- SAMSUNG TV Line-up 2011 -

Mια ερώτηση, για ποιο λόγο η 60άρα d8000 έχει 1500+ παραπάνω από την 55άρα? Έχει διαφορετικά specs?

Αυτο ειναι θεμα τιμολογησης της Samsung.

Παντως στην θεση σου και φτηνοτερη να ηταν θα το σκεφτομουν πολυ καλα πριν αγορασω edge LED σε τοσο μεγαλο μεγεθος.

Mια ερώτηση, για ποιο λόγο η 60άρα d8000 έχει 1500+ παραπάνω από την 55άρα? Έχει διαφορετικά specs?

προφανώς αυξάνεται δυσανάλογα το κόστος κατασκευής σε τόσο μεγάλα πανελς και ίσως είναι περισσότερες και οι ζώνες ελέγχου. αντίστοιχες τιμές πάντως είχαν και οι 60άρες sharp. το εξωφρενικό είναι το ολόκληρο 1000ρικο διαφορά στην τιμή της μεταξύ των καταστημάτων. (4000-5000)

Παντως στην θεση σου και φτηνοτερη να ηταν θα το σκεφτομουν πολυ καλα πριν αγορασω edge LED σε τοσο μεγαλο μεγεθος.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα μεγάλης edge led;

δεν υπάρχει γιατί η c7000 είναι ακριβότερη από την d6900 (1415 vs 1320) και επίσης σε λίγο θα έρθει το αντίστοιχο καινούργιο μοντέλο (d7000). επίσης κάθε νέα σειρά πλάσμα αναμένεται βελτιωμένη στα μαύρα της διότι αυτά πουλάει έναντι του αναταγωνισμού. αν σου πεί κάποιος τώρα ναι πήγαινε πάρε μια τηλεόραση ουσιαστικά 13 μηνών με χαμένη αύριο τη μεταπωλητική αξία της 50% και σε λίγες μέρες έρθει η d7000 γύρω στα 1500 τι θα του πείς μπράβο - καλή πρόταση μου έκανες ???. καταλαβαίνω ότι η καθυστέρηση μειώνει τις πιθανότητες εύρεσης της c7000 αλλά δεν ξέρω αν αξίζει το ρίσκο.

επίσης σαν 3d που είναι αναμένει κάποιος βελτιώσεις στο νέο μοντέλο διότι πέρυσι κυκλοφόρησαν οι πρώτες 3d plasma

Άποψή μου γενικότερα για αγορές σε προϊόντα τεχνολογίας είναι ότι υπάρχουν φορές που συμφέρει να αγοράζεις καλύτερο μοντέλο προηγούμενης σειράς ΑΝ καλύπτει τις απαιτήσεις σου και ΕΦΟΣΟΝ είναι σε καλή τιμή (που συνήθως είναι εφόσον μιλάμε για προηγούμενη σειρά). Αναφορικά με το ρίσκο, έχεις μεγαλύτερο αν πάρεις νεο και αδοκίμαστο μοντέλο. Τέλος να συζητάμε για μεταπολιτική αξία για TV, laptop κ.λπ. δεν έχει νόημα. Εδώ δεν έχει πλέον για άλλου τύπου προϊόντα π.χ. αυτοκίνητα, τι να λέμε τώρα για προϊόντα που αλλάζουν κάθε χρόνο...

προφανώς αυξάνεται δυσανάλογα το κόστος κατασκευής σε τόσο μεγάλα πανελς και ίσως είναι περισσότερες και οι ζώνες ελέγχου. αντίστοιχες τιμές πάντως είχαν και οι 60άρες sharp. το εξωφρενικό είναι το ολόκληρο 1000ρικο διαφορά στην τιμή της μεταξύ των καταστημάτων. (4000-5000)

Επειδή το διαβάζω και το ακούω συχνά, δεν υπάρχει πληθυντικός σε ξένες λέξεις, όταν τις χρησιμοποιούμε στη γλώσσα μας. Π.χ. είναι τα πάνελ, τα πρότζεκτ, οι μάδερμπορτ, τα φόρουμ κ.λπ.

Ενδιαφερομαι για την αγορα της d6530(led) σε 46 ιντσες,επειδη εχει παρομοια χαρακτηριστικα με την d8000 και ειναι σε πιο προσιτη τιμη.Ομως δεν εχω διαβασει καποια κριτικη της.Την εχει δει καποιος κι αν ναι ποια η αποψη του?

Άποψή μου γενικότερα για αγορές σε προϊόντα τεχνολογίας είναι ότι υπάρχουν φορές που συμφέρει να αγοράζεις καλύτερο μοντέλο προηγούμενης σειράς ΑΝ καλύπτει τις απαιτήσεις σου και ΕΦΟΣΟΝ είναι σε καλή τιμή (που συνήθως είναι εφόσον μιλάμε για προηγούμενη σειρά). Αναφορικά με το ρίσκο, έχεις μεγαλύτερο αν πάρεις νεο και αδοκίμαστο μοντέλο. Τέλος να συζητάμε για μεταπολιτική αξία για TV, laptop κ.λπ. δεν έχει νόημα. Εδώ δεν έχει πλέον για άλλου τύπου προϊόντα π.χ. αυτοκίνητα, τι να λέμε τώρα για προϊόντα που αλλάζουν κάθε χρόνο...

Επειδή το διαβάζω και το ακούω συχνά, δεν υπάρχει πληθυντικός σε ξένες λέξεις, όταν τις χρησιμοποιούμε στη γλώσσα μας. Π.χ. είναι τα πάνελ, τα πρότζεκτ, οι μάδερμπορτ, τα φόρουμ κ.λπ.

όταν συντρέχουν αυτά που αναφέρεις σαφώς και κάποιος το σκέφτεται.
παράδειγμα 42vt20 1190 vs 42vt30 1680. και vs 42gt30 (1400)
όμως κατά τη γνώμη μου δεν ισχύουν αυτά στη συγκεκριμένη σειρά τηλεοράσεων της samsung για την οποία αναφερόμουν αποκλειστικά. εκτός αν μπορείς να συγκρίνεις την παλιά σειρά με την καινούργια όταν η καινούργια δεν έχει ακόμη τιμή. για τη μεταπωλητική αξία θα διαφωνίσω εκτός αν το νέο μοντέλο έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα (u20 vs u10). στα αυτοκίνητα δεν ισχύει το ίδιο με τα ηλεκτρονικά διότι υπάρχει η φθορά στη χρήση. τα ηλεκτρονικά είναι on /off.

δεκτή η παρατήρηση σου και σε ευχαριστώ που μου την έκανες . από ελληνικά - αρχαία - νέα - ιντερνετικά ήμουν και παραμένω σκράπας, πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης.

Last edited:
προφανώς αυξάνεται δυσανάλογα το κόστος κατασκευής σε τόσο μεγάλα πανελς και ίσως είναι περισσότερες και οι ζώνες ελέγχου.

Δεν εχει σχεση το κοστος κατασκευης. Ειναι καθαρα θεμα κοστολογησης.

Οποιος θελει 60αρα "LED" πρεπει να "τα σκασει".

Κατι αναλογο εχει κανει και η LG με τις nanoLED.

Βασικα για το "forum" o πληθυντικος ειναι "fora".

Ποια είναι τα μειονεκτήματα μεγάλης edge led;

Oποια ειναι και στις μικρες Edge LED αλλα "μεγεθυμένα". Κακη ομοιομορφια οθονης και πολυ μικρη γωνια θεασης τα κυριοτερα. Δες και τις φωτογραφιες εδω...

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1273055

Last edited:
συγνώμη γίνομαι απόλυτος το ξέρω. το να πάρεις μια 60άρα led όταν σε αυτά τα χρήματα και λιγότερα είναι η 65άρα panasonic στο κορυφαίο μοντέλο (vt30) είναι σαν να παίζεις ρώσικη ρουλετα με εξάσφαιρο και 6 σφαίρες στις θαλάμες. να μην πώ ότι ταβανιάζεις ένα jvc και πάς για άλλα κόλπα.

Last edited:

Ευτυχώς η γλώσσα είναι πιο ζωντανή από ότι θα ήθελαν οι γλωσσολόγοι...

συγνώμη γίνομαι απόλυτος το ξέρω. το να πάρεις μια 60άρα led όταν σε αυτά τα χρήματα και λιγότερα είναι η 65άρα panasonic στο κορυφαίο μοντέλο (vt30) είναι σαν να παίζεις ρώσικη ρουλετα με εξάσφαιρο και 6 σφαίρες στις θαλάμες. να μην πώ ότι ταβανιάζεις ένα jvc και πάς για άλλα κόλπα.

Αν και δεν θα έπαιρνα τηλεόραση 60άρα LCD edge lit, δεν νομίζω ότι πρέπει να προτρέχουμε, και να βαφτίζουμε οτιδήποτε "κορυφαίο" αν δεν το έχουμε δει πρώτα. Όσο για τους βιντεο-προβολείς, υπάρχουν και τύποι σαν εμένα, που εικόνες με ANSI αντίθεση με 400:1 (και πολλά λέω) δεν τους λένε τίποτα, όσο μεγάλες και αν είναι...

Απάντηση: Re: - SAMSUNG TV Line-up 2011 -

Φίλε μου ,προτού κάνεις μαθήματα και υποδείξεις γραμματικής,φρόντισε τουλάχιστον να είσαι εσύ πρώτος συνεπής.
Μεταπωλητική (μετά- πώληση) είναι το σωστό.
Εκτός αν αναφερόσουν στην πολιτική και την ιστορία της.

Ας μάθουμε την δικιά μας γλώσσα σωστά και ας λέμε τα πάνελ... πάνελς !!
Φιλικά πάντα..

Αν και δεν θα έπαιρνα τηλεόραση 60άρα LCD edge lit, δεν νομίζω ότι πρέπει να προτρέχουμε, και να βαφτίζουμε οτιδήποτε "κορυφαίο" αν δεν το έχουμε δει πρώτα. Όσο για τους βιντεο-προβολείς, υπάρχουν και τύποι σαν εμένα, που εικόνες με ANSI αντίθεση με 400:1 (και πολλά λέω) δεν τους λένε τίποτα, όσο μεγάλες και αν είναι...

"συγνώμη γίνομαι απόλυτος το ξέρω"
και βάφτισα και ο σαφώς ο βιντεοπροβολέας δεν είναι τηλεόραση από άποψη χρήσης. όμως νομίζω όταν είναι να δώσεις 4+ χιλιάρικα τότε αυξάνουν ευχάριστα οι επιλογές σου. στα 400- και 500 ευρουλάκια είναι τα ζόρια.

τέλος έχεις δίκιο για το κορυφαίο. την vt20 ήθελα να πώ που άλλωστε ξέρουμε την τιμή της.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: - SAMSUNG TV Line-up 2011 -

Φίλε μου ,προτού κάνεις μαθήματα και υποδείξεις γραμματικής,φρόντισε τουλάχιστον να είσαι εσύ πρώτος συνεπής.
Μεταπωλητική (μετά- πώληση) είναι το σωστό.
Εκτός αν αναφερόσουν στην πολιτική και την ιστορία της.

Ας μάθουμε την δικιά μας γλώσσα σωστά και ας λέμε τα πάνελ... πάνελς !!
Φιλικά πάντα..

Όλοι μας κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε από αυτά με την ευγενική και καλοπροαίρετη συμβολή των μελών εδώ και αλλού. Κάτι που δεν ισχύει προφανώς για σένα.
Σε ότι αφορά τα γραφόμενά σου, δεν είμαι φίλος σου, ούτε κάνω μαθήματα σε κανέναν. Και βέβαια δεν γράφω ποτέ υποκριτικά τσιτάτα του τύπου "φιλικά πάντα".
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Όλοι μας κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε από αυτά με την ευγενική και καλοπροαίρετη συμβολή των μελών εδώ και αλλού. Κάτι που δεν ισχύει προφανώς για σένα.
Σε ότι αφορά τα γραφόμενά σου, δεν είμαι φίλος σου, ούτε κάνω μαθήματα σε κανέναν. Και βέβαια δεν γράφω ποτέ υποκριτικά τσιτάτα του τύπου "φιλικά πάντα".
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

:offtopic:

Πιό χαλαρά φίλε soch,

Για να κάνεις μια επίπληξη και διορθώσεις σε άλλους χρήστες
ή θα πρέπει να είσαι άψογος ή σε αντίθετη περίπτωση, να δεχτείς
μια από τα ίδια..

Δεν την σκεφτομαι για εμενα αλλα για τον αδελφο μου, ο οποιος εχει 3,8 μετρα αποσταση απο το επιπλο της τηλεορασης. Δεν προκειται να καταλαβει τετοιες λεπτομερειες, αν και η διαφορα τιμης για +5 ιντσες ειναι απαγορευτικη. Υπαρχει εταιρεια φετος που να βγαζει 3d lcd-led με local dimming στις 50+ιντσες εως 2500 ευρω;

:offtopic:

Πιό χαλαρά φίλε soch,

Για να κάνεις μια επίπληξη και διορθώσεις σε άλλους χρήστες
ή θα πρέπει να είσαι άψογος ή σε αντίθετη περίπτωση, να δεχτείς
μια από τα ίδια..

Φυσικά και θα δεχθώ διορθώσεις και όχι μόνο σε θέματα γλώσσας. Όπως είπα και πριν, όλοι κάνουμε λάθη. Επιπλήξεις δεν κάνω σε κανέναν ούτε και μαθήματα φυσικά όπως γράφτηκε, δεν είμαι σε τάξη.
Αυτό που δεν δέχομαι είναι το ύφος του προηγούμενου μηνύματος που απευθύνθηκε σε μένα και για το οποίο δεν είδα να δείξεις την ίδια ευαισθησία.
Ας είναι, αρκετά έγραψα για αυτό το θέμα.

Δεν την σκεφτομαι για εμενα αλλα για τον αδελφο μου, ο οποιος εχει 3,8 μετρα αποσταση απο το επιπλο της τηλεορασης. Δεν προκειται να καταλαβει τετοιες λεπτομερειες, αν και η διαφορα τιμης για +5 ιντσες ειναι απαγορευτικη. Υπαρχει εταιρεια φετος που να βγαζει 3d lcd-led με local dimming στις 50+ιντσες εως 2500 ευρω;

Βασικα θα προτεινα απο LED LCD να παρει μια 55C6100 με 1500 ευρω...

http://www.skroutz.gr/s/330422/Samsung-UE55D6100-55.html?keyphrase=55D6100

H Ευρωπαια D8000 δεν εχει micro dimming ετσι και αλλιως ενω ηδη εχουν αναφερθει και περιπτωσεις clouding.

Εκτος και παει σε αυτην...

http://www.skroutz.gr/s/331000/Samsung-PS64D8000-64.html?keyphrase=64D

Που δεν εχει προβληματα clouding κτλ.

Δεν ξέρω τι εννοεί η samsung με το microdimming, αλλά εγώ φαντάζομαι κάτι τέτοιο:

Philips-PNX85500.png

Στο στάδιο "gain", όπου η εικόνα προσαρμόζεται ώστε να ταιριάξει με το τον οπίσθιο φωτισμό. Βέβαια αυτό είναι από άλλη τηλεόραση. Το βρήκα εδώ:

http://www.hotchips.org/archives/hc...NX85500 - Hot Chips Presentation - 090825.pdf

Βέβαια, σαν ιδέα ακούγεται καλή, στην πράξη δεν δουλεύει και τόσο τέλεια... :flipout:

Η Αξια μεταπώλησης, ειναι θεωρητικη

...και σχετική.

Δεν σκοπευω να παρω μια τηλεοραση για να την πουλησω σε ενα χρονο και οταν θα την αλλαζω, η διαφορα του αν ηταν φετεινο μοντελο ή περσινο θα ειναι απειροελαχιστη πλεον (μη σου πω οτι δεν θα πουλιεται πια).

Με ενδιαφερει σαφως περισσοτερο με τα λεφτα που διαθετω να σκεφτω ποια επιλογη ειναι καλυτερη και η περσινη C7000 εχει ιδια τιμη σχεδον με την φετεινη D6900.

Bεβαια ακομα περιμενω να δω σε τιμή θα ερθουν οι καινουργιες D7000 και D8000 και αν μπορω να κανω την υπερβαση...