Samsung QE Q70A vs QE Q80A

Δεν ξέρω...πραγματικά έχω μπερδέψει τα μπούτια μου. Θέλω πολύ να την πάρω την Q80A se 55" αλλά δεν θέλω μέσα σε ένα χρόνο να έχω θέματα με καμένα pixel κλπ γιατί και τώρα με δυσκολία θα την πάρω (λόγω οικονομικού)
Εγώ αυτόν στο AVForums τον θεωρώ πολύ αξιόπιστο. Και λέει οτι η Q80A στην Eυρώπη έρχεται με VA panel...

Δεν ξέρω...πραγματικά έχω μπερδέψει τα μπούτια μου. Θέλω πολύ να την πάρω την Q80A se 55" αλλά δεν θέλω μέσα σε ένα χρόνο να έχω θέματα με καμένα pixel κλπ γιατί και τώρα με δυσκολία θα την πάρω (λόγω οικονομικού)
Πάντως για καμένα πιξελ δεν παίζει ρόλο αν είναι ips ή va. Παρε με va εχει καλύτερη ποιότητα εικόνας στο σκοτάδι μακράν.. Δεν είναι και πολύ συνηθισμένο να σου τύχει καμένο πιξελ σε σοβαρή μαρκα σαμσουνγκ κλπ, δε θα επρεπε να σε απασχολεί.

• Like
Reactions: SakisL
Παρε με va εχει καλύτερη ποιότητα εικόνας στο σκοτάδι μακράν..
Μα για αυτό το ψάχνω τόσο πολύ, επειδή θέλω να σιγουρευτώ ότι η Q80A 55" έχει VA Panel

Μα για αυτό το ψάχνω τόσο πολύ, επειδή θέλω να σιγουρευτώ ότι η Q80A 55" έχει VA Panel
Αν έχεις κάρτα Πειραιώς πάντως, η Q95T 55'' περσινό μοντέλο flagship της Samsung βγαίνει 700 ευρώ από Media Markt και έχει σίγουρα VA πανελ .
Και είναι σαφώς καλύτερη από Q80A

• Like
Reactions: gxrs
Αν έχεις κάρτα Πειραιώς πάντως, η Q95T 55'' περσινό μοντέλο flagship της Samsung βγαίνει 700 ευρώ από Media Markt και έχει σίγουρα VA πανελ .

Πολυ καλη περίπτωση.. Ετσι είχα πάρει και εγω τη σονυ ΧΗ90 65 γύρω στα 1000€ οταν ειχε 1500 απο mediamark. Σκέψου μένω επαρχία και αντι να την παρω απο εδω την παρήγγειλα απο αθηνα, 400 χιλ μακριά. Τη φέρανε με δικο τους φορτηγό εξω απ το σπίτι μου.
Να συμπληρώσω οτι και καρτα να μην έχει, πιθανότατα, αν δε ληγει σύντομα η προσφορά, προλαβαίνει να βγάλει. Εγω ειχα χρεωστική κάρτα αλλά δεν είχα λογαριασμό bonus που ήθελε, είχα βγάλει τοτε γι αυτό το λόγο.

Πολυ καλη περίπτωση.. Ετσι είχα πάρει και εγω τη σονυ ΧΗ90 65 γύρω στα 1000€ οταν ειχε 1500 απο mediamark. Σκέψου μένω επαρχία και αντι να την παρω απο εδω την παρήγγειλα απο αθηνα, 400 χιλ μακριά. Τη φέρανε με δικο τους φορτηγό εξω απ το σπίτι μου.
Να συμπληρώσω οτι και καρτα να μην έχει, πιθανότατα, αν δε ληγει σύντομα η προσφορά, προλαβαίνει να βγάλει. Εγω ειχα χρεωστική κάρτα αλλά δεν είχα λογαριασμό bonus που ήθελε, είχα βγάλει τοτε γι αυτό το λόγο.
Μέχρι 3/2 ισχύει η προσφορά.

• Like
Reactions: sosimple
Δυστυχώς δεν έχω αλλά έτσι κι αλλιώς θα το πάρω από τοπικό κατάστημα στην γειτονιά μου για να το πάρω με δόσεις και δεν θέλω να ξεπεράσω τα 1000€ και την συγκεκριμένη που μου λες την είχα κοιτάξει και δυστυχώς μου βγαίνει πολύ περισσότερο απο 1000€

Μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι η Q80A διαθέτει VA panel, με επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα.

Ήμουν έτοιμος να πάρω την Q80A (55") αλλά σήμερα είδα την προσφορά που έβγαλε το Πλαίσιο για την Q95T και είμαι σε δίλλημα. Τώρα με αυτά που γράφετε πέρι DSE δεν ξέρω...
(Μου μετέφεραν εδώ την απάντηση ενώ την έγραψα στο θέμα για την Q95T για την οποία γράφουν ότι έχει DSE.

Last edited:
Ήμουν έτοιμος να πάρω την Q80A (55") αλλά σήμερα είδα την προσφορά που έβγαλε το Πλαίσιο για την Q95T και είμαι σε δίλλημα. Τώρα με αυτά που γράφετε πέρι DSE δεν ξέρω...
(Μου μετέφεραν εδώ την απάντηση ενώ την έγραψα στο θέμα για την Q95T για την οποία γράφουν ότι έχει DSE.
Σωστά μεταφέρθηκε στο παρόν νήμα για να βγαίνει και κάποιο νόημα.Τα να ποστάρουμε σε νήματα από εδώ και απο εκεί δεν βοηθάει αλλά περισσότερο μπερδεύει.

• Like
εαν μιλας για την 55,μαλλον εξαντληθηκε.
Αυτή που έβαλες είναι μάλλον άλλη έκδοση...

Σήμερα έχει προσφορά στο Πλαίσιο την Samsung QLED TV QE 55Q95TD 55" 4Κ Ultra HD στα 999€ και με δόσεις (ΜΗΝΑ ΜΗΝΑ) χωρίς κάρτα και τόκους. Και το σκέφτομαι.... Είχα σκοπό να πάρω την Q80A

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Αυτή που έβαλες είναι μάλλον άλλη έκδοση...

Σήμερα έχει προσφορά στο Πλαίσιο την Samsung QLED TV QE 55Q95TD 55" 4Κ Ultra HD στα 999€ και με δόσεις (ΜΗΝΑ ΜΗΝΑ) χωρίς κάρτα και τόκους. Και το σκέφτομαι.... Είχα σκοπό να πάρω την Q80A
Δεν νομίζω οτι υπάρχει σύγκριση φίλε μου.
DSE μπορεί να σου τύχει γενικώς και υποτίθεται οτι οι Samsung υποφέρουν περισσότερο αλλά αυτό αφορά γενικώς τα panel των Samsung όχι μόνο την Q95.

Είναι προτιμότερο να πάρεις περσινό flagship μοντέλο παρά φετινό lower tier.
Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα μοντέλα της ίδιας εταιρείας από χρονιά σε χρονιά οπότε το να είναι απλά νεότερο μοντέλο δε σημαίνει τίποτα.

Για να καταλάβεις σκέψου οτι η Q95Τ μπήκε στo Shootout του 2020 από τον Vincent απέναντι στις τοπ oled
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Δεν νομίζω οτι υπάρχει σύγκριση φίλε μου.
DSE μπορεί να σου τύχει γενικώς και υποτίθεται οτι οι Samsung υποφέρουν περισσότερο αλλά αυτό αφορά γενικώς τα panel των Samsung όχι μόνο την Q95.

Είναι προτιμότερο να πάρεις περσινό flagship μοντέλο παρά φετινό lower tier.
Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα μοντέλα της ίδιας εταιρείας από χρονιά σε χρονιά οπότε το να είναι απλά νεότερο μοντέλο δε σημαίνει τίποτα.

Για να καταλάβεις σκέψου οτι η Q95Τ μπήκε στo Shootout του 2020 από τον Vincent απέναντι στις τοπ oled
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Λες δηλαδή εαν μπορέσω να προτιμήσω την 95Τ απο την 80Α ?

Λες δηλαδή εαν μπορέσω να προτιμήσω την 95Τ απο την 80Α ?
Στην ίδια τιμή δεν υπάρχει καν δίλλημα κατά τη γνώμη μου.

Το πρόβλημα της Q95T έτσι κ αλλιώς ήταν οτι πλασαρίστηκε από τη Samsung ως αντίπαλος των oled οπότε και ήταν overpriced για λόγους marketing. Γιαυτό και έχασε τη μάχη από την Sony XH9505.
Τώρα που έχει ξεμείνει και θέλουν να ξεστοκάρουν η τιμή ακολούθησε την αντίθετη πορεία οπότε σε συνδιασμό και με τα LCD/LED μοντέλα του 2021 Sony και Samsung που είναι λίγο overpriced κατά τη γνώμη μου είναι το καλύτερο vfm αυτή τη στιγμή.

• Like
Στην ίδια τιμή δεν υπάρχει καν δίλλημα κατά τη γνώμη μου.

Το πρόβλημα της Q95T έτσι κ αλλιώς ήταν οτι πλασαρίστηκε από τη Samsung ως αντίπαλος των oled οπότε και ήταν overpriced για λόγους marketing. Γιαυτό και έχασε τη μάχη από την Sony XH9505.
Τώρα που έχει ξεμείνει και θέλουν να ξεστοκάρουν η τιμή ακολούθησε την αντίθετη πορεία οπότε σε συνδιασμό και με τα LCD/LED μοντέλα του 2021 Sony και Samsung που είναι λίγο overpriced κατά τη γνώμη μου είναι το καλύτερο vfm αυτή τη στιγμή.
Απλά ο προβληματισμός μου είναι ότι για την 95Τ διάβασα πολλά σχόλια περί εμφάνισης DSE ενώ για την 80Α δεν έχω διαβάσει κάτι... Τώρα δεν ξέρω, είναι θέμα τύχης (?)

Απλά ο προβληματισμός μου είναι ότι για την 95Τ διάβασα πολλά σχόλια περί εμφάνισης DSE ενώ για την 80Α δεν έχω διαβάσει κάτι... Τώρα δεν ξέρω, είναι θέμα τύχης (?)
Το DSE είναι θέμα quality control .
Για να πούμε οτι έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις κακό πανελ στην 95 σε σχέση με την 80 σημαίνει οτι κανουν χειρότερο QC σε low tier μοντέλο του 2021 απότι σε flagship μοντέλο του 2020.

Ακόμα και αν αυτό ισχύει έχουμε άλλες τρεις παραμέτρους.

1. Με την 80 δεν είσαι καν σίγουρος αν θα πάρεις VA.
2. Μπορεί να έχεις DSE και να μην σε ενοχλεί ή να έχεις τόσο έντονο και να ζητήσεις να σου στείλουν άλλη.
3. Η 95 είναι Overall σίγουρα καλύτερη από την 80

• Like
γιατί όχι από media που έχει και 30% επιστροφή με Πειραιώς???

Γιατί δεν έχω Πειραιώς και γιατί στο Πλαίσιο έχει το πρόγραμμα Μήνα-Μήνα που την παίρνεις με άτοκες δόσεις χωρίς πιστωτική.

• Like
Reactions: atr3jiu