Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φίλε Yperion αν ήταν θέμα Forthnet,δεν θα είχα πρόβλημα με το YouTube και στο pc?Δε νομίζω να βγάλαν update που να επιδιορθώνει το πρόβλημα μόνο για όσους έχουν Forthnet.Εδώ άλλοι είχαν οπτική ίνα και δε μπορούσαν να δουλέψουν το app.Τέλοσπάντων το θέμα είναι ότι επιτέλους διορθώθηκε.Μέχρι στιγμής αυτό έχω εντοπίσει.Φτιάχτηκε και το πρόβλημα με το "ρ" όταν αλλάζεις γλώσσα,αλλά με το "κ" παραμένει.Για ότι άλλο παρατηρήσω,θα ενημερώσω! ;)

Ρε μάγκες, δώστε μου να καταλάβω τι είναι το banding (με φωτό ακόμα καλύτερα)...
Thx in advance...

SUNP0696.jpg

Κάθετες ή οριζόντιες γραμμές κατά μήκος της οθόνης , φαίνονται κυρίως σε μονόχρωμο φόντο πχ. ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά το YouTube και τις αναβαθμίσεις θα ξαναπώ ότι ουδέποτε είχα πρόβλημα με το streaming.
Από την μέρα που την πήρα μέχρι σήμερα το YouTube παίζει άψογα και ξεκινάει σχετικά γρήγορα.
Τα μόνα κοψίματα που κάνει στο streaming αφορούν την σύνδεση.

Οδηγός - Πώς μπορούμε με το χειριστήριο της τηλεόρασης να χειριζόμαστε και τους δέκτες ΟΤΕ/NOVA

1. Καταρχήν βγάζουμε απο την συσκευασία την Επέκταση IR ...

Samsung_PNF8500_35566923_35731512_35731513_21_610x435.jpg

2. Συνδέουμε την άκρη στην υποδοχή στο πίσω μέρος της τηλεόρασης...

IR_Out_75p.jpg

3. Την άλλη άκρη την τοποθετούμε μπροστά από τον δέκτη OTE/NOVA...

IR_BLaster_Placement_med.jpg

4. Πατάμε το source...

Source_black_75.JPG

Και με το πάνω βέλος πάμε στο εικονίδιο αυτό...

URS_Source_Menu_med.jpg

5. Θα εμφανιστεί ένα μενού επιλογών...

URS_Start_large.jpg

Ακολουθούμε τις οδηγίες επι της οθόνης και βάζουμε τον ταχ. κώδικα και στην συνέχεια επιλέγουμε OTE ή NOVA και την είσοδο HDMI που είναι συνδεδεμένος ο δέκτης.

Αυτό ήταν! Τώρα απο το χειριστήριο της τηλεόρασης μπορούμε να χειριζόμαστε και τον εξωτερικό δέκτη.

Σε εμένα συνδέθηκε ο δέκτης του OTETV με το τηλεχειριστήριο της TV χωρίς να βάλω αυτόν τον αντάπτορα, αλλα δουλεύει καλά με το touch χειριστήριο, με το απλό remote δεν δουλεύει καλά, ..πότε πιάνει πότε δεν πιάνει καθόλου

Περιμένω την 55άρα και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για το στήσιμο της στον τοίχο. Σκοπεύω να κάνω την προεγκατάσταση της επιτοίχιας βάσης αύριο που είναι Κυριακή και όσο να ναι βολεύει γιατι το έπιπλο κάτω από την τηλεόραση έχει πάνω του την Άρτα και τα Γιάννενα από καλώδια, συνδέσεις, μηχανήματα κλπ και προφανώς θα πρέπει να μεταφερθεί για να γίνει η εγκατάσταση της βάσης. Μπορεί κανείς να μου πει τη τις αποστάσεις που έχει από το πλαίσιο το "τετράγωνο" του vesa για να υπολογήσω ύψος τοποθέτησης? θέλω να τη φέρω λίγο πάνω από το κεντρικό ηχείο σε ύψος που θα υπολογίσω αφού κάνω κάποιες τροποποιήσεις στο rack.

Σε εμένα συνδέθηκε ο δέκτης του OTETV με το τηλεχειριστήριο της TV χωρίς να βάλω αυτόν τον αντάπτορα, αλλα δουλεύει καλά με το touch χειριστήριο, με το απλό remote δεν δουλεύει καλά, ..πότε πιάνει πότε δεν πιάνει καθόλου

Αφού δεν έχεις βάλει τον αντάπτορα πως να δουλέψει καλά? Και πολύ που δουλεύει και με το χειριστήριο αφής.

@Panoramix

42 cm δεξιά η απόσταση από την τρύπα στο πλαίσιο και άλλο τόσο αριστερά επίσης 16 cm από το κάτω μέρος της τηλεόρασης (χωρίς την βάση).

