Σαν (όχι Senn) ΙΕ800

Αναμένουμε εντυπώσεις, ειδικότερα με κλασσική μουσική!

Πάντως με το Hugo, αν ήθελες το ακριβώς αντίθετο ηχητικά από τα fake 800 θα κατέληγες στα Sennheiser HD-650...

Άντε να γράψω και εγω τις δικές μου εντυπώσεις
Τα παρέλαβα μετά απο 2 μήνες αναμονής sic....
Λοιπον, και χωρίς να θελω να στεναχωρήσω τον φίλο Σταυρο, ειναι η πρώτη φορά που με τα ίδια μου τα αυτιά άκουσα αυτο που έγραψαν και άλλοι φίλοι στο φόρουμ.
Τα πρίμα δεν αντέχονται, και για να εξηγούμαι, δεν ειμαι ειδικός ούτε στα ακουστικά, ούτε audiophile ειμαι, αλλα πρώτη φορά αισθάνθηκα να ακούω αυτο που περιέγραφαν και κάποιοι άλλοι φίλοι απο το φόρουμ.
Για να συγουρευτω οτι ολα ήταν ΟΚ με το σεταπ, έβαλα ενα ζευγάρι Monster turbine pro gold, που ούτε και χρησιμοποιώ, και η διάφορα ήταν χαοτική.
Αυτά τα πρίμα, τσιρίζουν, δεν ξέρω αν το δοκό μου ζευγάρι Είναι ´Χειμωνιάτικό αλλά σίγουρα δεν ακούγεται .
Τεσπα, για 11 λίρες μικρό το κακό :)

Νίκο, σε κινητό δεν θα παίξουν καθόλου καλά.

Δοκίμασες το βασικό σου "σπιτίσιο" σετάπ ή ακόμη καλύτερα κατευθείαν κάρφωμα στο Hugo?

Στο Hugo απευθείας τα σύνδεσα,
Δεν ξέρω αν πήρα B Διαλογής αλλά πραγματικά δεν ακούγονται :)
Θα το δοκιμάσω και με το iPod αλλά δεν νομίζω να έχω καλύτερα αποτελέσματα

Ήρθε η ώρα να γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου. Λοιπόν, το ακουστικάκι είναι απογοήτευση. Πολύ πριμάτο και κουραστικό, έχει μεν εξαιρετική ανάλυση, σκηνή, αέρα, ακρίβεια, αλλά είναι αδύνατο να το ανεχτείς για παρατεταμένες ακροάσεις. Τα πράγματα σαφώς βελτιώνονται με στρώσιμο και κατάλληλο ψάξιμο της σωστής τοποθέτησης και pads, αλλά η γενική εντύπωση δεν αλλάζει. Ειδικά με το Cozoy Astrapi που είναι ελαφρά πριμάτο δεν παντρεύεται με τίποτα. Συγκριτικά άκουσα το αντίπαλο δέος τα Quarkie που μου σύστησε ο Δημοκηδής. Σκάλες ανώτερα, μουσικά, ξεκούραστα, μπορείς να ακούς με τις ώρες. Ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα με το άλλο dacάκι μου, το HRT dsp καθότι πιο "μεσάτο", αλλά το εν λόγω παρέδωσε το πνεύμα και είναι καθ οδόν για ΗΠΑ προς επισκευή. Για κινητό δεν το συζητάω. Θέλησα να του δώσω μιά ακόμη ευκαιρία και παράγγειλα αντάπτορα από μικρό σε μεγάλο καρφί για να το δοκιμάσω με το μεγάλο dac, to Geek Pulse. O αντάπτορας ήρθε σήμερα και το άκουσα αρκετά επιστάμενα.

Λοιπόν σε μεγάλο dac, με γερές ικανότητες οδήγησης αποδίδει θαυμάσια. Η σκληράδα σχεδόν εξαφανίζεται, το ακουστικό αποκτά καλές μεσαίες και μπάσο...

Αλλά, το ίδιο καλά και καλύτερα αποδίδει και το Quarkie. Kαι έτσι να μην ήταν όμως, τι σόι κελεπούρι είναι αυτό που θέλει dac του χιλιάρικου για να αποδώσει σωστά; τώρα, γιατί εγώ κι ο Σταύρος έχουμε τόσο διαφορετικές γνώμες για το συγκεκριμένο ακουστικό; Άγνωστο. Μήπως υπάρχουν όντως τεράστιες διαφορές στην διαλογή; Μήπως απλά ακούμε διαφορετικά; Το συμπέρασμα είναι ότι δυστυχώς δε μπορώ να συστήσω τα συγκεκριμένα ακουστικά, όσο και αν θα το ήθελα. Και αρχίζω σιγά σιγά να ψάχνομαι για καλό ακουστικό...

Ειμαι σε εργασία εκτος και είναι ωρα καφε....αλλα δεν κρατιέμαι:
piece of shit....

λίγο πιό σοβαρά τώρα.
Τα πιό πεταμένα λεφτά που έχω δώσει από το 1970 για στέρεα...και μουσικά πράγματα.
Εκτός ίσως απο έναν δίσκο των duran duran....

μια τραγική απόπειρα απομίμησης και εξαπάτησης.
Εχοντας το προηγούμενο της έντονης απογοήτευσης της πρώτης στιγμής με τα ΗΕ400, τους δίνω μια ευκαιρία με στρώσιμο.
Βέβαια hugo δεν έχω, οπότε τα στρώνω με το κινητό μου.

Όχι ότι ακούγονται άσχημα.
Το πιό σωστό είναι ότι ακούγεται άσχημα. Το ένα.
Το R συγκεκριμένα.
Αυτό δεν έχει μπάσο. Όταν λέμε δεν, δεν. Ντιπ.
Ό,τι μουσική να ακούσεις ξέρεις με blind test (ακόμα και με deaf test) πιό είναι το L. Κόβεις το κεφάλι σου πως το λένε...

Ίσως πρέπει να στρώσω μόνο το ένα μπας και έρθει στα γράδα του άλλου.

Εξαιρετικό καλωδιάκι.
Ενα ζευγαράκι από τα ΜΗ1 μου θα το εκτιμήσουν αφάνταστα.
Δυστυχώς παρέσυρα και τον κουμπάρο μου στην Ισπανία και πήρε άλλα δυό.
Εκείνος ευγενικός τα χαρακτήρισε μέτρια. Η σύζυγός του είναι ευχαριστημένη.
Ίσως από την εμφάνιση.

αυτάαααα.....

εμ...ήξερες δε ρώταγες?
(δυστυχώς η άποψη του Chris ήρθε αφού ήδη είχαν παραγγελθεί)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

α... παρέλειψα.

για ειδήσεις είναι πολύ καλά.
ακόμα καλύτερα αν είναι στα μεσσαία ή βραχέα.

λίγο πιό σοβαρά τώρα.
Τα πιό πεταμένα λεφτά που έχω δώσει από το 1970 για στέρεα...και μουσικά πράγματα.
Εκτός ίσως απο έναν δίσκο των duran duran....

μια τραγική απόπειρα απομίμησης και εξαπάτησης.
Εχοντας το προηγούμενο της έντονης απογοήτευσης της πρώτης στιγμής με τα ΗΕ400, τους δίνω μια ευκαιρία με στρώσιμο.
Βέβαια hugo δεν έχω, οπότε τα στρώνω με το κινητό μου.

Όχι ότι ακούγονται άσχημα.
Το πιό σωστό είναι ότι ακούγεται άσχημα. Το ένα.
Το R συγκεκριμένα.
Αυτό δεν έχει μπάσο. Όταν λέμε δεν, δεν. Ντιπ.
Ό,τι μουσική να ακούσεις ξέρεις με blind test (ακόμα και με deaf test) πιό είναι το L. Κόβεις το κεφάλι σου πως το λένε...

Ίσως πρέπει να στρώσω μόνο το ένα μπας και έρθει στα γράδα του άλλου.

Εξαιρετικό καλωδιάκι.
Ενα ζευγαράκι από τα ΜΗ1 μου θα το εκτιμήσουν αφάνταστα.
Δυστυχώς παρέσυρα και τον κουμπάρο μου στην Ισπανία και πήρε άλλα δυό.
Εκείνος ευγενικός τα χαρακτήρισε μέτρια. Η σύζυγός του είναι ευχαριστημένη.
Ίσως από την εμφάνιση.

αυτάαααα.....

εμ...ήξερες δε ρώταγες?
(δυστυχώς η άποψη του Chris ήρθε αφού ήδη είχαν παραγγελθεί)

α... παρέλειψα.

για ειδήσεις είναι πολύ καλά.
ακόμα καλύτερα αν είναι στα μεσσαία ή βραχέα.

:flipout::flipout::flipout:

Δυστυχώς ατύχησες και έπεσες σε κομμάτι εκτός ανοχής της Κινέζικης ομάδας ελέγχου παραγωγής.

Έχω προειδοποιήσει για τις υψηλές οι οποίες είναι υποφερτές μόνο με καλό dap και/ή equalization.

Το καλωδιάκι όντως πολύ καλό.

Μην το παιδεύεις με το στρώσιμο. Δεν νομίζω να αλλάξει τίποτα.

Περισσότερο θα παιδευόμουν με τα tips.

Α, και αντέχω τις κριτικές. Don't worry... :)

Δυστυχώς ατύχησες και έπεσες σε κομμάτι εκτός ανοχής της Κινέζικης ομάδας ελέγχου παραγωγής.

πολύ καλό !
απ τα καλύτερα της χρονιάς!

θα του ρίξω καμμια 100ή βάτ μπας και συνέλθει.

Σ αγαπάμε ρε.... -bye-

αν κάποιος πετάει τα δικά του ας μου τα στείλει να τα ματσάρω !

το καλό παίζει καλά.
το ζαβό (και η ίδια η ζαβότητα είναι που τα κάνει ανυπόφορα)

Κυριακάτικο update.
Από προσεκτική ακρόαση στον καφέ του Σαββάτου γενικά η άποψη ήταν ότι το ένα δεν...ενώ τα πρίμα του ήταν ενδιαφέροντα.
Μετά από προσεκτική εξέταση και ανάγνωση στο διαδίκτυο κατέληξα ότι κάτι παίζει με τα vents.
Σύμφωνα με τα της σχεδίασης από τα vents το επάνω πρέπει να είναι κλειστό ενώ το κάτω ανοιχτό για εκτόνωση.
Το παράξενο είναι ότι στα δικά μου (με δοκιμή με καρφίτσα) όλα τα vents είναι κλειστά ενώ ανοιχτό μόνο είναι το επάνω στο αριστερό, δηλαδή αυτό που παίζει καλά και βγάζει και χαμηλό.
Αν το φρακάρεις αυτό η ισορροπία έρχεται, αλλά σου μένουν μόνο οι υψηλές που είναι αρκετές, αλλά έχει μεγάλη καθαρότητα.
Τώρα πως γίνεται να βγάζει μπάσο αυτό που έχει ανοιχτή την επάνω τρύπα, και όχι την κάτω όπως προβλέπεται...μη ρωτάτε.
Όμως μου δημιουργεί έντονη διάθεση να ανοίξω και την επάνω τρύπα στο δεξί.

οπότε ψάχνω το dremel .....

LL

αυτή τη στιγμή τα ακούω με το αριστερό vent μπλοκαρισμένο με μπλου τακ.
Εχω εξαιρετική ισορροπία, μεσσαία σχεδόν υποδειγματική, υψηλές αρκετές αλλά όχι σε βαθμό ενοχλητικό και υποτονικές χαμηλές.

αλλά το τονίζω, η ηχητική ισορροπία στα δυό κανάλια είναι αυτό που κάνει το ακουστικό να ακούγεται πλεον.

ακούω τωρα από την focusrite και spotify από το squeezebox.

μάλλον μου φαίνεται πρέπει να ανοιχτούν όλες οι τρύπες και μετά με μπλου τακ πειραματισμοί...
Μόνο δεν ξέρω αν τα ρινίσματα είναι μαγνητιζόμενα και τι επιπτώσεις θα έχουν.