Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα, ξερει κάνεις τι πρότυπα υποστηρίζει ο δεκτης wifi της τηλεόρασης και ποια είναι η μεγίστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που υποστηρίζεται μέσω του wifi;
 
Καλησπέρα παιδιά,
Θέλω να ρωτήσω εάν έχει καταφέρει κάποιος να γράψει σε εξωτερικό σκληρό πρόγραμμα της τηλεόρασης ή να ενεργοποιήσει το timeshift.
Εγώ έχω δοκιμάσει ένα φλασάκι usb3 και ένα εξωτερικό σκληρό επίσης usb3.
Όταν κάνω έλεγχο απόδοσης της συσκευής μου εμφανίζει μήνυμα ότι έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία εγγραφής και timeshift. Παρόλα αυτά δεν έχω καταφέρει να εγγράψω το παραμικρό. Προσπαθώ βέβαια από ote tv δεν ξέρω αν αυτό έχει σημασία.
Γνωρίζει κανείς κάτι να με βοηθήσει;
Ευχαριστώ πολύ.

δεν μπορεις να δουλεψεις το pvr οταν εχεις αλλη πηγη εκτος της κεραιας... μονο με τα ελληνικα καναλια που σου βγαζει ο δεκτης της τηλεορασης δηλαδη.
μεγαλη βλακεια! κ γω ξενερωσα γιατι εχω κ γω ote tv και θα με βολευε αρκετα!
 
Τα φώτα σας παρακαλώ....



Παιζω καποιες 3D ταινιες που έχω με υποτιλους μεσα στο .mkv αλλά πουθενα δεν βρισκω να τους επιλεξω....
Παταω Tools κατα την αναπαραγωγη αλλά menu με υπότιτλους δεν υπάρχει παρότι η ταινια έχει καμια δεκαρια μεσα....

Έχει τύχει σε κανεναν να μου πει και μενα τι να κανω?


Επειδή έχουν βγει αρκετά Firmware Updates απο την Samsung.
Μήπως η απάντηση στην πιό πάνω ερώτηση έχει αλλάξει?

Παίζει υπότιτλους ο player της Tv μεσα σε 3D ή σε απλό .mkv?
 
Απάντηση: Re: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επειδή έχουν βγει αρκετά Firmware Updates απο την Samsung.
Μήπως η απάντηση στην πιό πάνω ερώτηση έχει αλλάξει?

Παίζει υπότιτλους ο player της Tv μεσα σε 3D ή σε απλό .mkv?
Καλησπέρα σε όλους ! Είμαι κάτοχος επίσημα πλέον τις 55άρας ! Λίγο που πειραματίστηκα χθες από έναν Zyxel NSA-310 NAS έκανα αναπαραγωγή .mkv (1080p) αρχείου με ελληνικούς υπότιτλους απροβλημάτιστα, (με την τηλεόραση συνδεδεμένη ενσύρματα μέσω hub) και αφού έκανα πρώτα update στο τελευταίο firmware.
Στο πρώτο βίντεο ελέγχεις για καμμένα ή κολλημένα pixels.Κάνε παύση του βίντεο κατά την αναπαραγωγή και έλεγξε όλα τα μήκη και πλάτη του πανελ σε όλα τα χρώματα για να δεις μήπως υπάρχει ανομοιομορφία σε κάποιο σημείο.
Στο δεύτερο είναι το φαινόμενο όπου εμφανίζονται οριζόντιες ή κάθετες γραμμές πάνω στο πανελ διαφορετικής φωτεινότητας.Κυρίως είναι αντιληπτό το φαινόμενο σε φωτεινές γρήγορες σκηνές,Όπως για παράδειγμα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου όπου η κάμερα δείχνει το χορτάρι να κινείται γρήγορα. [Banding]
Στο τρίτο ελέγχεις τα σύννεφα όπως είπες [clouding]
Στο τέταρτο ελέγχεις την καθαρότητα του πανελ σε γρήγορες σκηνές....Είναι αυτό που λένε μερικοί και σαν '' έχω βρώμικο πανελ και όμως είναι πεντακάθαρο από δαχτυλιές και τέτοια! ''
Είναι αισθητό σε γρήγορες σκηνές και εναλλαγές,το επιλεγμένο σημείο,παίρνει μια απόχρωση του καφέ σαν να ''βρωμίζει'' κάπως όταν υπάρχει το φαινόμενο και φυσικά το αλλοιώνει σε σχέση με την πραγματικότητα.
Επειδή θέλω να κάνω τα παραπάνω τεστ (έτσι ώστε αν κάτι δεν πάει καλά να εκμεταλλευτώ το DOA) να ρωτήσω : πρώτα φτιάχνω τις ρυθμίσεις της εικόνας και μετά τα κάνω ή με default ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν ; Η απόσταση θέασης πρέπει να είναι αυτήν που θα έχω όταν θα βλέπω κανονικά τηλεόραση ή πηγαίνω πολύ κοντά κατά την διάρκεια των τεστ ; Ο χώρος να είναι τελείως σκοτεινός ή δεν παίζει ρόλο ; Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γενικότερα περί ‛συννεφιάς’ και backlight….

Κατά τη γνώμη μου, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ρύθμιση που μπορεί να μειώσει το φαινόμενο της ‛συννεφιάς’ στις LED/LCD είναι η ρύθμιση του backlight, με καμία άλλη δεν μπορεί να μειωθεί το φαινόμενο, όταν και εάν υπάρχει.

Απ’ ότι έχω διαβάσει και ακούσει η ρύθμιση αυτή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, είναι το πρώτο που ρυθμίζουν οι επαγγελματίες ISF στις τηλεοράσεις αυτής της τεχνολογίας και κατόπιν προχωράνε στο επόμενο βήμα (φωτεινότητα και αντίθεση), στη συνέχεια η αρχική τιμή του backlight μπορεί να αναπροσαρμοστεί ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Το συνηθέστερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να ´μπερδέψει’ στο μυαλό του την ρύθμιση του backlight με την ρύθμιση του black level, το ρυθμιστικό του backlight υπάρχει για να ρυθμίζει την φωτεινότητα ολόκληρου του panel, ενώ το black level ρυθμίζεται αποκλειστικά από το ρυθμιστικό της φωτεινότητας. Αν κάποιος προσπαθήσει να ‛πάρει’ μαύρο από μείωση του backlight είναι λάθος και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ‛χάσει το παιχνίδι’ στις ‛σκοτεινές’ σκηνές με τις χαμηλές διαβαθμίσεις του γκρι (όπου θα υποχρεωθεί μετά να ‛ανεβάσει’ το ρυθμιστικό της φωτεινότητας ‛ξεπλένοντας’ την εικόνα και ‛χάνοντας’ σε μαύρο).

Αντίστοιχα λάθος είναι αν κάποιος κινηθεί με γνώμονα τις ‛συννεφιές’ και προσπαθήσει να τις ‛εξαφανίσει’ με μείωση του backlight, όπου θα συμβούν πάλι τα ανωτέρω, το ιδανικό είναι να βρεθεί η ‛χρυσή τομή’. Εν κατακλείδι, οι επιλογές για κάποιον που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα είναι δύο:

Α) Κάνει το λάθος και κατεβάζει το backlight τόσο ώστε να μην βλέπει ‛συννεφιές’ και να ευχαριστιέται το ‛μαύρο’ της τηλεόρασής του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Β) Ρυθμίζει το backlight (σε συνδυασμό και με τις άλλες παραμέτρους) τόσο, ώστε να πάρει τα βέλτιστα από την εικόνα που βλέπει στο χώρο του και οι ‛συννεφιές’ όσο μπορούν να μειωθούν….θα μειωθούν.

Αν είχα LED/LCD θα έκανα το B).
Επειδή θέλω να προσπαθήσω να ρυθμίσω μόνος μου την εικόνα της τηλεόρασης (αφού δοκίμασα κάποιες προτεινόμενες ρυθμίσεις για το μοντέλο μου και δεν ενθουσιάστηκα) και επειδή ασπάζομαι την μεθοδολογία και τον τρόπο που προτείνει ο czoun και κάποιοι άλλοι (προφανώς επαγγελματίες) 2 ερωτήσεις : το backlight το ρυθμίζουμε πρώτο με τις default ρυθμίσεις που έρχεται η τηλεόραση ; Ποιες είναι οι άλλες παράμετροι που θέλουν ρύθμιση ;

* Να ενημερώσω ότι έχω διαβάσει ολόκληρο το νήμα τουλάχιστον 5 φορές και απαντήσεις δεν βρήκα στα ερωτήματα μου.
 
Re: Απάντηση: Re: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Λίγο που πειραματίστηκα χθες από έναν Zyxel NSA-310 NAS έκανα αναπαραγωγή .mkv (1080p) αρχείου με ελληνικούς υπότιτλους απροβλημάτιστα, (με την τηλεόραση συνδεδεμένη ενσύρματα μέσω hub) και αφού έκανα πρώτα update στο τελευταίο firmware.

Συγνώμμη που επιμένω αλλά οι υπότιτλοι ήταν ενσωματωμένοι μέσα στο. mkv??
Ήταν 3D ή κανονικό 2D??

Διευκρίνησέ το σε παρακαλώ.
Αν ήταν εξωτερικοί ξέρω ότι παίζουν γι αυτό ζητώ την διευκρίνηση
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Συγνώμμη που επιμένω αλλά οι υπότιτλοι ήταν ενσωματωμένοι μέσα στο. mkv??
Ήταν 3D ή κανονικό 2D??

Διευκρίνησέ το σε παρακαλώ.
Αν ήταν εξωτερικοί ξέρω ότι παίζουν γι αυτό ζητώ την διευκρίνηση
Καλησπέρα και συγνώμη για την παράλειψη ! Οι υπότιτλοι ήταν εξωτερικοί και το .mkv 2D.
Καλό βράδυ και συγνώμη για την παρανόηση !
 
Καλησπερα... Μολις ειδα οτι πηρα νεο firmware 2606.2.Ξερει κατι κανεις γιατι απο οτι εψαξα δεν υπαρχει στο επισημο site... Επισης φανταστείτε οτι ειχα και auto update disabled... Λιγο παραξενο μου φαίνεται....
 
Η 2606 (σκετη χωρις χχχχ.2) υπαρχη σιγουρα απο Σαββατο (οχι στο σιτε)
Μολις τωρα σε αναζητηση απο tv νεοτερη δινει 2606 χωρις .2
 
Επισης απο οτι ειδα σημερα η 40'' ακρίβυνε +50 σε MediaMarkt kai Kostovolo σε σχεση με την προηγουμενη εβδομαδα ....
Κατι μου λεει οτι θα εμφανιστει σαν προσφορα σε λιγες μερες -50 ....
 
Και σε μενα χθες που εκανα αναβαθμιση με πηγε στην 2606 το μονο που παρατηρησα ειναι οτι μετα εχει ενεργοποιημενη την επιλογη αυτοματης αναβαθμισης ενω δεν το ειχα ετσι.
 
Επισης απο οτι ειδα σημερα η 40'' ακρίβυνε +50 σε MediaMarkt kai Kostovolo σε σχεση με την προηγουμενη εβδομαδα ....
Κατι μου λεει οτι θα εμφανιστει σαν προσφορα σε λιγες μερες -50 ....
Στην συγκεκριμενη διασταση εχουν γινει τρελες πωλησεις στην 6400......εξου και στη τιμη των 454 ευρω που την πηρα δεν ξαναεπεσε ποτε....
 
Στα 550 παντως δεν αξιζει δεδομενου οτι ειναι και η μοναδικη τηλεοραση που δεν εχει DVB T2 και τη χειροτερη τηλεοπτικη αποδοση
 
Δεν ξερω εαν ειναι η μοναδικη αλλα και να το ειχε DVB T2 σαν προεκταση του DVΒ Τ δεν μπορει ακομα να λειτουργησει Ελλαδα εαν δεν αλλαξουν πολλα πραγματα..συν της αλλης μαλλον οι ιδιες οι αντιπρωσοποιες δεν φενεται να θελουν να τις εισαγουν..
 
Ειναι η μοναδικη που δεν εχει DVΒ Τ2 και το μοναδικο μοντελο επισης Ακομα και φθηνα μοντελα και μαρκες εχουν αλλα αυτη οχι
Υπαρχει και Η6400 με DVΒ Τ2 αλλα δεν εισάγεται στην Ελλαδα δεν ξερω το λογο
Η χαλια αποδοση στη Digea οφειλετε σε αυτο και πριν πειτε οτιδηποτε δοκιμαστε και μονη σας Βαλτε ενα αποκωδικοποιητή DVΒ Τ2 (ολο και καπου θα εχει μεινει καποιος) και θα το διαπιστώσετε Υπαρχει αλλωστε και εδω μια αναφορα απο κοποιον που μεσο ΒRPlayer που εχει DVB t2 η Digea εχει μεγαλη διαφορα στη Η6400

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπορει να μην ωφειλετε στο Τ2 αλλα στο οτι υπαρχει ενας παραπανω δέκτης που παρεμβαλετε και κανει επεξεργασια του σηματος και τελικα βελτιωνει την εικονα
πχ
LG DVB-T2, DVB-C, DVB-S2
Sony DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2
Panasonic DVB-T, DVB-T2
Samsung DVB-T, DVB-C
αλλα αυτο δεν εξηγεί γιατι οταν ο φιλος βλεπει μεσο του Samsung BRay βλεπει καλυτερα .... οπως δεν εξηγη γιατι στην περσινη σειρα που εστελνε εδω η εταιρια ειχε Τ2 και τωρα οχι αλλα σε αλλα μοντελα το εχει.....
 
Last edited:
Αμα δεις εικονα που εχει η sony, στην digea, με το επεξεργαστη x-reality pro, θα παθεις, μπορουσε και η samsung, να ειχε κατι αναλογο, αλλα...τοτε θα ηταν η τελεια τηλεοραση, δεδομενου και τα 100Hz on panel, (που δεν εχει η sony στα μικρα μοντελα) και τοτε θα πεφτανε ολοι πανω σ'αυτη...εχω την εντυπωση οτι οι εταιρειες πιθανως συννενοουνται, για να σε εχουνε σε διλημμα, (η να εχουν μοιρασμενη την πελατεια), οπως γινετε και σε ολα τα ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα προιοντα.
 
Re: Απάντηση: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αμα δεις εικονα που εχει η sony, στην digea, με το επεξεργαστη x-reality pro, θα παθεις, μπορουσε και η samsung, να ειχε κατι αναλογο, αλλα...τοτε θα ηταν η τελεια τηλεοραση, δεδομενου και τα 100Hz on panel, (που δεν εχει η sony στα μικρα μοντελα) και τοτε θα πεφτανε ολοι πανω σ'αυτη...εχω την εντυπωση οτι οι εταιρειες πιθανως συννενοουνται, για να σε εχουνε σε διλημμα, (η να εχουν μοιρασμενη την πελατεια), οπως γινετε και σε ολα τα ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα προιοντα.

Την εχω δει και συμφωνω Αλλωστε το ειχα γραψει και εγω σε ενα post με θεμα τιβι για τηλεοπτικα προγραμματα
Η Sony ηταν καλυτερη και μετα μια LG Ultra ...
Η Sony 8xxx η LG LB650 LG 40UB800V UHD ktl εχουν 100Mz panel οποτε αυτο με το δειλημμα δεν ισχυη
Δεν ειπα για κατι παραπανω απλα μου κανει εντυπωση που υπαρχει μοντελο Η6400 με Τ2 και δεν το φερνουν εδω !!!!
Τουλαχιστον θα επαιζαν αξιοπρεπώς τα Digea και οχι χειροτερα απο τα μοντελα του 2013 που ειχαν Τ2 Λες και κσεστοκαρουν εδω και τα πουλανε και ακριβοτερα !!!! αφου οι τιμες ανεβηκαν 50 απ την προηγουμενη εβδομαδα
 
Re: Απάντηση: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αμα δεις εικονα που εχει η sony, στην digea, με το επεξεργαστη x-reality pro, θα παθεις, μπορουσε και η samsung, να ειχε κατι αναλογο, αλλα...τοτε θα ηταν η τελεια τηλεοραση, δεδομενου και τα 100Hz on panel, (που δεν εχει η sony στα μικρα μοντελα) και τοτε θα πεφτανε ολοι πανω σ'αυτη...εχω την εντυπωση οτι οι εταιρειες πιθανως συννενοουνται, για να σε εχουνε σε διλημμα, (η να εχουν μοιρασμενη την πελατεια), οπως γινετε και σε ολα τα ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα προιοντα.

τηλεοπτικο απο επεξεργαστη samsung που εχει η δικια μου es7000 και οχι mstar που ειχα στην h7000 ηταν μεγαλη η διαφορα..καλυτερη απο σονυ σειρα w8 εστω και λιγο