Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Ενοοω οτι αν παιζεις παιχνιδια η αν συνδεεις PC εν καιρω η plasma δεν ειναι οτι καλυτερο .
Επισης στο διλημα 32 με 42 που εθεσες δεν παλευετε με τιποτα σε διαφορα ιδιως στα ιδια λεφτα .
Ολα συνηγορουν υπερ της 42ρας αλλα.....
Βγαινουν συνεχως νεα μοντελα και αν περιμενεις κανα μηνα -δυο πας και στην εκθεση και δεις απο κοντα δεν χανεις και τιποτα .
Η TH-42PX70E εκει θα ειναι και μετα και ισως και φθηνοτερη απο οτι τωρα για να μην πω σιγουρα φθηνοτερη.

Απ οτι φαινετε εισαι νεος στο forum και δεν εχεις ενημερωθει για τους αναποφασιστους και το τζερτζελο που γινετε....... αλλα αυτο δεν ειναι κακο αλλωστε.

Ενοοω οτι αν παιζεις παιχνιδια η αν συνδεεις PC εν καιρω η plasma δεν ειναι οτι καλυτερο .
Επισης στο διλημα 32 με 42 που εθεσες δεν παλευετε με τιποτα σε διαφορα ιδιως στα ιδια λεφτα .
Ολα συνηγορουν υπερ της 42ρας αλλα.....
Βγαινουν συνεχως νεα μοντελα και αν περιμενεις κανα μηνα -δυο πας και στην εκθεση και δεις απο κοντα δεν χανεις και τιποτα .
Η TH-42PX70E εκει θα ειναι και μετα και ισως και φθηνοτερη απο οτι τωρα για να μην πω σιγουρα φθηνοτερη.

Απ οτι φαινετε εισαι νεος στο forum και δεν εχεις ενημερωθει για τους αναποφασιστους και το τζερτζελο που γινετε....... αλλα αυτο δεν ειναι κακο αλλωστε.

Ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρεις για την έκθεση; Πότε και που θα γίνει; Είναι για την έκθεση Ήχου και Εικόνας που μιλάμε;

Ερωτήσεις για σύνδεση PX70 με Η/Υ με έξοδο dvi.

Σύνδεσα στην έξοδο dvi της κάρτας (asus 8600gt) ένα μετατροπέα dvi σε vga 15pins και μετά με απλό καλώδιο οθόνης στην τηλεόραση.

1)Η σύνδεση αυτή είναι η καλύτερη δυνατή? Μπορείς να δεις έτσι hd? Αντί να μετατρέπεις το dvi σε αναλογικό μήπως υπάρχει τρόπος να συνδέσεις από dvi κατευθείαν στην HD input της τηλεορασης? Με την σύνδεση αυτή που έκανα ο υπολογιστής αναγνωρίζει την PΧ70 ως αναλογική CRT οθόνη.
2)Τι ανάλυση χρησιμοποιείτε ως έξοδο απο το pc? Δοκίμασα 1024*768 και η εικόνα ήταν παραμορφωμένη (σαν από 4:3 σε 16:9). Στην συνέχεια δοκίμασα το 1366*768 και η εικόνα δεν είχε παραμόρφωση. Δεν επιανε όμως το 100% της οθόνης. Εμενε μια λεπτή μαύρη λωρίδα στα δεξιά ακάλυπτη (1-2 πόντοι).

Ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρεις για την έκθεση; Πότε και που θα γίνει; Είναι για την έκθεση Ήχου και Εικόνας που μιλάμε;
Αντιγράφω από το internet
"Για 12η χρονιά, η Τεχνική Εκθεσιακή, με την υποστήριξη δυο από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς ομίλους στην Ελλάδα, των Τεχνικών Εκδόσεων και των Εκδόσεων Λυμπέρη την έκθεση "Consumer Electronics Show -Ήχος & Εικόνα ", τη μεγαλύτερη έκθεση για τον ήχο, την εικόνα και την υψηλή τεχνολογία. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί 1-4 Νοεμβρίου στο Helexpo Palace. Πρόκειται για θεσμό, στο χώρο των μέσων ψυχαγωγίας ήχου και εικόνας καθώς και των επαγγελματικών συστημάτων, με βασικό άξονα την προβολή, την επαφή και την καταξίωση της μεγάλης αυτής αγοράς στο ευρύ κοινό. Βασικό άξονα της έκθεσης, αποτελεί η προβολή της σύγκλισης των τεχνολογιών, με σκοπό να αποκτήσει η αγορά, τη θέση που της αρμόζει στη συνείδηση των καταναλωτών και των επαγγελματιών."

