Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θα παρακαλέσω τους κατόχους F6500, κυρίως των 40 ιντσών (αλλά και των 46) να δοκιμάσουν να παίξουν HD video στο youtube ΚΑΙ μερικά mkv με τον ήχο στα ενσωματωμένα ηχεία και να μου πουν αν τους κάνει πρόβλημα στον συγχρονισμό ήχου/εικόνας (το γνωστό lip sync ή audio/video sync problem)

Ευχαριστώ

Έχω πάρει την UE46F6500 πριν ενάμιση μήνα και έχω προσέξει αυτό το πρόβλημα σε μερικά MKV. Όσο παίζει η ταινία, ο ήχος έρχεται λίγο πιο νωρίς νομίζω. Αν πατήσω stop και ξαναπαίξω την ταινία απ'το σημείο που τη σταμάτησα, ο ήχος έρχεται στα κανονικά του, αλλά και πάλι χάνει τον συγχρονισμό όσο περνάει η ώρα. Ρώτησα στο online chat της Samsung και μου είπαν ότι είναι θέμα μη πλήρης συμβατότητας του Codec ήχου. Δεν το κάνει σε όλα τα MKV αλλά σε μερικά μόνο. Είναι όντως σπαστικό. Έχω εξωτερικό media player που παίζει τα πάντα αλλά θέλω να γλυτώσω επιπλέον καλώδια και τηλεκοντρόλ. Ας ελπίσουμε να βγάλουν κάποιο καινούριο firmware που να διορθώνει αυτό το πρόβλημα.

Υ.Γ. στα βίντεο του Youtube δε μου κάνει κάτι τέτοιο. Μόνο σε μερικά MKV.

Ξέρει κανείς με ποιο τρόπο μπορώ να παίξω 3D υπότιτλους; Οι κλασσικοί .SRT υπότιτλοι είναι χάλια σε 3D ταινία. Είναι σαν να μπαίνουν μπροστά τους τα αντικείμενα που "πετάγονται" προς τα έξω. Μπορεί να μου πει κάποιος αν γίνεται και πως να παίξω 3D υπότιτλους;

Last edited:
Έχω πάρει την UE46F6500 πριν ενάμιση μήνα και έχω προσέξει αυτό το πρόβλημα σε μερικά MKV. Όσο παίζει η ταινία, ο ήχος έρχεται λίγο πιο νωρίς νομίζω. Αν πατήσω stop και ξαναπαίξω την ταινία απ'το σημείο που τη σταμάτησα, ο ήχος έρχεται στα κανονικά του, αλλά και πάλι χάνει τον συγχρονισμό όσο περνάει η ώρα. Ρώτησα στο online chat της Samsung και μου είπαν ότι είναι θέμα μη πλήρης συμβατότητας του Codec ήχου. Δεν το κάνει σε όλα τα MKV αλλά σε μερικά μόνο. Είναι όντως σπαστικό. Έχω εξωτερικό media player που παίζει τα πάντα αλλά θέλω να γλυτώσω επιπλέον καλώδια και τηλεκοντρόλ. Ας ελπίσουμε να βγάλουν κάποιο καινούριο firmware που να διορθώνει αυτό το πρόβλημα.

Υ.Γ. στα βίντεο του Youtube δε μου κάνει κάτι τέτοιο. Μόνο σε μερικά MKV.

