Samsung UE C8000: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μήπως φίλε Ima111 εσύ εννοείς από HDMI κάρτας γραφικών κατευθείαν σύνδεση με κάποια HDMI είσοδο της τηλεόρασης (χωρίς πέρασμα από τον ενισχυτή) και στη συνέχεια σύνδεση της HDMI 2 εισόδου της τηλεόρασης (που υποστηρίζει ARC) με την HDMI έξοδο του ενισχυτή,ώστε από την τηλεόραση να επιστρέψει ο ήχος του Blu-ray 3D προς τον ενισχυτή για αποκωδικοποίηση και στη συνέχεια προς τα ηχεία?!

Αυτό εννοείς ή το (2) που είπα παραπάνω?

Γενικότερα το ερώτημα που προκύπτει είναι:

Είναι καλύτερο να παρεμβάλλεται ο ενισχυτής πριν πάμε στην τηλεόραση ή είναι καλύτερο να πάμε κατευθείαν στην τηλεόραση και στη συνέχεια να επιστρέψει ο ήχος από την τηλεόραση στον ενισχυτή?

Πιστεύω τώρα έχουμε παέι στην καρδία του ζητήματος!

Φιλικά,
Μάνος.

Βρε παιδία κάποιος που να γνωρίζει πως μπορώ να δώσω δική μου ονομασία στις πηγές που έχω συνδέσει στη tv, και όχι κάποιο από τα ονόματα που σου δίνει εκείνη σαν επιλογή;
Πρώτα από όλα αν γίνεται , και δεύτερον πως;
Έχω ψάξει αρκετά να το βρώ αλλά τζίφος. Στο manual πάντως νομίζω οτι λέει πως γίνεται, αλλά με αυτά που γράφει δε κατάφερα τίποτα.
Κοίτα να δεις που έχω κολήσει! Έχω κάνει άλλα και άλλα , και κόλλησα εδώ.
Ξέρεις κανείς να βοηθήσει;
Ευχαριστώ, και sorry αν κουράζω με την επαναλαμβανόμενη ερώτηση.

Re: Απάντηση: Samsung UE C8000: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα σε ολους.Έχω δύο προβληματάκια:πρώτον όταν επιλέγω του youtube μου βγάζει μηνυμα ότι υπάρχει new update και να κλείσω-ανοίξω την tv για να γίνει.Άλλά τίποτα δεν γίνεται. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω. Επίσης βάζω ταινίες σε avi και μου φέρνει τους υπότιτλους στα κινέζικα.Εδώ τι κάνω?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Φίλε, και εμένα μού έβγαζε το ίδιο πρόβλημα το youtube και το facebook. Και ξαφνικά μού έφτιαξε όταν έβαλα κάποιο καινούργιο firmware της τηλεόρασης (όχι το τελευταίο). Δοκίμασε να βάλεις το τελευταίο firmware και ίσως φτιάξει.

παιδια μετα απο πολυ καιρο προσπαθησα για πρωτη φορα να μπω στο facebook και δεν μπαινει. μου λεει να δημιουργησω λογαριασμο απο τις ρυθμισεις. μπαινω δημιουργο λογαριασμο βαζω στο app pass και κωδικο προσβασης το αναγνωριζει κανονικα και οταν επιστρεψω στο προγραμμα για να το τρεξω παλιμου λεει να δημιουργησω λογαριασμο απο τις ρυθμισεις.γνωριζει ρε παιδια κανενας τι αλλο μπορει να θελει;

οκ παιδες το βρηκα απλα δεν πατουσα το Α για να συνδεθει με τον λογαριασμο.

Last edited:
Re: Universal 3d γυαλιά για σχεδόν όλες τις τηλεοράσεις χ103

Τί τα θές τα Samsung τα xpand x103 είναι καλύτερα καί απο τηs SONY και απο τηs Samsung !!!!

Τελικά τι έγινε φίλε lma111? Σου ήρθαν τα x103?

Χθες έτυχε να βρεθώ στα Public και είχα τη δυνατότητα να δω το Motorstorm 3D σε μια Sony 40EX800. Έπαθα την πλάκα μου και με το game και με την τηλεόραση. Είχα την εντύπωση οτι έχει σχεδόν μηδενικό crosstalk..με πολύ καλή αίσθηση βάθους.

Ακολούθως πήγα στο Multirama και είδα την 40C7000 με τα επαναφορτιζόμενα γυαλιά της Samsung στο κλασικό πλέον Aliens VS Monsters ώστε να μπορέσω να τις συγκρίνω..(θα μου πέιτε άλλο υλικό έπαιζε η μία και άλλο η άλλη - οκ, αλλά δεν είχα τη δυνατότητα να τις συγκρίνω με το ίδιο υλικό). To βάθος λοιπόν ήταν εξίσου ικανοποιητικό, αλλά το crosstalk περισσότερο. Όχι τόσο ενοχλητικό αλλά σαφώς περισσότερο. Ένιωθα ένα ελαφρύ τρεμόπαιγμα σε σχέση με τη Sony και σπάνια η εικόνα μπερδευόταν.

Αυτό που πιστεύω (διορθώστε με αν διαφωνείτε) είναι ότι μάλλον την Samsung την αδικούν τα γυαλία της. Θα ήθελα να ξέρω "τι ψάρια πιάνουν" τα γυαλιά της XpanD με tv Samsung ώστε να μπορέσω να κάνω την καλύτερη επιλογή (τουλάχιστον όσον αφορά τα γυαλιά πλέον..)

Re: Universal 3d γυαλιά για σχεδόν όλες τις τηλεοράσεις χ103

Τελικά τι έγινε φίλε lma111? Σου ήρθαν τα x103?

Χθες έτυχε να βρεθώ στα Public και είχα τη δυνατότητα να δω το Motorstorm 3D σε μια Sony 40EX800. Έπαθα την πλάκα μου και με το game και με την τηλεόραση. Είχα την εντύπωση οτι έχει σχεδόν μηδενικό crosstalk..με πολύ καλή αίσθηση βάθους.

Ακολούθως πήγα στο Multirama και είδα την 40C7000 με τα επαναφορτιζόμενα γυαλιά της Samsung στο κλασικό πλέον Aliens VS Monsters ώστε να μπορέσω να τις συγκρίνω..(θα μου πέιτε άλλο υλικό έπαιζε η μία και άλλο η άλλη - οκ, αλλά δεν είχα τη δυνατότητα να τις συγκρίνω με το ίδιο υλικό). To βάθος λοιπόν ήταν εξίσου ικανοποιητικό, αλλά το crosstalk περισσότερο. Όχι τόσο ενοχλητικό αλλά σαφώς περισσότερο. Ένιωθα ένα ελαφρύ τρεμόπαιγμα σε σχέση με τη Sony και σπάνια η εικόνα μπερδευόταν.

Αυτό που πιστεύω (διορθώστε με αν διαφωνείτε) είναι ότι μάλλον την Samsung την αδικούν τα γυαλία της. Θα ήθελα να ξέρω "τι ψάρια πιάνουν" τα γυαλιά της XpanD με tv Samsung ώστε να μπορέσω να κάνω την καλύτερη επιλογή (τουλάχιστον όσον αφορά τα γυαλιά πλέον..)

Εστειλα εμαιλ ένα μαγαζί στην Γερμανία αλλά δεν απάντησε, απο Δευτέρα θα τον πάρω Τηλέφωνο να δώ πότε θα τά έχει !

Re: Αδικα παιδεύεσε !

Βρε παιδία κάποιος που να γνωρίζει πως μπορώ να δώσω δική μου ονομασία στις πηγές που έχω συνδέσει στη tv, και όχι κάποιο από τα ονόματα που σου δίνει εκείνη σαν επιλογή;
Πρώτα από όλα αν γίνεται , και δεύτερον πως;
Έχω ψάξει αρκετά να το βρώ αλλά τζίφος. Στο manual πάντως νομίζω οτι λέει πως γίνεται, αλλά με αυτά που γράφει δε κατάφερα τίποτα.
Κοίτα να δεις που έχω κολήσει! Έχω κάνει άλλα και άλλα , και κόλλησα εδώ.
Ξέρεις κανείς να βοηθήσει;
Ευχαριστώ, και sorry αν κουράζω με την επαναλαμβανόμενη ερώτηση.

Τό όνομα που επιλέγεις δίνει αυτόματα και ιδιότητες στην συνδεση γι αυτό νομίζω οτι δεν γίνεται.
Οταν είχα συνδεσει το HTPC με το HDMI 1 της TV και είχε το όνομα PC/DVI δεν έπαιζε ήχο όταν το έβαλα σκέτο PC η bluray έπαιζε και αυτό σημαίνει οτι το όνομα δεν είναι μόνο ένα string αλλά έχει κάποιες ιδιότητες και συνεπώς δεν μπορείς να επιλέξεις εσύ όνομα γιατι η TV δεν θα ξέρει ποιές ιδιότητες να του δώσει !!!!ι

Μήπως φίλε Ima111 εσύ εννοείς από HDMI κάρτας γραφικών κατευθείαν σύνδεση με κάποια HDMI είσοδο της τηλεόρασης (χωρίς πέρασμα από τον ενισχυτή) και στη συνέχεια σύνδεση της HDMI 2 εισόδου της τηλεόρασης (που υποστηρίζει ARC) με την HDMI έξοδο του ενισχυτή,ώστε από την τηλεόραση να επιστρέψει ο ήχος του Blu-ray 3D προς τον ενισχυτή για αποκωδικοποίηση και στη συνέχεια προς τα ηχεία?!

Αυτό εννοείς ή το (2) που είπα παραπάνω?

Γενικότερα το ερώτημα που προκύπτει είναι:

Είναι καλύτερο να παρεμβάλλεται ο ενισχυτής πριν πάμε στην τηλεόραση ή είναι καλύτερο να πάμε κατευθείαν στην τηλεόραση και στη συνέχεια να επιστρέψει ο ήχος από την τηλεόραση στον ενισχυτή?

Πιστεύω τώρα έχουμε παέι στην καρδία του ζητήματος!

Φιλικά,
Μάνος.

Αυτό εννοώ. Τώρα πιά συνδεσμολογία είναι καλύτερη εξαρτάται απο τις συσκευές που έχεις και τις συνήθεις σου. Εμένα με βολεύει αυτό γιατί ο ενισχητής ανοίγει μόνο όταν τον χρειάζομαι π.χ. οταν βλέπεις ειδήσεις η ποδόσφαιρο το surround τι να το κάνεις; θα πρέπει να είναι κλειστό και να ανοίγει όταν το χρειάζεσε.
Οι περισσότεροι ενισχυτές καταναλώνουν ρευμα ακόμα και όταν είναι στο standby και κάνουν μόνο pass-through το σήμα !
Τώρα αν έχεις video/sound receiver και θές να σου κάνει upscaling στα 1080 ta dvd που παίζεις απο το HTPC τότε χρειάζεσε την άλλη συνδεσμολογία.

Τώρα υπάρχουν player όπως της Panasonic, Philips και της Samsung ο BD 6900 που έχουν audio decoder όπου μεταφέρουν το surround sound απο DVDs και blue rays σε αναλογική μορφή μεχρι και 7.1 κανάλια στον home theater receiver...και γι αυτό είναι ακριβότερα απο τα άλλα όπου το κάνουν αυτό μόνο ψηφιακά μέσου HDMI η SDPIF.
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα.

Re: Αδικα παιδεύεσε !

Τό όνομα που επιλέγεις δίνει αυτόματα και ιδιότητες στην συνδεση γι αυτό νομίζω οτι δεν γίνεται.
Οταν είχα συνδεσει το HTPC με το HDMI 1 της TV και είχε το όνομα PC/DVI δεν έπαιζε ήχο όταν το έβαλα σκέτο PC η bluray έπαιζε και αυτό σημαίνει οτι το όνομα δεν είναι μόνο ένα string αλλά έχει κάποιες ιδιότητες και συνεπώς δεν μπορείς να επιλέξεις εσύ όνομα γιατι η TV δεν θα ξέρει ποιές ιδιότητες να του δώσει !!!!ι
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Το ίδιο πιστευα και εγώ, αλλά έπρεπε να σιγουρευτώ!
Μια ερώτηση ακόμα αν ξέρεις, αυτή η επιλογή που δίνει DMA, γνωρίζεις τι είναι;

Καλημερα!
Προσπαθω εδω και δυο ημερες να συνδεσω την νεα μου 46αρα με το PS3, ενα ενισχυτη 6ετιας με αναλογικες εισοδους ηχου-optical-coaxial που ομως δεν διαθετει HDMI και με τον αποκωδικοποιητη nova panasat τον παλαιο. Αυτο που εχω κανει ειναι να στειλω απο το PS3 την εικονα μεσω HDMI απευθειας στην tv και τον ηχο μεσω optical στον ενισχυτη. Μεχρι εδω ολα καλα αλλα το nova πως το συνδεω(scart- s-video)? Μπερδευομαι με αυτο που λετε περι επιστροφης του ηχου απο την HDMI 2(ARC), απο που θα παρει και που θα δωσει? Παρακαλω βοηθηστε με τα εχω ηδη ακουσει απο την γυναικα για την ανακατοσουρα των καλωδιων!:twoguns::rifle:

Καλημερα!
Προσπαθω εδω και δυο ημερες να συνδεσω την νεα μου 46αρα με το PS3, ενα ενισχυτη 6ετιας με αναλογικες εισοδους ηχου-optical-coaxial που ομως δεν διαθετει HDMI και με τον αποκωδικοποιητη nova panasat τον παλαιο. Αυτο που εχω κανει ειναι να στειλω απο το PS3 την εικονα μεσω HDMI απευθειας στην tv και τον ηχο μεσω optical στον ενισχυτη. Μεχρι εδω ολα καλα αλλα το nova πως το συνδεω(scart- s-video)? Μπερδευομαι με αυτο που λετε περι επιστροφης του ηχου απο την HDMI 2(ARC), απο που θα παρει και που θα δωσει? Παρακαλω βοηθηστε με τα εχω ηδη ακουσει απο την γυναικα για την ανακατοσουρα των καλωδιων!:twoguns::rifle:

To nova σύνδεσέ το πρώτα με το SCART στήν TV και ξέχνα προς το παρών τα άλλα.

DMA

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Το ίδιο πιστευα και εγώ, αλλά έπρεπε να σιγουρευτώ!
Μια ερώτηση ακόμα αν ξέρεις, αυτή η επιλογή που δίνει DMA, γνωρίζεις τι είναι;

http://www.microsoft.com/presspass/press/2008/jan08/01-07MSMCEPR.mspx

The Samsung Home DMA features playback of files including Windows Media Video, Windows Media Audio, MPEG-2, MPEG-4, H.264, MP3, AC3 and JPEG. The compact device can be easily mounted to the rear of select Samsung flat-panel HDTVs for a clutter-free home theater setup. Users can view content through the DMA using either the TV remote or an included remote control. The Extender connects to a PC using an Ethernet cable or 802.11a, b, g or n wireless module (sold separately)."

http://www.ehomeupgrade.com/2008/01/07/samsung-and-hp-unveil-extender-for-windows-media-center-extender-devices/

Θα ηθελα να ρωτησω εαν η δικη σας TV διαθετει καλωδιο AUDIO OUT οπως στη σελιδα 10 του εγχειριδιου.

