Samsung UE C8000: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re:ξανά

Εφόσον η τηλεόραση ειναι 3d ready και έχεις blue ray και Hdmi 1.4 καλώδιο το αναγνωρίζει μόνη της η οθόνη οτι το υλικό είναι 3d και πιo και δεν είναι ανάγκη να κάνεις τίποτα. Εγώ που δεν έχω blue ray και παίζει iso πρέπει να πατήσω στο τηλεκοντρολ 3d και μου βγάζει τις 3d επιλογές που πρέπει να πατήσω δηλ. side by side, Top Botom up κλπ.
3d δεν είναι ισον 3d, υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές π.χ. αν η είκονα για το αριστερό και το δεξιό μάτι είναι δίπλα διαλέγεις το side by side αν είναι πάνω κάτω το botom up κλπ.
PS
H Samsung παίζε και το παλιά 3d formats: Checker board kai Line interlaced απο το PC. H Sony και η Panasonic παίζουν μονο τα Hdmi 1.4a standard formats.
Τις nividia τα formats δεν είναι στο Hdmi 1.4a standard και η Nividia θα βγάλει καινούργιο driver update: 3d Vision ώστε να παίζουν στις τηλεοράσεις 3d.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE C8000: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

δεν έχω δώσει προκαταβολή με πιστωτική θα την πάρω, έκτος αυτού είχαν την πιο καλή τιμή συγκρίνοντάς μεταφορικά και δόσης. Υπάρχει γενική έλλειψή έτσι μου είπαν από τον φουρλη!!!
Σε ψήναν για την 7000 γιατί η 8000 στο πλαίσιο πήγε στα 2336 από 1946 που μάλλον εσύ την έκλεισες.

Καλησπέρα σε ολους.Έχω δύο προβληματάκια:πρώτον όταν επιλέγω του youtube μου βγάζει μηνυμα ότι υπάρχει new update και να κλείσω-ανοίξω την tv για να γίνει.Άλλά τίποτα δεν γίνεται. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω. Επίσης βάζω ταινίες σε avi και μου φέρνει τους υπότιτλους στα κινέζικα.Εδώ τι κάνω?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Φίλε Ima111,

Ας μην μπευρδευόμαστε άδικα!Δεν μίλησα για απλά 3d βιντεάκια side by side κλπ.Μίλησα σχετικά με αναπαραγωγή Blu-ray 3D!Δηλαδή είτε από δισκάκια Blu-ray 3D είτε από ISO files που έχουν δημηουργηθεί από full rips από Blu-ray 3D δισκάκια!
Επίσης σύμφωνα με την αναφορά από τη σελίδα της nvidia που ανέφερα πριν:

"Blu-ray 3D movie playback with connection to an HDMI 1,4 3D TV is possible with NVIDIA drivers Release 260"

πρέπει να γίνεται με απευθείας σύνδεση σε 3D τηλεόραση μέσω HDMI high speed και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕ 3d-vision.

Έχει γίνει κατανοητό το τι ρωτάω?Το έγραψα αρκετά αναλυτικά νομίζω!Ας προσπαθήσει κάποιος αν έχει την καλοσύνη!

Φιλικά,
Μάνος.

Last edited:
Φίλε Ima111,

Ας μην μπευρδευόμαστε άδικα!Δεν μίλησα για απλά 3d βιντεάκια side by side κλπ.Μίλησα σχετικά με αναπαραγωγή Blu-ray 3D!Δηλαδή είτε από δισκάκια Blu-ray 3D είτε από ISO files που έχουν δημηουργηθεί από full rips από Blu-ray 3D δισκάκια!
Επίσης σύμφωνα με την αναφορά από τη σελίδα της nvidia που ανέφερα πριν:

"Blu-ray 3D movie playback with connection to an HDMI 1,4 3D TV is possible with NVIDIA drivers Release 260"

πρέπει να γίνεται με απευθείας σύνδεση σε 3D τηλεόραση μέσω HDMI high speed και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕ 3d-vision.

Έχει γίνει κατανοητό το τι ρωτάω?Το έγραψα αρκετά αναλυτικά νομίζω!Ας προσπαθήσει κάποιος αν έχει την καλοσύνη!

Φιλικά,
Μάνος.

Αυτά τα παίζει κατευθίαν αν έχεις hdmi 1.4a καλώδιο και δεν είναι ανάγκη να κάνεις τίποτα !!!!!
Αμα δεν έχεις πρέπει να πεις εσύ στη τηλεόραση πιο 3d format θα παίξει αφού δεν λειτουργεί το Hdmi 1.4 πρωτόκολο για να καταλάβει η TV πιο 3d format έχει ο player
και στο ξαναγράφω Blue ray 3d format <> Blue ray 3d format
PS
Διαβάζουμε πρώτα προσεκτικά και άμα δεν καταλαβαίνουμε ρωτάμε συγκεκριμένα !

Last edited:
Συγνώμη φίλε Ima, αλλά και πάλι κάτι δεν κατάλαβα:

Λες πως αν δεν έχω HDMI high speed καλώδιο θα πρέπει να επιλέξω είδος format.
Ερωτώ όμως εγώ τώρα:Πως θα ήταν δυνατόν να αναπαράγω ένα Blu-ray 3D δισκάκι ή ένα ISO file από full rip κάποιου Blu-ray 3D Disc,χωρίς κάπως να έχω συνδεδεμένα την 3d tv με την έξοδο της κάρτας γραφικών μου??
Επίσης αν λες γα τον media player της τηλεόρασης,αυτός απ'όσο είχα ρωτήσει τα παιδιά εδώ δεν παίζει ISO files ούτε από απλά Blu-ray!

Επομένως θέλω να πω νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη η HDMI out της κάρτας γραφικών του pc μου σε μια από τις 4 HDMI in της samsung uec8000, ώστε να επιτύχω αναπαραγωγή Blu-ray 3D!

Τώρα εσύ μου λες πως στην περίπτωση αυτή θα βλέπω κανονικά Blu-ray 3D με τη βοήθεια των 3d γυαλιών της τηλεόρασης??

Απλά δεν κατάλαβα καλά,sorry και πίστεψε με διαβάζω τα πάντα πολύ προσεκτικά!!

Φιλικά,
Μάνος.

Last edited:
Συγνώμη φίλε Ima, αλλά και πάλι κάτι δεν κατάλαβα:

Λες πως αν δεν έχω HDMI high speed καλώδιο θα πρέπει να επιλέξω είδος format.
Ερωτώ όμως εγώ τώρα:Πως θα ήταν δυνατόν να αναπαράγω ένα Blu-ray 3D δισκάκι ή ένα ISO file από full rip κάποιου Blu-ray 3D Disc,χωρίς κάπως να έχω συνδεδεμένα την 3d tv με την έξοδο της κάρτας γραφικών μου??
Επίσης αν λες γα τον media player της τηλεόρασης,αυτός απ'όσο είχα ρωτήσει τα παιδιά εδώ δεν παίζει ISO files ούτε από απλά Blu-ray!

Επομένως θέλω να πω νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι συνδεδεμένη η HDMI out της κάρτας γραφικών του pc μου σε μια από τις 4 HDMI in της samsung uec8000, ώστε να επιτύχω αναπαραγωγή Blu-ray 3D!

Τώρα εσύ μου λες πως στην περίπτωση αυτή θα βλέπω κανονικά Blu-ray 3D με τη βοήθεια των 3d γυαλιών της τηλεόρασης??

Απλά δεν κατάλαβα καλά,sorry και πίστεψε με διαβάζω τα πάντα πολύ προσεκτικά!!

Φιλικά,
Μάνος.