Ξέρει κανείς με ποιο τρόπο μπορώ να παίξω 3D υπότιτλους; Οι κλασσικοί .SRT υπότιτλοι είναι χάλια σε 3D ταινία. Είναι σαν να μπαίνουν μπροστά τους τα αντικείμενα που "πετάγονται" προς τα έξω. Μπορεί να μου πει κάποιος αν γίνεται και πως να παίξω 3D υπότιτλους;

Για τους 3D υπότιτλους βρήκα αυτόν τον οδηγό:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/78855-3D-υποτιτλοι-για-ολα-τα-mp

Όσον αφορά το πρόβλημα συγχρονισμού ήχου/εικόνας μίλησα και εγώ με online chat, ελληνικό και ξένο και μου είπαν και μένα το ίδιο και καλά πρόβλημα codec. Η διαφορά ήταν ότι στο ελληνικό όταν του είπα ότι τα ίδια ακριβώς αρχεία παίζουν άψογα στις D8000 samsung μου έκλεισε το chat στη μούτρα. Στο ξένο chat μου είπε πάλι για codec και να απευθυνθώ στην samsung europe (μιλούσα με usa γι αυτό).

Ελπίζω και εγώ να βγάζουν firmware γιατί είναι ενοχλητικό. Ευτυχώς είναι σε πολύ ελάχιστα mkv.

στην περιοχη μου εχουμε ακομη αναλογικο σημα, δυστυχως, το ερωτημα μου ειναι αν μπουνε τα ψηφιακα πιο κουμπι παταμε για να τα βλεπουμε? οπως επισης εχω σκοπο μολις βρω χρονο να βαλω το κατοπτρο, πιο κουμπι παταμε για τα δορυφορικα?

Ας μου απαντήσει όποιος καλός φίλος ξέρει....
Αν συνδέσω ένα blue ray player με την τηλεόραση με hdmi και αυτή με τον ενισχυτή μέσω optical θα έχω σωστό πεντακάναλο ήχο;

Ας μου απαντήσει όποιος καλός φίλος ξέρει....
Αν συνδέσω ένα blue ray player με την τηλεόραση με hdmi και αυτή με τον ενισχυτή μέσω optical θα έχω σωστό πεντακάναλο ήχο;

Δυστυχώς η απάντηση είναι όχι. Σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει σε forums και στο site της Samsung η οπτική δεν δίνει 5.1 ήχο όταν έχεις συνδέσει εξωτερική συσκευή με HDMI. Μιας και οι τηλεοράσεις αυτές έχουν HDMI arc, αν έχει και ο ενισχυτής σου θα επιστρέφει τον ήχο (λογικά σωστά).

Στην samsung 51E6500 που έχω, με οποιαδήποτε εξωτερική πηγή,σε σήματα DD-DTS η οπτική ίνα κάνει κανονικά Passtrough προς τον ενισχυτή.

Το βλέπω λίγο δύσκολο να μην ισχύει και στις καινούριες σειρές.

Στην samsung 51E6500 που έχω, με οποιαδήποτε εξωτερική πηγή,σε σήματα DD-DTS η οπτική ίνα κάνει κανονικά Passtrough προς τον ενισχυτή.

Το βλέπω λίγο δύσκολο να μην ισχύει και στις καινούριες σειρές.

Δες εδώ:
http://www.samsung.com/us/support/SupportOwnersFAQPopup.do?faq_id=FAQ00000636&fm_seq=804

Στο σημείο που λέει " 2008 - Current Model TVs".

στην περιοχη μου εχουμε ακομη αναλογικο σημα, δυστυχως, το ερωτημα μου ειναι αν μπουνε τα ψηφιακα πιο κουμπι παταμε για να τα βλεπουμε? οπως επισης εχω σκοπο μολις βρω χρονο να βαλω το κατοπτρο, πιο κουμπι παταμε για τα δορυφορικα?

ψηφιακα δε βλεπει κανεις? και εγω που νομιζα πως ειμαι μονο εγω

ψηφιακα δε βλεπει κανεις? και εγω που νομιζα πως ειμαι μονο εγω

Αν εννοείς τα DTV φυσικά και έχει, εκεί που κάνεις συντονισμό. Μάλιστα στην αρχή σε ρωτάει αν θες να ψάξει και τα ψηφιακά και τα αναλογικά.

Αν εννοείς τα DTV φυσικά και έχει, εκεί που κάνεις συντονισμό. Μάλιστα στην αρχή σε ρωτάει αν θες να ψάξει και τα ψηφιακά και τα αναλογικά.

