Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Re: Απάντηση: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Τελικά μας μυήσατε όλους στην Panasonic.:lehrer:
Οργανωμένο το έγκλημα βλέπω.

Να είστε καλά που μοιράζεστε μαζί μας τις εμπειρίες σας
και μας βοηθάτε στις επιλογές μας.:grinning-smiley-043

ναι, σας βρηκαμε τηλεοραση καλη και φθηνη ...θα βρουμε και τον μπελα μας

ο Vezouvios....φταιει που τριπλαρε και σκοραρε:flipout:

Εχω διαβασει και εγω οτι η Samsung εχει μεγαλυτερη καταναλωση. Την ειχε μετρησει και ενα Γερμανικο περιοδικο και την εχει βρει να ειναι μεγαλυτερη απο την Samsung.
Παραμενει το δεδομενο ομως οτι η Samsung φαινεται να εχει οριακα καλυτερη εικονα απο την Panasonic και μαλιστα συμφωνα με πολλους (που τις εχουν δει διπλα διπλα) ειναι ανταξια της Pioneer 427XD.

Με λιγα λογια ειναι μια η αλλη , ακομη και εγω δεν θα ηξερα τι να παρω μεταξυ των δυο και ισως κατεληγα τελικα στην Philips 42PFP5532 που φαινεται και αυτη να ειναι πολυ καλη.

Την κατανάλωση που ανέφερα προηγουμένως (241W Pana - 380W samsung)
την είδα στο αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος των τηλεοράσεων. Για την Philips δεν έχω καλή γνώμη όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής γιαυτό δεν την έψαξα και πολύ (μπορεί βέβαια να είμαι λάθος).
Μήπως ξέρει κανείς που κατασκευάζονται η panasonic και η samsung;

Εχω διαβασει και εγω οτι η Samsung εχει μεγαλυτερη καταναλωση. Την ειχε μετρησει και ενα Γερμανικο περιοδικο και την εχει βρει να ειναι μεγαλυτερη απο την Samsung.
Παραμενει το δεδομενο ομως οτι η Samsung φαινεται να εχει οριακα καλυτερη εικονα απο την Panasonic και μαλιστα συμφωνα με πολλους (που τις εχουν δει διπλα διπλα) ειναι ανταξια της Pioneer 427XD.

Ρε παιδιά, μας έχετε συγχύσει εδώ πέρα!!! Τελικά ποια από τις 2 έχει καλύτερη εικόνα όταν τις δεις από κοντά (δεν έχω ακόμη το χρόνο να τις δω!!!); Και δεν μιλάμε για κάτι υποκειμενικό αλλά για αντικειμενικό. Είτε είναι η μια καλύτερη είτε δεν είναι. Δεν υπάρχει λίγο ή πολύ έγκυος:worshippy:!!!
Αντάξια ως και της Pioneer; Αφού η Pioneer θεωρούνται 10 σκαλιά ανώτερες!!!

Mισο λεπτο να ξεκαθαρισουμε ορισμενα πραγματα. Καταρχην μιλαμε για την προηγουμενη σειρα Pioneer (7η γενια) και οχι για τις Kuro που ειναι σε αλλη κατηγορια τιμης και αποδωσης.

Πολλοι ανθρωποι που εχουν δει τις Q/C96 (ουσιαστικα η ιδια τηλεοραση) λενε οτι εχει πιο ζωντανη εικονα απο την Panasonic. Αυτο φανηκε και στις μετρησεις του Hi Tech στο οποιο οι Samsung ειχαν σχεδον τριπλασιο Contrast απο την Panasonic στις μετρησεις.

Απο εκει και περα ομως σε ποιοτητα κατασκευης και ανοχη στο burn in φαινεται η Panasonic να ειναι καλυτερη. Καποιοι λενε οτι η Samsung δεν ειναι τοσο "στιβαρη" (πραγμα που ισχυει και για αλλα μοντελα της Samsung).

Με λιγα λογια δεν υπαρχει ξεκαθαρος νικητης μεταξυ των δυο οποτε εδω μπαινει η Philips 42PFP5532 στο παιχνιδι που φαινεται να εχει ποιοτητα κατασκευης καλυτερη απο την Samsung αλλα και πολυ καλη εικονα.

H επιλογη ειναι πολυ δυσκολη.

Την κατανάλωση που ανέφερα προηγουμένως (241W Pana - 380W samsung)

Μήπως ξέρει κανείς που κατασκευάζονται η panasonic και η samsung;

οσο για την καταναλωση αυτο που γραφει πισω ειναι 5060hz 270W
και συναρμολογειται στην Τσεχια

Thnx akren, αναφέρεσαι υποθέτω στην Panasonic.

Totis, και εγώ το έψαξα αρκετά και σίγουρη απόφαση για το ποια είναι καλύτερη δεν έχω βγάλει, τις είδα και τις δύο στο Fnac και με DVD source η εικόνα της samsung μου φάνηκε οριακά καλύτερη ΑΛΛΑ η Panasonic ήταν τοποθετημένη ένα ράφι παραπάνω που μπορεί να σημαίνει διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Μου είπαν επίσης ότι οι ρυθμίσεις ήταν οι εργοστασιακές και στις δύο. Η γνώμη λοιπόν είναι υποκειμενική. Αντικειμενική γνώμη δύσκολο να βρείς γιατί ακόμα και τα test που βρίσκεις στα ειδικά sites τα κάνει κάποιος που εκφέρει την γνώμη του σύμφωνα με αυτά που βλέπει. Βεβαίως εκεί κάνουν ειδικές μετρήσεις οπότε η γνώμη τους βαραίνει πολύ περισσότερο, και λόγω εμπειρίας. Εγώ αποφάσισα για την Pana για τους λόγους που αναφέρω σε παραπάνω post.

Παρακάτω υπάρχουν και οι δύο σε αντιπαράθεση (η samsung είναι η q97 που είναι σχεδόν ίδια με την c96 - με ένα HDMI παραπάνω, ultra filterbright αντί για filterbright και movie plus ). Απλώς σε κάποια sites τεστάρουν την 50'' αντί την 42'':

h**p://www.hdtvorg.co.uk/reviews/plasma/Panasonic_TH42PX70.htm
h**p://www.hdtvorg.co.uk/reviews/plasma/samsung_ps42q97hdx.htm

h**p://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX70/
h**p://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-PS50Q97HDX/

h**p://www.trustedreviews.com/tvs/review/2007/06/12/Samsung-PS42Q97HDX-42in-plasma-TV/p1
h**p://www.trustedreviews.com/tvs/review/2007/05/02/Panasonic-Viera-TH-37PX70-37in-Plasma-TV/p1

και κάποιες άλλες γνώμες για την σύγκριση των δύο:
h**p://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=624900

Nikos

απο που και ως που η q97 ειναι παρεμφερης με την c96 .Προφανως ειναι καλυτερη και απο την q96.

Ρίξε μια ματιά εδώ:
h**p://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=620852

Και τώρα ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα: Έχετε στη διάθεσή σας 1250 ευρώ. Με αυτά παίρνετε είτε την Panasonic TH-42PX70E(στα 1150) είτε την SONY BRAVIA KDL-32D3000E(στα 1250) αλλά με την Sony να είναι 10 ίντζες μικρότερη(και 100 ευρώ ακριβότερη).(χρήση για τηλεοπτικά κανάλια-αρκετά DVD και μέσα μέσα κανένα παιχνιδάκι μέσω υπολογιστή και απόσταση θέασης γύρω στα 2,5 με 3 μέτρα). Ποια θα προτιμήσετε;(επειδή ξέρω ότι σε αυτό το foroum έχετε πολύ συμπάθεια και στις δυο τηλεοράσεις!!!)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Αυτο φανηκε και στις μετρησεις του Hi Tech στο οποιο οι Samsung ειχαν σχεδον τριπλασιο Contrast απο την Panasonic στις μετρησεις.

Τελικα τι γινεται με το Hitech? Αλλες φορες ειναι αξιοπιστο και το παραθετουμε σαν επιχειρημα και αλλες φορες γελαμε με τις αποψεις του και τις μετρησεις του?

Αποφασιστε παιδια γιατι μας κουρασατε.

Last edited:
Και τώρα ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα: Έχετε στη διάθεσή σας 1250 ευρώ. Με αυτά παίρνετε είτε την Panasonic TH-42PX70E(στα 1150) είτε την SONY BRAVIA KDL-32D3000E(στα 1250) αλλά με την Sony να είναι 10 ίντζες μικρότερη(και 100 ευρώ ακριβότερη).(χρήση για τηλεοπτικά κανάλια-αρκετά DVD και μέσα μέσα κανένα παιχνιδάκι μέσω υπολογιστή και απόσταση θέασης γύρω στα 2,5 με 3 μέτρα). Ποια θα προτιμήσετε;(επειδή ξέρω ότι σε αυτό το foroum έχετε πολύ συμπάθεια και στις δυο τηλεοράσεις!!!)
Το μεσα μεσα κανα παιχνιδακι ειναι σχετικο (εγω δεν παιζω καθολου , οταν ομως βγαινει το καινουργιο grand tourismo παιζω για ενα χρονο σερι ) γιατι μπορει να γινει και εξω -εξω .
Πες ομως οτι ειναι μονο μεσα μεσα ...εστω και ετσι με 1250 δεν κανεις μια εγγραφη στο κομμα των αναποφασιστων ? Τι θα χασεις για κανα 2μηνο? το πολλυ πολλυ να παρεις την 42ρα σου κανα 1000κο στρογγυλο .
Απο το να πεσεις σε 32 ακριβοπληρωμενη καλυτερα θα ειναι ,χωρια που θα εχεις τη δυνατοτητα να δεις ολες τις νεες μεγαλοκοπελες και να επιλεξεις με ποιο πολλα κριτηρια.
Λεω εγω τωρα .:BDGBDGB53:

Απάντηση: Re: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Όταν σε ρωτάνε ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ?
Να έχεις μούτρα να απαντήσεις
42´
σου μιλάω εκ πείρας,
από τη σύντομή, ευτυχώς συμβίωση μου με 32αρα,
ότι οι 32αρες, όπως είπε και άλλο μέλος του forum,
είναι μόνο για κρεβατοκάμαρα.

Η απόφαση δίκια σου.

Υ.Γ. Η δικιά μου απόσταση είναι 3m με 3,5m και είμουν στο δίλημμα για
42´ ή 46´
αλλά ή 46´δεν με παίρνει στον χώρο τοποθέτησης.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ.

Το μεσα μεσα κανα παιχνιδακι ειναι σχετικο (εγω δεν παιζω καθολου , οταν ομως βγαινει το καινουργιο grand tourismo παιζω για ενα χρονο σερι ) γιατι μπορει να γινει και εξω -εξω .
Πες ομως οτι ειναι μονο μεσα μεσα ...εστω και ετσι με 1250 δεν κανεις μια εγγραφη στο κομμα των αναποφασιστων ? Τι θα χασεις για κανα 2μηνο? το πολλυ πολλυ να παρεις την 42ρα σου κανα 1000κο στρογγυλο .
Απο το να πεσεις σε 32 ακριβοπληρωμενη καλυτερα θα ειναι ,χωρια που θα εχεις τη δυνατοτητα να δεις ολες τις νεες μεγαλοκοπελες και να επιλεξεις με ποιο πολλα κριτηρια.
Λεω εγω τωρα .:BDGBDGB53:
Σόρρυ αλλά δεν το πολυκατάλαβα το post σου. Τι εννοείς για κόμμα αναποφάσιστων και τι εννοείς τι θα χάσω για κανένα 2μηνο;

Re: Απάντηση: Re: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Όταν σε ρωτάνε ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ?
Να έχεις μούτρα να απαντήσεις
42´
σου μιλάω εκ πείρας,
από τη σύντομή, ευτυχώς συμβίωση μου με 32αρα,
ότι οι 32αρες, όπως είπε και άλλο μέλος του forum,
είναι μόνο για κρεβατοκάμαρα.

Η απόφαση δίκια σου.

Υ.Γ. Η δικιά μου απόσταση είναι 3m με 3,5m και είμουν στο δίλημμα για
42´ ή 46´
αλλά ή 46´δεν με παίρνει στον χώρο τοποθέτησης.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ.

Είσουν κατατοπιστικότατος!!!!!!!!:worshippy: