Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θεωρητικα δεν θα μπορουσε με καποια επεκταση στο common interface να γινει κατι τετοιο οπως τα κανουν στην σειρα 7000 και 8000? Δεν ξερω κατι απλα ρωταω αν θεωρητικα θα μπορουσε να λειτουργησει αν το CI εφερε καποιον επεξεργαστη επανω του?

Αν είναι κάποιος να δώσει 300 ευρώ που έχει το elovution kit (υποθετικά μιλάμε αν υπήρχε δυνατότητα να μπει στην EH6030 γιατί κάτι τέτοιο είναι αδύνατο) γιατί να μην πάρει από την αρχή κάποιο άλλο ακριβότερο μοντέλο με smart tv και να τελειώνει το θέμα?

Πάντως αν σε ενδιαφέρουν πολύ οι δυνατότητες smart tv θα σε συμβούλευα να πας σε κάποιο media player (είτε android είτε απλό) είτε να αγοράσεις κάποιο Bluray player Samsung που έχει smart hub όπως το BD-F6500...

http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10110888&cmicc=skroutz

Το καλύτερο θα ήταν να είχες κάποιο PC/Laptop κοντά στην TV
Μπορείς να κάνεις πολλά τόσο σε θέμα εικόνας όσο και σε smart δυνατότητες

Η πλοηγηση στα περιεχόμενα δίσκου συνδεδεμένου στο USB δεν σας φαίνεται αργή;
Να οφείλεται στο δίσκο (1TB) που είναι σχεδόν φίσκα;
Στην 32αρα δεν το είχα παρατηρήσει γιατί δεν χρησιμοποιώ τον player της αλλά στη 46αρα χθες με κούρασε αρκετά.

Έχεις δίκιο. Δοκίμασα όμως και έναν 500GB/2.5" τον οποίο διαβάζει αρκετά γρήγορα.
(Πληροφοριακά το ίδιο συμβαίνει και στην ΕΗ5000.)

Ειναι αργη αλλα αυτο ηταν κατι που προσωπικα το ηξερα απο την αρχη. Μια ES6900 που ειχα δοκιμασει πριν παρω την 46αρα δεν αργουσε καθολου οσο μεγαλος και αν ηταν ο δισκος αλλα ειχε dual core και εκανε σχεδον τα διπλα λεφτα οποτε ειναι κατι που καποιος μπορει να το δεχτει. Απο allshare ομως δεν αργει καθολου. Δλδ εχω συνδεση την τηλεοραση στο ιδιο δικτυο με το PC και εχω βαλει το allshare να τρεχει στο PC και εχω κανει εκει share 2 folders με πολλα GBs απο ταινιες και σειρες αλλα και αργει καθολου να τα φορτωσει. Θα ελεγα οτι ειναι πολυ πιο γρηγορο απο οτι το περιμενα και το streaming δεν αργει καθολου ενεκα της συνδεσης βεβαια με καλωδιο και οχι Wifi. Αν εχεις καποια τετοια δυνατοτητα να συνδεσεις τον σκληρο αντι απευθειας στην τηλeοραση μεσω καποιας συσκευης DLNA τα πραγματα θα γινουν παρα πολυ καλυτερα.

Έχεις δίκιο. Δοκίμασα όμως και έναν 500GB/2.5" τον οποίο διαβάζει αρκετά γρήγορα.
(Πληροφοριακά το ίδιο συμβαίνει και στην ΕΗ5000.)

Στην Plasma της υπογραφής η περιήγηση πάει νεράκι....
Θα δοκιμάσω και μικρότερο δίσκο να δω τι γίνεται..
Προς το παρόν συνδεσα ένα Western Digital HD Media Player (το πρώτο νομίζω) και είμαι ΟΚ (έχω και μερικά smart χαρακτηριστικά) αλλά με το WD δεν παίζει σωστά τις 3D SBS ταινίες (να φταίει το καλώδιο HDMI ή είναι περιορισμός του WD?)
Πάντως ακόμα και χωρίς πολλά πειράγματα η θέαση ταινιων είναι απόλαυση....