Τό ένα μετά το άλλο. Φυσικά έχεις το HTPC/PC με το HDMI της τηλεόρασης (και άμα θές να ακούς ήχο μέσω HDMI θα πρέπει στην Samsung το HDMI port να το δώσεις το όνομα PC η blueray ...)
Εγώ έχω την ATI 5450 και τα iso blue rays τα κάνω πρώτα mount me to VirtualCloneDrive και αυτά τα παίζω με το Powerdvd 10.
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ MEDIA PLAYER ΑΛΛΑ με το Powerdvd 10.
Αυτό στο έγραψα.
Τον media player τον χρησιμοποιείς για να παίζεις απο το δίκτυο.
3d παίζεις κατευθίαν απο το HDMI Του PC και όχι απο το δίκτυο.
ΝΙΧ με media player.
Επαναλαμβάνω τo HTPC είναι με το HDMI της ATI 5450 με το HDMI port της Samsung που το ονόμασα PC για να παίρνει και τον ήχο μέσω HDMI απο την ΑΤΙ.
Μεγιστοποιώ το Powerdvd 10, βάζω το HDMI format γιατί δεν έχω HDMI 1.4a καλώδιο ανοίγω τα 3d γυαλιά και παίζει. H ati 5450 παίζει τα DTS true,.. HD DOLBY κλπ.
Τώρα με τον ήχο με την nividia είαναi κάπως αλλoιώς γιατί δεν έχει HD sound processor όπως η ATI !

Καλησπέρα σε ολους.Βάζω ταινίες σε avi και μου φέρνει τους υπότιτλους στα κινέζικα.Ξέρει κάποιος τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Φίλε Ima,

Αν κατάλαβα καλά λοιπόν λειτουργεί η διαδικασία με τον τρόπο που είχα περιγράψει!
Τώρα όσον αφορά τον ήχο επέτρεψε μου πάλι να έχω μια απορία:
Απ'όσο ξέρω η σειρά 5xxx της ΑΤΙ καθώς και η GeForce GTX 460 της nvidia μπορούν να κάνουν bitstreaming τα HD φορμά ήχου του Blu-ray (DTS-HD Master Audio και Dolby TrueHD) ώστε να πάνε σε ενισχυτή για αποκωδικοποίηση και στη συνέχεια μέσω του ενισχυτή στα ηχεία!

Έχω την αίσθηση ότι, στην περίπτωση που απλά στέλνεις τον ήχο της ταινίας μαζί με την εικόνα,μέσω HDMI κατευθείαν στην τηλεόραση ο ήχος γίνεται downmix σε stereo πολύ απλά γιατί οι τηλεοράσεις είναι απλά στερεοφωνικές!

Επομένως ο ήχος που ακούς από την τηλεόραση φίλε Ima stereo δεν είναι???

Άρα εν προκειμένω θα πρέπει λογικά να συνδεθεί η HDMI out της κάρτας γραφικών του pc με κάποια HDMI in κάποιου ενισχυτή με υποστήριξη 3D και στη συνέχεια από την HDMI out του ενισχυτή να γίνει σύνδεση με καποια HDMI in της 3D τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα θα μπορούσε κάποιος που έχει το ολοκληρωμένο 3d home cinema samsung htc6930 (το οποίο έχει 2 HDMI in και 1 HDMI out) να δοκιμάσει την σύνδεση που πρότεινα στο προηγύμενο post?

Προτείνετε κάτι οι έμπειροι παιδιά! Φίλε διαχειριστά JL τι έχεις να πεις σχετικά με τα ζητήματα που άνοιξα?

Φιλικά,
Μάνος.

Last edited:
κανας δοκιμασμενος DLNA server για Windows XP
που να παιζει καλα με την samsung
και να παιζει και υποτιτλους??

thanx in advance!!!

κανας δοκιμασμενος DLNA server για Windows XP
που να παιζει καλα με την samsung
και να παιζει και υποτιτλους??

thanx in advance!!!

mezzmo αυτος ειναι δοκιμασμενος

Re: Απάντηση: Samsung UE C8000: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα σε ολους.Βάζω ταινίες σε avi και μου φέρνει τους υπότιτλους στα κινέζικα.Ξέρει κάποιος τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

την ωρα που παιζει η ταινια (το κανεις 1 φορα) πατας
tools-> υποτιτλοι -> κωδικοποιηση -> ελληνικα

και εχεις ελληνικους υποτιτλους

συμβουλη ασε τα avi και βαλε υλικο hd
οπως mkv x264 720p/1080p
η ακομα καλυτερα υλικο 3D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE C8000: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σε ψήναν για την 7000 γιατί η 8000 στο πλαίσιο πήγε στα 2336 από 1946 που μάλλον εσύ την έκλεισες.
την 55 έχω παραγγείλει και την έχω πάρει στα 2625.

Φίλε Ima,

Αν κατάλαβα καλά λοιπόν λειτουργεί η διαδικασία με τον τρόπο που είχα περιγράψει!
Τώρα όσον αφορά τον ήχο επέτρεψε μου πάλι να έχω μια απορία:
Απ'όσο ξέρω η σειρά 5xxx της ΑΤΙ καθώς και η GeForce GTX 460 της nvidia μπορούν να κάνουν bitstreaming τα HD φορμά ήχου του Blu-ray (DTS-HD Master Audio και Dolby TrueHD) ώστε να πάνε σε ενισχυτή για αποκωδικοποίηση και στη συνέχεια μέσω του ενισχυτή στα ηχεία!

Έχω την αίσθηση ότι, στην περίπτωση που απλά στέλνεις τον ήχο της ταινίας μαζί με την εικόνα,μέσω HDMI κατευθείαν στην τηλεόραση ο ήχος γίνεται downmix σε stereo πολύ απλά γιατί οι τηλεοράσεις είναι απλά στερεοφωνικές!

Επομένως ο ήχος που ακούς από την τηλεόραση φίλε Ima stereo δεν είναι???

Άρα εν προκειμένω θα πρέπει λογικά να συνδεθεί η HDMI out της κάρτας γραφικών του pc με κάποια HDMI in κάποιου ενισχυτή με υποστήριξη 3D και στη συνέχεια από την HDMI out του ενισχυτή να γίνει σύνδεση με καποια HDMI in της 3D τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα θα μπορούσε κάποιος που έχει το ολοκληρωμένο 3d home cinema samsung htc6930 (το οποίο έχει 2 HDMI in και 1 HDMI out) να δοκιμάσει την σύνδεση που πρότεινα στο προηγύμενο post?

Προτείνετε κάτι οι έμπειροι παιδιά! Φίλε διαχειριστά JL τι έχεις να πεις σχετικά με τα ζητήματα που άνοιξα?

Φιλικά,
Μάνος.

Αυτό που λες δεν είναι απαραίτητο γιατι η TV κάνει passthrou τον ήχο στον ενισχυτή και αυτός στα ηχεία.
Αυτό μπορεί να το κάνει και optical αλλά και μόνο με ένα HDMI καλώδιο, αρκει ο receiver σου να υποστηρίζει HDMI CEC + ARC function τότε τον συνδέεις με το HDMI 2 IN (ARC) port .
Προσοχή Μόνο το HDMI 2 port της Samsung υποστηρίζει ARC !

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE C8000: Reviews - Εντυπώσεις - Σχ

Ακρίβηνε !!
Μέσα Ιουνίου έκανε 2500 !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE C8000: Reviews - Εντυπώσεις - Σχ

Την είχα πάρει 2550 μετρητοίς 2838 σε 24 δόσεις στις 4/6/10 όταν οι άλλοι πουλάγανε 2700 οι φτηνότεροι. Δές το pm.

:confused:Καλησπέρα.
Μήπως ξέρει κανείς, αν μπορώ να μετονομάσω τις πηγές που έχω συνδεδεμένες στη τηλεόραση, και αν ναι, πως; Εννόω να δώσω δικό μου όνομα σε κάθε μία, και όχι κάποιο από τις επιλογές που σου δίνει η tv;
Παιδιά μήπως γνωρίζει κανείς κάτι , σχετικά με αυτό που ρωτάω παραπάνω;
Ευχαριστώ.

μπορεις ψαξε το λιγο..
Το έψαξα αρκετα, και από τα tools δοκίμασα, αλλά δε με βγάζει κάπου που να μπορώ να γράψω οτι όνομα θέλω.
Εσύ αν ξέρεις μπορείς λίγο να με βοηθήσεις;

Αυτό που λες δεν είναι απαραίτητο γιατι η TV κάνει passthrou τον ήχο στον ενισχυτή και αυτός στα ηχεία.
Αυτό μπορεί να το κάνει και optical αλλά και μόνο με ένα HDMI καλώδιο, αρκει ο receiver σου να υποστηρίζει HDMI CEC + ARC function τότε τον συνδέεις με το HDMI 2 IN (ARC) port .
Προσοχή Μόνο το HDMI 2 port της Samsung υποστηρίζει ARC !

Φίλε Ima111,

Να ξεκαθαρίζουμε ορισμένα πράγματα:Καταρχάς μια οπτική ίνα δεν μπορεί να μεταφέρει HD ήχο.Με οπτική ίνα μεταφέρεις απλό Dolby Digital ή DTS 5.1.
Οπότε διακρίνουμε τις περιπτώσεις:
1.Αν συνδέσουμε την HDMI της κάρτας γραφικών με κάποια HDMI είσοδο της τηλεόρασης και στη συνέχεια συνδέσουμε την οπτική έξοδο της τηλεόρασης,με οπτική ίνα,στην οπτική είσοδο του A/V ενισχυτή αυτό που θα ακούσουμε θα είναι απλό Dolby Digital ή DTS 5.1 (σε καμμιά περίπτωση δηλαδή HD ήχος).Επίσης να πω ότι δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος αν έτσι η TV στέλνει τον απλό Dolby Digital ή DTS 5.1 ήχο στον ενισχυτή,αλλά αυτό μπορούν να μας το απαντήσουν πιο έμπειροι από εδώ!
2.Επειδή με τον τρόπό που το διατύπωσες δεν έχω καταλάβει καλά πως ακριβώς ενοείς τη σύνδεση φίλε Ima111 θα σου πω τι κατάλαβα εγώ και μου λες εσύ αν είναι έτσι ή όχι:
a.Συνδέουμε την HDMI της κάρτας γραφικών με κάποια HDMI είσοδο του ενισχυτή μας (ο ενισχυτής θα πρέπει απαραίτητα να είναι καινούργιος με δυνατότητα για 3D)
b.Συνδέουμε την HDMI έξοδο του ενισχυτή μας με κάποια από τις 4 HDMI εισόδους της τηλεόρασης μας.

Σημείωση: Στην περίπτωση που θέλουμε να ακούμε μέσα από τα ηχεία μας τν ήχο των τηλεοπτικών προγραμμάτων,σε αυτή την περίπτωση στο (b) θα πρέπει να επιλέξουμε τη θύρα HDMI 2 που υποστηρίζει ARC,ώστε να επιστρέφει μέσα από αυτήν ο ήχος των τηλεοπτικών καναλιών προς τον ενισχυτή μας και στη συνέχεια προς τα ηχεία!

Από τις 2 παραπάνω συνδέσεις προτιμώμενη είναι η (2) αφού μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ακούσουμε HD ήχο (υπό την προυπόθεση φυσικά ότι η κάτρα γραφικών μας κάνει bitstreaming τα HD φορμά του ήχου)Για παράδειγμα όλες οι ATI σειρά 5xxx και η nvidia GeForce GTX 460 κάνουν bitstreaming τα HD φορμά του ήχου.

Αυτό ενοείς φίλε μου Ima111?

Υπάρχει κάποιος που έχει δοκιμάσει κάτι σχετικό?

Ευχαριστώ θερμά!

Φιλικά,
Μάνος.

Last edited: