Samsung UE J6200 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εχει βρει κανεις κατι καινουργιο στην αναβαθμιση 1460 εκτος αυτο του SMART IPTV? Οι εφαρμογες τρεχουν απο το USB?

Νέος κάτοχος και εγώ της 55αρας.
Υπάρχει ρύθμιση για τον ρυθμό ανανέωσης της εικόνας (50/100hz);

Ευχαριστώ.

Αν απενεργοποιήσεις το MotionPlus η τηλεόραση συμπεριφέρεται σαν 50/60Hz...

Απο τη σελιδα του Smart IPTV

2016-08-10
Firmware update 1460 on Samsung Tizen TVs (J/JU/JS series)

Please DO NOT UPDATE the firmware version to 1460 if you have J/JU/JS series Tizen TV, because you might get a problem of pixelating streams.

The issue has already been reported to Samsung, but it can only be fixed with another firmware update. Please contact Samsung for further information.

Last edited:
Αν απενεργοποιήσεις το MotionPlus η τηλεόραση συμπεριφέρεται σαν 50/60Hz...

Ισχύει αυτό?

Από τη στιγμή που η τηλεόραση έχει 100Hz "πανελίσια", το Motion Plus δεν είναι η ρύθμιση που "ανεβάζει" τα Hz (έως 600 στη συγκεκριμένη), βελτιώνοντας το judder και δημιουργώντας όμως ταυτόχρονα το Soap Opera Effect? Εγώ νομίζω ότι δεν υπάρχει ρύθμιση για 50Hz. Γιατί να θες να την κάνεις 50Hz?

Από την άλλη, εγώ που έχω το Motion Plus στο OFF σαν καλός σινεφίλ, μου είναι αδύνατον να παρακολουθήσω γρήγορες σκηνές σε 24p από το πολύ judder! Ειδικά σε αυτήν την TV.

Διάβασα και τα σχόλια του ufontinas στη σελ. 15 και μετά, όπου κατέληξε να βάλει το judder reduction στο 7. Έλα που όταν το κάνω αυτό είναι σαν να βλέπω σε 3D τον Ρακιντζή στη Eurovision - χαχαχα. Ούτε το Clear Motion LED που πρότεινες JL_? έκανε τίποτα.. Τι φταίει? Είναι το pulldown? Δηλαδή αν είχαμε αμερικάνικη 120Hz/240Hz δεν θα είχαμε πρόβλημα ενώ τώρα έχουμε? Δεν υποτίθεται ότι στις PAL τα 100 είναι ουσιαστικά 96Hz για να κάνει 4:4 και να μην εισάγει frames ή εξαρτάται από το μοντέλο?

ΠΩΣ θα βλέπουμε σωστά 24p με την J6200, οεοεο?

Last edited:
Μπλέκεις, μάλλον, τα πραγματικά Hz με τα παραμυθένια που διαφημίζει κάθε κατασκευαστής για να πουλάει.
Ο ρυθμός ανανέωσης είναι συνάρτηση της συχνότητας του ηλεκτρικού ρεύματος που είναι πχ για την Ευρώπη 50Hz και για τη Βόρεια Αμερική 60Hz.

Οι περισσότερες τηλεοράσεις έχουν ρυθμό ανανέωσης 50/60Hz, λιγότερες 100/120Hz και πολύ λιγότερες και πανάκριβες 200/240Hz.

Καλά, ότι τα έχω μπλέξει είναι το μόνο σίγουρο :) Και όσο κι αν διαβάζω σχετικά (όχι τώρα μόνο, εδώ και χρόνια), τόσο χειρότερα τα πράγματα!

Το πρόβλημα πάντως παραμένει (γενικά με τις ταινίες 24fps, αλλά και ειδικά στην J6200). Με το Motion+ έχουμε σαπουνόπερα και χωρίς έχουμε σπαστή κίνηση. Σε σκηνές δράσεις είναι τόσο σπαστή η κίνηση που σε ζαλίζει και δεν καταλαβαίνεις τι έγινε (εμένα και τους δικούς μου τουλάχιστον). Μιλάω για ταινίες 23.976fps (H264) από στικάκι ή σκληρό δίσκο. Μήπως το πρόβλημα είναι κάπου αλλού, π.χ. στον επεξεργαστή? (χλωμό για Η264)

Εν κατακλείδι, ξέρουμε πώς χειρίζεται (ή πώς θα 'πρεπε να χειρίζεται) η συγκεκριμένη τηλεόραση τις πηγές 24fps χωρίς το motion+?

Στο Rtings γράφει ποια είναι η ρύθμιση για τις άλλες γνωστές μάρκες (π.χ. LG --> RealCinema) για να φέρνεις τα Hz σε ακέραια πολλαπλάσια του 24, ενώ για τις Samsung αναφέρει: "Automatic most of the time, but inconsistent – sometimes 24 fps video will have judder via 60p and 60i. For 480i and 1080i video, go to Menu > Picture > Picture Options and set 'Film Mode' to 'Οn'. On some TVs, setting 'Auto Motion Plus' to 'Custom' with both sliders to 0 will fix it without adding any soap opera effect.".
Μήπως να δοκιμάζαμε το τελευταίο που λέει;

Επανέρχομαι στο θέμα αφού έριξα λίγο διάβασμα και έκανα μερικές δοκιμές..

Συνδέοντας την tv με υπολογιστή μέσω HDMI μπορούμε να δούμε τα έτοιμα προφίλ που υποστηρίζει, μεταξύ των οποίων είναι και 23Hz, 24Hz, 25Hz @ 1080p. Αυτά αν δεν κάνω λάθος τα δίνουν οι οθόνες στο pc, αν θυμάμαι καλά τα λένε EDID ή κάπως έτσι. Δοκίμασα λοιπόν να παίξω μια σκηνή καταδίωξης (πάντα 23.976fps) στην 1080p60 ανάλυση που είναι η default. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό για το οποίο παραπονιέμαι, όπως και με τα στικάκια/ σκληρό. Αλλάζοντας όμως το ρυθμό ανανέωσης από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών σε 23Hz (υποθέτω 23 σημαίνει 23.976 και 24Hz είναι για το ακέραιο 24) το 'πρόβλημα' διορθώθηκε!

Επιπλέον, στη σελίδα εδώ αναφέρει για τις 'Custom' ρυθμίσεις του 'Auto Motion Plus' ότι το 'Judder Reduction' έχει επίπτωση μόνο σε σήματα ως 30Hz (25 για μας ενδεχομένως; ) και δεν εισάγει νέα frames, ενώ το 'Blur Reduction' εισάγει frames και έχει εφαρμογή μόνο σε 60Hz σήματα (50Hz για μας´). Είναι ένας τρόπος, λέει στα σχόλια, να μην έχουμε motion interpolation για τις ταινίες και να έχουμε για τα υπόλοιπα, χωρίς να χρειάζεται να το αλλάζουμε κάθε φορά. Εάν ισχύει αυτό, όταν παίζει από στικάκι/ σκληρό ο ρυθμός ανανέωσης δεν είναι 24 όσο είναι το αρχείο (γιατί δεν επηρεάστηκε από το judder στο 10 ενώ έγινε "σαπουνόπερα" από το blur στο 10), εξού και το πρόβλημα (λόγω pulldown?). Φαντάζομαι με BluRay player θα πηγαίνει αυτόματα η τηλεόραση στα 24Hz και δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

αν από στικάκι εννοείς από τον ενσωματωμένο player της τηλεόρασης δεν είναι σωστή η κίνηση στα 24p γιατί μάλλον δεν το υποστηρίζει ο ενσωματωμένος player της τηλεόρασης οπότε βλέπεις 24p στα 60 με pulldown. μία λύση είναι να ενεργοποιήσεις το frame interpolation. Όταν παίζεις από εξωτερική πηγή (pc, media player) τότε για ταινίες θα πρέπει να είναι στα 24p η έξοδος του (αυτό που έκανες με το φορητό) και αν θές ενεργοποιείς μετά το frame interpolation.

Ναι, αυτό εννοώ, από σκληρό δίσκο ή flash drive στα usb ports της τηλεόρασης. Έτσι κατάλαβα και εγώ τελικά, ότι δεν πρέπει να το καταλαβαίνει ότι είναι 24p και κάνει pulldown και άρα θέλει πηγή με έξοδο 24. Όμως, γιατί στα 60 και όχι στα 50; Και αν ισχύει αυτό που λέμε (ότι κάνει pulldown), τότε αν ήταν αμερικάνικο μοντέλο 120Hz θα είχε σωστή κίνηση και από τα στικάκια, σωστά;

καθως ψαχνω νεα τηλεοραση , με περιπου 650 ευρω, εχω καταληξει στην 50J6200. Θέλω να βλέπω κυριως HD υλικό μέσω hdmi, αντε και κανα ποδοσφαιρο. Είναι καλή επιλογή? Θαέχω καλή εικόνα ή θα φαίνονται σαν σαπουνοπερα? Θα εχει σκαλώματα η κίνηση? Δυστυχως δεν εχω τ δυνατότητα να την δω απο κοντά. Ευχαριστω!!

Γενικά, είναι μια καλή τηλεόραση στα 100Hz, με επίσης καλή απόδοση στα αθλητικά, δηλαδή στην κίνηση.
Είναι παραγωγής 2015 αλλά εξακολουθούν να κυκλοφορούν κομμάτια.

Είναι μια εξαιρετική επιλογή στην κατηγορία της. Προχωράς άφοβα αν την βρήκες σε καλή τιμή. Για μένα το μεγάλο πλεονέκτημά της είναι το καλό μαύρο (δεν είναι τέλειο, αλλά σε σχέση με κάτι ξεπλυμένες IPS που κυκλοφορούν).

Η δυνατότητα να φαίνεται σαν soap opera (δηλ. το motion interpolation) θεωρείται πλεονέκτημα. Η συγκεκριμένη την έχει και με το παραπάνω (άλλες σε πάνε από τα 25 στα 50Hz με interpolation, αυτή σε πάει στα 100 πραγματικά Hz) και μάλιστα η συγκεκριμένη μάρκα σε αφήνει να το ρυθμίσεις με ακρίβεια εσύ. Στα αθλητικά ειδικά, αξίζει να το ρυθμίσεις έτσι γιατί προσφέρει ευκρίνεια. Στις ταινίες ξενίζει γιατί ξεφεύγει από αυτό που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια στα σινεμά, όμως και εκεί σε καμιά ταινία δράσης μπορεί να βάλεις λίγο. Τα σκαλώματα που ανέφερα εγώ μη σε επηρεάσουν γιατί λίγοι τα παρατηρούν και μόνο σε γρήγορες σκηνές θα τα δεις και όχι μέσω HDMI.

Προσπάθησα να παίξω ταινίες μέσω δικτυακού δίσκου (wd my cloud 3tb) με ενεργποιημένο το dlna αλλά δεν τα κατάφερα.
Εννοείται πως οι υπότιτλοι (srt) έχουν ίδιο όνομα με το αρχείο της ταινίας.
Από usb stick παίζουν κανονικά.

Καμιά ιδέα;

....επειδή και εγώ έχω μπερδευτεί, τελικά αυτό που ισχύει είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε 100hz χωρίς "soap opera effect";

Ποια είναι η καλύτερη ρύθμιση για την έξοδο του ήχου στο hdmi; PCM ή Bitstream;

Δεν παίζουν οι υπότιτλοι με DLNA. Δεν ξέρω αν είναι hardcoded μηπως παίζουν.

με Universal Media Player στο HTPC, παιζουν και η J6200 και μια παλιοτερη LG LM620S υποτιτλους. ετσι εχω απαλλαγει και απο PLEX και απο ALLSHARE....!!!!