Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δυστυχώς δεν έχω 5.1. να το δοκιμάσω. Χθες μου ήρθε το Samsung HT-FS5200 που είναι 2.1 και το συνέδεσα με το HDMI ARC αλλά δεν πρόλαβα να δω όλες τις ρυθμίσεις. Θα το κοιτάξω σήμερα και θα δω τι στέλνει και αν στέλνει.

Στο manual της TV λέει: "Αυτή η τηλεόραση υποστηρίζει τις λειτουργίες 3D και ARC (Κανάλι επιστροφής ήχου) μέσω καλωδίου HDMI. Η λειτουργία ARC επιτρέπει την έξοδο ψηφιακού ήχου, χρησιμοποιώντας μόνο ένα καλώδιο HDMI. Ωστόσο, η λειτουργία ARC είναι διαθέσιμη μόνο μέσω της θύρας HDMI (ARC) και μόνο όταν η τηλεόραση είναι συνδεδεμένη σε ένα δέκτη AV που υποστηρίζει ARC".
Άρα γιατί να μην στέλνει 5.1 ήχο;

Πάντως υπάρχει HUB αν θες και για HDMI και για οπτικές στην περίπτωση που δεν έχει πολλές ο ενισχυτής.

το HDMI HUB το βλέπω σαν λύση ανάγκης.

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι πουθενά δεν αναφέρει η Samsung ότι το ARC δεν στέλνει 5.1 ήχο όταν ο ήχος προέρχεται από κάποια HDMI είσοδο. Όπως είπα πριν, στέλνει 5.1 ήχο ο οποίος προέρχεται από το media player (πχ όταν παίζεις ταινία).

Αν θες να το δοκιμάσεις, τότε σύνδεσε κάποια συσκευή που βγάζει 5.1 ήχο στην HDMI 1 και πες μας αν το HT-FS5200 εντοπίζει ήχο στην λειτουργία ARC...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φίλε μόλις αγόρασα και εγω τη συγκεκριμένη τηλεόραση, την περιμένω απο μέρα σε μέρα. Η πρώτη Smart Tv. Απλά επειδή δεν ξέρω τίποτα από δορυφορικά θέματα και επειδή έχω πρόβλημα με τη σύνδεση της κεραίας, Θέλω να σε ρωτήσω αν χρειαζόμουν κάτι μόνο ένα πιατο δεν είναι; αφού διαθέτει δέκτη η TV. Επίσης τι διάσταση πιάτο θα χρειαζόμουν, υπάρχει κάτι οικονομικό; (Πληροφοριακά μένω Καστοριά, δυτική μακεδονία, που εδώ η Digea δεν λέει να ρθει...) Επίσης το σαλόνι είναι μακριά απο το μπαλκόνι θα χω θέμα αν τραβήξω μεγάλη καλωδίωση απο την κεραία μέχρι την τηλεόραση; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω γιατι ειλικρινά δεν ξέρω σχεδόν τίποτα απο αυτά τα θέματα. Ευχαριστώ φίλε και όλους τα άλλα παιδιά που θα πουν την γνώμη τους...

γεια σου γειτονα, ναι δεν χρειαζεσαι καποιον δορυφορικο δεκτη διοτι εχει η tv και ειναι HD, οτι καλυτερο δηλαδη,δεκτη θα χρειαστεις αν βαλεις Νοβα-οτε tv, τωρα θα χρειαστεις ενα πιατο το οποιο να μην ειναι μικροτερο τους ενος μετρου (αποψη μου), το καλυτερο ειναι 1,25 αλλα ειναι λιγο μεγαλο και πιο ακριβο σε σχεση του ενος μετρου, σ αυτο μπορεις να βαλεις ευκολα 4 lnb και πανω(δορυφορους), κοιτα να παρεις καποιο ποιοτηκο να μη σκουριασει ευκολα, μια φορα να κανεις την αγορα και να το εχεις ας πουμε 20 χρονια, τωρα οσο αφορα το καλωδιο στην δικια μου εγκατασταση εχω 35 μετρα καλωδιο και δεν εχω προβλημα, για ποιον δορυφορο-οι θα βαλεις ειναι αναλογα το τι ζητας...................οτι αλλη απορια εχεις εδω ειμαστε .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