Ερωτήσεις για σύνδεση PX70 με Η/Υ με έξοδο dvi.

Σύνδεσα στην έξοδο dvi της κάρτας (asus 8600gt) ένα μετατροπέα dvi σε vga 15pins και μετά με απλό καλώδιο οθόνης στην τηλεόραση.

1)Η σύνδεση αυτή είναι η καλύτερη δυνατή? Μπορείς να δεις έτσι hd? Αντί να μετατρέπεις το dvi σε αναλογικό μήπως υπάρχει τρόπος να συνδέσεις από dvi κατευθείαν στην HD input της τηλεορασης? Με την σύνδεση αυτή που έκανα ο υπολογιστής αναγνωρίζει την PΧ70 ως αναλογική CRT οθόνη.
2)Τι ανάλυση χρησιμοποιείτε ως έξοδο απο το pc? Δοκίμασα 1024*768 και η εικόνα ήταν παραμορφωμένη (σαν από 4:3 σε 16:9). Στην συνέχεια δοκίμασα το 1366*768 και η εικόνα δεν είχε παραμόρφωση. Δεν επιανε όμως το 100% της οθόνης. Εμενε μια λεπτή μαύρη λωρίδα στα δεξιά ακάλυπτη (1-2 πόντοι).

λάθος ποστ. Το μεταφέρω στhn PX70

Ρε παιδιά τελικά ποια είναι η ιδανική απόσταση για θέαση με 42" τηλεόραση; Κάπου είχα δει ένα πίνακα μέσα στο foroum που το λέει αλλά τον έχασα! Εμένα η απόστασή μου είναι 2 με 2,5 μέτρα. Με παίρνει η 42"άρα ή καλύτερα κάτι μικρότερο;

Απάντηση: Re: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Ρε παιδιά τελικά ποια είναι η ιδανική απόσταση για θέαση με 42" τηλεόραση; Κάπου είχα δει ένα πίνακα μέσα στο foroum που το λέει αλλά τον έχασα! Εμένα η απόστασή μου είναι 2 με 2,5 μέτρα. Με παίρνει η 42"άρα ή καλύτερα κάτι μικρότερο;

Σε θέαση ταινιών δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και 50'' να δεις από τα 2.5 μέτρα. Στο τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι το πρόβλημα. Αν αφιερώνεις αρκετό χρόνο σε Τατιάνες κλπ μάλλον θα πρέπει να πας γύρω στις 37''. Μία άλλη λύση είναι να έχεις την εικόνα σε 4:3 και να βλέπεις με μπάρες στα πλάγια το τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Καλά που έγγυται η διαφορά; Αφού όταν μιλάμε για πρόβλημα σε πολύ κοντική απόσταση δεν εννοούμε ότι τηα φαίνονται τα pixels; Πως και με το dvd δεν θα υπάρχει πρόβλημα; Παρεπιπτόντως, τατιάνες δεν βλέπω!!! Για dvd την θέλω και για σειρές τηλεόρασης.

Re: Απάντηση: Re: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Σε θέαση ταινιών δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και 50'' να δεις από τα 2.5 μέτρα. Στο τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι το πρόβλημα. Αν αφιερώνεις αρκετό χρόνο σε Τατιάνες κλπ μάλλον θα πρέπει να πας γύρω στις 37''. Μία άλλη λύση είναι να έχεις την εικόνα σε 4:3 και να βλέπεις με μπάρες στα πλάγια το τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Συμφωνω με τον g10rg0s , καλυτερα 42 και "μπαροβιος" (4 :3 ) και ποιο σινεφιλ αισθηση στα DVD , παρα 37ρα .

Καλά που έγγυται η διαφορά; Αφού όταν μιλάμε για πρόβλημα σε πολύ κοντική απόσταση δεν εννοούμε ότι τηα φαίνονται τα pixels; Πως και με το dvd δεν θα υπάρχει πρόβλημα; Παρεπιπτόντως, τατιάνες δεν βλέπω!!! Για dvd την θέλω και για σειρές τηλεόρασης.

Δεν θα βλέπεις pixel από τα 2.5 μέτρα, θα βλέπεις το χάλια τηλεοπτικό σήμα δύο φορές πιο χάλια. Οι σειρές ανήκουν στις τατιανές :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Συμφωνω με τον g10rg0s , καλυτερα 42 και "μπαροβιος" (4 :3 ) και ποιο σινεφιλ αισθηση στα DVD , παρα 37ρα .