Προς το παρόν συνδεσα ένα Western Digital HD Media Player (το πρώτο νομίζω) και είμαι ΟΚ (έχω και μερικά smart χαρακτηριστικά) αλλά με το WD δεν παίζει σωστά τις 3D SBS ταινίες (να φταίει το καλώδιο HDMI ή είναι περιορισμός του WD?)

Τί πρόβλημα υπάρχει;

Τί πρόβλημα υπάρχει;

Κυριως οι υπότιτλοι χάνονται αριστερά και δεξιά της εικόνας ενώ και η εικόνα δειχνει να μην δίνει το βάθος και την αίσθηση 3D ... είναι σαν να μην κάνει μείξη των εικόνων ...

Κυριως οι υπότιτλοι χάνονται αριστερά και δεξιά της εικόνας ενώ και η εικόνα δειχνει να μην δίνει το βάθος και την αίσθηση 3D ... είναι σαν να μην κάνει μείξη των εικόνων ...

Toυς υπότιτλους πρέπει να τους κάνεις μια μετατροπή πρώτα σύμφωνα με τις οδηγίες από εδώ...

Για το άλλο θέμα που έχεις, έλεγξε αν το aspect στην TV είναι ορισμένο σε "Σε πλήρη οθόνη" για την είσοδο που έχεις το WD...

Toυς υπότιτλους πρέπει να τους κάνεις μια μετατροπή πρώτα σύμφωνα με τις οδηγίες από εδώ...

Για το άλλο θέμα που έχεις, έλεγξε αν το aspect στην TV είναι ορισμένο σε "Σε πλήρη οθόνη" για την είσοδο που έχεις το WD...

Ευχαριστώ. Το είχα δει το εν λόγω thread αλλά σκέφτηκα ότι δεν χρειάζεται καθώς ο ενσωματωμένος player παίζει τους υποτίτλους κανονικά..
Για το άλλο και επειδή την τηλεόραση την έχω στα αγγλικά θυμάσαι που περίπου είναι;

Αν και το πιθανότερο είναι να βάλω τα 3D έργα σε άλλο δίσκο και να τα παίζω απο τον ενσωματωμένο.
Με λίγο περιεχόμενο δεν θα πάει αργά στην περιήγηση!

Για το άλλο και επειδή την τηλεόραση την έχω στα αγγλικά θυμάσαι που περίπου είναι;

Αν θυμάμαι καλά, Menu -> Picture -> P. Size -> Screen fit...

Αν είναι κάποιος να δώσει 300 ευρώ που έχει το elovution kit (υποθετικά μιλάμε αν υπήρχε δυνατότητα να μπει στην EH6030 γιατί κάτι τέτοιο είναι αδύνατο) γιατί να μην πάρει από την αρχή κάποιο άλλο ακριβότερο μοντέλο με smart tv και να τελειώνει το θέμα?

Πάντως αν σε ενδιαφέρουν πολύ οι δυνατότητες smart tv θα σε συμβούλευα να πας σε κάποιο media player (είτε android είτε απλό) είτε να αγοράσεις κάποιο Bluray player Samsung που έχει smart hub όπως το BD-F6500...

http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10110888&cmicc=skroutz

Το καλύτερο θα ήταν να είχες κάποιο PC/Laptop κοντά στην TV
Μπορείς να κάνεις πολλά τόσο σε θέμα εικόνας όσο και σε smart δυνατότητες

Προσωπικα δεν με ενδιαφερει καθολου το Smart TV και ποτε δεν με ενδιεφερε. Εγω την τηλεοραση την χρησιμοποιω κυριως ως PC monitor αρα το καθε τι smart μου ειναι αχρηστο. Απλα ρωτησα για την θεωρητικη πιθανοτητα γιατι το ανεφερε ενας φιλος πιο πριν και γιατι δεν θα ηταν ασχημη ιδεα για καποιον που θελει να δωσει λιγο ταχυτητα στην κατα τα αλλα αργη EH6030 να ειχε την επιλογη. Οχι ομως για 300 ευρω. Εγω θα το σκεφτομουν στην μιση τιμη απο αυτο. Δεν μιλαω για το evolution kit των 7000 και 8000 αλλα για κατι πιο customised για το συγκεκριμενο μοντελο.

Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γεια σας παιδιά χαιρετώ την παρέα και γώ με την σειρά μου. Θέλω να ρωτισω κάτι που άκουσα αν αληθεύει. Έχω μια SAMSUNG UE40EH6030 40'' 3D LED TV FULL HD και άκουσα ότι μπορώ με κάποιο τρόπο να την κάνω Smart TV χωρίς εξωτερική συσκευή, αλλά μεσω κάποιου μενου που εμφανίζεται με τον συνδιασμό κάπιων κουμπιών του τηλεχειρηστηρίου και κάνεις εγκατάσταση κάποιο firmeware. Γνωρίζει κάποιος κατί να με διαφωτίσει ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Ρίξε μια ματιά στο νήμα της σχεδόν όμοιας ΕΗ 5000 :

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/96969-Samsung-UE-EH5000-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page6

Το ρίσκο είναι υπαρκτό όμως ....

Έβλεπε κανείς ταινίες μέσω του Allshare Play από pc συνδεδεμένο στο δίκτυο? Από σήμερα σταμάτησε να μου δουλεύει το Allshare στο pc, αντικαταστάθηκε λέει από το "Samsung link" το οποίο όμως δεν μπορώ να το διαχειριστώ μέσα από την τηλεόραση.. Έχει κανείς καμιά ιδέα, ή πρέπει να περιμένουμε νέο firmware?

Γράψτε λάθος στην παραπάνω ερώτηση, το Allshare (όχι το Allshare Play, ούτε το Samsung link) εξακολουθεί να δουλεύει και να παίζει κανονικά ταινίες από το pc στην τηλεόραση

Ηθελα να κανω καποια τελευταια σχολια αφου βλεπω και οτι το thread αργοπεθαινει. Σχετικα με το τριτο πανελ μου μου εβαλε η Samsung και γενικα για την τηλεοραση. Το τριτο και τελευταιο πανελ συνεχιζει να εχει banding και γενικοτερα σκιασεις αλλα εινει το καλυτερο απο ολα τα υπολοιπα και αποφασισα να μην ασχοληθω αλλο αφου για την τιμη που την πηρα και την χρηση που της κανω αποφασισα να το δεχτω και σιγα σιγα να το φιλτραρω και απο το μυαλο μου. Αυτη η τηλεοραση στις 46 ιντσες εχει banding και DSE παει και τελειωσε και αυτο οφειλεται στα λιγα LEDs που υπαρχουν πισω απο την τηλεοραση για να φωτιζουν το πανελ με αποτελεσμα να δημιουργουν ενα πλεγμα με σκιασεις οπως στις φωτογραφιες που εχω ανεβασει εδω κατα καιρους. Αν ηταν περισσοτερα τα LEDs ακομα και χωρις local dimming το αποτελεσμα θα ηταν εντυπωσιακο γιατι το μαυρο της ειναι εντυπωσιακο για budget LCD .

Εχω επισης να πω τα εξης για την εικονα και για την ομοιομορφια του μαυρου. Η εικονα και τα χρωματα μετα απο αρκετο καιρο που την εχω μπορω να πω οτι ειναι πολυ ικανοποιητικα αρκει να ειναι στο movie και διαφορες αλλαγες στο gamma και στο white balance. Εδω ειναι και το μυστικο της γωνιας θεασης δλδ αν καποιος καθεται υπο γωνια και βλεπει το μαυρο του να μπλεδιζει η καποια αλλη αποχρωση τοτε με λιγες κινησεις στο white balance μπορει να βελτιωσει το greyscale σε τετοιο βαθμο που να μην ενοχλει σχεδον καθολου τουλαχιστον απο εκει που βλεπω εγω. Βλεπω επισης reviews απο καινουργιες τηλεορασεις του 2013 χιλιαδων ευρω και η ομοιομορφια του μαυρου τους ειναι χαλια. Clouding, light bleed ειδικα απο τις γωνιες που κανουν την θεαση ταινιων σε 21:9 πολυ ενοχλητικη. Εδω η 46EH6030 τις σκιζει ολες. Η ομοιομορφια του μαυρου ειναι σχεδον τελεια(σε ολα τα πανελ που δοκιμασα) και οτι light bleed μπορει να υπαρχει χρειαζεται να κατσεις να συγκεντρωθεις με πολυ προσοχη για να το παρατηρησεις. Θεαση λοιπον ταινιων σε φορμα 21:9 ειναι μια απολαυση και πραγματικα απορω γιατι οι εταιρειες το γυρισαν στο edge led με τοσα πολλα προβληματα στην θεαση. Επισης το βαθος του μαυρου και η αποχρωση του μπορει να φτασει σε πολυ ικανοποιητικα επιπεδα ειδικα αν καποιος πειραματιστει με το RGB offset του whitebalance παντα με το ματι. Σε λιγο καιρο θα παρω και βεντουζα για να δω τι ψαρια πιανει το ματι μου αλλα μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα.

Ειλικρινα αν δεν ειχε τοσες σκιασεις(banding /dse) θα ελεγα οτι ειναι μια απο τις κορυφαιες τηλεορασεις ανεξαρτητως τιμης.

Αυτα απο εμενα. :2thumb22sup:

Last edited:
Μια απορία και από εμένα...
Αγόρασα πρόσφατα την 46αρα απο eshop και προφανώς είναι παραεισαγωγή γιατί οι υποστηριζόμενες χώρες στα settings για το συντονισμό είναι Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.
Αν αλλάξω ή ξαναπεράσω το firmware (καθώς έχει το 015 που είναι αν δεν κάνω λάθος το τελευταίο) θα περαστεί η υποστήριξη για Ελλάδα;

Μια απορία και από εμένα...
Αγόρασα πρόσφατα την 46αρα απο eshop και προφανώς είναι παραεισαγωγή γιατί οι υποστηριζόμενες χώρες στα settings για το συντονισμό είναι Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.
Αν αλλάξω ή ξαναπεράσω το firmware (καθώς έχει το 015 που είναι αν δεν κάνω λάθος το τελευταίο) θα περαστεί η υποστήριξη για Ελλάδα;

Απαραδεκτο αυτο που κανει το eshop. Ας αρχισουμε με το firmware το οποιο για Ελλαδα και Ηνωμενο Βασιλειο που τσεκαρα υπαρχει το 1014 . Αρα δεν καταλαβαινω πως το δικο σου εχει το 1015 που δεν φαινεται να υπαρχει. Ειναι φανερο οτι εχεις εκδοση BeNeLux αλλα ουτε εκει φαινεται να υπαρχει το 1015 αλλα μονο το 1014 οπως θα δεις απο την ιστοσελιδα απο Βελγιο.

Το Ελληνικο firmware δεν θα σε βοηθησει να περασεις την υποστηριξη για Ελλαδα(γιατι απλα δεν ειναι Ελληνικο). Αυτο εφοσον ξερω γινετε μεσω του service menu αλλα δεν ξερω πως ουτε το προτεινω να το κανεις. Στην θεση σου θα επικοινωνουσα με την Samsung Ελλαδας και ακομα καλυτερα θα την επεστρεφα για να αγορασω απο αλλο μαγαζι που θα εχει υποστηριξη Ελληνικης αντιπροσωπειας. Εκτος αν μιλας Γαλλικα η Φλαμανδικα τελεια οποτε κρατα την ως εχει. Αν εχει Αγγλικα εισαι τυχερος, εγω πχ το μενου το εχω στα αγγλικα γιατι τα εχω συνηθησει απο μικρο παιδι.

Αν μπορω να βοηθησω σε κατι αλλο ειμαι την διαθεση σου.

Απαραδεκτο αυτο που κανει το eshop. Ας αρχισουμε με το firmware το οποιο για Ελλαδα και Ηνωμενο Βασιλειο που τσεκαρα υπαρχει το 1014 . Αρα δεν καταλαβαινω πως το δικο σου εχει το 1015 που δεν φαινεται να υπαρχει. Ειναι φανερο οτι εχεις εκδοση BeNeLux αλλα ουτε εκει φαινεται να υπαρχει το 1015 αλλα μονο το 1014 οπως θα δεις απο την ιστοσελιδα απο Βελγιο.

Το Ελληνικο firmware δεν θα σε βοηθησει να περασεις την υποστηριξη για Ελλαδα(γιατι απλα δεν ειναι Ελληνικο). Αυτο εφοσον ξερω γινετε μεσω του service menu αλλα δεν ξερω πως ουτε το προτεινω να το κανεις. Στην θεση σου θα επικοινωνουσα με την Samsung Ελλαδας και ακομα καλυτερα θα την επεστρεφα για να αγορασω απο αλλο μαγαζι που θα εχει υποστηριξη Ελληνικης αντιπροσωπειας. Εκτος αν μιλας Γαλλικα η Φλαμανδικα τελεια οποτε κρατα την ως εχει. Αν εχει Αγγλικα εισαι τυχερος, εγω πχ το μενου το εχω στα αγγλικα γιατι τα εχω συνηθησει απο μικρο παιδι.

Αν μπορω να βοηθησω σε κατι αλλο ειμαι την διαθεση σου.

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά για να το θέσω ορθότερα ...
Κανονικα παίζει η TV και έχει και ελληνικό μενού και EPG.
Απλά στο επίγεια ψηφιακά αν βάλεις ως χώρα Ολλανδία και όχι Βέλγιο τότε αριθμει τα κανάλια 1001, 1002 κλπ αντί για 1, 2 (αν τη βάλεις Βέλγιο τα αριθμεί κανονικά) αλλά για εμένα το πρόβλημα είναι άλλο....
Φαίνεται ότι λόγω των των διαφορετικων προτύπων ανά χώρα το cable tuner του δεν πιάνει τα κανάλια του καλωδιακού μου δικτύου (που η αντίστοιχη ελληνική 32αρα 6030 που έχω τα πιάνει)
Ψάχνοντας στο δίκτυο βλέπω ότι η αλλαγή χώρας μάλλον μέσω service menu γίνεται αλλά δεν ξέρω τι να κάνω...

Όσο για το firmware όντως το τελευταίο είναι το 1014 οπότε αυτο που βλέπω εγώ και έχει 5 στο τέλος ίσως είναι ακομα παλιότερο....
Πάντως καταλαβαίνω ότι πρόσβαση στο service menu άκρη δεν θα βρω!

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά για να το θέσω ορθότερα ...
Κανονικα παίζει η TV και έχει και ελληνικό μενού και EPG.
Απλά στο επίγεια ψηφιακά αν βάλεις ως χώρα Ολλανδία και όχι Βέλγιο τότε αριθμει τα κανάλια 1001, 1002 κλπ αντί για 1, 2 (αν τη βάλεις Βέλγιο τα αριθμεί κανονικά) αλλά για εμένα το πρόβλημα είναι άλλο....
Φαίνεται ότι λόγω των των διαφορετικων προτύπων ανά χώρα το cable tuner του δεν πιάνει τα κανάλια του καλωδιακού μου δικτύου (που η αντίστοιχη ελληνική 32αρα 6030 που έχω τα πιάνει)
Ψάχνοντας στο δίκτυο βλέπω ότι η αλλαγή χώρας μάλλον μέσω service menu γίνεται αλλά δεν ξέρω τι να κάνω...

Όσο για το firmware όντως το τελευταίο είναι το 1014 οπότε αυτο που βλέπω εγώ και έχει 5 στο τέλος ίσως είναι ακομα παλιότερο....
Πάντως καταλαβαίνω ότι πρόσβαση στο service menu άκρη δεν θα βρω!

Τοτε βαλε το 1014 μηπως φτιαξει το προβλημα και μην πειραξεις το service menu καθολου.