velatis panos
AVClub Enthusiast
- 25 January 2011
- 1,292
10blur 0 judder κινηση led στο on, ολες οι λειτουργειες οπως μειωση θορυβου κτλ στο κλειστο
μπαινεις στο display setup και διαλεγεις hdmi ..αλλιωςΈχει λίγο καιρό που αγόρασα και εγώ την UE55F7000 της Samsung και γενικότερα είμαι ικανοποιημένος, αν εξαιρέσουμε μόνο το θέμα με το μικρό μέγεθος των υποτίτλων σε ταινίες, θα τους ήθελα λίγο μεγαλύτερους!
Το κύριο θέμα μου όμως είναι ότι το PS3 μου είναι άχρηστο, αφού με HDMI δεν έχω ούτε ήχο ούτε εικόνα και συνεχίζω να το χρησιμοποιώ στην 23" τηλεόραση του δωματίου και νιώθω όσο να 'ναι χαζός!
Μπορεί μήπως κάποιος να με βοηθήσει αν του δώσω λεπτομέρειες;;
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση...το θέμα μου είναι ότι τίποτα από αυτά δεν έχει δουλέψει!
Και η μικρή τηλεόραση που έχω Full HD στα 1080p είναι οπότε πήρα με την μία το PS3 και το έβαλα στην καινούργια που ουσιαστικά έχει την ίδια ανάλυση!
Το θέμα μου είναι ότι αντί να βγάζει 1920x1080 όπως θα έπρεπε και όπως βγάζει π.χ ο αποκωδικοποιητής του OTE TV, όταν συνδέω το PS3 βγάζει πάνω αριστερά ανάλυση 720x480 και δεν μου δείχνει τίποτα, συνεχώς μαύρο!
Μόλις κρατάω το Power Button του PS3 και ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος δύο φορές μου βγάζει μήνυμα η τηλεόραση ότι η ανάλυση δεν υποστηρίζετε!
Δοκίμασες με καινούργιο καλώδιο hdmi που να υποστηρίζει και 3d
Δε χρειάζεται να πάρεις καινούργιο καλώδιο, αφού το Hdmi που το έχεις συνδέσει στην άλλη τηλεόραση δείχνει ότι υποστηρίζει full Hd ανάλυση. Το καλώδιο αρκεί να είναι V1.3 High speed. Αν είναι, είσαι οκ υποστηρίζει και 3d.
Παρόλα αυτά, αν δεν είσαι σίγουρος για το καλώδιό σου πάρε ένα φθηνό V1.4 ( υποτίθεται είναι για 3d ), μη δώσεις πάνω από 10 , να δοκιμάσεις.
Ένας άλλος τρόπος να δοκιμάσεις, αν δεν το έχεις κάνει έως τώρα, είναι να συνδέσεις το PS3 με αναλογική σύνδεση στη τηλεόραση για να μπορείς να βλέπεις τις ρυθμίσεις που θες να κάνεις, και ταυτόχρονα να το έχεις συνδέσει και με hdmi σε άλλη είσοδο, και αφού ρυθμίσεις να στέλνει εικόνα από Hdmi, να τη γυρίσεις μετά σε αυτή την είσοδο.
Δε θυμάμαι καλά, αλλά νομίζω πως έχει ρύθμιση και για την εικόνα όπως και για τον ήχο το PS3 να στέλνει ταυτόχρονα και αναλογικά και ψηφιακά, αλλά ξαναλέω για την εικόνα δεν είμαι σίγουρος, για τον ήχο ναι.
Το καλώδιο HDMI που χρησιμοποιώ κυρίως είναι της Belkin με 4,99 από τα Public και στην απόδειξη έγραφε 1.4 που υποθέτω είναι αυτό που θέλουμε...
Δοκίμασα και με το αναλογικό με το καλώδιο που είχε μέσα το PS3 πήγα στα Display Settings και επέλεξα HDMI όπου μου έλεγε ότι θα πάρει την ανάλυση για 30 δευτερόλεπτα έτσι ώστε να μπορέσω να πάω στο HDMI από την τηλεόραση και να δεχτώ τις ρυθμίσεις, αν όμως δεν το κάνω θα επιστρέψει στο αναλογικό, όταν όμως πάω στο HDMI της τηλεόρασης μου βγάζει μήνυμα Χωρίς Σήμα!
Η αλήθεια είναι πώς έχω δοκιμάσει όλες τις θύρες HDMI της τηλεόρασης, αλλά επειδή έχει πολλές DVI ή STB πρέπει να χρησιμοποιώ κάποια συγκεκριμένα;
Όταν σου λέει για 30 δεύτερα δώσε οκ για μόνιμο πριν τη λήξη του χρόνου και μετά πήγαινε στη θύρα Hdmi που το έχεις συνδέσει. Το πια θύρα δεν έχει σημασία, όπου θέλεις βάλτο.
Μία ερώτηση μόνο, έχεις δοκιμάσει να συνδέσεις στις θύρες Hdmi της τηλεόρασης τίποτε άλλο να δεις ότι παίζουν και δεν έχει πρόβλημα η πλακέτα τους; Στο λέω γιατί έχει συμβεί και αυτή η βλάβη σε άλλους, σπανιότατη αλλά έχει συμβεί.
Τη στιγμή που έχεις δοκιμάσεις τις θύρες της και παίζουν κανονικά η τηλεόραση είναι εντάξει, μην ανησυχείς και ούτε υπάρχει περίπτωση να μη παίρνει ps3 με Hdmi, κάτι άλλο κουφό συμβαίνει, λυπάμαι δε μου κατεβαίνει καμιά άλλη ιδέα.
Θα έλεγα μήπως έχει πρόβλημα το PS3 στην Hdmi του, αλλά αφού λες ότι σε άλλη τηλεόραση το συνδέεις και δείχνει μια χαρά σε Full Hd, κολλάω....
Η δυνατότητα να έβρισκες κανένα άλλο Ps3 φίλου σου ας πούμε και να δοκιμάσεις, δε παίζει;
Το PS3 παίζει κανονικά και μάλιστα σε αρκετές τηλεοράσεις...μόνο στην καινούργια αυτή έχω πρόβλημα!
Δύσκολα γιατί σχεδόν κανείς δεν έχει PS3!
Θα ψαχτώ, αλλά δεν νομίζω να βρω...
Τώρα τι γίνεται ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω, καινούργια τηλεόραση με τόσα χρήματα και να μην μπορώ να παίξω PS3 σε HDMI!
Μία μου βγάζει ότι δεν υπάρχει σήμα, μία μου βγάζει ότι η ανάλυση δεν υποστηρίζεται!
Απλά συγχύζομαι και μόνο που σκέφτομαι ότι έχω 55" τηλεόραση και παίζω στις 23"!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου, ίσως κάποιος άλλος να έχει μία άλλη ιδέα!
Το PS3 παίζει κανονικά και μάλιστα σε αρκετές τηλεοράσεις...μόνο στην καινούργια αυτή έχω πρόβλημα!
Δύσκολα γιατί σχεδόν κανείς δεν έχει PS3!
Θα ψαχτώ, αλλά δεν νομίζω να βρω...
Τώρα τι γίνεται ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω, καινούργια τηλεόραση με τόσα χρήματα και να μην μπορώ να παίξω PS3 σε HDMI!
Μία μου βγάζει ότι δεν υπάρχει σήμα, μία μου βγάζει ότι η ανάλυση δεν υποστηρίζεται!
Απλά συγχύζομαι και μόνο που σκέφτομαι ότι έχω 55" τηλεόραση και παίζω στις 23"!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου, ίσως κάποιος άλλος να έχει μία άλλη ιδέα!
βασικα ξεμαρκαρε το 1080p μονοhxostil: Δηλαδή να το συνδέσω πρώτα στην άλλη τηλεόραση που παίζει, να πάω Display Settings -> HDMI -> Custom και να αφήσω το "τικ" μόνο στο 1080i;
Leonid: Το θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω καθόλου εικόνα με HDMI, ούτε ήχο, τίποτα!
Ευχαριστώ και εγώ ελπίζω να το λύσω, γιατί δεν παλεύεται!
βασικα ξεμαρκαρε το 1080p μονο
Τώρα αντί για χωρίς σήμα, μου βγάζει ότι η ανάλυση δεν υποστηρίζεται, αλλάξτε την ανάλυση της εξωτερικής συσκευής!
δοκιμασες αλλο hdmi? με νεο hdmi μπες στο setup του ps3 και ξεκινα απο την αρχη.εχει σημασια γιατι αν το πας στην μια τηλεοραση στην αλλη και η μια υποστηριζει 3d τοτε εχει θεμα
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.