Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπερα θελω να κανω μερικες ερωτησεις .Η UE F6510 ειναι ιδια με την UE F6500? Το 3d ειναι τοσο καλο? Αξιζει τελικα τα λεφτα της ?

Ευχαριστω.

Η F6500/F6510 έχουν τα ολοίδια τεχνικά χαρακτηριστικά απλά διαφέρουν στο χρώμα. Η F6500 είναι μάυρη, η F6510 άσπρη και έχουν το ιδιο σχεδιο και quad βάση.
Για το 3D δεν ξέρω την περιμένω ένα μήνα να έρθει :P , για τα λεφτά της η F6500 νομίζω ναι είναι Value-For-Money αυτην την στιγμή. Η F6510 είναι πο ακριβή κανά 100άρικο....
(και η F6800 έχει τα ολοίδια τεχνικά χαρακτηριστικα με τις F65xx αλλά έχεί ένα λεπτό διάφανο πλαστίκο γύρω απο το bezel και άλλη βάση)

Αγόρασα μια 40' f6500 (πρωτη μου smart tv) και συνδεόντάς την στο ασύρματο modem για το internet μου λεει οτι θα κανει αναβάθμιση.
Θα φορτώσει νέο firmware? υποθέτω ότι ειναι καλό να γίνονται οι αναβαθμίσεις αυτές

λεβεντες εχω συνδεσει δορυφορο και ενα πραγμα λεω, η tv τα σπαει, με τον δεκτη που εχει και σε HD ειναι ολα τα λεφτα, τωρα πειραματιζομαι για την διοργανωση των καναλιων, 2000 καναλια ειναι αυτα

Δυστυχώς η απάντηση είναι όχι. Σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει σε forums και στο site της Samsung η οπτική δεν δίνει 5.1 ήχο όταν έχεις συνδέσει εξωτερική συσκευή με HDMI. Μιας και οι τηλεοράσεις αυτές έχουν HDMI arc, αν έχει και ο ενισχυτής σου θα επιστρέφει τον ήχο (λογικά σωστά).

μέσω οπτικής στέλνει κανονικά ήχο 5.1 ανεξάρτητα από που προέρχεται.
μέσω ARC στέλνει ήχο 5.1 μόνο όταν η πηγή είναι ο δέκτης (επίγειος / δορυφορικός) ή το media player. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις passthrough τον 5.1 ήχο από τις HDMI 1,3,4 --> HDMI 2 (ARC) μέσω του ARC. Μεγάλη μούφα δυστυχώς.

μέσω οπτικής στέλνει κανονικά ήχο 5.1 ανεξάρτητα από που προέρχεται.
μέσω ARC στέλνει ήχο 5.1 μόνο όταν η πηγή είναι ο δέκτης (επίγειος / δορυφορικός) ή το media player. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις passthrough τον 5.1 ήχο από τις HDMI 1,3,4 --> HDMI 2 (ARC) μέσω του ARC. Μεγάλη μούφα δυστυχώς.

Για ποιο λόγο να κάνεις passtrough τον 5.1 ήχο από τις άλλες HDMI μέσω του ARC και να μην συνδέσεις απευθείας τη συσκευή στον ενισχυτή με HDMI η οπτική;

διάφοροι λόγοι. Μπορεί να μην έχεις αρκετές HDMI στον ενισχυτή, τα συστήματα all-in-one συνήθως έχουν 2-3. Οι οπτικές κατά κανόνα είναι ακόμα λιγότερες. Μπορεί να έχεις κάποιες συσκευές τις οποίες να θες να τις βλέπεις και χωρίς να είναι σε λειτουργία ο ενισχυτής άρα τις βάζεις πάνω στη TV.

Και στο κάτω κάτω, η samsung σου προσφέρει μια πληθώρα από εισόδους (4 HDMI) , σου διαφημίζει επίσης ARC, αλλά πουθενά δεν αναφέρει ότι μέσω του ARC δεν γίνεται να έχεις 5.1 ήχο που προέρχεται από HDMI.

Αντιθέτως, μπορείς να έχεις μέσω του ARC ήχο που προέρχεται από το media player ή το δέκτη. Άρα το 5.1 δεν έχει να κάνει με το ARC, έχει να κάνει με την υλοποίηση που διάλεξε η samsung.

Πολύ ηλίθιο κλείδωμα, δεν συμφωνείς?

Ξερει κανεις τα πραγματικα HZ των τηλεορασεων της σειρας 6xxx?

Ευχαριστω chocbhed,ελπιζω η επιλογη της 6510 που εκανα να αξιζει.

έχεις βρει κανείς τρόπο για να παίζει 3D υπότιτλους (προσοχή δεν εννοώ 2D υπότιτλους με 3D ταινία) από το ενσωματωμένο media player?