γεια σου γειτονα, ναι δεν χρειαζεσαι καποιον δορυφορικο δεκτη διοτι εχει η tv και ειναι HD, οτι καλυτερο δηλαδη,δεκτη θα χρειαστεις αν βαλεις Νοβα-οτε tv, τωρα θα χρειαστεις ενα πιατο το οποιο να μην ειναι μικροτερο τους ενος μετρου (αποψη μου), το καλυτερο ειναι 1,25 αλλα ειναι λιγο μεγαλο και πιο ακριβο σε σχεση του ενος μετρου, σ αυτο μπορεις να βαλεις ευκολα 4 lnb και πανω(δορυφορους), κοιτα να παρεις καποιο ποιοτηκο να μη σκουριασει ευκολα, μια φορα να κανεις την αγορα και να το εχεις ας πουμε 20 χρονια, τωρα οσο αφορα το καλωδιο στην δικια μου εγκατασταση εχω 35 μετρα καλωδιο και δεν εχω προβλημα, για ποιον δορυφορο-οι θα βαλεις ειναι αναλογα το τι ζητας...................οτι αλλη απορια εχεις εδω ειμαστε .

Φίλε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου, με βοήθησες αρκετά. Υπάρχει κάποιο δουρυφορικό πιάτο (οικονομικο) που θα μου σύστηνες για να κάνω τη δουλειά μου; Το μόνο που με ζορίζει είναι το ότι θα χρειαστεί πολύ δουλειά με την καλωδίωση ιδίως για να μη φαίνεται..επειδή νοικιάζω δεν είναι δικό μου το σπίτι. ΕΠίσης να σου πω την αλήθεια αυτό που είπες 4 lnb και πανω(δορυφορους) δεν κατάλαβα τίποτα χαχαχα συγνώμη δεν ξέρω. Απλά εγώ θέλω να βλέπω κανάλια απο ελλάδα αγγλία αμερική γερμανια ιταλία και γαλλία. δεν ξέρω αν συνδυαζονται ολα αυτά...

επειδη εχω πολλα χρονια να κανω ερευνα αγορας για καποιο οικονομικο και καλο πιατο δε θα σου απαντησω εγω αλλα καποιο αλλο παληκαρι που εκανε αγορα προσφατα, ας περιμενουμε λιγο διαφορετικα θα ψαχτω εγω και θα σου πω, τωρα οσο αφορα την καλωδιωση θα βρεις λυση δεν υπαρχει θεμα, σχεδον ολοι μας νοικιαζουμε, οσο αφορα για τους δορυφορους μπορεις να βαλεις 1-2-3-4 lnb σε ενα πιατο, το κοστος περιπου του ενος lnb ειναι κανα 10ευρο, αφου θελεις γερμανικα θα βαλεις τον 19.2 που εχει και πολλα HD free καναλια, για αγγλικα 28.2Ε, ιταλικα μαλλον 13, για γαλλικα δε γνωριζω, ελληνικα θα πιανεις στον 3Ε με πληρωμη αν δε κανω λαθος,αυτους τους δορυφορους τους συνδιαζεις σ ενα πιατο (εκτος απο τον 3 που θα δυσκολευτει λιγο να βγει αν μπει κεντρο 28,2), τωρα επειδη δεν εισαι κ πολυ γνωστης μαλλον πρεπει να βρεις καποιον απο τον τοπο σου για να σου κανει την εγκατασταση, διαφορετικα αν εχεις ορεξη για διαβασμα πιστευω σε λιγο καιρο να βγαλεις ακρη

Last edited:
πισω απο την tv βλεπω οτι μπορουμε να βαλουμε καρτα, μοντουλα παιρνει?

