Samsung UE C8000: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ το βλέπω 3008.3 , το αντικατάστησαν σε δυο ώρες;

Ισως να ηταν 3008.3 και να μην ειδα καλα,
Παντως δεν βλεπω καμμια ορατη διαφορα.
Ουτε στο internet tv τιποτα νεο.
Νικος

Το θετικό είναι ότι συνεχίζουν ακόμα να βγάζουν firmware παρότι είναι ήδη παλιό μοντέλο.

Το θετικό είναι ότι συνεχίζουν ακόμα να βγάζουν firmware παρότι είναι ήδη παλιό μοντέλο.

Καποια στιγμη θα σταματησουν δεν βλεπω να εχουν να προσθεσουν κατι νεο σ αυτην την τηλεοραση. Παντως ειμαι ιδιαιτερα ευτυχης απο την εικονα της.
Ειναι μια απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει ποτε.
Νικος

καλά ανεβάζει νέο firmware και δε μας αναφέρει ο κατασκευαστής τι αλλαγές έχει;

ΕΛΕΟΣ !

Όσοι έχουν καλιμπράρει την ΤV επαγγελματικά, καλύτερα να μην προχωρήσουν στην αναβάθμιση του λογισμικού ε? Σταμάτησα τις αναβαθμίσεις μόλις βγήκε η σειρά 3 γιατί αναφέρατε πως έφτιαξαν κάπως τα default χρώματα, οπότε το καλιμπράρισμα θα έχανε την αξία του, καθώς θα είχε "στρωθεί" με άλλα σημεία αναφοράς...

Και συμφωνώ με ilise, πολύ καλή εικόνα.

Last edited:
Όσοι έχουν καλιμπράρει την ΤV επαγγελματικά, καλύτερα να μην προχωρήσουν στην αναβάθμιση του λογισμικού ε? Σταμάτησα τις αναβαθμίσεις μόλις βγήκε η σειρά 3 γιατί αναφέρατε πως έφτιαξαν κάπως τα default χρώματα, οπότε το καλιμπράρισμα θα έχανε την αξία του, καθώς θα είχε "στρωθεί" με άλλα σημεία αναφοράς...

Και συμφωνώ με ilise, πολύ καλή εικόνα.
Εγω την έχω καλιμπράρει με επαγγελματία και έχω βάλει όλες τις νέες αναβαθμίσεις και όλα καλά.
Η εικόνα έγινε ακόμα πιο καλή, απλά κατέβασα ελάχιστα μία με 2 παραμέτρους στις ρυθμίσθεις και ήμουν ακόμα πιο ευχαριστημένος από πριν.
Μη το φαβάσαι, βάλετα, απλά αν είσαι στη σειρά αναβαθμίσων 2...., τότε κράτα σε σημείωσει όλες τις ρυθμίσεις, γιατί θα τα κάνει όλα reset και πρέπει να τα περάσεις όλα από την αρχή.
Αξίζει όμως το κόπο, έχει διαφορά αισθητή στην εικόνα.
Τώρα το τελευταίο που βγήκε εχθές νομίζω, δε το έχω βάλει ακόμα, για να δω αν έχει κάποια διαφορά, αν και από ότι διάβασα παραπάνω, δε νομίζω. Θα το βάλω όμως για να έχω τη τελευταία ενημέρωση, πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους.

Εάν κάνω λάθος διορθώστε με,οποιοδήποτε firmware μεταβάλει τις τιμές σε σχέση με αυτές που ήταν τελικές μετά το calibration ,η τηλεόραση λογικά πρέπει να θέλει ξανά ρύθμιση.
Να εξηγήσω τι εννοώ,δεν μας ενδιαφέρει π.χ.η αλλαγή στην τιμή της φωτεινότητας, είναι εξάλλου κάτι απλό να το ρυθμίσεις,τι γίνεται όμως στην περίπτωση αλλαγής του gamma;

Re: Απάντηση: Samsung UE C8000: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εάν κάνω λάθος διορθώστε με,οποιοδήποτε firmware μεταβάλει τις τιμές σε σχέση με αυτές που ήταν τελικές μετά το calibration ,η τηλεόραση λογικά πρέπει να θέλει ξανά ρύθμιση.
Να εξηγήσω τι εννοώ,δεν μας ενδιαφέρει π.χ.η αλλαγή στην τιμή της φωτεινότητας, είναι εξάλλου κάτι απλό να το ρυθμίσεις,τι γίνεται όμως στην περίπτωση αλλαγής του gamma;

Όχι,μονάχα όταν αλλάζεις ''σειρά'' λογισμικού,δηλαδή από την 2000 να πας στην 3000 μηδενίζονται τα πάντα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE C8000: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όχι,μονάχα όταν αλλάζεις ''σειρά'' λογισμικού,δηλαδή από την 2000 να πας στην 3000 μηδενίζονται τα πάντα.

Αρα θέλει ρύθμιση πάλι από την αρχή η τηλεόραση.