Last edited:
Παιδιά καλησπέρα , πάτησε ο ανιψιός μου με ένα παιχνίδι την οθόνη , τελευταία στιγμή τον είδα , λέτε να παρουσιαστεί πρόβλημα pixels σε εκείνο το σημείο ;

Καλησπέρα παιδιά Προσπαθώ να βρω τρόπο να κάνω εγγραφή από την TV σε USB αλλά δεν τα καταφέρνω. Πάω στο δια διαχείριση προγραματος αλλά μου λέει να κάνω μόνο προγραμματισμο παρακουλουθησης και όχι εγγραφής. Δοκιμάζω από αναλογικό κανάλι και από otetv αλλά δεν κάνει πουθενά. Τι κάνω λάθος;

Παιδιά καλησπέρα , πάτησε ο ανιψιός μου με ένα παιχνίδι την οθόνη , τελευταία στιγμή τον είδα , λέτε να παρουσιαστεί πρόβλημα pixels σε εκείνο το σημείο ;

μπορει να με καθησυχασει καποιος??? πως μπορουμε να προφυλαξουμε την οθονη??

Στην χειρότερη των περιπτώσεων να έχει κάνει κάποιες γρατζουνίες. Δεν πρόκειται να πάθει κάτι τόσο εύκολα.

Για να προφυλάξεις την τηλεόραση η πιο απλή λύση είναι να τον κρατάς μακρυά. Η ακριβή λύση είναι κάτι τέτοιο...

http://fullhd.gr/reviews/tv-rev/item/16333-apcleverstore-tv-screen-protection-review.html

Ok φίλε ευχαριστώ , αν την κρεμασω στον τοίχο έχω απώλεια ποιότητας εικόνας ; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα κ ποια τα μειονεκτήματα ;

Αν την βάλεις στον τοίχο η μόνη διαφορά θα είναι όσο αφορά το αισθητικό μέρος του χώρου σου. Οι βάσεις τοίχου ξεκινάνε από 20-30 ευρώ και πάνω. Αν έχεις εργαλεία και πιάνει το χέρι σου μπορείς να το κάνεις και μόνος σου αλλιώς βρες κάνα φίλο/γνωστό ηλεκτρολόγο ή γενικά κάποιον επαγγελματία που να ξέρει να χειρίζεται τρυπάνια κτλ.

Καλησπέρα παιδιά.
Μόλις αγόρασα την 55' F6500 και έχω ένα πολύ περίεργο πρόβλημα. Έχει το firmware 1113 και όταν κάνω αναζήτηση για καινούργιο μέσω της TV μου λέει ότι δεν υπάρχει καινούργιο. Στο site όμως της Samsung υπάρχει το firmware 1117. Το κατέβασα λοιπόν στο PC, το έριξα σε φλασάκι, το αποσυμπίεσα και το έβαλα στην TV. Το ΚΟΥΛΟ της υπόθεσης είναι ότι στο μενού αναβάθμισης δεν έχει επιλογή manual αναβάθμισης από usb. Έχει μόνο τα "update now" και "auto update". Στο manual λέει ότι υπάρχει η συγκεκριμένη επιλογή, ενώ στην TV μου δεν υπάρχει. Τι συμβαίνει και πως θα κάνω την αναβάθμιση από το usb;
Μίλησα με samsung (chat) και περιμένω email τους.

Είναι απλό: υποθέτω έκανες απλά copy-paste το exe αρχείο της αναβάθμισης; Αν ναι τότε πρέπει να το τρέξεις στο PC, αυτό θα κάνει αποσυμπίεση και θα του πεις να την κάνεις στο USB stick. Μετά θα πας να το βάλεις στην τηλεόραση και όταν του πεις "αναβάθμιση τώρα" αυτό θα σου πει "υπάρχει USB, να κάνω αναζήτηση σε αυτό;" πες του ναι και αν έχεις κάνει σωστά την αποσυμπίεση θα στην βρει και θα κάνει αναβάθμιση κανονικά.

Είναι απλό: υποθέτω έκανες απλά copy-paste το exe αρχείο της αναβάθμισης; Αν ναι τότε πρέπει να το τρέξεις στο PC, αυτό θα κάνει αποσυμπίεση και θα του πεις να την κάνεις στο USB stick. Μετά θα πας να το βάλεις στην τηλεόραση και όταν του πεις "αναβάθμιση τώρα" αυτό θα σου πει "υπάρχει USB, να κάνω αναζήτηση σε αυτό;" πες του ναι και αν έχεις κάνει σωστά την αποσυμπίεση θα στην βρει και θα κάνει αναβάθμιση κανονικά.

Αντέγραψα το .exe αρχείο στο root του USB (FAT32). Το έτρεξα για να αποσυμπιεστεί εκεί μέσα και δημιούργησε το .txt αρχείο και το φακελάκι με το update.msd. Το έβαλα έτσι ακριβώς και δεν το βρίσκει. Δοκίμασα να ρίξω μόνο το .msd αρχείο στο root του stick και να μην έχει τίποτα άλλο εκεί μέσα, αλλά τίποτα πάλι. Θα δοκιμάσω άλλο usb, μήπως και φταίει το συγκεκριμένο στικάκι.
Πάντως, είναι φυσιολογικό να μην έχω την επιλογή της χειροκίνητης αναβάθμισης στο μενού της τηλεόρασης; Διάβασα σε κάποια posts πίσω ότι η επιλογή αυτή πρέπει να είναι εκεί.

EDIT:
Τελικά έφταιγε το usb stick. Δεν το έβλεπε καν. Το update είναι το 1116 τελικά και όχι το 1117 που έγραψα πιο πάνω. Το διευκρινίζω για να μην ψάχνεται κανένας.
Ευχαριστώ baspav :)

Last edited: