Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τοτε βαλε το 1014 μηπως φτιαξει το προβλημα και μην πειραξεις το service menu καθολου.

Τελικά μπήκα στο service menu και άλλαξα πανεύκολα τη χωρα και από Benelux έβαλα EU, οπότε στο setup πλέον βάζει κανονικά και την Ελλάδα...
Το πρόβλημα είναι ότι πάλι δεν συντονίζει ο καλωδιακός δέκτης...
Θα δοκιμάσω και την αλλαγή του firmware μήπως δω κάτι άλλο... μετά ή ελλατωματικό δέκτη θα έχει ή υπάρχει και άλλο που μπορώ να πειράξω

Τελικά μπήκα στο service menu και άλλαξα πανεύκολα τη χωρα και από Benelux έβαλα EU, οπότε στο setup πλέον βάζει κανονικά και την Ελλάδα...
Το πρόβλημα είναι ότι πάλι δεν συντονίζει ο καλωδιακός δέκτης...
Θα δοκιμάσω και την αλλαγή του firmware μήπως δω κάτι άλλο... μετά ή ελλατωματικό δέκτη θα έχει ή υπάρχει και άλλο που μπορώ να πειράξω

Μια διευκρινηση, οταν λες ο καλωδιακος δεκτης τι εννοεις ο εσωτερικος DVB-T της τηλεορασης? Αν ειναι αυτο τοτε υπαρχει πιθανοτητα να υπαρχει προβλημα hardware συμβατοτητας με την το Ελληνικο ψηφιακο σημα και αυτο σιγουρα δεν φταιχνεται. Αν ειναι κατι αλλο διευκρινησε το.

DVB-C για τη λήψη καλωδιακων σημάτων.
Τελικά βρήκα λύση. Σύνδεση την τηλεόραση κατευθείαν στον τοίχο και όλα έπιασαν κανονικά.

Παιδια εχω ηδη την samsung ue40es6100 & le50c653 firmware και σκεφτομαι σοβαρα να αγορασω αυτην την τηλεοραση.

Θελω να μου πειτε αν θα δω καμια διαφορα σε σχεση με την ue40es6100 που εχω οσο αφορα ποιοτητα εικονας κ.τ.λ.

Επισης το 3d της ειναι καλο και αν ναι υποστηριζει 3d subtitles(Ειτε σαν αρχειο idx/sub ή idx/sup)?

Επισης αν δεν θα προτειανατε αυτη σε 42 ή 46 ιντσες ποια θα προτεινατε και γιατι?

Last edited:
Κάτι καλύτερο στην εικόνα σε σχέση με την ue40es6100 δε νομίζω ότι θα δεις. Εγώ δεν έχω δει καμιά διαφορά ανάμεσα στα 2 μοντέλα.

To 3D μια χαρά ποιοτικό είναι, αλλά 3D subtitles δεν υποστηρίζει (όπως και κανένας ενσωματωμένος player καμιάς TV τελικά).

Πέρα απ' όλα αυτά όμως, δε βρίσκω λόγο να αγοράσεις τη συγκεκριμένη TV που είναι περσινό μοντέλο, από τη στιγμή που έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό η νέα σειρά της Samsung. Εκτός αν την σκοτώνουν κάπου σε κάποιο μαγαζί και σου τη δίνουν κοντά στα 400. Το νέο μοντέλο-αντικαταστάτρια της UE40EH6030 είναι η UE40F6100. Είναι slim, έρχεται με τα καινούρια 3D γυαλιά της Samsung, κι από τα λίγα που διάβασα, λένε ότι ίσως υπερέχει ελάχιστα σε εικόνα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδια εχω ηδη την samsung ue40es6100 & le50c653 firmware και σκεφτομαι σοβαρα να αγορασω αυτην την τηλεοραση.

Θελω να μου πειτε αν θα δω καμια διαφορα σε σχεση με την ue40es6100 που εχω οσο αφορα ποιοτητα εικονας κ.τ.λ.

Επισης το 3d της ειναι καλο και αν ναι υποστηριζει 3d subtitles(Ειτε σαν αρχειο idx/sub ή idx/sup)?

Επισης αν δεν θα προτειανατε αυτη σε 42 ή 46 ιντσες ποια θα προτεινατε και γιατι?

H EH6030 ειναι η ES6100 χωρις Smart TV και ειναι backlit αντι για edge led που ειναι η EH6030. Εχουν ακρινβως το ιδιο πανελ. Αν δεν εισαι ευχαριστημενος απο την ES6100 δεν θα μεινεις ευχαριστημενος απο την EH6030 αν και σου λεω οτι με λιγο πειραγμα βγαζει καλη εικονα. Οτι αλλο και να σου προτεινει καποιος θα εξαρτηθει απο το ποσα χρηματα διαθετεις αλλα γενικα ειμαι υπερ τηλεορασης με VA panel που βγαζει καλυτερο μαυρο απο τα IPS της LG. 42" βγαινουν τα IPS , 40" βγαινουν τα VA. Κοιτα και σε πλασμα.

Καλά περάσαμε, ξεψαχνίσαμε κι έναν εκπρόσωπο των LED-LCD της οικονομικής κατηγορίας με την ευκαιρία, ο οποίος δεν επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η τηλεόραση του Κώστα, σύμφωνα με το service menu φοράει πάνελ SPVA 100Hz της ίδιας της Samsung, το οποίο έδωσε τη γνωστή εικόνα αυτού του τύπου πάνελ σε αντίθεση/γωνία θέασης/χρωματική συμπεριφορά, με ομοιομορφία όμως που είχαμε χρόνια να δούμε... :2thumb22sup:

Όπως αναφέρθηκε ήδη, η τηλεόραση υποστηρίζει τελικά τη σωστή αναπαράσταση των 24p από εξωτερικό player (για τον ενσωματωμένο ισχύουν τα γνωστά), ενώ ιδιαίτερα θετική εντύπωση μου έκανε το σύστημα scanning backlight που σε αυτή την περίπτωση δουλεύει εξαιρετικά (σε αντίθεση με την σειρά ES6xxx του ίδιου κατασκευαστή). Η συσκευή ελέγχθηκε στον τομέα της κίνησης τόσο με τα AVClub Motion Tests, όσο και με το γνωστό από τα ξένα reviews APDC Motion Resolution pattern, ενώ η αναπαραγωγή έγινε από το Oppo 95. Αναλυτικά λοιπόν έχουμε:

AVClub Motion Test 2 1080i50

Motion Plus -> Off (aka frame interpolation) / Προσθ. κίνηση LED -> Off (aka scanning backlight): Κλασικά και αναμενόμενα, διπλά είδωλα και θολούρα σε όλους τους στίχους. Επίσης, περιστασιακά και τυχαία μικροσκαλώματα κατά την κίνηση.

Motion Plus -> Off / Προσθ. κίνηση LED -> On: H θολούρα μειώνεται σημαντικά, τα είδωλα γίνονται πιο έντονα. Τα περιστασιακά και τυχαία μικροσκαλώματα κατά την κίνηση παραμένουν.

Motion Plus -> Καθαρή εικόνα / Προσθ. κίνηση LED -> Off: Καθαρίζουν οι δύο κατώτεροι στίχοι, τυπική επίδοση τηλεόρασης πραγματικών 100Hz. Τα περιστασιακά και τυχαία μικροσκαλώματα κατά την κίνηση παραμένουν.

Motion Plus -> Καθαρή εικόνα / Προσθ. κίνηση LED -> On: Καθαρίζουν οι τρεις κατώτεροι στίχοι. Ο ανώτερος και πιο γρήγορος, εμφανίζεται με γκρι είδωλο και "σκουπιδάκια", πότε καθαρίζει ελαφρά, πότε θολώνει. Τα περιστασιακά και τυχαία μικροσκαλώματα κατά την κίνηση παραμένουν.

AVClub Motion Test 3 1080p24

Με το Motion Plus απενεργοποιημένο και την Προσθ. κίνηση LED, είτε απενεργοποιημένη, είτε ενεργή, έχουμε σωστή αναπαράσταση των 24p από εξωτερικό player. Με το Motion Plus ενεργό, εισάγεται παρεμβολή και "βιντεΐλα", ο βαθμός της οποίας εξαρτάται από το ποιά προρρύθμιση ή προσαρμοσμένη επιλογή θα κάνουμε.

AVClub Motion Test 4 720p60

Ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με το AVClub Motion Test 2 1080i50, χωρίς όμως τα περιστασιακά και τυχαία μικροσκαλώματα.

APDC Motion Resolution pattern @6,5ppf

Motion Plus -> Off / Προσθ. κίνηση LED -> Off: Λίαν επιεικώς, 300 γραμμές. Αχνά διπλά είδωλα ακόμα κι από το τις πιο παχιές γραμμές και θολούρα.

Motion Plus -> Off / Προσθ. κίνηση LED -> On: Όπως ανωτέρω, με πιο έντονα διπλά είδωλα και πιο αχνή θολούρα.

Motion Plus -> Καθαρή εικόνα / Προσθ. κίνηση LED -> Off: Με το ζόρι 600 γραμμές. Τυπική επίδοση τηλεόρασης πραγματικών 100Hz.

Motion Plus -> Καθαρή εικόνα / Προσθ. κίνηση LED -> On: Τα πράγματα καθαρίζουν σημαντικά και η απόδοση αγγίζει τις 800-900 γραμμές πλέον. Η καλύτερη επίδοση που έχω δει με τα ίδια τα μάτια μου μέχρι στιγμής από τηλεόραση LCD πραγματικών 100Hz.

Κάποιες ενδεικτικές μετρήσεις φωτεινότητας από το default κινηματογραφικό mode, σε διάφορες ρυθμίσεις του οπίσθιου φωτισμού και με την Προσθ. κίνηση LED απενεργοποιημένη:

[table="class: grid"][tr][td]Οπίσθιος φωτισμός 0 [/td][td] 12,5 cd/m²[/td][td][/tr][/td]
[tr][td]Οπίσθιος φωτισμός 8 [/td][td] 119 cd/m²[/td][td][/tr][/td]
[tr][td]Οπίσθιος φωτισμός 12 [/td][td] 171 cd/m²[/td][td][/tr][/td]
[tr][td]Οπίσθιος φωτισμός 20 [/td][td] 271 cd/m²[/td][td][/tr][/td]
[/TABLE]

Με την Προσθ. κίνηση LED ενεργή, όπως είναι φυσικό, οι τιμές αυτές μειώνονται αρκετά...

Το προηγούμενο ΣΚ είχαμε την ευκαιρία να "παίξουμε" λίγο με την 32ΕΗ6030 του Guybrush, η οποία εμφάνισε μερικές διαφορές σε σχέση με το κομμάτι του Κώστα:

1) Παρότι το πάνελ φαίνεται να είναι Samsung πάλι, η μπλεδίλα στο μαύρο είναι σημαντικά μειωμένη. Από άποψη αντίθεσης, σε κινηματογραφικό mode, με τον οπίσθιο φωτισμό στο 12 και την Προσθ. κίνηση LED ενεργή, τα κεντρικά τετράγωνα της σκακιέρας ANSI, μέτρησαν 114 cd/m2 σε λευκό και 0,039 cd/m2 σε μαύρο...

2) Με το Motion Plus σε "Καθαρή εικόνα", τα διπλά είδωλα δεν έλεγαν να εξαφανιστούν. Έπρεπε να βάλουμε "Τυπική" ή "Προσαρμοσμένη" με "τρεμόπαιγμα=0" και "θολότητα>6". Επίσης, στο APDC Motion Resolution pattern @6,5ppf, η καλύτερη επίδοση ήταν στις 700-800 γραμμές.

Όσον αφορά το διαβόητο vertical banding, η συγκεκριμένη τηλεόραση με πολύ προσεκτικό ψάξιμο παρουσιάζει μία αχνή γραμμή σχεδόν τερμα δεξιά και άλλες δύο στην αριστερή πλευρά του πάνελ (περίπου στο 1/3 και 2/3 μεταξύ αριστερής άκρης και κέντρου), οι οποίες δεν προβληματίζουν σε κανονική θέαση...

Last edited:
Το προηγούμενο ΣΚ είχαμε την ευκαιρία να "παίξουμε" λίγο με την 32ΕΗ6030 του Guybrush, η οποία εμφάνισε μερικές διαφορές σε σχέση με το κομμάτι του Κώστα:

1) Παρότι το πάνελ φαίνεται να είναι Samsung πάλι, η μπλεδίλα στο μαύρο είναι σημαντικά μειωμένη. Από άποψη αντίθεσης, σε κινηματογραφικό mode, με τον οπίσθιο φωτισμό στο 12 και την Προσθ. κίνηση LED ενεργή, τα κεντρικά τετράγωνα της σκακιέρας ANSI, μέτρησαν 114 cd/m2 σε λευκό και 0,039 cd/m2 σε μαύρο...

2) Με το Motion Plus σε "Καθαρή εικόνα", τα διπλά είδωλα δεν έλεγαν να εξαφανιστούν. Έπρεπε να βάλουμε "Τυπική" ή "Προσαρμοσμένη" με "τρεμόπαιγμα=0" και "θολότητα>6". Επίσης, στο APDC Motion Resolution pattern @6,5ppf, η καλύτερη επίδοση ήταν στις 700-800 γραμμές.

Όσον αφορά το διαβόητο vertical banding, η συγκεκριμένη τηλεόραση με πολύ προσεξικό ψάξιμο παρουσιάζει μία αχνή γραμμή σχεδόν τερμα δεξιά και άλλες δύο στην αριστερή πλευρά του πάνελ (περίπου στο 1/3 και 2/3 μεταξύ αριστερής άκρης και κέντρου), οι οποίες δεν προβληματίζουν σε κανονική θέαση...

Παντως απο μαυρο σκιζει για την τιμη της. Δυστυχως ειναι πλεον κοινη διαπιστωση οτι η Samsung στα φτηνοτερα μοντελα της βαζει και τα χειροτερα 100αρια πανελ απο αποψη κατασκευης και το ξερω πολυ γιατι εχω δει 4 μεχρι στιγμης στις 46 ιντσες και πραγματικα ηταν ολα μαυρα χαλια. Αλλα η γενικοτερη εντυπωση σε κανονικη θεαση εκτος ποδοσφαιρου ειναι θετικη. Στο ποδοσφαιρο και γενικα σε ανοιχτο φοντο με panning της καμερας ειδικα σε HD το οριζοντιο banding ειναι εμφανεστατο και ενοχλητικο.

Παντως απο μαυρο σκιζει για την τιμη της. Δυστυχως ειναι πλεον κοινη διαπιστωση οτι η Samsung στα φτηνοτερα μοντελα της βαζει και τα χειροτερα 100αρια πανελ απο αποψη κατασκευης και το ξερω πολυ γιατι εχω δει 4 μεχρι στιγμης στις 46 ιντσες και πραγματικα ηταν ολα μαυρα χαλια. Αλλα η γενικοτερη εντυπωση σε κανονικη θεαση εκτος ποδοσφαιρου ειναι θετικη. Στο ποδοσφαιρο και γενικα σε ανοιχτο φοντο με panning της καμερας ειδικα σε HD το οριζοντιο banding ειναι εμφανεστατο και ενοχλητικο.

σε δυο samsung δικες μου ειχα banding b7000 d8000.. σε 6030 φιλου μου ιχνος banding...μαλλον ειναι θεμα λοττο και οχι ποιοτητας κατασκευης λογω μικροτερης κατηγοριας..

σε δυο samsung δικες μου ειχα banding b7000 d8000.. σε 6030 φιλου μου ιχνος banding...μαλλον ειναι θεμα λοττο και οχι ποιοτητας κατασκευης λογω μικροτερης κατηγοριας..
Ηταν 46αρα του φιλου σου? Γιατι σε αυτες τις ιντσες παρατηρειται το προβλημα. Βαζω στοιχημα οτι δεν υπαρχει 46 αρα EH6030 χωρις banding. Επισης το banding πρεπει να παρατηρηθει σε συγκεκριμενες συνθηκες περιβαλοντος φωτισμου συνηθως χαμηλου καυ υλικου οπως π.χ. ποδοσφαιρο.

Ηταν 46αρα του φιλου σου? Γιατι σε αυτες τις ιντσες παρατηρειται το προβλημα. Βαζω στοιχημα οτι δεν υπαρχει 46 αρα EH6030 χωρις banding. Επισης το banding πρεπει να παρατηρηθει σε συγκεκριμενες συνθηκες περιβαλοντος φωτισμου συνηθως χαμηλου καυ υλικου οπως π.χ. ποδοσφαιρο.

ναι φιλου μου..την δοκιμασα με test patterns και δεν βρηκα ιχνος!!! μαλιστα ουτε clouding βρηκα!!! την δοκιμασα πολυ προσεκτικα..

Θα ζητησω την βοηθεια σας σε 2 θεματα:

1) Δοκιμαζοντας καποιους ηχους στα 90-100Ηz η τηλεοραση ακουγεται να τριζει . Οταν ασκω μια ελαφρια πιεση με το χερι πισω απο το δεξι ηχειο σταματαει το τριξιμο. Εχει καποιος αλλος το ιδιο προβλημα; Εδω ενα αρχειο με αυτες τις συχνοτητες που δημιουργουν το προβλημα. (Με την ενταση στο 20 ακουγεται αρκετα ευκολα)

2) Ενα αλλα προβλημα που εχω ειναι οτι μερικες φορες οταν βλεπω βιντεο, σε τυχαιες χρονικες στιγμες μαυριζει η οθονη και δειχνει μετα πανω αριστερα πχ 1920x1080 / 24p, κατι που φανταζομαι θα επρεπε να το κανει μονο μια φορα, οταν αρχιζει το βιντεο. Το περιεργο ειναι αν γυρισω προς τα πισω το βιντεο και παιξω ξανα την ιδια σκηνη δεν το ξανακανει. Για την αναπαραγωγη χρησιμοποιω το XBMC σε Windows 7 , αν παιζει καποιο ρολο. Καμια ιδεα;

Ευχαριστω εκ των προτερων.

1) Δοκιμαζοντας καποιους ηχους στα 90-100Ηz η τηλεοραση ακουγεται να τριζει . Οταν ασκω μια ελαφρια πιεση με το χερι πισω απο το δεξι ηχειο σταματαει το τριξιμο. Εχει καποιος αλλος το ιδιο προβλημα; Εδω ενα αρχειο με αυτες τις συχνοτητες που δημιουργουν το προβλημα. (Με την ενταση στο 20 ακουγεται αρκετα ευκολα)

2) Ενα αλλα προβλημα που εχω ειναι οτι μερικες φορες οταν βλεπω βιντεο, σε τυχαιες χρονικες στιγμες μαυριζει η οθονη και δειχνει μετα πανω αριστερα πχ 1920x1080 / 24p, κατι που φανταζομαι θα επρεπε να το κανει μονο μια φορα, οταν αρχιζει το βιντεο. Το περιεργο ειναι αν γυρισω προς τα πισω το βιντεο και παιξω ξανα την ιδια σκηνη δεν το ξανακανει. Για την αναπαραγωγη χρησιμοποιω το XBMC σε Windows 7 , αν παιζει καποιο ρολο. Καμια ιδεα;

1. σε αυτη την συχνοτητα φαινεται οτι συντονιζουν τα πλαστικα της τηλεορασης οποτε δονιζονται και ακουγεται αυτος ο θορυβος ..αλλη περιπτωση να ειναι λασκαρισμενη λιγο καποια βιδα που συγκρατει το μεγαφωνο με αποτελεσμα παλι να υπαρχει ο συντονισμος...δοκιμασε να χαμηλωσεις τις χαμηλες συχνοτητες απο τον ισοσταθμιστη στο μενου ηχου ωστε να μην σε ενοχλει τοσο πολυ και πηγαινε ολοταχως για αγορα ενος home cinema...

Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με τον ήχο και το τρίξιμο..
Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει..Ευχαριστώ

εγς προσπαθω να περασω την τελευταια ενημερωση μεσς usb αλλα μου λεει οτι δεν υοαρχοθν στοιχεια για ενιμερςσι και φοραει την 1014...

http://www.samsung.com/gr/support/model/UE40EH6030WXXH-downloads?downloadName=FM

Για την αναβάθμιση κατεβάζεις το exe . Έπειτα διπλό click και το κάνεις extract σε κάποια τοποθεσία που θέλεις. Στο φάκελο που θα δημιουργηθεί υπάρχει ένας υποφάκελος με το όνομα image. Αυτό περνάς στο στικάκι και μετά επιλέγεις στην TV "αναβάθμιση μέσω USB".

βλέπω πως η συγκεκριμένη tv τα έχει όλα και σε καλή τιμή...
από την έως τώρα χρήση που έχετε κάνει, αξίζει?
δεν με ενδιαφέρουν 3d, smart κλπ
90% αναλογικό σήμα, 10% hd ταινίες από το laptop
απόσταση 3.5μ
περιμένω απάντηση σας
ευχαριστώ

το θέμα είναι αν υπάρχει λόγος πλέον να πάρεις την 6030, όταν με 20 ευρώ παρα πάνω παίρνεις την μεταγενέστερη F6100

Απάντηση: Re: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

το θέμα είναι αν υπάρχει λόγος πλέον να πάρεις την 6030, όταν με 20 ευρώ παρα πάνω παίρνεις την μεταγενέστερη F6100
για την 6100 διαβάζω ότι έχει θέμα με : bleeding, banding, γωνίες θέασης
αλλά και για την 46" 6030 βλέπω πως τα πράγματα δεν είναι καλύτερα