Samsung UE ES6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έχει παρατηρήσει κανείς να ανάβει από stand by μόνη της η τηλεόραση (μαύρη εικόνα - δεν δείχνει τίποτα ούτε έχει ήχο ) για λίγο και μετά να πηγαίνει παλι σε κατάσταση αναμονής; Το κάνει σχεδόν καθημερινά τουλάχιστον 1 φορά που έχει τύχει να είμαι στο σπίτι και να το δώ.

Την περασμένη εβδομάδα παρατήρησα το ίδιο στην τηλεόρασή μου, δύο τουλάχιστον φορές, τις απογευματινές ώρες . Να σημειώσω ότι το ασύρματο router ήταν ανοιχτό. Ελπίζω να οφείλεται σε αυτό (κάποιο update) και όχι σε κάποια βλάβη!

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα.

Πριν 3 βδομάδες αγόρασα κι εγώ αυτό το μοντέλο και μέχρι τώρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος κυρίως στο κομάτι των 3D ταινιών. Διάβασα με προσοχή τις προηγούμενες σελίδες και κράτησα κάποιες σημειώσεις.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω εγώ είναι το εξής: Έχω συνδέσει την tv ενσύρματα για το internet αλλά όταν παρακολουθώ ένα βιντεάκι στο youtube μετά από λίγη ώρα με πετάει έξω και μου γράφει το μήνυμα όχι επαρκής μνήμη. Επίσης όταν βρω ένα βιντεάκι που το τρέχει όλο κανονικά και προσπαθώ να το κάνω full screen κολάει κι αρχίζει πάλι να φορτώνει. Κάνω την ίδια διαδικασία στο pc με τα ίδια βιντεάκια και δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχει να κάνει με το επεξεργαστή της τηλεόρασης; Κάνω κάτι λάθος εγώ; Βοηθήστε με γιατί έχω απογοητευτεί!

καλημερα και καλη δυναμη σε ολους. Μηπως μπορει καποιοςνα μου απαντησει στο προηγουμενο μηνυμα. Επισης προσπαθησα να μπω σε διαφορους σταθμους ραδιο αλλα θμου ζηταει καποια αλλο προγραμμα για να μπορεσω να ακουσω. καποιο silverlight. Τι κανω;

καλημερα και καλη δυναμη σε ολους. Μηπως μπορει καποιοςνα μου απαντησει στο προηγουμενο μηνυμα. Επισης προσπαθησα να μπω σε διαφορους σταθμους ραδιο αλλα θμου ζηταει καποια αλλο προγραμμα για να μπορεσω να ακουσω. καποιο silverlight. Τι κανω;

κατεβασε το tuneIN και εχει σχεδον ολους τους σταθμους

Παιδια υπαρχει κανενα προγραμμα σαν το plextv που να το υποστηριζει η συγκεκρημενη τηλεοραση και να μπορει να εισαγει ΑΥΤΟΜΑΤΑ εικονες κ.τ.λ. στους κοινοχρηστους φακελους?
Δεν εννοω το allshare γιατι δεν προσθετει αυτοματα εικονες, ουτε κανει αυτοματη ανανεωση αν αλλαξει κατι στους κοινοχρηστους φακελους.

καλησπερα και παλι. Σχετικα με την ενδειξη "οχι αρκετη μνημη" που μου βγαζει οταν βλεπω καποιο βιντεο στοyoutube και σταματαει να τρεχει μπορω να κατι;

παιδια στα καλα καθουμενα οταν επιλεγω τυπο εικονας κινηματογρφικη ταινια μαυριζει για καποια δευτερολεπτα και μετα παγωνει η εικονα και οσο περανει ο χρονος αυξανετε το φως της μεχρι εκει που δεν παει..δειτε φωτο
εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να εχει γινει?

Attachments

• IMG_0467.jpg
    IMG_0467.jpg
    48 KB · Views: 243
  • IMG_0469.jpg
    IMG_0469.jpg
    46 KB · Views: 242
Last edited:
Περιεργο αυτο δεν ειναι φυσιολογικο φιλε savvas01

φοβερη η εικονα τις 6100 τις σειρες που βαζει η ΕΡΤ HD ετσι επρεπε να δειχνουν ολα τα τηλεοπτικα:operator:

Καλησπέρα εδώ και λίγο καιρό είμαι κάτοχος μίας 37ES6100 Και είμαι στο ψάξιμο. Αρκετά ευχαριστημένος μέχρι στιγμής από ότι έχω δει.
Σήμερα διάβαζα και όλο το Online Manual.
Αυτό που είδα και δεν έβγαλα άκρη είναι
1. Εβαλα κανάλι από δορυφορικό που ηταν HD και ήχο AC3 5.1 και στην TV δεν άκουγα τίποτα. Κατέβασα από τον αποκωδικοποιητή τον ήχο (AC3 Downmix ON) και είχα ήχο από το κανάλι. Είναι σωστό αυτό? πρόβλημα της πηγής, του HDMI? (Στις οδηγίες selida 763/808 στα Audio Codecs εχει AC3 αλλά δεν ξέρω αν αναφέρετε σε αρχεία ή σε εξωτερικές πηγές. (με τη προηγούμενη μου LG LE5500 δεν είχα τέτοιο θέμα με την ίδια διάταξη.) Πηγή ->HDMI-> TV -> Optical -> 5.1 home theater.

2. το timeshift λειτουργεί μόνο με digital tv ή και με εξωτερική πηγή hdmi (ote tv για παράδειγμα)

3. κατά το recording σε TV channel μπορείς να βλέπεις εξωτερική πηγή (hdmi)

Θα ήθελα να τα δοκιμάσω αντί να ρωτήσω αλλά δεν έχω ελεύθερο εξωτερικό δίσκο. Οπότε ρωτάω πριν αγοράσω. THNX.

Καλησπέρα, χτες πήρε ένας φίλος μου την 40es6100 και σήμερα μου παραπονέθηκε για το picture in picture ότι δεν του δίνει επιλογή για να χωρίζει την οθόνη στη μέση ώστε να βλέπεις 2 προγράμματα ταυτόχρονα, παρά ότι έχει επιλογή για να αλλάζεις θέση στο παράθυρο μόνο. Αληθεύει γιατί σε προηγούμενο μοντέλο της Samsung που έχω το PIP χωρίζει την οθόνη στη μέση. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Το pip δεν σου δίνει δυνατότητα split screen σε όλη την οθόνη, δουλεύει όπως το περιγράφεις (με παράθυρο και δυνατότητα αλλαγής θέσης του).

Και αυτο νομιζω ειναι σε ολες τις τηλεορασεις samsung.

atheak Για πες μας σε ποιο μοντελο σου το κανει split screen?

Re: Απάντηση: Samsung UE ES6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και αυτο νομιζω ειναι σε ολες τις τηλεορασεις samsung.

atheak Για πες μας σε ποιο μοντελο σου το κανει split screen?

Έχω την 40C750 3D LCD μοντέλο του 2010 η οποία υποστηρίζει split screen συν την δυνατότητα που έχει και η 40ES6100, αλλά νομίζω και οι σειρές D του 2011 είχαν αυτή την δυνατότητα. Απλά ρώτησα γιατί την συγκεκριμένη την πρότεινα σε ένα φίλο με κριτήριο να έχει και αυτή την επιλογή, κρίμα που δεν το υποστηρίζει. Άραγε ισχύει για όλες τις σειρές του 2012;

Στη δικιά μου το PIP είναι απενεργοποιημένο. Στο menu όταν πάω να το ενεργοποιήσω (είναι γκρί χρώμα τώρα) μου βγάζει μήνυμα πως η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη. Πως το ενεργοποιώ;

Στη δικιά μου το PIP είναι απενεργοποιημένο. Στο menu όταν πάω να το ενεργοποιήσω (είναι γκρί χρώμα τώρα) μου βγάζει μήνυμα πως η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη. Πως το ενεργοποιώ;

Για να ενεργοποιήσεις το PiP πρέπει να έχεις συνδέσει μια ψηφιακή πηγή: π.χ. Blu-Ray/DVD/PS3 σε μια HDMI θύρα ή ακόμα και ένα PC στην DVI θύρα (εάν έχει η τηλεόραση) και αφού διαλέξεις την πηγή αυτή τότε μπορείς να ενεργοποιήσεις το PiP. Δεν ενεργοποιείται όταν η σύνδεση είναι από αναλογική πηγή: SCART, RCA και φυσικά όταν βλέπεις κάποιο κανάλι της TV. Αυτά τουλάχιστον ισχύουν στην δικιά μου τηλεόραση, αλλά δεν νομίζω ότι διαφοροποιείται κάτι και στις επόμενες σειρές.

Για να ενεργοποιήσεις το PiP πρέπει να έχεις συνδέσει μια ψηφιακή πηγή: π.χ. Blu-Ray/DVD/PS3 σε μια HDMI θύρα ή ακόμα και ένα PC στην DVI θύρα (εάν έχει η τηλεόραση) και αφού διαλέξεις την πηγή αυτή τότε μπορείς να ενεργοποιήσεις το PiP. Δεν ενεργοποιείται όταν η σύνδεση είναι από αναλογική πηγή: SCART, RCA και φυσικά όταν βλέπεις κάποιο κανάλι της TV. Αυτά τουλάχιστον ισχύουν στην δικιά μου τηλεόραση, αλλά δεν νομίζω ότι διαφοροποιείται κάτι και στις επόμενες σειρές.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση θα κάνω μια δοκιμή

Καλησπέρα σε όλους.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω εγώ είναι το εξής: Έχω συνδέσει την tv ενσύρματα για το internet αλλά όταν παρακολουθώ ένα βιντεάκι στο youtube μετά από λίγη ώρα με πετάει έξω και μου γράφει το μήνυμα όχι επαρκής μνήμη. Επίσης όταν βρω ένα βιντεάκι που το τρέχει όλο κανονικά και προσπαθώ να το κάνω full screen κολάει κι αρχίζει πάλι να φορτώνει. Κάνω την ίδια διαδικασία στο pc με τα ίδια βιντεάκια και δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχει να κάνει με το επεξεργαστή της τηλεόρασης; Κάνω κάτι λάθος εγώ;

Επίσης κάποιος μου πρότεινε το πρόγραμμα tuneIN για να μπορεσω να ακούω ραδιο. Πως μπορώ να το κατεβάσω; Είμαι εντελώς άσχετος μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;

Ευχαριστώ πολύ!

Καλησπέρα εδώ και λίγο καιρό είμαι κάτοχος μίας 37ES6100 Και είμαι στο ψάξιμο. Αρκετά ευχαριστημένος μέχρι στιγμής από ότι έχω δει.
Σήμερα διάβαζα και όλο το Online Manual.
Αυτό που είδα και δεν έβγαλα άκρη είναι
1. Εβαλα κανάλι από δορυφορικό που ηταν HD και ήχο AC3 5.1 και στην TV δεν άκουγα τίποτα. Κατέβασα από τον αποκωδικοποιητή τον ήχο (AC3 Downmix ON) και είχα ήχο από το κανάλι. Είναι σωστό αυτό? πρόβλημα της πηγής, του HDMI? (Στις οδηγίες selida 763/808 στα Audio Codecs εχει AC3 αλλά δεν ξέρω αν αναφέρετε σε αρχεία ή σε εξωτερικές πηγές. (με τη προηγούμενη μου LG LE5500 δεν είχα τέτοιο θέμα με την ίδια διάταξη.) Πηγή ->HDMI-> TV -> Optical -> 5.1 home theater.

2. το timeshift λειτουργεί μόνο με digital tv ή και με εξωτερική πηγή hdmi (ote tv για παράδειγμα)
3. κατά το recording σε TV channel μπορείς να βλέπεις εξωτερική πηγή (hdmi)

Θα ήθελα να τα δοκιμάσω αντί να ρωτήσω αλλά δεν έχω ελεύθερο εξωτερικό δίσκο. Οπότε ρωτάω πριν αγοράσω. THNX.

υπάρχει κάποια ιδέα για τα παραπάνω?
Δοκιμασα ταινία με AC3 να την παίξω από τον εσωτερικό player και έπεζε ο ηχος ενω όταν την έπαιζα από τον WD δεν είχα ήχο (pass - through στο optical out). O ηχος από το wd οπτικά στο 5.1 παίζει κανονικά. Οπότε το θέμα δεν είναι ουτε στον έναν ούτε στον άλλον Player αλλά στο passthrough απο hdmi στο optical.

Ακόμα όσες ταινίες 3d έχω δοκιμάσει παίζουν μια χαρά από wd αλλά στο samsung player μου λέει ότι δεν μπορεί να παίξει τέτοιο αρχείο. Εγινε αναβάθμιση απο 1024 σε 1029 χωρίς καμία αλλαγή.

Απάντηση: Re: Samsung UE ES6100 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα σε όλους.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω εγώ είναι το εξής: Έχω συνδέσει την tv ενσύρματα για το internet αλλά όταν παρακολουθώ ένα βιντεάκι στο youtube μετά από λίγη ώρα με πετάει έξω και μου γράφει το μήνυμα όχι επαρκής μνήμη. Επίσης όταν βρω ένα βιντεάκι που το τρέχει όλο κανονικά και προσπαθώ να το κάνω full screen κολάει κι αρχίζει πάλι να φορτώνει. Κάνω την ίδια διαδικασία στο pc με τα ίδια βιντεάκια και δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχει να κάνει με το επεξεργαστή της τηλεόρασης; Κάνω κάτι λάθος εγώ;

Επίσης κάποιος μου πρότεινε το πρόγραμμα tuneIN για να μπορεσω να ακούω ραδιο. Πως μπορώ να το κατεβάσω; Είμαι εντελώς άσχετος μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;

Ευχαριστώ πολύ!

Δεν κάνεις τίποτα λάθος και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι'αυτό, την ίδια ακριβώς συμπεριφορά που περιγράφεις έχει και η δική μου Samsung plasma E6500 με ενσύρματη σύνδεση.

Για την εγκατάσταση της εφαρμογής που ρωτάς ...... Smart TV > Samsung Apps > Πιο δημοφιλή > TuneIn > Εγκατάσταση