Καλησπέρα παιδιά. Μετά από 3 μήνες συμβίωσης με τη συγκεκριμένη τηλεόραση, μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το μόνο που της προσάπτω, σε σχέση με την προηγούμενη, που ήταν τεχνολογίας πλάσμα, είναι η γωνία θέασης που είναι αρκετά περιορισμένη. Είχα καλομάθει. Κατά τ' άλλα: Ανέλπιστα καλό μαύρο, για τα BlueRay και τα 720p - 1080p Mkv, πάρα πολλές ρυθμίσεις εικόνας, οι εργοστασιακές δεν μου άρεσαν καθόλου, πολύ καλή εικόνα στα κανάλια της Digea και τέλος το 3D, αν και ενεργητικό δεν μας κουράζει. Δεν πολυβλέπουμε βέβαια 3D ταινίες, αλλά όπως και να 'ναι από περιέργεια και μόνο, τουλάχιστον τώρα στην αρχή κάποιες θα τις δούμε. Με το δίκτυο, συνδέθηκε αμέσως αλλά κανένας μας δεν το χρησιμοποιεί. Υπάρχει και το HTPC συνδεδεμένο που όπως και να το κάνουμε, είναι πιο κατάλληλο για περιήγηση. Ο δορυφορικός δέκτης μια χαρά είναι (να δούμε πότε θα κάνω ταξινόμηση των καναλιών). Γενικά, ένα μηχάνημα που σίγουρα δεν σε απογοητεύει.
Στο θέμα τώρα που με απασχολεί και δεν μπορώ να βρω άκρη στο manual. Έχω συνδέσει στην είσοδο ARC HDMI τον ενισχυτή YAMAHA RX-V771 τον οποίο βλέπει η τηλεόραση και έχω ήχο πολυκάναλο, τόσο από την τηλεόραση, όσο και από τις πηγές. Μάλιστα, τις βασικές ρυθμίσεις του ενισχυτή, τις κάνω από το remote της τηλεόρασης. Και βέβαια όταν κλείνω την τηλεόραση, κλείνει και ο ενισχυτής. Τέλεια! Εδώ όμως έχω ένα θέμα και δεν ξέρω αν ρυθμίζεται ή αν είναι πρόβλημα λειτουργικού. Όταν λοιπόν δούμε μία ταινία π.χ. και κλείσω την τηλεόραση και τον ενισχυτή από το remote της τηλεόρασης, μετά από δύο περίπου ώρες, ο ενισχυτής ανοίγει μόνος του! Τον πρώτο καιρό νόμιζα πως τον ξέχναγα ανοικτό. Στην πορεία τον παρακολούθησα. Αν κλείσω τον ενισχυτή πρώτα με το δικό του remote, όλα καλά. Το πρόβλημα συμβαίνει μόνο όταν κλείσουν και οι δύο συσκευές από το remote της τηλεόρασης. Σαν να έχει κάποιου είδους timer η τηλεόραση και τον ενεργοποιεί. Υπ όψιν, δεν ανοίγει η τηλεόραση, μόνο ο ενισχυτής.
Αν έχετε αντιμετωπίσει κάποιο τέτοιο θέμα, οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν ευπρόσδεκτη.