Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εχει παρατηρησει κανεις οταν σε μερικες διαφημισεις περναει μια μπαρα απο κατω που λεει διαφορα πχ στου Κωτσβολου που λεει ορους της προσφορας να περναει το μηνυμα και να φαινεται στην αρχη κανονικα αλλα μετα απο λιγο στην μεση του κειμενου κανει σαν να κολαει και να κοβονται τα γραμματα?
σημερα διαπιστωσα κ εγω το ιδιο με τα γραμματα στου κωτσοβολου εχω περασει την 1018 ΜΕΤΑ εκανα επαναφορα εικονας κ μετα ξαναπερασα τις ρυθμισεις αυτες

Picture Mode Movie
Backlight 11 (3D: 12)
Contrast 95
Brightness 45
Sharpness 10 (SD: 20)
Color 50
Tint 50/50

Black Tone Off
Dynamic Contrast Off
Shadow Detail 0
Gamma 0
Color Space Auto
Flesh Tone 0
Edge Enhancement Off
Motion Lighting Off
xvYCC Off
Led Motion Plus Off

Colour Tone Warm2
Digital Noise Filter High
Mpeg Noise Filter High
HDMI Black level Low
Film Mode Auto1
Motion Plus Clear

μηπως να περασω καποιες αλλες?τι μπορει να συμβαινει???

Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

σημερα διαπιστωσα κ εγω το ιδιο με τα γραμματα στου κωτσοβολου εχω περασει την 1018 ΜΕΤΑ εκανα επαναφορα εικονας κ μετα ξαναπερασα τις ρυθμισεις αυτες

Picture Mode Movie
Contrast 95
Brightness 45
Color 50
Tint 50/50

Black Tone Off
Dynamic Contrast Off
Shadow Detail 0
Gamma 0
Color Space Auto
Flesh Tone 0
Edge Enhancement Off
Motion Lighting Off
xvYCC Off
Led Motion Plus Off

Colour Tone Warm2
Mpeg Noise Filter High
HDMI Black level Low
Film Mode Auto1
Motion Plus Clear

Αυτες που τις βρηκες και τις περασες? το δικο σου ματι θα κρινει αν θελεις να περασεις αλλες,,,,η οχι

Mpeg Noise Filter High

Αυτα τα δυο ειναι σιγουρα λαθος. Τα φιλτρα τα βαζουμε ειτε στο low ειτε στο off.

Υπαρχουν στιγμες που τα τρειλερ στα Ελληνικα καναλια δεν κινουνται ομαλα ουτε σε CRT. Δεν αποτελει αυτο προβλημα της τηλεορασης.

Last edited:
Τα θέματα με τους κινούμενους υποτίτλους προέρχονται από τον αλγόριθμο παρεμβολής. Αν τον κλείσεις τελείως, θα δεις ότι θα εξαφανισθούν.
Εγώ δεν έχω συναντήσει αλγόριθμο παρεμβολής να μπορεί να χειριστεί 100% όλες τις περιπτώσεις σε διαφημίσεις.
Και αν οι διαφημίσεις είναι μέσα σε πλαίσιο, είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Όπως είπε και ο Yperion, δεν μπορείς να κάνεις κάτι (σε CRT εγώ δεν έχω διαπιστώσει πρόβλημα).

Καλησπέρα,μου έσπασε κατα λάθος ο ανιψιός μου τον δεξί φακό από τα 3d γυαλιά της d8000,γνωρίζεται μήπως αν μπορώ να αλλάξω μόνο τον δεξι φακο(βλέπω ότι υπάρχει ένα βίαδακι για να τον βγάλεις) υπάρχει σαν ανταλλακτικο?

Mpeg Noise Filter High

Αυτα τα δυο ειναι σιγουρα λαθος. Τα φιλτρα τα βαζουμε ειτε στο low ειτε στο off.

Υπαρχουν στιγμες που τα τρειλερ στα Ελληνικα καναλια δεν κινουνται ομαλα ουτε σε CRT. Δεν αποτελει αυτο προβλημα της τηλεορασης.
απο εδω τα βρηκα http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?t=952362

Αν βαλεις το φιλτρο μειωσης θορυβου στο high τοτε εκτος απο την μειωση του θορυβου θα εχεις και σημαντικη μειωση της πληροφοριας που υπαρχει στην εικονα , δηλαδη ουσιαστικα θα την κανεις πιο "θολη".

Το ιδιο ισχυει με το φιλτρο συμπιεσης mpeg για διαφορετικους λογους.

Γι'αυτο λεω οτι καλυτερα low (ωστε να υπαρχει μειωση αλλα σε λογικα επιπεδα που να μην επηρρεαζουν την οξυτητα της εικονας) ειτε off.

Ολα αυτα για τηλεοπτικο παντα. Για HD δεν χρειαζονται τα φιλτρα αυτα οποτε κατευθειαν στο off.

Αν βαλεις το φιλτρο μειωσης θορυβου στο high τοτε εκτος απο την μειωση του θορυβου θα εχεις και σημαντικη μειωση της πληροφοριας που υπαρχει στην εικονα , δηλαδη ουσιαστικα θα την κανεις πιο "θολη".

Το ιδιο ισχυει με το φιλτρο συμπιεσης mpeg για διαφορετικους λογους.

Γι'αυτο λεω οτι καλυτερα low (ωστε να υπαρχει μειωση αλλα σε λογικα επιπεδα που να μην επηρρεαζουν την οξυτητα της εικονας) ειτε off.

Ολα αυτα για τηλεοπτικο παντα. Για HD δεν χρειαζονται τα φιλτρα αυτα οποτε κατευθειαν στο off.
ηδη τα εχω κλεισει σευχαριστω φιλε yperion

Παιδιά δεν γνωρίζω αν έχει ήδη δοθεί απάντηση στην ερώτηση που παραθέτω. Συνέδεσα έναν εξωτερικό WD 2Tb hard drive στην TV και πραγματικά ο media player της παίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Ωστόσο, δεν μπορώ να δω 3D υλικό και συγκεκριμένα ταινίες που είναι SBS (Side by Side). Υπάρχει λύση σε αυτό με κάποιο firmware upgrade; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Εγώ έχω ένα σκληρό 500GB χωρίς τροφοδοσία έχω βάλει όλες τις ταινίες 3D side by side και όταν βάζω να παίξει μια πατάω στο χειριστήριο το κουμπάκι 3D και παίζουν κανονικά φιλε μου.

Έχω και εγώ μια απορία σχετικά με το 3D βάζω να παίξει μια ταινία side by side και πάω στο menu τις τηλεόρασης και στις ρύθμισις 3D εκεί που λέει ΕΦΈ 3D το βάζω χειροκίνητο και πειράζω το προοπτική τριών διαστάσεων άμα το βάλω +5 γιατί βλέπω είδωλα δηλαδή βλέπω διπλά τα αντικείμενα η ακόμα και τα γράμματα συμβαίνει και σε εσάς το ίδιο γίνετε άμα το βάλω -5????

Εγώ έχω ένα σκληρό 500GB χωρίς τροφοδοσία έχω βάλει όλες τις ταινίες 3D side by side και όταν βάζω να παίξει μια πατάω στο χειριστήριο το κουμπάκι 3D και παίζουν κανονικά φιλε μου.

Εγώ στην D8000 του μπάρμπα μου το δοκίμασα, του πέρασα καμια 1000 ταινίες HD και 5-6 3D αλλά ξενερώσαμε που δεν εδειχνε 3D σε SBS. Πάτησα το κουμπί του 3D στο remote control αλλά είχε μόνο την μετατροπή 2D σε 3D και ΌΧΙ 3D ατόφιο. Επίσης, αν η TV αναγνωρίσει ένα 3D αρχείο, δεν κάνει τη μετατροπή αυτόματα;

Φιλε μου αλλαγή αυτόματα σε 3D δεν κάνει από τον σκληρό δίσκο μονο από πηγή τώρα για το 3D μια χαρά παίζει σε side by side αρχεία ΜΚV κάτι δεν κανεις καλά.Να υποθέσω ότι όταν βάζεις να παίξει μια ταινία 3D που είναι σιντέ by side πριν πατήσεις το κουμπί 3D στο χειριστήριο στην οθόνη βλέπεις την ίδια εικόνα αριστερά και δεξιά και να χωρίζονται στην μέση?

Παιδιά, έτυχε χθές να έρθει στα χέρια μου ένα dvd με δοκιμαστικά βιντεάκια για banding και clouding, και ένα clouding έχω ελάχιστα στην πάνω αριστερά γωνία, banding ειδικα σε gray 10% fullscreen είναι πολυ χάλια, μόνο ομοιόμορφο γκρι δεν βλεπω. Αν παρω τηλέφωνο και έρθει τεχνικός μπορουν να το φτιάξουν, στην αλλάζουν? Τι γίνεται? έχει τύχει κανενός να του την αλλάξει η samsung? (Την έχω εδώ και ένα μήνα)

Φιλε μου αλλαγή αυτόματα σε 3D δεν κάνει από τον σκληρό δίσκο μονο από πηγή τώρα για το 3D μια χαρά παίζει σε side by side αρχεία ΜΚV κάτι δεν κανεις καλά.Να υποθέσω ότι όταν βάζεις να παίξει μια ταινία 3D που είναι σιντέ by side πριν πατήσεις το κουμπί 3D στο χειριστήριο στην οθόνη βλέπεις την ίδια εικόνα αριστερά και δεξιά και να χωρίζονται στην μέση?

Οταν βαλαμε μια ταινια 3D βλεπαμε την εικονα κομμενη στα 2 οπως φυσικα γινεται στα SBS 3D αλλά οταν πατουσα το 3D κουμπι της Σαμι, εμφάνιζε μόνο 2D to 3D και όχι 3D ατόφιο. Θα ξαναδοκιμασω

Picture Mode Movie
Contrast 95
Brightness 45
Color 50
Tint 50/50

Black Tone Off
Dynamic Contrast Off
Shadow Detail 0
Gamma 0
Color Space Auto
Flesh Tone 0
Edge Enhancement Off
Motion Lighting Off
xvYCC Off
Led Motion Plus Off

Colour Tone Warm2
Mpeg Noise Filter High
HDMI Black level Low
Film Mode Auto1
Motion Plus Clear

Ενεργοποίησε το Led motion plus και αύξησε το backlight κατά 1-2.

Mpeg Noise Filter High

To DNF καλύτερα να είναι σε μια σχετικά υψηλή ρύθμιση,αυτό δίνει στις Samsung την πιο ''crispy'' εικόνα χωρίς κόκκο.

Τα θέματα με τους κινούμενους υποτίτλους προέρχονται από τον αλγόριθμο παρεμβολής. Αν τον κλείσεις τελείως, θα δεις ότι θα εξαφανισθούν.
Εγώ δεν έχω συναντήσει αλγόριθμο παρεμβολής να μπορεί να χειριστεί 100% όλες τις περιπτώσεις σε διαφημίσεις.
Και αν οι διαφημίσεις είναι μέσα σε πλαίσιο, είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Όπως είπε και ο Yperion, δεν μπορείς να κάνεις κάτι (σε CRT εγώ δεν έχω διαπιστώσει πρόβλημα).

Η καλύτερη διαφήμιση που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι αυτή του ΟΤΕ TV.Πολλά παράθυρα και σε όλα σκηνές από ποδόσφαιρο και f1.Στην B8000 με το motion plus στην ρύθμιση ''τυπικό'' το αποτέλεσμα ήταν τραγικό!Στις ρυθμίσεις καθαρή εικόνα και ομαλή εικόνα πάλι τα πήγε αρκετά καλύτερα.

Ntg1642 δυστυχώς η τηλεόραση αν και στο σύνολο της έχει πολύ καλή εικόνα πάσχει δραματικά απο ανομοιομορφία και κυρίως banding και clouding.Έχω αλλάξει 3 και το έχουν όλες άρα στατιστικά είναι αδύνατο να είμαι τόσο γκαντέμης.Απαράδεκτο για τη samsung η κορυφαία σειρά της να έχει τόσο τρανταχτά ελατώμματα.Η γνώμη μου είναι αν μπορείς φυσικά,να την αλλάξεις,να βάλεις 200 και να πάρεις τη Sony hx920 που είναι ίσως ότι αρτιότερο υπάρχει σε τεχνολογία led αυτή τη στιγμή

Εγω φίλε μου που έχω ακριβως την ίδια τηλεωραση σε 55 ιντσες είμαι πολυ ευχαριστημένος άρα μάλλον θα πρέπει να είσαι πολυ άτυχος φίλε μου!!!!!!!!!!!!!!!!