Έχει κάνει κάποιος σύγκριση στην ποιότητα/ευκολία WiFi streaming μεταξύ Samsung Link (AllShare) και τριτου τυπου παρόμοια προγράμματα (π.χ. Serviio) ;

Μόλις ήρθε η 46αρα F6500 και έχω ενθουσιαστεί , μου φαίνεται τέρας σε σχέση με την 32β650, όμως τα χρώματά της δεν με ικανοποιούν πλήρως.. ειδικά στα ψηφιακά.. παρακαλώ κάποιος να ποστάρει ρυθμίσεις εικόνας αναλυτικά γιατί οι εργοστασιακές όπως είπα δεν είναι και οι καλύτερες.. ευχαριστώ προκαταβολικά

Έχει κάνει κάποιος σύγκριση στην ποιότητα/ευκολία WiFi streaming μεταξύ Samsung Link (AllShare) και τριτου τυπου παρόμοια προγράμματα (π.χ. Serviio) ;

Προσωπικά έχω δοκιμάσει screen mirror και με το laptop (Intel WiDi) και με το galaxy s3.
Κυρίως το laptop που έπαιξα κάπως, βλέπω videακια μια χαρά..έχει πολύ μικρό lag η απόκριση (κάτω του second) αλλά βλέπω ομαλά το video. Δεν μπορείς φυσικά να παίξεις game έτσι αλλά μια χαρά βλέπεις ταινίες.

peros550: συνέδεσα το Xbox 360 που έχω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν παίζει 5.1 γιατί έχω 2.1 ηχεία. Ήχο είναι παντός κ στο Xbox ρύθμιση για 5.1. Λίγο υπομονή να πάω στον αδελφό μου που έχει 5.1 να δοκιμάσω εκεί την ARC.

Καλημέρα,
κάτοχος και εγώ απο χτές μίας UE46F6500SS. Εχει λίγο clouding αλλά δεν φαίνεται τίποτα όταν παίζει.
Από ρυθμίσεις εικόνας το άλλαξα σε Movie (Η Cinema δεν θυμαμαι πως το λέει). Δεν έχω πειράξει κάτι άλλο
Εννοείται αισθητή διαφορά στην ποιότητα εικόνας (με τα ίδια αρχεία 720p) μεταξύ της παλίας μου Samsung 37C530. Κάποιος ανέφερε για το lip-sync, μου παρουσιάστικε για ελάχιστα ms διαφορά σε 720P .mkv το οποίο φέυγει με stop/start και νομίζω έστω με Pause. Και έχω μια υποψία ότι μάλλον είναι το αρχείο και οχι η TV.
Το ρουτερ (Wind) το έιδε κατευθείαν, έβαλα το κλειδί και συνδέθηκε αμέσως στο internet.
Σχετικά με το WiFi stream μέ το Samsung Link αυτό που παρατήρησα είναι οτι δεν μπορείς να κάνεις Fast Forward. Δοκίμασα μέχρι 2GB .mp4 και δεν lag-αριζε.
Σχετικά με το 3D , half-sbs αρκετά καλό, και επειδή 'κόβει' πάνω-κάτω θές πάνω απο 46'' για να πείς οτι το ευχαριστίεσε. Η μετατροπή 2D>3D ανεπαίσθητη... Ισως για τον χαβαλέ και μόνο...
Το smart remote θέλει συνήθεια και δυστηχώς το νέο remote για μένα είναι πολύ πιο δύσχρηστο απο το προηγούμενο. Το προηγούμενο είχε μεγαλύτερα πλήκτρα και μπορούσες να το δουλέψεις στο σκοτάδι εύκολα γιατι διαχωρίζοταν τα πλήκτρα έυκολα, ειδικά τον σταυρό στην μέση.
Youtube HD δεν είδα. Twitter θέλει να συνδεθείς πρώτα στο Samsung Account σου. Skype μπήκε αλλά δεν έκανα κλήση. Facebook δεν δοκίμασα.
Οι φωνητικές εντολές απο το smart remote δεν είναι πρακτικές, δηλαδή μέχρι να πατήσω το κουμπί και να πώ 'Αλλαξε Κανάλι' εεε καλύτερα πατάω το κουμπί.