Έχω αγοράσει την τηλεόραση έδω και 10 μέρες.Έχω να πω το εξής όσον αφορά την εικόνα: Προσωπικά ούτε εγω ,ούτε κάποιος από την οικογένειά μου μπορεί να παρακολουθήσει ταινία blu-ray,ή dvd με ενεργοποιημένο το motion flow!Να υποθέσω ότι όλοι εσείς παρακολουθείτε ταινίες με ενεργοποιημένο το motion flow και όλα ειναι εντάξει? χωρίς δραμαμίνες?πέρα από την φοβερή ζαλούρα το θέαμα είναι γελοίο.Ειδικά σε ταινίες δράσης δεν προλαβαίνεις να δείς τίποτα!Τώρα όταν απενεργοποιείς το motion flow φευγει ζαλούρα αλλά πέφτει και η ποιότητα της εικόνας κατακόρυφα! Όσον αφορά την custom ρύθμιση του αλγόριθμου το μόνο που μπορείς να καταφέρεις είναι να κάνεις ανεκτό το φαινόμενο στα προγράμματα τηλεόρασης.Τέλος να πω ότι στα αθλητικά προγράμματα δεν παρουσιάζεται το πρόβλημα.Το περίεργο έιναι ότι σε όσους κατόχους samsung 7,8 έχω συναντήσει έχουν το ίδιο πρόβλημα. Στο φόρουμ δεν έχω δει να αναφέρεται κάτι σχετικά. άρα μάλλον εμείς θα έχουμε το πρόβλημα!

Φίλε Ima111, νομίζω κατάλαβα:Παίζουν και οι δυο εναλλακτικές συνδέσεις που σου ανέφερα,αναλόγως αν θέλεις να έχεις ενισχυτή ανοιχτό συνέχεια κλπ!Σε ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια!
Αν δεις στην καινούργια έκδοση του PowerDVD 10 Ultra Mark II (build 2113) στα display έχουν προσθέσει και HDMI 1.4 3d tv καθώς και το HD formats bitstreaming για την κάρτα γραφικών της nvidia GeForce GTX 460.
Αν έχεις κάνει δοκιμή και με αυτό ανάφερε μας αν όλα δουλέυουν ρολόι με Blu-ray 3D δίσκους ή ISO.
Επίσης αν υπάρχει κάποιος κάτοχος της κάρτας γραφικών της nvidia GeForce GTX 460 ας περάσει τους drivers 260 της nvidia (δεν έχω κοιτάξει αν οι επίσημοι drivers της nvidia έφτασαν το 260) και ας δοκιμάσει το bitstreaming των HD φορμά του ήχου σε κάποιον Blu-ray 3D τίτλο!

Μια ερώτηση ακόμα σχετικά με το ολοληρωμένο 3D home cinema samsung HTC-6930: Η HDMI out του samsung HTC-6930 υποστηρίζει Audio Return Chanel (ARC) ??

Επίσης προς τον φίλο Chrpep:Αν τώρα επέλεγες να αγοράσεις 3d τηλεόραση, δεν θα πήγαινες στη συγεκριμένη uec8000?Βλέπεις κάποια άλλη καλύτερη στα μάτια σου?

Φιλικά,
Μάνος.

Υ.Γ. Φίλε Ima111, τι γίνεται με τα γυαλλία της XpanD ? Κάνα νέο?

@keraki

Μάνο δε διαθέτω 3D γυαλιά οπότε δεν είμαι ο πλέον ειδικός για να την αξιολογήσω αφού δεν την έχω ξεψαχνίσει πολύ στις 3D δυνατότητές της. Υπάρχουν παιδιά εδώ που έχουν ασχοληθεί πολύ περισσότερο με το 3D της.

Πέραν τούτου, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η 3D εποχή, ήρθε πολύ πρώιμα και άκομψα βιαστικά σε σημείο που η διαφορά της ποιότητας του 3D φαίνεται ακόμα και ανάμεσα σε tvs που βγήκαν στις αρχές του έτους και σε tvs που βγήκαν πριν λίγο καιρό.

Γενικά αν σε ενδιαφέρει το 3D, όσο περισσότερο περιμένεις τόσο πιο "ασφαλής" θα είναι η επιλογή σου, αφού συνεχώς η νέα αυτή τεχνολογία εξελίσσεται και βελτιώνεται.

Θεωρώ ότι η C8000, απ'οσο έχω δει, είναι μια πάρα πολύ καλή 3D τηλεόραση (το flickering υπάρχει πάντως), αλλά υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως της Sony που προανέφερα (σε LED LCD) και της Panasonic VT20 (σε Plasma). Το καλύτερο είναι να τις δείς απο κοντά με τα μάτια σου, αφού πολλές φορές αυτό που βλέπει κάποιος είναι έως ένα βαθμό υποκειμενικό.

Ελπίζω να σε βοήθησα.
Χρήστος

ρε παιδια αυτο με το hdmi που χανει το σημα μου το εκανε παλι και τα καλωδια τα στερεωσα και ολα ητανε μια χαρα. παιρνω στο servise και τους το λεω και πριν μου απαντησουν με ρωτανε αν ειναι αυτο που συνδεω ειναι ps3 και τους λεω ναι. το θεμα ειναι οτι αν δεν βρει μια συσκευη δεν βλεπει καμια αλλη ουτε τον υπολογιστη που εχω συνδεμενο ουτε το dvd και ολα αυτα με hdmi. τους ρωταω αν υπαρχει ασυμβατοτητα με την συγκεκριμενη συσκευη και ενω δεν μου απαντανε μου λενε οτι δεν φταιει η τηλεοραση. τους λεω αν φταιει το ps3 και δεν απαντανε λεγοντας οτι δεν φταιει παλι η τηλεοραση. εγω σημερα παραγγειλα ενα hdmi σε 1.4 μπας και αυτο επηρεαζει. αν ξερει καποιος κατι παραπανω ας βοηθησει. και μια αλλη ερωτηση. η hdmi θυρα με το (ARC) σε τι χρησιμευει;

ρε παιδια αυτο με το hdmi που χανει το σημα μου το εκανε παλι και τα καλωδια τα στερεωσα και ολα ητανε μια χαρα. παιρνω στο servise και τους το λεω και πριν μου απαντησουν με ρωτανε αν ειναι αυτο που συνδεω ειναι ps3 και τους λεω ναι. το θεμα ειναι οτι αν δεν βρει μια συσκευη δεν βλεπει καμια αλλη ουτε τον υπολογιστη που εχω συνδεμενο ουτε το dvd και ολα αυτα με hdmi. τους ρωταω αν υπαρχει ασυμβατοτητα με την συγκεκριμενη συσκευη και ενω δεν μου απαντανε μου λενε οτι δεν φταιει η τηλεοραση. τους λεω αν φταιει το ps3 και δεν απαντανε λεγοντας οτι δεν φταιει παλι η τηλεοραση. εγω σημερα παραγγειλα ενα hdmi σε 1.4 μπας και αυτο επηρεαζει. αν ξερει καποιος κατι παραπανω ας βοηθησει. και μια αλλη ερωτηση. η hdmi θυρα με το (ARC) σε τι χρησιμευει;
Όταν ενεργοποιήσεις την οποιαδήποτε συσκευή τη βρίσκει;
Εμένα οταν το ps3 είναι κλειστό δε το βλέπει, όταν όμως το ανοίξω το βλέπει αμέσως. Επίσης σε άλλες 3 συσκευές που έχω συνδεδεμένες με hdmi, όταν είναι απενεργοποιημένες μπορώ να τις επιλέξω αλλά φυσικά μου λέει οτι δεν έχει σήμα. Στο ps3 όμως αυτό δε γίνεται, το βλέπει μόνο όταν το ενεργοποιήσω και μόνο τότε μπορώ να το επιλέξω ως πηγή στη τηλεόραση.
PC δεν έχω συνδέσει οπότε δε ξέρω να σου πω εκεί τι γίνεται.
Το ARC μπορεί και να στέλνει και ήχο, εκτός από το να λαμβάνει, προς τη πηγή που έχεις συνδέσει, αν αυτή υποστηρίζει ανόλογη λειτουργεία, όπως ενας AV. χρησιμευει αν χρησιμοποιήσεις μια πηγή με τ'ετοια δυνατότητα. Αλλίως τη δουλεύεις όπως τις άλλες εισόδους hdmi.