Samsung PS F8500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Polakis 1,5 χρόνο βλέπεις έτσι λόγω αλλαγών TV. Εσύ το λες 'απόλαυση' εγώ το λέω 'μαζοχισμό'. 1900 ώρες και βλέπεις ακόμη με zoom και stretch; Το 99% των ταινιών έχει μπάρες, βλέπεις το 99% των ταινιών με stretch σε μια premium plasma 64 ιντσών; Το έχεις παρακάνει νομίζω δεδομένου ότι η Samsung έχει να επιδείξει καλή ανοχή σε IR. Κατανοητό να προσέχει κανείς για τις 200 πρώτες ώρες μέχρι να στρωθεί η TV αλλά 1900;

Απάντηση: Re: Samsung PS F8500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εννοω χωρις logo στα τηλεοπτικα καναλια με μεγενθυση. Και στις ταινιες, προτιμω οσες ειναι full 1920x1980 και καλυπτουν ολη την οθονη χωρις μπαρες. Στις περιπτωσεις που επιλεγω ταινιες με μαυρες μπαρες, τις ανοιγω πανω κατω λιγο με το mede8er και βλεπω λιγο stretched αλλα μια χαρα...

Ρε φιλε, πηρες μια απο τις καλυτερες θεωρητικα tv που εχουν κυκλοφορησει
και βλεπεις ετσι??

Stretched-Face-Oct-Post-credit-Bobcatnorth1.jpg

Αμαρτια ειναι...

Χαλαρωστε ρε παιδια. Απλα ηθελα να την στρωσω οσο το δυνατον καλυτερα για ασφαλεια. Στοχος μου ηταν να φτασω το μεγαλο μαξιλαρακι των 2000 ωρων. Τωρα που πλεον το εφτασα θα την λιωσω στις ταινιες με μπαρες και υποτιτλους και στο κανονικο τηλεοπτικο χωρις ζουμ. Δεν ειπε κανεις οτι θα βλεπω για παντα ετσι. Τί ειναι 100 ωρες ακομα για το φραγμα; Τιποτα πλεον...

Κι οπως εχει γραψει ο JL:

"Βλέπουμε λοιπόν πως, βάσει των ανωτέρω, μετά τις 2000 ώρες ό,τι ζημιά μπορεί να προκληθεί με 10 ημέρες στατική εικόνα, πριν τις 200 για το ίδιο αποτέλεσμα αρκούν μόλις 6 ώρες..."

Υπερβολές.

Υπερβολές το ξέρω, απλά ήθελα να είμαι οσο γίνεται πιο σίγουρος (αν μπορεις ποτε να είσαι εντελώς) όσον αφορά burn in κλπ. Οταν έχεις πάρει μια τηλεόραση πολλών ευρώ, πρέπει να προσέχεις...Κι ας εισαι υπερβολικός

To κοντερ γραφει πλεον 2048 ώρες και έφτασα και το τελευταίο στόχο-μαξιλαράκι! Ηρθε η ώρα να απολαύσω το θηριο νομίζω χωρις περιορισμους σε μαυρες μπαρες, υποτιτλους και ζουμ logo καναλιών! Γιούπι!!!! Πάντα με προσοχή βεβαια και οχι ανεξελεγκτα...

Επισης να πω οτι IR υπαρχει γενικα. Μολις δεις εναν αγωνα με σκορ ή logo καναλιου, μενει σταμπα μετα το τελος που φαινεται. Για να φυγει θελει κανα 5λεπτο ξεπλυμα...

Επισης να πω οτι IR υπαρχει γενικα. Μολις δεις εναν αγωνα με σκορ ή logo καναλιου, μενει σταμπα μετα το τελος που φαινεται. Για να φυγει θελει κανα 5λεπτο ξεπλυμα...

:(

Καλημερα.Να αναφερω οτι μετα την προχθεσινη αναβαθμιση στο 1115 firmware παρατηρω μεγαλη αυξηση στο IR! Με λιγα λεπτα θεασης οποιουδηποτε προγραμματος μενει σταμπα σε οποιαδηποτε στατικη εικονα υπαρχει! Ειναι δυνατον να συνεβη αυτο απο ενα firmware κι ενω εχω γραψει 2100 ωρες περιπου;

Εγω θα λεγα οτι ηταν τζαμπα το στρωσιμο λιγο προσοχη και οτι ειναι να παθει θα παθει.Ειναι φωσφορος

Καλημερα.Να αναφερω οτι μετα την προχθεσινη αναβαθμιση στο 1115 firmware παρατηρω μεγαλη αυξηση στο IR! Με λιγα λεπτα θεασης οποιουδηποτε προγραμματος μενει σταμπα σε οποιαδηποτε στατικη εικονα υπαρχει! Ειναι δυνατον να συνεβη αυτο απο ενα firmware κι ενω εχω γραψει 2100 ωρες περιπου;

Όσο κορυφαία και να είναι σε εικόνα η συγκεκριμένη τέτοιο βασανιστήριο που περνάς ούτε σε εχθρό μου δεν το εύχομαι. Τα έχω περάσει και εγώ βέβαια σε κάποιο στάδιο και τα ξέρω.