Αυτό θα εφαρμόσω στην 50άρα που (κάποια στιγμή) θα πάρω. Νόμιζα πως θα είμαι στα 4.5-5 μέτρα αλλά τώρα που έχει διαμορφωθεί ο χώρος βλέπω ότι θα είμαι στα 3.5-4.5 και δεν με χαλάει καθόλου -bye-

Με τις μπάρες όμως δεν θα υπάρχει πρόβλημα με το burn in της Plasma; Αφού θεωρητικά το 4:3 δεν συνίσταται για τρόπο θέασης.

Με τις μπάρες όμως δεν θα υπάρχει πρόβλημα με το burn in της Plasma; Αφού θεωρητικά το 4:3 δεν συνίσταται για τρόπο θέασης.

Δεν έχω ιδέα για τις plasma. Εγώ για Pioneer σκέφτομαι :D

Έχεις δίκιο πάντως. Θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να το γυρνάς σε πλήρη κάλυψη για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Last edited:

εχει επιλογη και τις κανει γκριζοροζ αν με καταλαβαινεις :D

τωρα αν δουλευει η οχι δεν το ξερω
δεν θελω να ειμαι ο πρωτος που θα το διαπιστωσει :p

Μπαίνω λίγο αργά στην κουβέντα, αλλά θα έλεγα ότι κάτι που επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψην είναι το αν παρουσιάζουν βλάβες τα συγκεκριμένα μοντέλα.

Χθες μιλούσα με γνωστό μου πωλητή σε μεγάλη αλυσίδα και μου είπε πως κάποια μοντέλα έχουν σχετικά υψηλό βαθμό εμφάνισης βλαβών.

Καλό θα ήταν λοιπόν να το ρωτάμε και αυτό.

Όσον αφορά το service της Panasonic τι λέει; Είναι καλό; Αν πάθει τίποτα η τηλεόραση έρχονται,την παίρνουν, την φτιάχνουν και σας την φέρνουν;
Το ότι πολλοί κάτοχοι της PX (και είναι αρκετοί)δεν έχουν αναφερθεί σε διατυπώσεις προβλημάτων των TV ή σχέσεων τους με το service.. ε, αυτό κάτι σημαίνει.

Όταν λέμε ότι οι οθόνες plasma δεν είναι κατάλληλες για παιχνιδομηχανές ή για σύνδεση με υπολογιστή, εννοούμε ότι δεν μπορείς να ενώσεις καθόλου το ps3 πάνω σε μια plasma για πάνω από 3 συνεχόμενες ώρες ή γενικά δεν πρέπει να ενώνονται καθόλου οι παιχνιδομηχανές σε plasma; Προσωπικά δεν διαθέτω παιχνιδομηχανή, απλά σκέφτομαι να αποκτήσω μελλοντικά και δεν θέλω η αγορά της τηλεόρασης να μου σταθεί εμπόδιο στην αγορά ενός ps3 ή ενός xbox. Βασικά και τώρα θα ήθελα να ένωνα λίγο τον υπολογιστή μου και να έπαιζα κανένα pro2008 με τον αδερφό μου στην 42άρα τηλεόραση παρά στη 15άρα του υπολογιστή. Δεν είμαι μανιακός με αυτά οπότε δεν μιλάω για άπειρες ώρες παιχνιδιού. Εξάλλου δεν έχω και τον χρόνο. Απλά θα μπορώ να παίζω τουλάχιστον κανένα 5ώρο την εβδομάδα σε plasma ή καλύτερα lcd και ήσυχο το κεφάλι μου;

Παιχνιδομηχανη μπορεις πανευκολα να συνδεσεις με οποιαδηποτε πλασμα , το προβλημα ειναι οτι τα παιχνιδια εχουν μπαρες ενεργειας, ζωης κτλ. τα οποια βρισκονται σε σταθερο σημειο στην οθονη οση ωρα παιζεις (οπως και τα λογοτυπα των καναλιων) οποτε μπορει να αποτυπωθουν εστω και προσωρινα (φαινομενο image retention) και να χρειαστει να βαλεις λευκες οθονες anti burn in που εχουν αρκετα μοντελα (πχ. samsung C96/Q96) για καποια ωρα ωστε να σβηστουν.

Για το λογο αυτο δεν συνισταται πλασμα με κονσολες.

For the record, με την px70 παιζω ps2 αβερτα...
Για τον φοβο τον ιουδαιων παντως μετα φροντιζω να παιζει μια ωρα δυο φορες την εβδομαδα το dvd με τις εικονες.