έχεις βρει κανείς τρόπο για να παίζει 3D υπότιτλους (προσοχή δεν εννοώ 2D υπότιτλους με 3D ταινία) από το ενσωματωμένο media player?

Θα χρειαστείς κάποιο εξωτερικό media player ή σύνδεση με PC για να τα καταφέρεις
Οι ενσωματωμένοι media players είναι περιορισμένων δυνατοτήτων

Θα χρειαστείς κάποιο εξωτερικό media player ή σύνδεση με PC για να τα καταφέρεις
Οι ενσωματωμένοι media players είναι περιορισμένων δυνατοτήτων

είδα ταινία 3d με υποτιτλους 2d srt με τον ενσωματωμενο player και δεν είχα πρόβλημα. Έχει καλύτερη απόδοση αν μετατρέψω τους υποτιτλους σε 3d? και αν ναι θα μπορέσω να τους παίξω με ενα wd live? (απο αυτά που καταλαβα ο ενσωματωμενος δεν τους παίζει)

διάφοροι λόγοι. Μπορεί να μην έχεις αρκετές HDMI στον ενισχυτή, τα συστήματα all-in-one συνήθως έχουν 2-3. Οι οπτικές κατά κανόνα είναι ακόμα λιγότερες. Μπορεί να έχεις κάποιες συσκευές τις οποίες να θες να τις βλέπεις και χωρίς να είναι σε λειτουργία ο ενισχυτής άρα τις βάζεις πάνω στη TV.

Και στο κάτω κάτω, η samsung σου προσφέρει μια πληθώρα από εισόδους (4 HDMI) , σου διαφημίζει επίσης ARC, αλλά πουθενά δεν αναφέρει ότι μέσω του ARC δεν γίνεται να έχεις 5.1 ήχο που προέρχεται από HDMI.

Αντιθέτως, μπορείς να έχεις μέσω του ARC ήχο που προέρχεται από το media player ή το δέκτη. Άρα το 5.1 δεν έχει να κάνει με το ARC, έχει να κάνει με την υλοποίηση που διάλεξε η samsung.

Πολύ ηλίθιο κλείδωμα, δεν συμφωνείς?

Δυστυχώς δεν έχω 5.1. να το δοκιμάσω. Χθες μου ήρθε το Samsung HT-FS5200 που είναι 2.1 και το συνέδεσα με το HDMI ARC αλλά δεν πρόλαβα να δω όλες τις ρυθμίσεις. Θα το κοιτάξω σήμερα και θα δω τι στέλνει και αν στέλνει.

Στο manual της TV λέει: "Αυτή η τηλεόραση υποστηρίζει τις λειτουργίες 3D και ARC (Κανάλι επιστροφής ήχου) μέσω καλωδίου HDMI. Η λειτουργία ARC επιτρέπει την έξοδο ψηφιακού ήχου, χρησιμοποιώντας μόνο ένα καλώδιο HDMI. Ωστόσο, η λειτουργία ARC είναι διαθέσιμη μόνο μέσω της θύρας HDMI (ARC) και μόνο όταν η τηλεόραση είναι συνδεδεμένη σε ένα δέκτη AV που υποστηρίζει ARC".
Άρα γιατί να μην στέλνει 5.1 ήχο;

Πάντως υπάρχει HUB αν θες και για HDMI και για οπτικές στην περίπτωση που δεν έχει πολλές ο ενισχυτής.

Re: Απάντηση: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

λεβεντες εχω συνδεσει δορυφορο και ενα πραγμα λεω, η tv τα σπαει, με τον δεκτη που εχει και σε HD ειναι ολα τα λεφτα, τωρα πειραματιζομαι για την διοργανωση των καναλιων, 2000 καναλια ειναι αυτα

Φίλε μόλις αγόρασα και εγω τη συγκεκριμένη τηλεόραση, την περιμένω απο μέρα σε μέρα. Η πρώτη Smart Tv. Απλά επειδή δεν ξέρω τίποτα από δορυφορικά θέματα και επειδή έχω πρόβλημα με τη σύνδεση της κεραίας, Θέλω να σε ρωτήσω αν χρειαζόμουν κάτι μόνο ένα πιατο δεν είναι; αφού διαθέτει δέκτη η TV. Επίσης τι διάσταση πιάτο θα χρειαζόμουν, υπάρχει κάτι οικονομικό; (Πληροφοριακά μένω Καστοριά, δυτική μακεδονία, που εδώ η Digea δεν λέει να ρθει...) Επίσης το σαλόνι είναι μακριά απο το μπαλκόνι θα χω θέμα αν τραβήξω μεγάλη καλωδίωση απο την κεραία μέχρι την τηλεόραση; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω γιατι ειλικρινά δεν ξέρω σχεδόν τίποτα απο αυτά τα θέματα. Ευχαριστώ φίλε και όλους τα άλλα παιδιά που θα πουν την γνώμη τους...