Ασχετο, έχει μέσα ενα IR extender cable. Τι είναι αυτό; Για το remote;

Last edited:
Ρε παιδια να κανω μια ερωτηση? Απ την εξοδο της οπτικης ινας βγαζει πολυκαναλο ηχο αυτη η Samsung για να στειλω τον ηχο στον ενισχυτη και στα ηχεια?

επειδη ενδιαφερομαι για αγορα , τι εξοδους ηχου εχει? rca ? η mini jack μονο? θα συνδεθει με δικαναλο ενησχυτη !!
Επιπλεον σε σχεση με τη 6400 εχουμε διαφορα στην εικονα? μπας και γλυτωσουμε τιποτα για τον προβολεα :Banane0:

Last edited:
επειδη ενδιαφερομαι για αγορα , τι εξοδους ηχου εχει? rca ? η mini jack μονο? θα συνδεθει με δικαναλο ενησχυτη !!
Επιπλεον σε σχεση με τη 6400 εχουμε διαφορα στην εικονα? μπας και γλυτωσουμε τιποτα για τον προβολεα :Banane0:

Δες εδώ.
Δεν είμαι 100% ότι έχουνε διαφορετικά panel αλλά βλέποντας την διαφορά στο Clear Motion Rate και ότι δίνουν διαφορετκές τιμες στο Peak Luminance Ratio (%) (72% η F6500 /70% η F6400) θα έλεγα ότι η F6400 είναι άλλο panel.

παιδια μια ερωτηση για οσους γνωριζουν υπαρχει αισθητη διαφορα στην εικονα και στο μαυρο σε συγκριση f6500 και της f6740;
ρωταω γιατι εχω δει πως η f6740 εχει micro dimming ενω η 6500 οχι!υπαρχει εν'ολιγοις καποια διαφορα μεταξυ τους; επισης ειναι και οι 2 στα 100 πραγματικα hz;

Last edited:
Είμαι και εγώ από εχτές κάτοχος τις 46 και έχω και εγώ κάποιες ερωτήσεις να κάνω μπορεί κάποιος να μας δώσει τις καλύτερες ρυθμίσεις για τις 4 κατηγορίες εικόνας που έχει 1. Δυναμική 2. Φυσική 3. Τυπική 4. Κινηματογράφος.

παιδια μια ερωτηση για οσους γνωριζουν υπαρχει αισθητη διαφορα στην εικονα και στο μαυρο σε συγκριση f6500 και της f6740;
ρωταω γιατι εχω δει πως η f6740 εχει micro dimming ενω η 6500 οχι!υπαρχει εν'ολιγοις καποια διαφορα μεταξυ τους; επισης ειναι και οι 2 στα 100 πραγματικα hz;
1. Προσωπικά κάτι 'δεν μου κόλλαγε' οτι είδα live την 6740 να παίζει 1080p. Δεν ξέρω άν ήταν το Micro-dimming Η' κάτι άλλο αλλά προτίμησα να αγοράσω την 6500.
2. Οι διαφορές είναι ότι η 6740 εχει microdimming η 6500 δεν έχει, η 6500 δέχεται κατευθείαν καλώδιο απο δορυφορικό πιάτο η 6740 όχι, η 6740 έχει 'μεγαλύτερο' CMR (600hz έναντι 400hz) (και έχουνε διαφορετικές βάσεις)
3. Ναι και οι 2 είναι στα πραγματικά 100Hz

Είμαι και εγώ από εχτές κάτοχος τις 46 και έχω και εγώ κάποιες ερωτήσεις να κάνω μπορεί κάποιος να μας δώσει τις καλύτερες ρυθμίσεις για τις 4 κατηγορίες εικόνας που έχει 1. Δυναμική 2. Φυσική 3. Τυπική 4. Κινηματογράφος.
Στην 46άρα μου έχω την επιλογή 4. Κινηματογράφος με τις ρυθμίσεις απο αυτό το post για την F6400, νομίζω μονάχα δεν έχω μηδενίσει το Sharpness, το έχω κάπου στο 10 απο 20κάτι που ήταν πρίν
Δεν ξέρω αν είναι οι βέλτιστες Η' όχι, αλλά οτι 720p/1080p έχω δεί μέχρι στιγμής μου αρέσει. Απλή τηλεόραση δεν πολυβλέπω για να έχω άποψη.

