Καλά, ότι τα έχω μπλέξει είναι το μόνο σίγουρο

Και όσο κι αν διαβάζω σχετικά (όχι τώρα μόνο, εδώ και χρόνια), τόσο χειρότερα τα πράγματα!
Το πρόβλημα πάντως παραμένει (γενικά με τις ταινίες 24fps, αλλά και ειδικά στην J6200).
Με το Motion+ έχουμε σαπουνόπερα και
χωρίς έχουμε σπαστή κίνηση. Σε σκηνές δράσεις είναι τόσο σπαστή η κίνηση που σε ζαλίζει και δεν καταλαβαίνεις τι έγινε (εμένα και τους δικούς μου τουλάχιστον). Μιλάω για ταινίες 23.976fps (H264) από στικάκι ή σκληρό δίσκο. Μήπως το πρόβλημα είναι κάπου αλλού, π.χ. στον επεξεργαστή? (χλωμό για Η264)
Εν κατακλείδι, ξέρουμε πώς χειρίζεται (ή πώς θα 'πρεπε να χειρίζεται) η συγκεκριμένη τηλεόραση τις πηγές 24fps χωρίς το motion+?
Στο Rtings γράφει ποια είναι η ρύθμιση για τις άλλες γνωστές μάρκες (π.χ. LG --> RealCinema) για να φέρνεις τα Hz σε ακέραια πολλαπλάσια του 24, ενώ για τις Samsung αναφέρει: "
Automatic most of the time, but inconsistent – sometimes 24 fps video will have judder via 60p and 60i. For 480i and 1080i video, go to Menu > Picture > Picture Options and set 'Film Mode' to 'Οn'. On some TVs, setting 'Auto Motion Plus' to 'Custom' with both sliders to 0 will fix it without adding any soap opera effect.".
Μήπως να δοκιμάζαμε το τελευταίο που λέει;