Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έπαιξαν χωρίς το παραμικρό σκάλωμα μέχρι και τα 90Mbps;! :speechless-smiley-0

Αν ναι, αυτές είναι ομολογουμένως εντυπωσιακές επιδόσεις, όχι μόνο μεταξύ των ενσωματωμένων media players, μιας και ξεπερνούν και τα αυτόνομα μηχανάκια με Realtek... :laugh:

Από εκεί και πέρα, η ωμή δύναμη στο decoding δεν είναι εχέγγυο ότι θα παίξουν όλα τα αρχεία άψογα, υπάρχουν και θέματα συνδυασμών codec/container ή ρυθμίσεων του encoding του αρχείου, που μπορούν να φέρουν έναν player σε δύσκολη θέση. Ακόμα και με players όπως ο WD Live, που παίζει νερό και το αρχείο των 120Mbps, μπορεί να πετύχεις αρχείο που να αναπαράγεται προβληματικά...

Λοιπόν έκανα ξανά τα τεστ για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.Χρησιμοποίησα 2 διαφορετικά usb sticks τρέχοντας το κάθε αρχείο 2 φορές

1)Turbo-x 16GB (Read:18,5Mbps/Write:6Mbps--το τεστ έγινε με το AS SSD Benchmark και με το CrystalDiscMark)
Πέσανε οι επιδόσεις σε σχέση με το πρωί--Τώρα είμαστε στα 80Mbps χωρίς προβλήματα

2)Apacer 1GB (Read:16Mbps/Write:4Mbps)
Εδώ φτάσαμε μέχρι τα 70Mbps

Η αναπαραγωγή του δικτύου έπεσε κι αυτή στα 45Mbps

Θα συμφωνήσω με το συνδυασμό codec/container.Περίτρανο παράδειγμα στην τελευταία ταινία που είδα η οποία από ένα συγκεκριμένο Internal Group είχε πολλά σκαλώματα ενώ από ένα άλλο ''νεράκι'' (Στο ίδιο Bitrate περίπου)

Καλησπέρα στο forum ,σαν υποψήφιος αγοραστής θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις για την 6030.
1) Η εικόνα σε αναλογικά κανάλια(και στα ψηφιακά για μετά κάνα χρόνο) είναι πιο ζωντανή σε σχέση με άλλες tv[ 6100 η toshiba tl 938 αν γνωριζεται )
2)(Η 47" πιξελιάζει κι έχει περισσότερη θολούρα σε σχέση με μια 40'' σε τηλεοπτικό )
3) Η γωνία θέασης είναι αρκετά μικρή? (δεν περιστρέφετε η βάση ? )
4) Η σύνδεση με υπολογιστή για browser είναι απροβλημάτιστη ? έχει καλή εικόνα ?
5) Αν η σύνδεση με ενα εξωτερικό αποκωδικοποιητη βελτιώνει αρκετά την ποιότητα του σήματος και την εικόνα στην 6030 ?
ευχαριστώ

Απο αυτα που εχουν ειπωθει γνωριζω οτι η οθονη ειναι ματ , πως τα παει ομως κατω απο φυσικό φωτισμό ή απο λαμπα; Με προβληματισε λιγο αυτο το βιντεο: http://www.youtube.com/watch?v=8ud727CNXc4&feature=youtu.be&t=19s

Για τις ερωτησεις του lower: 2) η 46" ειναι περιιπου κατα 1/3 μεγαλυτερη απο μια 40" οποτε λογικα θα ειναι χειροτερα τα πραγματα , 3) στην παρουσιαση που παρατιθεται στην 1η σελιδα αυτου του θεματος λενε μεχρι 30 μοιρες. Η βαση επισης δεν περιστρεφεται. , 5) απο σχολια που εγιναν παραπανω σε αυτο το θεμα λενε οτι ο αποκωδικοποιητης τα δειχνει λιγο καλυτερα, μαλλον επειδη εχει καλυτερο scaler.

Καλημέρα! Μπορείτε να προσθέσετε κι εμένα στους κατόχους της 6030!
Η τηλεόραση είναι πραγματικά πολύ καλή με μόνο μειονέκτημα για εμένα το ότι δεν έχει ενσωματωμένο browser και
πως στα αναλογικά κανάλια η εικόνα της χάνει! Έχει να κάνει το σήμα βέβαια που δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά
υπομονή μέχρι να εμφανιστεί και η Digea από εδω πέρα......που θα πάει θα έρθει κάποια στιγμή.....

Να ρωτήσω κάτι σχετικά με τις 3D ταινίες. Για να παίξει σε 3D πρέπει να την παίξει ο ενσωματωμένος player ή μπορώ
να παίξω την ταινία από το λάπτοπ μου και απλά να το έχω συνδέσει με HDMI και να την δω; Είναι βλέπετε η πρώτη φορά
που έχω 3D και από τα διαφημιστικά trailer που έχει μόνη της έχω μείνει αρκετά έκπληκτος! Το ίδιο ισχύει και για ένα 3D dvd
(μπορώ δηλαδή να το παίξω από το λάπτοπ;)?

Και κάτι τελευταίο...Να υποθέσω πως τα γυαλιά δε τα πειράζουμε! Έτσι; Δε ξεκολάμε από πάνω τίποτα; Ούτε το μπλε ούτε το κόκκινο ούτε την άλλη
τη μεμβράνη;

Καλημέρα! Μπορείτε να προσθέσετε κι εμένα στους κατόχους της 6030!
Η τηλεόραση είναι πραγματικά πολύ καλή με μόνο μειονέκτημα για εμένα το ότι δεν έχει ενσωματωμένο browser και
πως στα αναλογικά κανάλια η εικόνα της χάνει! Έχει να κάνει το σήμα βέβαια που δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά
υπομονή μέχρι να εμφανιστεί και η Digea από εδω πέρα......που θα πάει θα έρθει κάποια στιγμή.....

Να ρωτήσω κάτι σχετικά με τις 3D ταινίες. Για να παίξει σε 3D πρέπει να την παίξει ο ενσωματωμένος player ή μπορώ
να παίξω την ταινία από το λάπτοπ μου και απλά να το έχω συνδέσει με HDMI και να την δω; Είναι βλέπετε η πρώτη φορά
που έχω 3D και από τα διαφημιστικά trailer που έχει μόνη της έχω μείνει αρκετά έκπληκτος! Το ίδιο ισχύει και για ένα 3D dvd
(μπορώ δηλαδή να το παίξω από το λάπτοπ;)?

Και κάτι τελευταίο...Να υποθέσω πως τα γυαλιά δε τα πειράζουμε! Έτσι; Δε ξεκολάμε από πάνω τίποτα; Ούτε το μπλε ούτε το κόκκινο ούτε την άλλη
τη μεμβράνη;

Χωρις να την εχω, απα αυτα που λενε παραπανω οι τηλεοπτικοι σταθμοι βελτιωνονται αρκετα με καταλληλες ρυθμισεις (καποιοι εχουν βαλει τις δικες τους σε αυτο το θεμα αν δεν θες να ασχοληθεις πολυ). Γενικα απο μονη της η τηλεοραση δεν ειναι καλα ρυθμισμενη.

Επίσης , επειδη σκεφτομαι να την αγορασω και εγω, μπορεις να δεις αν εχει προβλημα με ανακλασεις απο το φως της μερας ή απο λαμπα;

τη μεμβράνη;

Οι μεμβράνες είναι προστατευτικές για τη συσκευασία και τα μπλε και κόκκινα "αυτάκια" είναι για να μπορείς να τις τραβήξεις και να τις αφαιρέσεις... ;)

Ερώτηση σε κατόχους 6030

Η εικόνα σε αναλογικά κανάλια πως είναι ? (46'' 6030) και σε digea ? )

Γεια σασ και απο μενα ειμαι και εγω κατοχος της 6030, εχω ψαξει αρκετά και δεν μπορω να βρω πως μπορω να επαναφερω μια ταινια στο media player της tv απο εκει που την έχω σταματησει , υποστηριζει κατι τετοιο ξερει κανεις? γιατι ειναι πολυ κουραστικο να ξεκινας παντα απο την αρχη και να πρεπει να δεις μεχρι το τελος. Η υπαρχει καποια λειτουργια που να σε πηγαινει γρηγορα στην μεση η οπου θες περα απο το forward toy player?

Καλώς ήρθες στη παρέα μας.

Όταν ξεκινήσει η ταινία, πάτα το Tools και στο μενού που εμφανίζεται μπορείς να επιλέξεις το χρονικό σημείο που θέλεις να μεταβείς. ;)

Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπερα κατοχος της 40 ιντζεσ 6030,σχετικα με το motion plus θα ηθελα να ρωτησω,οταν το ενεργοποιηω η εικονα γινεται ομαλη στισ αργες και στης σχετικα γρηγορεσ σκηνες αλλα στις πιο γρηγορες κανει θολουρα κυριος στα ακρα τον χαρακτηρων οταν το απενεργοποιηω ειναι λεσ και παιζει 50 hz ,εχει κανεις παρομια βιωματα στο συγκεκρημενο θεμα?

Μιλάς απλά για ενεργοποίηση και απενεργοποίηση λες και έχει μόνο on/off. Έχει και κάποια preset όπως το "καθαρή εικόνα" αλλά επίσης μπορείς στο custom να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του.

Δες και εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/106622-Samsung-UE40EH6030

Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλώς ήρθες στη παρέα μας.

Όταν ξεκινήσει η ταινία, πάτα το Tools και στο μενού που εμφανίζεται μπορείς να επιλέξεις το χρονικό σημείο που θέλεις να μεταβείς. ;)

Ευχαριστω το βρηκα και εγω μετα ψαχνοντας καλυτερα, επισης βρηκα μια εφαρμογη android που χειριζεσαι το player απο το κινητο μεσω dlna οποτε ακομη καλυτερα!

Καλημερα στο forum. Θελω να ρωτησω αν καποιος εχει καποια λυση στο παρακατω προβλημα. Ενω βλεπω ταινια απο usb ξαφνικα μου βγαζει μηνυμα οτι το usb αποσυνδεθηκε.....και μολις παω sto source ειναι κανονικα συνδεδεμενο. Ενω ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος με τη συγκεκριμενη τηλεοραση αυτο το θεμα ειναι πραγματικα παρα πολυ ενοχλητικο. Χρησιμοποιω σκληρο δισκο 500gb WD My Passport. Οποιος μπορει να βοηθησει θα του ειμαι ευγνωμων!!!!!!!!!

Απο χθες κατοχος κι εγω μιας 46αρας. Αφου με παιδεψε λιγο η ταξινομηση των καναλιων το βρηκα. Παιζει κανονικα τα αρχεια απο τον εξωτερικο σκληρο. Το τηλεοπτικο σημα εδω στη λαμια ειναι αθλιο οποτε θα περιμενω το οτε τβ για να βγαλω συμπερασματα.
Θα ηθελα να ρωτησω μονο ενα πραγμα. Εκανα τις ρυθμισεις συμφωνα με καποιες προτασεις εδω του φορουμ αλλα υπαρχει ενα θεμα. Στα τελειως μαυρα τμηματα της οθονης (οταν παιζει το βιντεο) σαν να πιξελιαζει. Δηλαδη, σαν μεγαλα πιξελ αλλα ειναι πιο μαυρα και αλλα πιο γκρι, ενω θα επρεπε ολο να ειναι μαυρο. Το βιντεο ηταν καλης ποιοτητας 1080p. Επαναλαμβανω φαινονται σαν πολυ μεγαλα πιξελς.

Απο χθες κατοχος κι εγω μιας 46αρας. Αφου με παιδεψε λιγο η ταξινομηση των καναλιων το βρηκα. Παιζει κανονικα τα αρχεια απο τον εξωτερικο σκληρο. Το τηλεοπτικο σημα εδω στη λαμια ειναι αθλιο οποτε θα περιμενω το οτε τβ για να βγαλω συμπερασματα.
Θα ηθελα να ρωτησω μονο ενα πραγμα. Εκανα τις ρυθμισεις συμφωνα με καποιες προτασεις εδω του φορουμ αλλα υπαρχει ενα θεμα. Στα τελειως μαυρα τμηματα της οθονης (οταν παιζει το βιντεο) σαν να πιξελιαζει. Δηλαδη, σαν μεγαλα πιξελ αλλα ειναι πιο μαυρα και αλλα πιο γκρι, ενω θα επρεπε ολο να ειναι μαυρο. Το βιντεο ηταν καλης ποιοτητας 1080p. Επαναλαμβανω φαινονται σαν πολυ μεγαλα πιξελς.

Δοκιμασε να χαμηλωσεις την ευκρινεια και πες μας αποτελεσματα.

Κατοχος και εγω την συγκεκριμενης τηλεορασης εδω και λιγες ημερες.μπορω να πω οτι ειναι μια πολυ καλη επιλογη κοστους αποδοσης.μονο ενα θεματακι: την εχω συνδεσει μεσω hdmi 1.4 με το pc(ati radeon 5750hd) και στο κατω μερος της οθονης της τηλεορασης εμφανιζει συχνα μια σπαστή οριζοντια γραμμη.ειτε παιζει ταινια ειτε καποιο game το προβλημα παραμενει.ξερει κανεις τι ειναι αυτο και πως το αντιμετωπιζω;ειναι θεμα του pc ή της τηλεορασης;;

Σαν "mpeg block noise" μου ακούγεται. Αλλού θα τα δεις και ως "blocking artifacts" , το σίγουρο είναι ότι είναι στο αρχείο που παίζεις , δεν έχει σημασία αν είναι 1080p ή όχι , είναι αποτέλεσμα της συμπίεσης που έχει υποστεί.

Σαν "mpeg block noise" μου ακούγεται. Αλλού θα τα δεις και ως "blocking artifacts" , το σίγουρο είναι ότι είναι στο αρχείο που παίζεις , δεν έχει σημασία αν είναι 1080p ή όχι , είναι αποτέλεσμα της συμπίεσης που έχει υποστεί.

Ευχαριστω για την απαντηση!

Ρε παιδια ασχετο αλλα μια βοηθεια.. αγορασα ενα Usb STICK 16GB και οταν πηγα να το κανω φορματ σε NTFS ειδα οτι δεν γινεται. Τελικα το καταφερα με CMD αλλα οταν πηγα να μεταφερω ταινια εκανε υπερβολικα πολλη ωρα και συνεχως ανεβαινε ο υπολοιπομενος χρονος. Το φορματαρα σε exfat και πανω κατω μου κανει τα ιδια. Fat32 δεν παιζει γιατι επιτρεπει μεχρι 4GB αρχεια. Kingston το φλασακι... τι να κανω;;;;;;

Εδωσα πισω την 51e550 Και πηρα αυτην σε 46,η μερα με τη νυχτα ειναι δυστυχως.Τουλαχιστον να αντεξει αυτη.Το Media player ειναι αργο στο να φορτωσει τις ταινιες απο εξ.σκληρο.Επισης διαβασα οτι εχει βγει το fw: 1014 και εμενα εχει το 1011 και μου λεει οτι δεν υπαρχουν νεες ενημερωσεις μεσω ethernet που το συνδεσα.
http://www.samsung.com/uk/support/model/UE46EH6030KXXU-downloads αυτο ταιριαζει να το βαλω με στικακι? η δικια μου ειναι wxxh ενω αυτη βγαζει για kxxu.

Last edited:
Εδωσα πισω την 51e550 Και πηρα αυτην σε 46,η μερα με τη νυχτα ειναι δυστυχως.Τουλαχιστον να αντεξει αυτη.Το Media player ειναι αργο στο να φορτωσει τις ταινιες απο εξ.σκληρο.Επισης διαβασα οτι εχει βγει το fw: 1014 και εμενα εχει το 1011 και μου λεει οτι δεν υπαρχουν νεες ενημερωσεις μεσω ethernet που το συνδεσα.
http://www.samsung.com/uk/support/model/UE46EH6030KXXU-downloads αυτο ταιριαζει να το βαλω με στικακι? η δικια μου ειναι wxxh ενω αυτη βγαζει για kxxu.

Μπορεις να κατεβασεις και απο την ελληνικη σελιδα παντως : http://www.samsung.com/gr/support/main/supportMain.do?supportIaCode=10003
(υποκατηγορια 3D)