υ.γ. Απόσταση στα 2.8μ και γενικά βλέπω με χαμηλό φωτισμό στον χώρο (σχεδόν σκοτάδι)

Last edited:
Παιδιά εγώ έχω μείνει αρκετά ικανοποιημένος με την τηλεόραση. 40αρα βέβαια αλλά δεν με χαλάει καθόλου. Όσον αφορά τις ρυθμίσεις εικόνας το κοιτάω και μόλις κάνω κάτι θα το ποστάρω. Προς το παρόν έχω συνδέσει me HDMI το Vaio μου που παίζει 3D και blueray όλα πολύ καλά. O ήχος dts 5.1 άπαικτος αλλά λίγο χαμηλός. Δεν πηράζει. Επίσης σύνδεσα το usb3 stick 16gb εβαλα μια 3d ταινία με ελληνικούς υπότιτλους ΌΧΙ ενσωματωμένους και όλα έδειχναν υπέροχα. (Συγκεκριμένα έβαλα το The Amazing Spiderman 3D). Ρε παιδιά όμως επειδή πρόκειται για την πρώτη μου 3D τηλεόραση (δεν μου φαίνεται να έχει πολύ βάθος και επιπλέον δεν αφήνει να το ρυθμίζει κατα την αναπραγωγή μιας ταινίας, είναι λίγο περιορισμένο, διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλα αυτή την εντύπωση μου έδωσε.) σε LG με passive 3D ήταν πολύ πιο ρεαλιστικό και σχεδόν τα πάντα έρχονταν μπροστά σου. Τώρα προσπαθώ να τη ρυθμίσω ώστε να δείχνει όσο πιο καλό 3d γίνεται..
Επίσης να μη παραλέιψω να αναφέρω ότι το οι smart εφαρμογές λειτουργούν άψογα δοκίμαδα facebook , skype (έκανα και κλήση κανονικά μόνο εγώ άκουγα απο το ταμπλετ, φυσικό είναι επειδή δεν έχω κάμερα και μικρόφωνο στην TV), Red Bull TV και άλλες εφαρμογές αλλά δεν τις θυμάμαι τώρα, πάντως όλες λειτουργούσαν οκ.

Ερώτηση: Σε κάποιο σημείο στις ρυθμίσεις η TV ζητάει Pin, που το βρίσκουμε;; Στην αρχικές ρυθμίσεις δεν ζήτησε να εισάγουμε pin...

Last edited:

To Δυναμική είναι για καφετέριες και καταστήματα , πρακτικά άχρηστο για σπίτι. Το τυπική και το φυσική μπορείς να το βάλεις με τις κατάλληλες μικρο αλλαγές για τηλεοπτικό , το κινηματογράφος είναι για HD/Bluray και πιο πολύ για σκοτεινό χώρο.

Δεν μπορείς να αντιγράψεις ρυθμίσεις και να είναι οι "καλύτερες" , απλά να σε βοηθήσουν κάπως να ρυθμίσεις πιο σωστά την δικιά σου ανάλογα με τον φωτισμό του χώρου σου και τις πηγές που χρησιμοποιείς.

Ναι κατάλαβα και σε ευχαριστώ έβαλα πριν από λίγο το PC πάνω άλλα χρειάζεται οπωσδήποτε ρυθμίσεις στην εικόνα δεν είμαι ευχαριστημενος από την εικόνα που βλέπω στο μόνιτορ που είχα πριν της Samsung το είχα σε 1900-1200 ανάλυση καμιά σχέση με αυτό που βλέπω τώρα αν έχεις βρει κάποιες καλές ρυθμίσεις δώσε μου τες γιατί θα σκαλίζω μέχρι το πρωί και δεν θα βγει άκρη.