Samsung UE C8000: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Με αφορμή αυτά που μου είπες, να ρωτήσω κάτι ακόμα.
Πρέπει να έχω το ps3 στην Hdmi θύρα που είναι συνδεμένο,γυρισμένο οπωσδήποτε σε game mode;
Το ρωτώ γιατί τώρα απλά έχω δώσει στη θύρα ονομασία παιχνίδι , αλλά δε το έχω βάλει σε game mode, γιατί έχω ακούσει οτι έτσι ρίχνει τη ποιότητα της εικόνας, και νομίζω οτι το διαπίστωσα μια φορά που το δοκίμασα. Ισχύει αυτό; Θέλω να βλέπω και τα 3d blu ray από το ps3, οπότε έτσι θα πρέπει να το αλλάζω συνέχεια ανόλογα με το αν παίζω παιχνίδι ή με το αν βλέπω 3d ταινία. Έτσι είναι;
Αν το αφήσω έτσι όπως το έχω θα υπάρχει πρόβλημα καθυστέρησης στο παιχνίδι; Το έχεις δοκιμάσει;
Παρεπιπτόντως ( sorry και από εμένα για το off topic ) πότε τελικά θα βγει αυτό το GT5; Έχει στοιχειώσει!
icon10.gif

Το game mode σε ολες τις τηλεορασεις κανει μια συγκεκριμενη δουλεια. Απενεργοποιει επεξεργαστες εικονας ωστε το lag για τα παιχνιδια να ειναι το μικροτερο δυνατο. Αυτο εξηγει και την υποβαθμιση στην εικονα.
Δυστυχως φοβαμαι οτι αφου θελεις να χρησιμοποιεις το ps3 και για BD τοτε θα πρεπει να κανεις ενα κοπο παραπανω οταν θελεις να δεις ταινια η οταν θελεις να παιξεις παιγνιδι.
Απο την αλλη μια και οι τιμες των BD players εχουν κατρακυλησει θα σου προτεινα να παρεις ενα stand alone player και να λυσεις το προβλημα μια και καλη.
Νικος

Το game mode σε ολες τις τηλεορασεις κανει μια συγκεκριμενη δουλεια. Απενεργοποιει επεξεργαστες εικονας ωστε το lag για τα παιχνιδια να ειναι το μικροτερο δυνατο. Αυτο εξηγει και την υποβαθμιση στην εικονα.
Δυστυχως φοβαμαι οτι αφου θελεις να χρησιμοποιεις το ps3 και για BD τοτε θα πρεπει να κανεις ενα κοπο παραπανω οταν θελεις να δεις ταινια η οταν θελεις να παιξεις παιγνιδι.
Απο την αλλη μια και οι τιμες των BD players εχουν κατρακυλησει θα σου προτεινα να παρεις ενα stand alone player και να λυσεις το προβλημα μια και καλη.
Νικος
Νίκο καλημέρα
Όπως πάντα είσαι άμεσως και κατατοπιστικότατος!
Αυτή η υποβάθμιση είναι τέτοια που να προβληματίζει; Επίσης αν δε μπει στο game mode η καθυστέρηση θα είναι τόση που να καθιστά το παίξιμο προβληματικό, γνωρίζεις;
Βλέπεις θα ήθελα να έχω τη δυνατή καλλύτερη εικόνα και στο παιχνίδι, αλλά χωρίς προβλήματα. Γίνεται άραγε ή ζητάω πολλά;
Πάντως όπως και να έχει, δηλαδή αν υπάρχει πρόβλημα στο παιχνίδι, θα προτιμήσω να αλλάζω τις ρυθμίσεις όταν θέλω να βλέπω 3d ταινία, γιατί έχω και άλλο blu ray player το Pioneer LX91, και εκτός του οτι δε μπορώ και δε θέλω να γεμίσω με players, το συγκεκριμένο δε το αλλάζω με τίποτα για τη θέαση των 2d BD ταινιών.
Από περιέργεια όμως θα ήθελα να ξέρω αν γίνεται, και ή καλλύτερη δυνατή εικόνα και στα παιχνίδια και όχι ορατά προβλήματα καθυστέρησης, που στη γρήγορη οδήγηση του GT5, θα είναι σίγουρα βάσανο.

Στα παιχνιδια που ειναι ηδη HD δεν χρειαζεται να γινει καποια επεξεργασια εικονας. Απλως pass through του σηματος δηλαδη οπως θα επρεπε κανονικα να γινεται στο game mode.

To κακο ειναι οτι τα τσιπακια επεξεργασιας σημερα ειναι τοσο πολυπλοκα στις περισσοτερες περιπτωσεις που ακομη και στο game mode το lag ειναι γυρω στα 40-50 ms.

Yπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις οπως η Samsung C530 που εχει μολις 15 ms επειδη εχει παλιοτερο τσιπακι.

Νίκο καλημέρα
Αυτή η υποβάθμιση είναι τέτοια που να προβληματίζει; Επίσης αν δε μπει στο game mode η καθυστέρηση θα είναι τόση που να καθιστά το παίξιμο προβληματικό, γνωρίζεις;
Βλέπεις θα ήθελα να έχω τη δυνατή καλλύτερη εικόνα και στο παιχνίδι, αλλά χωρίς προβλήματα. Γίνεται άραγε ή ζητάω πολλά;
Πάντως όπως και να έχει, δηλαδή αν υπάρχει πρόβλημα στο παιχνίδι, θα προτιμήσω να αλλάζω τις ρυθμίσεις όταν θέλω να βλέπω 3d ταινία, γιατί έχω και άλλο blu ray player το Pioneer LX91, και εκτός του οτι δε μπορώ και δε θέλω να γεμίσω με players, το συγκεκριμένο δε το αλλάζω με τίποτα για τη θέαση των 2d BD ταινιών.
Από περιέργεια όμως θα ήθελα να ξέρω αν γίνεται, και ή καλλύτερη δυνατή εικόνα και στα παιχνίδια και όχι ορατά προβλήματα καθυστέρησης, που στη γρήγορη οδήγηση του GT5, θα είναι σίγουρα βάσανο.

Εγω να σου πω την αλήθεια επειδή με την εικόνα είμαι αρκετά απαιτητικός και θελω πάντα το 100% απο την tv, δεν παίζω ποτέ σε game mode για το λόγο που είπε ο Νίκος. Και για να μην αλλάζω απο blueray σε game και κυρίως γιατί δεν είχα ποτέ πρόβλημα με input lag. Οπότε απλά άστο όπως το έχεις κ δεν θα έχεις πρόβλημα. Απλά να πώ κάτι..το game mode το ενεργοποιείς απο άλλο μενού και όχι απλά μετονομάζοντας τη θύρα..Έχει το ίδιο αποτέλεσμα ή πρέπει να κάνεις και τα δύο για να έχεις game mode? Γενικότερα, όταν μετονομάζεις τις θύρες απλά αλλάζει το όνομα ή έχει και κάποια επίδραση στα settings (δε λέω αυτά που ρυθμίζουμε εμείς απο το menu εικόνας/ήχου) αλλά ίσως κάποια default optimized settings για βελτιστη απόδοση ανάλογα την εκάστοτε χρήση της θύρας?

Εγω να σου πω την αλήθεια επειδή με την εικόνα είμαι αρκετά απαιτητικός και θελω πάντα το 100% απο την tv, δεν παίζω ποτέ σε game mode για το λόγο που είπε ο Νίκος. Και για να μην αλλάζω απο blueray σε game και κυρίως γιατί δεν είχα ποτέ πρόβλημα με input lag. Οπότε απλά άστο όπως το έχεις κ δεν θα έχεις πρόβλημα. Απλά να πώ κάτι..το game mode το ενεργοποιείς απο άλλο μενού και όχι απλά μετονομάζοντας τη θύρα..Έχει το ίδιο αποτέλεσμα ή πρέπει να κάνεις και τα δύο για να έχεις game mode? Γενικότερα, όταν μετονομάζεις τις θύρες απλά αλλάζει το όνομα ή έχει και κάποια επίδραση στα settings (δε λέω αυτά που ρυθμίζουμε εμείς απο το menu εικόνας/ήχου) αλλά ίσως κάποια default optimized settings για βελτιστη απόδοση ανάλογα την εκάστοτε χρήση της θύρας?

Ωραία ,
οπότε η απάντηση είναι από εσένα που έχεις, από ότι είπες, παίξει πολλά παιχνίδια, ότι δεν έχεις δει πρόβλημα καθυστέρησης, και όλα είναι οκ.
Καλό αυτό και πολύ χαίρομαι που το ακούω επειδή και εγώ είμαι απαιτητικός στην εικόνα ακόμα και στο παιχνίδι.
Ελπίζω να μη σε διαψεύσω στο μέλλον, τι έχεις να ακόυσεις μετά χα!χα!χα!
Αστειεύομαι βαιβέως βαιβέως!
Καλό θα ήταν όμως αν και κάποιος άλλος φίλος έχει σχετική εμπειρία ( δεινός gamer ) να μας πει τη γνώμη του.
Όσο για το ότι το game mode ενεργοποιήται από αλλό μενού και δεν έχει σχέση με την ονομασία της θύρας hdmi, είναι σωστό και το γνωρίζω.
Επίσης η ονομασία της θύρας, αν δε κάνω λάθος έχει σχέση μόνο για το pc, που επηρεάζει κάποια πράγματα, για τις άλλες συνδέσεις νομίζω οτι δε παίζει ρόλο. Κάποιες δοκιμές που έκανα πιο παλιά, ας πούμε είχα ονομάσει το BD σε παιχνίδι και το αντίστροφο, δεν είδα καμιά διαφοροποίηση.
Σ´ευχαριστώ!
icon7.gif

Kαι μιας και σιγα σιγα ξεκινανε να εμφανιζονται τιτλοι 3D, απο εσας που εχετε δοκιμασει και τα δυο γυαλια για την τηλεοραση μας ποιο απο τα δυο προτιματε?

τα SSG 2200AR
ή
τα SSG 2100AB

και μηπως γνωριζετε ποιες οι διαφορες τους?......

Νίκο καλημέρα

Καλημερα και παλι,
Οπως ειπε και ο Γιαννης ενα παιχνιδι αν ειναι HD θα εχει μικρη επιδραση ισως και αμελητεα οσον αφορα την θεαση του χωρις τους αλγοριθμους επεξεργασιας. Θα μου πεις τωρα οτι δεν ειναι ολα τα παιχνιδια HD και θα εχεις δικιο. Βεβαια εξαρταται και απο τις απαιτησεις του παιχνιδιου και απο αλλους παραγοντες αλλα εδω εξεταζουμε μονο τη συμβολη της τηλεορασης.
Τι θα εκανα εγω? Θα επαιζα κατ αρχην σε οχι game mode για να εχω την καλυτερη δυνατη ποιοτητα εικονας και να δω ταυτοχρονα αν με ευχαριστει το frame rate - lag του παιχνιδιου (αν υπαρχει). Αν με ενοχλει κατι πηγαινω σε game mode βλεπω αν βελτιωνεται το frame rate - lag και ταυτοχρονα αν με ενοχλει κατι στην υποβαθμιση της εικονας. Απο κει και μετα σταθμιζω τι θελω και πραττω αναλογα.
Οσον αφορα για την θυρα που λεει ο φιλος μας προσωπικα δεν νομιζω οτι απλα δινοντας ονομα σχετικο στη θυρα γινεται ταυτοχρονα και η αλλαγη σε game mode αν εμεις δεν αλλαξουμε τη σχετικη ρυθμιση απο το κεντρικο μενου.

Στα παιχνιδια που ειναι ηδη HD δεν χρειαζεται να γινει καποια επεξεργασια εικονας. Απλως pass through του σηματος δηλαδη οπως θα επρεπε κανονικα να γινεται στο game mode.

To κακο ειναι οτι τα τσιπακια επεξεργασιας σημερα ειναι τοσο πολυπλοκα στις περισσοτερες περιπτωσεις που ακομη και στο game mode το lag ειναι γυρω στα 40-50 ms.

Yπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις οπως η Samsung C530 που εχει μολις 15 ms επειδη εχει παλιοτερο τσιπακι.
Δηλαδή Γιάννη, στο GT5 που θα είναι full hd, αν το βάλεις σε game mode, δεν θα υπαρχει καμία διαφορά στην εικόνα,αυτό εννοείς;

Kαι μιας και σιγα σιγα ξεκινανε να εμφανιζονται τιτλοι 3D, απο εσας που εχετε δοκιμασει και τα δυο γυαλια για την τηλεοραση μας ποιο απο τα δυο προτιματε?

τα SSG 2200AR
ή
τα SSG 2100AB

ή μηπως υπαρχει κατι καλυτερο απο τα δυο που να συνεργαζεται με την τηλεοραση?

