Καλησπέρα παιδιά,
Θέλω να ρωτήσω εάν έχει καταφέρει κάποιος να γράψει σε εξωτερικό σκληρό πρόγραμμα της τηλεόρασης ή να ενεργοποιήσει το timeshift.
Εγώ έχω δοκιμάσει ένα φλασάκι usb3 και ένα εξωτερικό σκληρό επίσης usb3.
Όταν κάνω έλεγχο απόδοσης της συσκευής μου εμφανίζει μήνυμα ότι έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία εγγραφής και timeshift. Παρόλα αυτά δεν έχω καταφέρει να εγγράψω το παραμικρό. Προσπαθώ βέβαια από ote tv δεν ξέρω αν αυτό έχει σημασία.
Γνωρίζει κανείς κάτι να με βοηθήσει;
Ευχαριστώ πολύ.
Τα φώτα σας παρακαλώ....
Παιζω καποιες 3D ταινιες που έχω με υποτιλους μεσα στο .mkv αλλά πουθενα δεν βρισκω να τους επιλεξω....
Παταω Tools κατα την αναπαραγωγη αλλά menu με υπότιτλους δεν υπάρχει παρότι η ταινια έχει καμια δεκαρια μεσα....
Έχει τύχει σε κανεναν να μου πει και μενα τι να κανω?
Καλησπέρα σε όλους ! Είμαι κάτοχος επίσημα πλέον τις 55άρας ! Λίγο που πειραματίστηκα χθες από έναν Zyxel NSA-310 NAS έκανα αναπαραγωγή .mkv (1080p) αρχείου με ελληνικούς υπότιτλους απροβλημάτιστα, (με την τηλεόραση συνδεδεμένη ενσύρματα μέσω hub) και αφού έκανα πρώτα update στο τελευταίο firmware.Επειδή έχουν βγει αρκετά Firmware Updates απο την Samsung.
Μήπως η απάντηση στην πιό πάνω ερώτηση έχει αλλάξει?
Παίζει υπότιτλους ο player της Tv μεσα σε 3D ή σε απλό .mkv?
Επειδή θέλω να κάνω τα παραπάνω τεστ (έτσι ώστε αν κάτι δεν πάει καλά να εκμεταλλευτώ το DOA) να ρωτήσω : πρώτα φτιάχνω τις ρυθμίσεις της εικόνας και μετά τα κάνω ή με default ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν ; Η απόσταση θέασης πρέπει να είναι αυτήν που θα έχω όταν θα βλέπω κανονικά τηλεόραση ή πηγαίνω πολύ κοντά κατά την διάρκεια των τεστ ; Ο χώρος να είναι τελείως σκοτεινός ή δεν παίζει ρόλο ; Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις !Στο πρώτο βίντεο ελέγχεις για καμμένα ή κολλημένα pixels.Κάνε παύση του βίντεο κατά την αναπαραγωγή και έλεγξε όλα τα μήκη και πλάτη του πανελ σε όλα τα χρώματα για να δεις μήπως υπάρχει ανομοιομορφία σε κάποιο σημείο.
Στο δεύτερο είναι το φαινόμενο όπου εμφανίζονται οριζόντιες ή κάθετες γραμμές πάνω στο πανελ διαφορετικής φωτεινότητας.Κυρίως είναι αντιληπτό το φαινόμενο σε φωτεινές γρήγορες σκηνές,Όπως για παράδειγμα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου όπου η κάμερα δείχνει το χορτάρι να κινείται γρήγορα. [Banding]
Στο τρίτο ελέγχεις τα σύννεφα όπως είπες [clouding]
Στο τέταρτο ελέγχεις την καθαρότητα του πανελ σε γρήγορες σκηνές....Είναι αυτό που λένε μερικοί και σαν '' έχω βρώμικο πανελ και όμως είναι πεντακάθαρο από δαχτυλιές και τέτοια! ''
Είναι αισθητό σε γρήγορες σκηνές και εναλλαγές,το επιλεγμένο σημείο,παίρνει μια απόχρωση του καφέ σαν να ''βρωμίζει'' κάπως όταν υπάρχει το φαινόμενο και φυσικά το αλλοιώνει σε σχέση με την πραγματικότητα.
Επειδή θέλω να προσπαθήσω να ρυθμίσω μόνος μου την εικόνα της τηλεόρασης (αφού δοκίμασα κάποιες προτεινόμενες ρυθμίσεις για το μοντέλο μου και δεν ενθουσιάστηκα) και επειδή ασπάζομαι την μεθοδολογία και τον τρόπο που προτείνει ο czoun και κάποιοι άλλοι (προφανώς επαγγελματίες) 2 ερωτήσεις : το backlight το ρυθμίζουμε πρώτο με τις default ρυθμίσεις που έρχεται η τηλεόραση ; Ποιες είναι οι άλλες παράμετροι που θέλουν ρύθμιση ;Γενικότερα περί ‛συννεφιάς’ και backlight….
Κατά τη γνώμη μου, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ρύθμιση που μπορεί να μειώσει το φαινόμενο της ‛συννεφιάς’ στις LED/LCD είναι η ρύθμιση του backlight, με καμία άλλη δεν μπορεί να μειωθεί το φαινόμενο, όταν και εάν υπάρχει.
Απ’ ότι έχω διαβάσει και ακούσει η ρύθμιση αυτή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, είναι το πρώτο που ρυθμίζουν οι επαγγελματίες ISF στις τηλεοράσεις αυτής της τεχνολογίας και κατόπιν προχωράνε στο επόμενο βήμα (φωτεινότητα και αντίθεση), στη συνέχεια η αρχική τιμή του backlight μπορεί να αναπροσαρμοστεί ανάλογα με τα αποτελέσματα.
Το συνηθέστερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να ´μπερδέψει’ στο μυαλό του την ρύθμιση του backlight με την ρύθμιση του black level, το ρυθμιστικό του backlight υπάρχει για να ρυθμίζει την φωτεινότητα ολόκληρου του panel, ενώ το black level ρυθμίζεται αποκλειστικά από το ρυθμιστικό της φωτεινότητας. Αν κάποιος προσπαθήσει να ‛πάρει’ μαύρο από μείωση του backlight είναι λάθος και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ‛χάσει το παιχνίδι’ στις ‛σκοτεινές’ σκηνές με τις χαμηλές διαβαθμίσεις του γκρι (όπου θα υποχρεωθεί μετά να ‛ανεβάσει’ το ρυθμιστικό της φωτεινότητας ‛ξεπλένοντας’ την εικόνα και ‛χάνοντας’ σε μαύρο).
Αντίστοιχα λάθος είναι αν κάποιος κινηθεί με γνώμονα τις ‛συννεφιές’ και προσπαθήσει να τις ‛εξαφανίσει’ με μείωση του backlight, όπου θα συμβούν πάλι τα ανωτέρω, το ιδανικό είναι να βρεθεί η ‛χρυσή τομή’. Εν κατακλείδι, οι επιλογές για κάποιον που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα είναι δύο:
Α) Κάνει το λάθος και κατεβάζει το backlight τόσο ώστε να μην βλέπει ‛συννεφιές’ και να ευχαριστιέται το ‛μαύρο’ της τηλεόρασής του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Β) Ρυθμίζει το backlight (σε συνδυασμό και με τις άλλες παραμέτρους) τόσο, ώστε να πάρει τα βέλτιστα από την εικόνα που βλέπει στο χώρο του και οι ‛συννεφιές’ όσο μπορούν να μειωθούν….θα μειωθούν.
Αν είχα LED/LCD θα έκανα το B).
Λίγο που πειραματίστηκα χθες από έναν Zyxel NSA-310 NAS έκανα αναπαραγωγή .mkv (1080p) αρχείου με ελληνικούς υπότιτλους απροβλημάτιστα, (με την τηλεόραση συνδεδεμένη ενσύρματα μέσω hub) και αφού έκανα πρώτα update στο τελευταίο firmware.
Καλησπέρα και συγνώμη για την παράλειψη ! Οι υπότιτλοι ήταν εξωτερικοί και το .mkv 2D.Συγνώμμη που επιμένω αλλά οι υπότιτλοι ήταν ενσωματωμένοι μέσα στο. mkv??
Ήταν 3D ή κανονικό 2D??
Διευκρίνησέ το σε παρακαλώ.
Αν ήταν εξωτερικοί ξέρω ότι παίζουν γι αυτό ζητώ την διευκρίνηση
Στην συγκεκριμενη διασταση εχουν γινει τρελες πωλησεις στην 6400......εξου και στη τιμη των 454 ευρω που την πηρα δεν ξαναεπεσε ποτε....Επισης απο οτι ειδα σημερα η 40'' ακρίβυνε +50 σε MediaMarkt kai Kostovolo σε σχεση με την προηγουμενη εβδομαδα ....
Κατι μου λεει οτι θα εμφανιστει σαν προσφορα σε λιγες μερες -50 ....
Αμα δεις εικονα που εχει η sony, στην digea, με το επεξεργαστη x-reality pro, θα παθεις, μπορουσε και η samsung, να ειχε κατι αναλογο, αλλα...τοτε θα ηταν η τελεια τηλεοραση, δεδομενου και τα 100Hz on panel, (που δεν εχει η sony στα μικρα μοντελα) και τοτε θα πεφτανε ολοι πανω σ'αυτη...εχω την εντυπωση οτι οι εταιρειες πιθανως συννενοουνται, για να σε εχουνε σε διλημμα, (η να εχουν μοιρασμενη την πελατεια), οπως γινετε και σε ολα τα ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα προιοντα.
Αμα δεις εικονα που εχει η sony, στην digea, με το επεξεργαστη x-reality pro, θα παθεις, μπορουσε και η samsung, να ειχε κατι αναλογο, αλλα...τοτε θα ηταν η τελεια τηλεοραση, δεδομενου και τα 100Hz on panel, (που δεν εχει η sony στα μικρα μοντελα) και τοτε θα πεφτανε ολοι πανω σ'αυτη...εχω την εντυπωση οτι οι εταιρειες πιθανως συννενοουνται, για να σε εχουνε σε διλημμα, (η να εχουν μοιρασμενη την πελατεια), οπως γινετε και σε ολα τα ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα προιοντα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.