Θα μπορούσε, αν το firmware επέφερε αλλαγή στις ρυθμίσεις ή στην καταναμή της απόδοσης των ρυθμιστικών αντίθεσης/φωτός κυψέλης/gamma...

Εναλλακτικά, μπορεί να μην σχετίζεται καθόλου με το firmware και η εγκατάσταση του να συνέπεσε με μία προγραμματισμένη προσαρμογή της τάσης οδήγησης του πάνελ, που επέφερε αλλαγές στα ανωτέρω...

Θα μπορούσε, αν το firmware επέφερε αλλαγή στις ρυθμίσεις ή στην καταναμή της απόδοσης των ρυθμιστικών αντίθεσης/φωτός κυψέλης/gamma...

Εναλλακτικά, μπορεί να μην σχετίζεται καθόλου με το firmware και η εγκατάσταση του να συνέπεσε με μία προγραμματισμένη προσαρμογή της τάσης οδήγησης του πάνελ, που επέφερε αλλαγές στα ανωτέρω...

Μπορω να κανω καποια ρυθμιση για να το περιορισω;

Μπορω να κανω καποια ρυθμιση για να το περιορισω;

Πρωτίστως θα επηρεαστεί από τη μείωση του φωτός κυψέλης. Δευτερευόντως, μπορείς να μειώσεις την αντίθεση (μην τη ρίξεις κάτω από 85 όμως) ή να ανεβάσεις το gamma (όχι πάνω από 0). Υποθέτω ότι δυναμικές αντιθέσεις, αισθητήρες περιβάλλοντος, κτλ. είναι απενεργοποιημένα.

Από εκεί και πέρα, για τί IR μιλάμε; Είναι κάτι που φαίνεται έντονα από τη θέση θέασης; Φαίνεται και όταν προβάλλεται εικόνα ή μόνο σε μαύρο; Ξεπλένεται γρήγορα ή θέλει ώρα;

Πρωτίστως θα επηρεαστεί από τη μείωση του φωτός κυψέλης. Δευτερευόντως, μπορείς να μειώσεις την αντίθεση (μην τη ρίξεις κάτω από 85 όμως) ή να ανεβάσεις το gamma (όχι πάνω από 0). Υποθέτω ότι δυναμικές αντιθέσεις, αισθητήρες περιβάλλοντος, κτλ. είναι απενεργοποιημένα.

Από εκεί και πέρα, για τί IR μιλάμε; Είναι κάτι που φαίνεται έντονα από τη θέση θέασης; Φαίνεται και όταν προβάλλεται εικόνα ή μόνο σε μαύρο; Ξεπλένεται γρήγορα ή θέλει ώρα;

Ναι ολα απεργοποιημενα τα εχω αυτα. Το ΙR φαινεται και απο θεση θεασης αλλα οχι στο μαυρο. Εγω το καταλαβαινω,καποιος επιςκεπτης οχι.Ξεπλενεται πιο δυσκολα απο πριν την αναβαθμιση. Εμφανιζεται πιο ευκολα και ξεπλενεται πιο δυσκολα δηλαδη.Πολυ περιεργο και ξαφνικο

Ναι ολα απεργοποιημενα τα εχω αυτα. Το ΙR φαινεται και απο θεση θεασης αλλα οχι στο μαυρο. Εγω το καταλαβαινω,καποιος επιςκεπτης οχι.Ξεπλενεται πιο δυσκολα απο πριν την αναβαθμιση. Εμφανιζεται πιο ευκολα και ξεπλενεται πιο δυσκολα δηλαδη.Πολυ περιεργο και ξαφνικο

IR που δεν φαίνεται στο μαύρο;! Περίεργο... :hmmmm:

Όταν παρατήρησες αυτή την αλλαγή, σου φάνηκε μήπως σαν να έχει αυξηθεί καθόλου η φωτεινή εκπομπή της τηλεόρασης;

IR που δεν φαίνεται στο μαύρο;! Περίεργο... :hmmmm:

Όταν παρατήρησες αυτή την αλλαγή, σου φάνηκε μήπως σαν να έχει αυξηθεί καθόλου η φωτεινή εκπομπή της τηλεόρασης;

Νομιζω ναι εχει γινει πιο φωτεινη η εκπομπη της τηλεορασης γενικα, αν αυτο εννοεις...

Νομιζω ναι εχει γινει πιο φωτεινη η εκπομπη της τηλεορασης γενικα, αν αυτο εννοεις...

Άρα, να τη η αιτία. Αν οφείλεται στο firmware ή σε προγραμματισμένη προσαρμογή της τάσης, δεν έχει σημασία. Χαμήλωσε απλά το φως κυψέλης, ώστε να επαναφέρεις το προηγούμενο επίπεδο φωτεινής εκπομπής... ;)