ευχαριστω φιλε, κ με τα δορυφορικα μηπως ξερεις τι παιζει?

Re: Απάντηση: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν ισχύουν αυτά που γράφει πλέον.

Η απάντηση της Samsung σε ερώτηση για την τηλεόραση UE37ES6100 είναι πως η συνδεσμολογία: πηγή-τν με hdmi και τν-ενισχυτής με οπτική, λειτουργεί σωστά.

Έχω ένα ενισχυτή με μία μόνο coaxial είσοδο. Επειδή έχω όμως δύο συσκευές (το παλιό καλό μου cd player και ένα φρέσκο blueray) σκέφτομαι μήπως υπάρχει κάποιος αντάπτορας, κάποιος διακόπτης ... που να τα έχω συνδεδεμένα και τα δύο, γιατί είναι δύσκολο στην θέση που είναι να βάζω και να βγάζω το βύσμα.
Ας μου πει κάποιος φίλος, αν έχει ακούσει για κάτι παρόμοιο. Ευχαριστώ.

Έχω ένα ενισχυτή με μία μόνο coaxial είσοδο. Επειδή έχω όμως δύο συσκευές (το παλιό καλό μου cd player και ένα φρέσκο blueray) σκέφτομαι μήπως υπάρχει κάποιος αντάπτορας, κάποιος διακόπτης ... που να τα έχω συνδεδεμένα και τα δύο, γιατί είναι δύσκολο στην θέση που είναι να βάζω και να βγάζω το βύσμα.
Ας μου πει κάποιος φίλος, αν έχει ακούσει για κάτι παρόμοιο. Ευχαριστώ.

Για το S/PDIF υπάρχει σίγουρα, έχω αντάπτορα. Για coxial πιστεύω θα υπάρχει. Ένα Googleαρισμα πιστεύω θα βοηθήσει. Αν δω κάτι θα γράψω.

Edit: Βρήκα κάτι τέτοιο http://www.karaoglou.com/product_info.php?products_id=375 αλλά δες και eBay μήπως έχουν καλύτερες τιμές με μεταφορικά. Αν θες να δεις κ αλλά κανε αναζήτηση με coxial switch.

Last edited:
Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά της στις 46'' στα 900 , αξίζει σαν τηλεόραση κυρίως από εικόνα? Απόσταση 2,5μ σε δωμάτιο για αντικατάσταση μιας samsung 32b650? Χρηση λίγο από ολα κυρίως ομως ψηφιακά, hd ταινίες και λιγο games xbox360. αυτά που λένε για bounding ισχύουν? παρακαλώ ασ απαντήσουν και καποιοι κάτοχοι..ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά της στις 46'' στα 900 , αξίζει σαν τηλεόραση κυρίως από εικόνα? Απόσταση 2,5μ σε δωμάτιο για αντικατάσταση μιας samsung 32b650? Χρηση λίγο από ολα κυρίως ομως ψηφιακά, hd ταινίες και λιγο games xbox360. αυτά που λένε για bounding ισχύουν? παρακαλώ ασ απαντήσουν και καποιοι κάτοχοι..ευχαριστώ

αξιζει και με το παραπανω, αυτο που λενε για το bounding στην δικια μου δε το καταλαβαινω

Καλημερα,
εχει παραγγειλει κανεις απο Κωτσοβολο; Απο τελος Μαιου με πανε απο καθυστερηση σε καθυστερηση....

Νομίζω 250 για πενταετια είναι πολλα!! πιθανών δεν ειναι εγγυηση samsung αλλα του καταστήματος. Απο τα πεντε τα δυο ειναι ουτος η αλλως απο την samsung και τρια απο το καταστημα!Εγω την πηρα απο το public 900 πριν δυο εβδομαδες περιπου και εδωσα αλλα 100 για πενταετια 2&3.