Εγω την έχω καλιμπράρει με επαγγελματία και έχω βάλει όλες τις νέες αναβαθμίσεις και όλα καλά.
Η εικόνα έγινε ακόμα πιο καλή, απλά κατέβασα ελάχιστα μία με 2 παραμέτρους στις ρυθμίσθεις και ήμουν ακόμα πιο ευχαριστημένος από πριν.
Μη το φαβάσαι, βάλετα, απλά αν είσαι στη σειρά αναβαθμίσων 2...., τότε κράτα σε σημείωσει όλες τις ρυθμίσεις, γιατί θα τα κάνει όλα reset και πρέπει να τα περάσεις όλα από την αρχή.
Αξίζει όμως το κόπο, έχει διαφορά αισθητή στην εικόνα.
Τώρα το τελευταίο που βγήκε εχθές νομίζω, δε το έχω βάλει ακόμα, για να δω αν έχει κάποια διαφορά, αν και από ότι διάβασα παραπάνω, δε νομίζω. Θα το βάλω όμως για να έχω τη τελευταία ενημέρωση, πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους.

Ναι όντως, τη σειρά 2 έχω τώρα. Τις ρυθμίσεις τις έχω κρατήσει ούτως ή άλλως, οπότε λέω να το κάνω.

Thanx! :ernaehrung004:

Το πέρασα και εγώ, από 003005 πήγα στο 003008.

Δε βλέπω κάποια αλλαγή, τουλάχιστον έτσι άμεσα.

Αν παρατηρήσω κάτι, θα ενημερώσω κατάλληλα.

καλησπερα και απο μενα.περασα την τελευταια αναβαθμιση.για οσους εχουν τον pace HD της ΝΟΒΑ ,παρατηρουν ισως καλυτερη εικονα στα ΗD καναλια, ή ειναι η ιδεα μου?βλεπω τωρα ρε παιδια το PSG-OL (επαναληψη), και πραγματικα η εικονα ειναι εντυπωσιακη,σιγουρα καλυτερη απ οτι εβλεπα πριν.ετσι νομιζω.ας σχολιασει καποιος αν εχει καποια αποψη σ αυτο!καλη Ανασταση σε ολους και καλο Πασχα με υγεια!

καλησπερα και απο μενα.περασα την τελευταια αναβαθμιση.για οσους εχουν τον pace HD της ΝΟΒΑ ,παρατηρουν ισως καλυτερη εικονα στα ΗD καναλια, ή ειναι η ιδεα μου?βλεπω τωρα ρε παιδια το PSG-OL (επαναληψη), και πραγματικα η εικονα ειναι εντυπωσιακη,σιγουρα καλυτερη απ οτι εβλεπα πριν.ετσι νομιζω.ας σχολιασει καποιος αν εχει καποια αποψη σ αυτο!καλη Ανασταση σε ολους και καλο Πασχα με υγεια!

Ελεγα οτι ηταν η ιδεα μου. Στο skyHD μεσω HDMI βγηκε περισσοτερη λεπτομερεια. Τι εννοω? Η εικονα ηταν τελεια (στην συγκεκριμενη τηλεοραση παντα) αλλα σαν να ηταν επιπεδη δηλαδη σχεδον χαρτι ελειπε ο ψιλος λεπτος κοκκος του blu ray. Σε συγκριση με προγραμματα που εχω στο δισκο σαφεστατα υπαρχει αυξηση της οξυτητας και της λεπτομερειας πριν και μετα την αναβαθμιση χωρις να πειραξω οτιδηποτε αλλο απο ρυθμιστικα του box.
Οτι κι αν κανανε καλως το κανανε.
Νικος

Κάτι άλλο σχετικά με την TV μας.

Είμαι ένας από τους πολλούς της UE40C8000 και θέλω να εξαλείψω το φαινόμενο ghosting/trailing/judder (δε ξέρω ποιο από όλα είναι) της μπάλας όταν παίζω από το PS3 PRO10 ή PRO11. Δηλαδή το να κάνω μια γρήγορη μακρινή μπαλιά και να βλέπω ουρά στην μπάλα, έστω και για λίγο χρονικό διάστημα.

Ειδικά στα replay είναι αισθητό το φαινόμενο, διότι παρακολουθείς την μπάλα αρκετά.

Τι χρειάζεται να δω στις ρυθμίσεις.

Πάντως στα πηγή έχω ορίσει το PS3 στην HDMI είσοδο ως Παιχνίδι.

Δεν θα έπρεπε να έχεις τέτοια φαινόμενα αφού όπως λες στο motion test του AVCLUB βλέπεις καθαρά και τις 4 γραμμές..... ;)

Tο τεστ το κάνω με άλλη πηγή ορισμένη ως DVD. :) (αμέσως να πετάξουμε την εξυπνάδα)

από όσο γνωρίζω η συγκεκριμένη TV όταν αλλάζεις πηγή και είναι αλλιώς χαρακτηρισμένη, αλλάζουν και κάποιες ρυθμίσεις αυτόματα ή κάνω λάθος;