Samsung QE Q70A vs QE Q80A

SakisL

New member
24 December 2015
72
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για την αγορά μιας τηλεόρασης 55" για το σαλόνι. Δυστυχώς δεν μπορώ να πάω σε μεγαλύτερη αλλά και να μπορούσα η ιδανική τηλεόραση για την απόσταση καναπέ τοίχου είναι 55".

Είχα βάλει στο μάτι την Samsung QE Q80T η οποία δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον. Σε 2 μαγαζιά που υπάρχει έχουν πάει την τιμή στα ύψη.

Τώρα είμαι ανάμεσα στις 2 τηλεοράσεις του τίτλου. Samsung QE Q70A και Samsung QE Q80A.
Η 70Α είναι μοντέλο του 2021 και η 80Α του 2021. Οι διαφορές τους δεν είναι πολύ μεγάλες.
Εδώ υπάρχει μια σύγκριση μεταξύ τους Samsung QN55Q70A vs QN55Q80A rtings.com

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην σωστή επιλογή ; Δεν μπορώ να καταλάβω εάν οι διαφορές τους είναι τόσο σημαντικές...

Ευχαριστώ πολύ.

Η ιδανική απόσταση για μιαν τηλεόραση 55" είναι κάτω από 2.5 μέτρα, για 4K περιεχόμενο. Επίσης, η αμερικάνικη Q80A διαθέτει IPS/ADS panel, ενώ η ευρωπαϊκή έχει VA panel. Συνεπώς, για αγορά στην Ευρώπη, το πιο πάνω συγκριτικό είναι ουσιαστικά άκυρο. Η Q80A διαθέτει full array local dimming φωτισμό, ενώ η Q70A είναι edge LED LCD, δηλαδή οι λάμπες είναι τοποθετημένες στις άκρες του panel. Αυτή είναι η βασική τους διαφορά. Αν θα προβάλλονται συχνά ταινίες/σειρές και ο χώρος δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινός, καλύτερη επιλογή θα είναι η Q80A. Εναλλακτικά, Sony X90J ή OLED.

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για την αγορά μιας τηλεόρασης 55" για το σαλόνι. Δυστυχώς δεν μπορώ να πάω σε μεγαλύτερη αλλά και να μπορούσα η ιδανική τηλεόραση για την απόσταση καναπέ τοίχου είναι 55".

Είχα βάλει στο μάτι την Samsung QE Q80T η οποία δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον. Σε 2 μαγαζιά που υπάρχει έχουν πάει την τιμή στα ύψη.

Τώρα είμαι ανάμεσα στις 2 τηλεοράσεις του τίτλου. Samsung QE Q70A και Samsung QE Q80A.
Η 70Α είναι μοντέλο του 2021 και η 80Α του 2021. Οι διαφορές τους δεν είναι πολύ μεγάλες.
Εδώ υπάρχει μια σύγκριση μεταξύ τους Samsung QN55Q70A vs QN55Q80A rtings.com

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην σωστή επιλογή ; Δεν μπορώ να καταλάβω εάν οι διαφορές τους είναι τόσο σημαντικές...

Ευχαριστώ πολύ.
Στο συγκριτικό που έβαλες, κοιτα εκει που λεει, black uniformity. Παρατήρησε πόσο χάλια φαίνεται το μαυρο (ολο φως) στην 80. Βέβαια μπαίνει το local dimming, και διορθώνει κάπως τα πράγματα (ή αμέσως παρακάτω φωτο), αλλά πάλι αν συγκρίνεις την 70 χωρίς local dimming z βγάζει καλύτερη εικόνα σε μαύρες σκηνές στο σκοτάδι, από την 80 ΜΕ local dimming. Αυτή η διαφορά οφείλεται στο va panel που έχει η 70. Φυσικά η 80 έχει τα δικά της πλεονέκτημα λογω ips (καλύτερες γωνίες θέασης, πιθανώς μεγαλύτερη φωτεινότητα, αλλά έχοντας δει ποσο χειρότερη είναι στο σκοτάδι, προσωπικα δεν την έπαιρνα. Ανάμεσα στις 2 θα έπαιρνα την 70. Καλύτερα όμως κάποια άλλη σαν την 70, με va panel ΚΑΙ local dimming.
Edit, εγραψα ταυτόχρονα με το Μιχάλη, οπότε αφού έχει va panel και η 80 άκυρα τα παραπάνω.