Δηλαδή Γιάννη, στο GT5 που θα είναι full hd, αν το βάλεις σε game mode, δεν θα υπαρχει καμία διαφορά στην εικόνα,αυτό εννοείς;

Δεν ειναι fullHD. Για την ακριβεια τρεχει σε αναλυση...1280x1080...

http://www.gamespot.com/news/6185238.html

Mε scaling γινεται μεσα στο PS3 στα 1920x1080. To PS3 δεν εχει αρκετη δυναμη να τρεχει παιχνιδια native 1920x1080 στα 60 fps. To ιδιο ισχυει και για το XBOX που εχει λιγο καλυτερη καρτα γραφικων βεβαια.

Oι λειτουργιες που δεν χρειαζονται κατα την αναπαραγωγη παιχνιδιων ειναι η μειωση του judder , το frame interpolation , η "βελτιωση" των χρωματων και αλλα διαφορα. Αυτα βγαινουν off στο game mode.

Last edited:
ή μηπως υπαρχει κατι καλυτερο απο τα δυο που να συνεργαζεται με την τηλεοραση?

Ειναι και τα δυο τα ιδια μην αγχωνεσαι,
Εχω και τα δυο δεν εχουν καμμια διαφορα οσον αφορα την 3D εικονα η μονη τους διαφορα ειναι η δυνατοτητα επαναφορτισης της σειρας 2200.
Νικος

Ειναι και τα δυο τα ιδια μην αγχωνεσαι,
Εχω και τα δυο δεν εχουν καμμια διαφορα οσον αφορα την 3D εικονα η μονη τους διαφορα ειναι η δυνατοτητα επαναφορτισης της σειρας 2200.
Νικος

Kαταλαβα!!!.....
Διαβασα οτι κυκλοφορουν και κατι αλλα πχ expand..... Τι λενε αυτα? Τα εχει δοκιμασει κανεις?

τα xpand ειναι τα καλυτερα.
λιγοτερο crosstalk καλυτερα χρωματα και αλλα...

...συμφωνα με εναν Ολλανδο σε ξενο φορουμ που τα δοκιμασε σε μια C7000 πλασμα της Samsung....

Για να τα λεμε ολα και να μην παρουσιαζουμε ορισμενα πραγματα ως δεδομενα ενω δεν ειναι.

νεο firmware παλι. ποιος ξερει τι κανει αυτο;
Σε ένα άλλο thread που διάβασα κάτι σχετικο, ο φίλος mpetou, γράφει ότι βελτιώνει σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, σε τέστ με άσπρο φόντο και μαύρα γράμματα, πολύ το crostalk, πέντε φορές λέει.
Αλλά στο άλλο τεστ που είναι μαυρό φόντο και άσπρα γράμματα, σχεδόν καθόλου.
Αυτά ξέρω μόνο, και περιμένω από τους πιο ειδικούς να μας ενημερώσουν περισσότερο, για το τι άλλο κάνει το νεο firmware.

και τη ρομποτικη κινηση στο 3D φτιαχνει.
Για το crosstalk κανει μαλλον κατι τετοιο
http://3dvision-blog.com/tag/reduce-3d-crosstalk/
πατεντα δηλαδη...
γιατι με software δεν γινετε ποιο γρηγορο το panel
(στο συγκεκριμενο video με τα ιστιοπλοϊκά η δικια μου δεν εχει καθολου crosstalk με το νεο firmware )

Last edited:

τα SSG 2200AR
ή
τα SSG 2100AB

Τα Xpand X103! :music-smiley-005: Τσέκαρε αν θες και το νημα:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=68765&highlight=Xpand+X103

Στο 3ο post έχει mini "review" απο κάτοχο και των τριών γυαλιών..

Όσο για τα Samsung οι κύριες διαφορές τους είναι οτι τα μεν είναι με μπαταρία, τα δε επαναφορτιζόμενα. Διαφέρουν και σχεδιαστικά..Απο απόδοση ίδια.

Βρε παιδιά είναι σίγουρο πως αν πάω από το firmware 2004.0 που έχω τώρα στο νέο 3003.3 θα χάσει όλες τις ρυθμίσεις;
Το ρωτάω γιατί βαριέμαι αφάνταστα να κάνω κυρίως τις ρυθμίσεις που αφορούν την εικόνα σε 5 πηγές ξανά από την αρχή, αν υποθέσουμε οτι τα κανάλια τα γλιτώνω με το φλασάκι.
Αν ξέρει κάποιος σίγουρα τι γίνεται, παρακαλώ να απαντήσει, για να ξέρω τι θα κάνω, μιας και φαίνετε οτι αυτό το firmware αξίζει το κόπο.
Ευχαριστώ!