguard%C2%AE%20modular%20mit%20integrierter%20Vorsicherung.html#variante=31263

και στην πρίζα ως άνω.

Μιλάμε για σοβαρή εταιρία και όχι για τα φθηνιάρικα χαζοπολύμπριζα που πουλάνε στο Praktiker.

Και πάλι να ξέρεις ότι 100% δεν υπάρχει, ειδικά με τους κεραυνούς. Επίσης, αν είσαι στην εξοχή, οι απαγωγοί από μόνοι τους είναι άχρηστοι, θα χρειαστείς και εξωτερική αντικεραυνική προστασία.

Τέλος, στην κεραία ένα τέτοιο:

http://www.dehn.de/pdb2/p/DE_DE_Web/493/32639/Familie-html/32639/DEHNgate.html

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα παραπάνω αποτελούν ενδεικτικές προτάσεις και σε καμία περίπτωση ολοκληρωμένη μελέτη, οπότε μη θεωρηθεί ότι μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να γίνει πρώτα μελέτη από μηχανικό.

thanks για τις απαντήσεις :) . Πάντως και με τα apc που έχω τις μικροδιακοπές τουλάχιστον της έχω αντιμετωπίσει ιδίως σε αυτό του pc έχω και έναν server πάνω και ποτέ δεν έχει χάσει την σύνδεση του. Κρατάει το ups πάνω από μισάωρο με μπαταρία.
Πάντως μεγάλο φάουλ από την samsung το τροφοδοτικό της τηλεόρασης. Εχω διαβάσει σε διάφορα forum ακόμα και εδώ ότι και μερικές βγαίνουν με τροφοδοτικά που μπαζάρουν πολύ και κάνουν αρκετό θόρυβο. Ευτυχώς σε μένα είναι σχετικά ήσυχο εκτός αν μπεις όπως είπα το ups σε λειτουργία μπαταρίας.

Η δική μου συμβουλή είναι να μην κάνεις απολύτως τίποτα, και να κρατήσεις το ups που ήδη έχεις.
Αν καταφύγεις σε υπερβολές τύπου on-line ups με έξοδο ημιτόνου, θα δαπανήσεις ένα σεβαστό χρηματικό ποσό σε σχέση με την αξία της τηλεόρασης.
Πόσο κοστίζει το φθηνότερο ups (on line, ημίτονο) που σηκώνει την τηλεόραση, και πόσο η τηλεόραση;

Η δική μου συμβουλή είναι να μην κάνεις απολύτως τίποτα, και να κρατήσεις το ups που ήδη έχεις.
Αν καταφύγεις σε υπερβολές τύπου on-line ups με έξοδο ημιτόνου, θα δαπανήσεις ένα σεβαστό χρηματικό ποσό σε σχέση με την αξία της τηλεόρασης.
Πόσο κοστίζει το φθηνότερο ups (on line, ημίτονο) που σηκώνει την τηλεόραση, και πόσο η τηλεόραση;

Συμφωνώ ότι η λύση είναι ακριβή. Αξίζει μόνον αν έχεις κι άλλες συσκευές πάνω στο UPS και μεγάλης αξίας και εφόσον ζυγίσεις ότι έχεις σημαντικό ρίσκο ζημίας. Υπάρχουν περιοχές που έχουν έντονα προβλήματα με το ρεύμα. Σε αστικά κέντρα συνήθως οι κίνδυνοι είναι μικρότεροι, ιδίως όσον αφορά τα κεραυνικά φαινόμενα.

Η κουβέντα πάντως ξεκίνησε από το ότι μουγκρίζει η τηλεόραση σε λειτουργία UPS, ενώ από το δίκτυο μουγκρίζει λιγότερο (ή καθόλου). Εγώ για αυτό το πρόβλημα θα δοκίμαζα UPS με ημίτονο. Τώρα, το αν αξίζει ή όχι τα λεφτά είναι άλλο θέμα. Εδώ υπάρχει κόσμος που ξοδεύει χιλιάδες Ευρώ για καλώδια ηχείων και ρεύματος. Ένα UPS είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτό. Όλη αυτή η ιστορία είναι χόμπυ και εν κατακλείδι όλα τα λεφτά που ξοδεύουμε πάνε σε άπατο βαρέλι ούτως ή άλλως. Το κέφι μας κάνουμε. Αν λοιπόν κάποιος αισθάνεται πιο καλά με ένα UPS ας τον βοηθήσουμε τουλάχιστον να μην μουγκρίζει... :ernaehrung004:

Δεν υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσει πέρα από ημίτονο, χωρίς όμως να υπάρχει εξασφάλιση ότι θα βοηθήσει. Οι τηλεοράσεις δεν είναι φτιαγμένες για τοποθέτηση σε ups. Εδώ υπάρχουν εταιρίες τροφοδοτικών Η/Υ (seasonic) που δεν εγγυώνται την λειτουργία με οποιοδήποτε ups.

+1

Απλά για να μην μείνω με την απορία: τι έγινε τελικά με τον φερρίτη;

sorry που δεν το είπα αλλά τον φερρίτη τον έχω ήδη πάνω στο καλώδιο της τηλεόρασης λίγο ποιο πάνω από την μπρίζα. Νομίζω δεν βοηθάει ο φερρίτης για τον θόρυβο αλλά για την ποιότητα του ρεύματος.

Εγώ θα έλεγα ότι ο φερρίτης είναι για να εμποδίζει τον θόρυβο του τροφοδοτικού (ηλεκτρομαγνητικό) να περάσει στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Αμφίδρομη είναι, αλλά η πηγή θορύβου εδώ είναι το διακοπτικό τροφοδοτικό.

Χωρίς πλάκα τώρα, ξέρει κανείς να μου πει αν μπορώ να βρω κι άλλες εφαρμογές;;;

Απ'όσο ξέρω, μόνο από το Samsung app store μπορείς να βάλεις εφαρμογές. Αν θες να δεις αρχεία κειμένου ίσως να μπορέσεις να τα δεις από τον web browser της TV π.χ. αν τα έχεις στείλει στο e-mail σου, αλλά προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει.

Στις περισσότερες ταινίες μετά το τελευταίο update δεν μου αναγνωρίζει τους εξωτερικούς υπότιτλους. Το πρόβλημα το έχω λύσει με το mkv tools και περνόντας τους υπότιτλους μέσα στο container του .mkv αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν μπορεί να τους δει αλλιώς και δεν έχω βρει για ποιο λόγο σε μερικές ταινίες τους βλεπει κανονικά ενώ σε άλλες όχι.

εγώ έχω το εξής θέμα. Πολλά mkv έχουν ενσωματωμένους υπότιτλους, από αγγλικούς εως κινέζικους. Πώς γίνεται να δείξουμε τους δικούς μας εξωτερικούς;;;

επίσης, το dlna σας δουλευει; εμένα, όποτε πάω να παίξω κάτι απο κάποιον υπολογιστή του δικτύου, κολλάει όλο το ενσύρματο κομμάτι του δικτύου, και το ιντερνετ. Η τηλεόραση ειναι συνδεδεμένη ενσύρματα, το ίδιο και ο υπολογιστής. Έχω δοκιμάσει και από ασύρματο λάπτοπ.

Για το πρώτο με τους υπότιτλους και σε μένα τις περισσότερες φορές δεν δουλεύουν και αναγκάζομαι και τους περνάω μέσα στο mkv με ένα πρόγραμμα. Γιαυτό που λές για το wifi για δοκίμασε από τον router να αλλάξεις συχνότητα του wifi. Σε μένα πάντως δεν υπάρχει ανάλογο πρόβλημα και αναπαράγει τα αρχεία μια χαρά.

Να γράψω εντυπώσεις μια και πάω να κλείσω πεντάμηνο με την τηλεώραση.
Καταρχήν τα χρώματα της έχουν γίνει απίστευτα όμορφα και ζωντανα. Ιδίως στις .mkv ταινίες και σε blue ray ευχαριστιέσαι την εικόνα με την φοβερή της λεπτομέρεια και απόδοση. Γιαυτή την δουλειά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Κάτι άλλο θετικό είναι η συνδεσημότητα της και το media player της. Αν και έχει πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους ότι του έχω βάλει το έχει παίξει με πολύ καλή εικόνα και απροβλημάτιστα.
Στα τηλεοπτικά έχει ένα θέμα με την διόρθωση της φωτεινότητας αλλά και αυτό έχω πλέον πάψει να το παρατηρώ. Μάλλον το συνήθισα και δεν το προσέχω οπως τις πρώτες φορές. Τα κανάλια πάντως και για την ανάλυση που έχουν δείχνουν και αυτά άψογα.
Η τηλεόραση πάντως είναι για χώρους με χαμηλό φωτεισμό καθώς σε χώρους με αρκετό φως χάνει αρκετά από την εικόνα της και την απόδοση της.
Τέλος έχω όπως είπα αυτό το πρόβλημα με ένα dsa με κυλίδα στο κάτω μέρος της τηλεόρασης. Αν δεν βάλει καμια μπάλα να δω τότε στην κυριολεξία το ξεχνάω ότι υπάρχει. Δεν μπορείς να το δεις πουθενά αλλού. Δεν πειράζει μπορώ να ζήσω και με αυτό το μικρό πρόβλημα. Πάντως αν ξανάπερνα τηλεόραση πάλι plasma θα έπερνα. Το μαύρο τους είναι αξεπέραστο.