Samsung UE H7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Plasma είχε ένας φίλος και φυσικά υπάρχει σύγκριση! Όταν λέω μαύρο κατράμι το εννοώ! Σε 100% σκοτεινό δωμάτιο! Και αν διαβάσεις και τα προηγούμενα post μου ότι ΤV έχω πάρει είχανε clouding άλλες πολύ άλλες λιγότερο και έχω αλλάξει πολλές πίστεψε με! Το έχω πληρώσει ακριβά Το χόμπι μου! Ειλικρινά κοίταγα σε μαύρο φόντο και δεν μπορούσα να καταλάβω αν η TV είναι ανοιχτή η κλειστή! Και μάλιστα έβαλα και υψηλά για λίγο και τον οπίσθιο φωτισμό στο full (20) αλλά και πάλι το μαύρο..κατράμι! Μπράβο στην samsung για το υπέροχο μοντέλο που έβαλε και σε αυτή την "μαγική" εντολή!

Plasma είχε ένας φίλος και φυσικά υπάρχει σύγκριση! Όταν λέω μαύρο κατράμι το εννοώ! Σε 100% σκοτεινό δωμάτιο! Και αν διαβάσεις και τα προηγούμενα post μου ότι ΤV έχω πάρει είχανε clouding άλλες πολύ άλλες λιγότερο και έχω αλλάξει πολλές πίστεψε με! Το έχω πληρώσει ακριβά Το χόμπι μου! Ειλικρινά κοίταγα σε μαύρο φόντο και δεν μπορούσα να καταλάβω αν η TV είναι ανοιχτή η κλειστή! Και μάλιστα έβαλα και υψηλά για λίγο και τον οπίσθιο φωτισμό στο full (20) αλλά και πάλι το μαύρο..κατράμι! Μπράβο στην samsung για το υπέροχο μοντέλο που έβαλε και σε αυτή την "μαγική" εντολή!
Αρχικά με γειά καλοθέατη και απροβλημάτιστη η νέα σου τηλεόραση.
Με αυτή τη << μαγική εντολή >>που λες όμως, έχοντας τη βάλει και στο υψηλό, είναι απολύτως βέβαιο πως χάνεις πάρα πολύ πληροφορία από πλάνα που δεν είναι φωτεινά. Αυτό βέβαια καταλαβαίνεις πως δεν είναι σωστό. Αφού όμως σε ικανοποιεί έτσι , οκ. Στη θέση σου πάντως θα το έβαζα στη χαμηλότερη τιμή.

Ευχαριστώ Leonid.Με την εντολή στην θέση υψηλό έχει ίδια συμπεριφορά ακριβώς με την es8000 που είχα πριν 2 μέρες με την μόνη διαφορά ότι στην es8000 είχε αρκετό clouding και έπρεπε να ρίξω τον οπίσθιο φωτισμό στο 7(!) Και πάλι το clouding δεν έφευγε απλά είχε μια βελτίωση! Τώρα στο υψηλό που το έχω στην h7000 το μαύρο είναι λες και βλέπεις plasma και σε τελείως σκοτεινό πλάνο αν εμφανιστεί ένα αντικείμενο απλά το αντικείμενο το δείχνει λίγο πιο σκοτεινό! Εντάξει δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. .Άσε που τώρα τον οπίσθιο φωτισμό τον έχω στο 14 και κερδίζω και εκεί σε φωτεινότητα!

Pano τι είναι το mstar?
Λοιπόν ανακάλυψα μια καινούργια εντολή που έχει φέτος η εκπληκτική h7000 που με άφησε τρελά ικανοποιήμενο! !
Η εντολή λέγεται "μαύρο βελτιστοποιησης" και πραγματικά κάνει θαύματα! Όπως έγραψα και ποιο πάνω clouding δεν είχα αλλά σε μαύρο backround τα Led του οπίσθιου φωτισμού ήταν λίγο φωτεινά και κάπως μπορώ να πω με έτρωγε αν υπήρχε λύση. Εντελώς τυχαία πείραξα αυτή την εντολή από off το πήγα στην επιλογή "υψηλό"(έχει 3 στάδια υψηλό - μεσαίο - χαμηλό ) .βάζοντας λοιπόν αυτή την επιλογή στο υψηλό το μαύρο έγινε λες και η τηλεόραση μου ήτανε σβηστή! ! Βέβαια εδώ υπάρχει και ένα μικρό τίμημα. . Σε τέλειος σκοτεινό background αν εμφανιστεί ένα αντικείμενο δεν είναι τόσο φωτεινό (το αντικείμενο) όπως πριν αλλά μικρό το κακό προτιμώ έτσι πάρα το μαύρο μου να είναι πιο φωτεινό! ! Τέλος πέρασα σε όλες της πηγές μου και μία ρύθμιση με τα χρώματα που βρήκα από ένα καλό site και ΤV μου είναι άριστη στα δικά μου τα μάτια! Επιτέλους θα ησυχάσω! Όποιος θέλει ότι θέλει μπορεί να με ρωτήσει. .

Για δώσε pls το link του site με τις ρυθμίσεις χρωμάτων που λες.

http://www.avforums.com/threads/samsung-ue40h7000-reviewers-recommended-best-settings.1884399/

Έβαλα τώρα μωλης ένα blu Ray και έβαλα και σκοτεινά πλάνα! Τελικά σε σκοτεινό πλάνο η εικόνα δεν χάνει καθόλου! Θέλω μια βοήθεια οποίος ξέρει να μου πει πως μπορώ να την ανεβάσω να την δείτε και εσείς!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://www.dropbox.com/s/8nzgvgvg36dcdej/20140719_183825.jpg
https://www.dropbox.com/s/ns08f3bh3ryi37q/20140719_183106.jpg

δεν ξερω αν το κανω σωστα!Αν δεν το βγαλει ζητω συγνωμη και καποιος admin ας το σβησει..

Ακριβως αυτες της 2 φωτο που εβαλα στην es8000 εβλεπα αρκετο clouding!τωρα ειναι λες και εχω OLED!ενταξει το ξερω μπορει να υπερβαλω πειτε μου ομως δεν εχει εκπληκτικο μαυρο?και τελικα οταν εμφανιζεται ενα αντικειμενο σε ενα σκοτεινο πλανο εμφανιζεται μια χαρα χωρης να χανει!!

Last edited:

Στην ρύθμιση "Picture Size" επέλεξες "Screen Fit" όπως λέει ο τύπος?

Όταν επέλεξα "Screen fit", στο πάνω μέρος της οθόνης μου εμφανίζεται είτε μια ασπρόμαυρη διακεκομένη λωρίδα είτε μια πράσινη λωρίδα που τρεμοπαίζει (η 2η περίπτωση παραδόξως εμφανιζόταν μόνο στον ANT1).

Παρατήρησες κάτι παρόμοιο? Εγώ πάντως ξαναγύρισα την ρύθμιση "Picture Size" σε 16:9.

Απάντηση: Re: Samsung UE H7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Βγαλε αλλη μια χωρις φλας για να ειναι πιο ρεαλιστικο, ετσι παντως φαινεται εντυπωσιακη..! Ετσι δειχνει και η δικια μου

Arkady από το site που έβαλα άλλαξα μόνο τα χρώματα! Πάντως σε αυτή την επιλογή δεν μου βγάζει τίποτα γραμμές! Εννοείται πως το ξανά έβαλα σε 16:9. .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Manolinio7 και χωρίς φλας ακριβώς έτσι δείχνει απλά βαριέμαι να ξανα ανοίγω pc και να ανεβάζω!

Arkady από το site που έβαλα άλλαξα μόνο τα χρώματα! Πάντως σε αυτή την επιλογή δεν μου βγάζει τίποτα γραμμές! Εννοείται πως το ξανά έβαλα σε 16:9. .

Περίεργο.... Εμένα πάντως στην ρύθμιση "screen fit" μου εμφανίζεται η διακεκομένη γραμμή που φαίνεται στην φωτό:

Μήπως είναι κάποιο bug?στο 16:9 σου δείχνει καλά?

Ναι στο 16:9 δείχνει κανονικά.Εσένα δεν σου εμφανίζεται αυτή η γραμμή στο screen fit?

Ναι στο 16:9 δείχνει κανονικά.Εσένα δεν σου εμφανίζεται αυτή η γραμμή στο screen fit?
Αν δε κάνω λάθος, το screen fit, είναι για σήματα Full HD, ή και μόνο HD, για σήματα SD από Digea δε << γεμίζει το καδρο >> και για αυτό βγαίνει αυτή η γραμμή.
Κανονικά στο Nerit HD ας πούμε που είναι 1080i, όταν εκπέμπει πραγματικό HD υλικό , δε θα πρέπει να υπάρχει αυτή η γραμμή.

Arkady εμένα δεν μου το βγάζει! Πάντως βάλτο 16:9 που είναι και το κανονικό και μην ανησυχείς αν είχε πρόβλημα η ΤV σου θα στο έβγαζε και στο 16:9.τωρα όσο αφορά την εντολή με το μαύρο βελτιστοποιησης όντως το καλύτερο είναι στο χαμηλό γιατί στο υψηλό χθες που είδα μια ταινία σε ορισμένες σκηνές μου έριχνε αρκετά τον φωτισμό, ενώ στην θέση "χαμηλό" δεν υπάρχει κανένα θέμα και το μαύρο παραμένει κατράμι!

Αν δε κάνω λάθος, το screen fit, είναι για σήματα Full HD, ή και μόνο HD, για σήματα SD από Digea δε << γεμίζει το καδρο >> και για αυτό βγαίνει αυτή η γραμμή.
Κανονικά στο Nerit HD ας πούμε που είναι 1080i, όταν εκπέμπει πραγματικό HD υλικό , δε θα πρέπει να υπάρχει αυτή η γραμμή.

Εν μέρει, έχεις δίκιο: Στο ΝΕΡΙΤ HD είναι πολύ πιο ανεπαίσθητο,αλλά δεν εξαφανίζεται.Πάλι έχει πρόβλημα η εικόνα στο ίδιο σημείο,αλλά είναι σαφέστερα λιγότερο έντονο και πρέπει να το ξέρεις το "θέμα" για να το προσέξεις.

Arkady εμένα δεν μου το βγάζει! Πάντως βάλτο 16:9 που είναι και το κανονικό και μην ανησυχείς αν είχε πρόβλημα η ΤV σου θα στο έβγαζε και στο 16:9.τωρα όσο αφορά την εντολή με το μαύρο βελτιστοποιησης όντως το καλύτερο είναι στο χαμηλό γιατί στο υψηλό χθες που είδα μια ταινία σε ορισμένες σκηνές μου έριχνε αρκετά τον φωτισμό, ενώ στην θέση "χαμηλό" δεν υπάρχει κανένα θέμα και το μαύρο παραμένει κατράμι!

Μου κάνει φοβερή εντύπωση που εσένα δεν στο εμφανίζει,τυχερός είσαι. Δεν είναι "πρόβλημα" της TV,αλλά με προβληματίζει το ότι εμφανίζεται μόνο σε μένα. Τεσπα, στο 16:9 η εικόνα είναι μια χαρά,οπότε δεν με απασχολεί άλλο.

Μιλάς για το "Black Tone" στο menu "Advanced Settings" ή για το "Cinema Black" στο menu "Picture Options"?
Προσωπικά, το Black Tone το έχω "Off" και το "Cinema Black" στο low.

Επίσης, ρίξε μια ματιά στις ρυθμίσεις που λέει ο Yperion για την H6400, μήπως σου αρέσουν και για την Η7000

http://avclub.gr/forum/showthread.php/117718-Samsung-UE-H6400-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page18

Εν μέρει, έχεις δίκιο: Στο ΝΕΡΙΤ HD είναι πολύ πιο ανεπαίσθητο,αλλά δεν εξαφανίζεται.Πάλι έχει πρόβλημα η εικόνα στο ίδιο σημείο,αλλά είναι σαφέστερα λιγότερο έντονο και πρέπει να το ξέρεις το "θέμα" για να το προσέξεις.

Μου κάνει φοβερή εντύπωση που εσένα δεν στο εμφανίζει,τυχερός είσαι. Δεν είναι "πρόβλημα" της TV,αλλά με προβληματίζει το ότι εμφανίζεται μόνο σε μένα. Τεσπα, στο 16:9 η εικόνα είναι μια χαρά,οπότε δεν με απασχολεί άλλο.

Μιλάς για το "Black Tone" στο menu "Advanced Settings" ή για το "Cinema Black" στο menu "Picture Options"?

Επίσης, ρίξε μια ματιά στις ρυθμίσεις που λέει ο Yperion για την H6400, μήπως σου αρέσουν και για την Η7000

http://avclub.gr/forum/showthread.php/117718-Samsung-UE-H6400-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page18
Δεν είναι θέμα bug σίγουρα, κάποια διαφορά υπάρχει στις ρυθμίσεις σας 100%. Είχα τη C8000 και μου το έκανε και εμένα με κάποιο συνδυασμό ρυθμίσεων.
Στη N HD μπορεί το σήμα να είναι 1080i αλλά το υλικό που εκπέμπει δεν είναι πάντα HD, αλλά SD που εκπέμπεται από κανάλι HD. Όταν λοιπόν το υλικό που θα στέλνει , θα είναι HD ( όποτε είναι αυτό, όπως ήταν οι αγώνες του Μουντιάλ σε απευθείας μετάδοση, όχι οι επαναλήψεις ) τότε η γραμμή θα εξαφανίζεται.

Δεν είναι θέμα bug σίγουρα, κάποια διαφορά υπάρχει στις ρυθμίσεις σας 100%. Είχα τη C8000 και μου το έκανε και εμένα με κάποιο συνδυασμό ρυθμίσεων.
Στη N HD μπορεί το σήμα να είναι 1080i αλλά το υλικό που εκπέμπει δεν είναι πάντα HD, αλλά SD που εκπέμπεται από κανάλι HD. Όταν λοιπόν το υλικό που θα στέλνει , θα είναι HD ( όποτε είναι αυτό, όπως ήταν οι αγώνες του Μουντιάλ σε απευθείας μετάδοση, όχι οι επαναλήψεις ) τότε η γραμμή θα εξαφανίζεται.

Πιθανότατα να είναι θέμα ρυθμίσεων καθώς έχω χρησιμοποιήσει ακριβώς αυτές.
http://www.avforums.com/threads/samsung-ue40h7000-reviewers-recommended-best-settings.1884399/

Ο reviewer τις έχει χρησιμοποιήσει σε 40άρα οθόνη και όχι σε 55άρα που έχω εγώ,αλλά αμφιβάλλω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο.

Arkady θα πας "επιλογές εικονας" και μέτα "κινηματογραφικο μαύρο" η καλύτερη επιλογή είναι στο "χαμηλό"

Όταν βλέπεις τηλεοπτικό ( Digea ) και σε όλα τα ελεύθερα κανάλια θα το βάζεις 16:9, και μόνο όταν βλέπεις N HD αν έχει HD υλικό ( θα το καταλαβαίνεις από την ευκρίνεια, θα είναι πολύ πιο καθαρό και ζωντανό ) να το βάζεις σε screen fit, για καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και σε 16:9 να το αφήνεις και εκεί, δε τρέχει και τίποτα.
Αν πάλι έχεις και συνδρομητικά κανάλια HD, τότε πάλι βάζε το σε screen fit.

Clouding .

Εχω την 55F6500.Tην μεγαλύτερη διαφορα-βελτιωση στο clouding την είδα όταν ενεργοποιησα την καθαρη κινηση LED .

Ολες οι αλλες ρυθμίσεις δε βοήθησαν όσο αυτή.

Για να ξεγυμνωσετε χωρίς ειδικα πατερν την τηλεοραση σας φτανει να χρησιμοποιήσετε την USB θύρα της TV.
Πάρτε ενα στικακι με μια καλής ποιότητας Ματρόσκα και πατειστε pause σε διάφορες σκηνες της ταινίας ή της σειράς , όπως οι αλλαγές σκηνών και οι τίτλοι αρχης και τέλους.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η επιλογή εικόνας πρεπει να είναι αυστηρα στο κινηματογραφικό και η καθαρη κινηση LED απενεργοποιημενη. Ο φωτισμός του δωματίου πρεπει μα είναι πολύ χαμηλός έως ανυπαρκτος.

Δοκιμαστε το , στη δική μου περιπτωση δουλεψε δυστυχως ....

Jotheo στην h7000 αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει επιλογή καθαρή κίνηση Led! Η μήπως το γράφει διαφορετικά?