Η ιδανική απόσταση για μιαν τηλεόραση 55" είναι κάτω από 2.5 μέτρα, για 4K περιεχόμενο. Επίσης, η αμερικάνικη Q80A διαθέτει IPS/ADS panel, ενώ η ευρωπαϊκή έχει VA panel. Συνεπώς, για αγορά στην Ευρώπη, το πιο πάνω συγκριτικό είναι ουσιαστικά άκυρο. Η Q80A διαθέτει full array local dimming φωτισμό, ενώ η Q70A είναι edge LED LCD, δηλαδή οι λάμπες είναι τοποθετημένες στις άκρες του panel. Αυτή είναι η βασική τους διαφορά. Αν θα προβάλλονται συχνά ταινίες/σειρές και ο χώρος δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινός, καλύτερη επιλογή θα είναι η Q80A. Εναλλακτικά, Sony X90J ή OLED.
Θα τοποθετηθεί δίπλα σε μπαλκονοπορτα. Είναι αρκετά φωτεινός ο χώρος... Άρα να προτιμήσω την 70 ??

Αν θα λειτουργεί μόνο με μπόλικο φως στο δωμάτιο η τηλεόραση, δε θα είναι εύκολα αντιληπτά τα προτερήματα της Q80A. Άρα, μπορείς να βολευτείς και με την Q70A.

• Like
Reactions: SakisL
Αντίστοιχο μοντέλο είναι και το X90J της sony που είναι επίσης FALD. Καλό είναι να μας δώσεις πληροφορίες για τον χώρο σου και τι κάνεις. Δηλαδή φωτεινός. σκοτεινός. ταινίες κτλ κτλ...

Όσοι είστε κάτοχοι της Q70A είστε ευχαριστημένοι ? Για δώστε περισσότερε πληροφορίες, ενδιαφέρομαι να την αγοράσω.

Όσοι είστε κάτοχοι της Q70A είστε ευχαριστημένοι ? Για δώστε περισσότερε πληροφορίες, ενδιαφέρομαι να την αγοράσω.
Αν είναι καλή μια τηλεόραση εξαρτάται από την χρήση που θα κάνετε,

SakisL αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) :

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός :

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις:

---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ...

Αν είναι καλή μια τηλεόραση εξαρτάται από την χρήση που θα κάνετε,

SakisL αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) :

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός :

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις:

---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ...

Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση.
Απόσταση κύριας θέασης : Περίπου 2,5μ

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά, πλάι): Η τηλεόραση όπως είναι τοποθετημένη στο έπιπλο είναι απέναντι απο τον καναπέ. Ακόμα και στον πλαϊνό να κάτσεις βλέπεις σαν να κάθεσαι ακριβώς απέναντι της.

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : Ταινίες, σειρές, gaming (PS4 προς το παρών) και digea. Αθλητικά σπάνια έως καθόλου.

Προϋπολογισμός : μέχρι 1000€
Προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: LG 42" 5ετίας, μπορεί και λίγο πιο παλιά. Δεν θυμάμαι το μοντέλο. (Είμαι στην δουλειά τώρα)

Επειδή το έπιπλο είναι "κρεμαστό" στον τοίχο και έχει συγκεκριμένο χώρο για τηλεόραση χωράει μέχρι 55".

Είμαι ανάμεσα στην Samsung 70A και 80A. Απλά διαβάζω διάφορα περί πάνελ κλπ και δεν ξέρω... Για την 80Α πχ άλλοι λένε ότι έχει IPS πάνελ άλλοι λένε ότι έχει VA (που διαβάζω ότι είναι καλύτερο απο το IPS). Είχα μιλήσει και με την Samsung στο chat και δεν ήξεραν να μου πουν τι panel έχει η κάθε τηλεόραση.

Attachments

• Νέο έργο (9).png
    Νέο έργο (9).png
    6.3 KB · Views: 17
Είμαι ανάμεσα σε Q70A και Q80A... Δώστε καμία βοήθεια.... Η Q80A τι πάνελ έχει τελικά ; Στα site λένε IPS και πολλοί χρήστες γράφουν ότι έχει VA. Το VA είναι καλύτερο ;;
Είχα μιλήσει με Samsung στο chat και δεν ήξεραν να μου πουν τι πάνελ έχει η κάθε μια...

Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση.
Απόσταση κύριας θέασης : Περίπου 2,5μ

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά, πλάι): Η τηλεόραση όπως είναι τοποθετημένη στο έπιπλο είναι απέναντι απο τον καναπέ. Ακόμα και στον πλαϊνό να κάτσεις βλέπεις σαν να κάθεσαι ακριβώς απέναντι της.

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : Ταινίες, σειρές, gaming (PS4 προς το παρών) και digea. Αθλητικά σπάνια έως καθόλου.

Προϋπολογισμός : μέχρι 1000€
Προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: LG 42" 5ετίας, μπορεί και λίγο πιο παλιά. Δεν θυμάμαι το μοντέλο. (Είμαι στην δουλειά τώρα)

Επειδή το έπιπλο είναι "κρεμαστό" στον τοίχο και έχει συγκεκριμένο χώρο για τηλεόραση χωράει μέχρι 55".

Είμαι ανάμεσα στην Samsung 70A και 80A. Απλά διαβάζω διάφορα περί πάνελ κλπ και δεν ξέρω... Για την 80Α πχ άλλοι λένε ότι έχει IPS πάνελ άλλοι λένε ότι έχει VA (που διαβάζω ότι είναι καλύτερο απο το IPS). Είχα μιλήσει και με την Samsung στο chat και δεν ήξεραν να μου πουν τι panel έχει η κάθε τηλεόραση.

H QE55Q70A είναι με VA panel,120Hz και είναι μια αρκετά καλή τηλεόραση για τα δεδομένα των LCD.
Η QE55Q80A είναι με VA panel,120Hz και με Full Array Local Dimming που βοηθάει σε ταινίες,σειρές και σε σήμα HDR.
Δυστυχώς οι άνθρωποι στην εξυπηρέτηση πελατών των αντιπροσωπειών δεν γνωρίζουν τέτοιες λεπτομέρειες (περί τύπο panel και τα συναφή).

H QE55Q70A είναι με VA panel,120Hz και είναι μια αρκετά καλή τηλεόραση για τα δεδομένα των LCD.
Η QE55Q80A είναι με VA panel,120Hz και με Full Array Local Dimming που βοηθάει σε ταινίες,σειρές και σε σήμα HDR.
Δυστυχώς οι άνθρωποι στην εξυπηρέτηση πελατών των αντιπροσωπειών δεν γνωρίζουν τέτοιες λεπτομέρειες (περί τύπο panel και τα συναφή).
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τελικά είναι μεγάλο μπέρδεμα αυτό με τα πάνελ... Άλλα site γράφουν ότι η Q80 έχει IPS άλλα γράφουν ότι έχει VA. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.... Ανάμεσα στις 2 είναι καλύτερη η 80 σωστά ;

Δεν υπάρχει τηλεόραση που παράγεται στα ευρωπαικά εργοστάσια της Sammy (εκτός απο μια qn νομίζω) που να φοράει IPS

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τελικά είναι μεγάλο μπέρδεμα αυτό με τα πάνελ... Άλλα site γράφουν ότι η Q80 έχει IPS άλλα γράφουν ότι έχει VA. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.... Ανάμεσα στις 2 είναι καλύτερη η 80 σωστά ;
Ποια site γράφουν ότι η QE55Q80A είναι με ADS/IPS panel;
Όσες έχω δει σε καταστήματα είναι όλες με VA.

Η QE55Q80A είναι καλύτερη από την QE55Q70A.

Δεν υπάρχει τηλεόραση που παράγεται στα ευρωπαικά εργοστάσια της Sammy (εκτός απο μια qn νομίζω) που να φοράει IPS
QE55QN85A,QE65QN85A,QE75QN85A : με ADS/IPS panel
QN55QN90A,QE65QN90A,QE75QN90A : με ADS/IPS panel
QE75Q60A και με ADS/IPS panel και με VA panel
UE43AU8002 με ADS/IPS panel
UE43AU8072 με ADS/IPS panel
UE55AU8002 με ADS/IPS panel
UE55AU8072 με ADS/IPS panel
UE65AU7172 με ADS/IPS panel

• Haha
Reactions: sosimple
Ποια site γράφουν ότι η QE55Q80A είναι με ADS/IPS panel;
Και στο RTINGS αναφέρουν ότι έχει IPS panel (εκεί βέβαια νωμίζω έχουν Αμερικάνικη) και σε άλλα όπως avforums.com. Άλλοι λένε ότι την πήραν και έχει VA, άλλοι ότι έχει IPS. Τέσπα, ελπίζω να είμαι τυχερός.

Και στο RTINGS αναφέρουν ότι έχει IPS panel (εκεί βέβαια νωμίζω έχουν Αμερικάνικη) και σε άλλα όπως avforums.com. Άλλοι λένε ότι την πήραν και έχει VA, άλλοι ότι έχει IPS. Τέσπα, ελπίζω να είμαι τυχερός.
Στο rtings αναφέρεται στην αμερικάνικη QN55Q80A και όχι στην ευρωπαϊκή QE55Q80A.

Για το avforums.com αν έχεις όρεξη/χρόνο/μπορείς βάλε συνδέσμους που αναφέρουν ότι η QE Q80A έρχεται με ADS/IPS panel.

Δεν ξέρω...πραγματικά έχω μπερδέψει τα μπούτια μου. Θέλω πολύ να την πάρω την Q80A se 55" αλλά δεν θέλω μέσα σε ένα χρόνο να έχω θέματα με καμένα pixel κλπ γιατί και τώρα με δυσκολία θα την πάρω (λόγω οικονομικού)