Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Απάντηση: Re: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Eρευνα χαστουκι ....

http://sex.in2life.gr/Article.aspx?mid=180911

Ισως αν ηταν πιο μεγαλο το δειγμα ... πραγματικος κολαφος ! :icon15:

sex_and_the_city_2_carrie-at-home-apartment-614x408.jpg

Το panda πάντως με προειδοποιεί ότι "visiting www....... may harm your computer" . Δεν ήξερα ότι τα σύγχρονα internet security προστατεύουν και την ψυχική μας υγεία. :flipout:

Τα πράγματα ειναι απλά... έλλειψη επικοινωνίας, εγωισμό και κόμπλεξ. Και αυτά τα προβλήματα δεν τα αντιμετωπίζεις μόνο σε σχέσεις ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα, άλλα και μεταξύ φίλων, αδέρφια, γονείς, κλπ.

Προπαντός, αυτό το ρημάδι ο εγωισμός, έχει καταστρέψει σχέσεις πολύ σημαντικές. Και το χειρότερο είναι ότι στο τέλος, ο εγωιστής είναι αυτός που υποφέρει περισσότερο, άλλα σίγουρα δεν το παραδέχεται και μένουν έτσι τα πράγματα. Εδώ υπάγετε και το εγώ τα ξέρω όλα, ο τρόπος μου ειναι ο σωστός ενώ εσυ τα κάνεις όλα λάθος. Εχω ακούσει απο άντρα ότι η γυναίκα του δεν είναι καλή νοικοκυρά για τι σκουπίζει πριν ξεσκονίσει, ενώ η μάνα του ξεσκονίζει πρώτα, και επειδή το κάνει έτσι η μάνα του, έτσι είναι το σωστό.

Η έλλειψη επικοινωνίας, ξεκινάει απ το δεν έχω όρεξη να μαλώσω, είμαι κουρασμένος, μιλάμε αύριο, και πριν το καταλάβεις καλά καλά, υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα ανάμεσά σας. Εδώ υπάγετε και η έλλειψη κατανόησης, π.χ. λείπω πολύ απ το σπίτι λόγω δουλειάς, ασθένειας κάποιου συγγενής, κάποιες υποχρεώσεις. Εχω μια φίλη που μετά την δουλειά, πήγαινε σπίτι, μαγειρεύει και μετά πήγαινε στο νοσοκομείο να κοιτάξει την μάνα της. Κάθε βράδυ είχε να δώσει και ένα ματσ όταν γυρνούσε σπίτι. επειδή έλειπε όλη μέρα, λες και πήγαινε για διασκέδαση.

Και, το κόμπλεξ. οταν κάποιος αισθάνεται κατώτερος απ τον άλλον. Πολλές φορές χωρίς λόγο. Γιατί εγώ μπορεί να είμαι καλή στο μαγείρεμα, αλλά ο άντρας μου είναι καλύτερος στο τιμόνι. Και ούτω καθεξής. Το να είναι κάποιος τέλειος σε όλα, δεν γίνετε. Αλλά, αν έχω κόμπλεξ επειδή ο άντρας μου είναι καλύτερος απο μένα π.χ. στις δημόσιες σχέσεις, αρχίζω να δημιουργώ προβλήματα, να τον υποβιβάζω όσο μπορώ και στο τέλος να διαλύω την σχέση. Εδώ έχει σχέση και το πως μεγαλώνουν οι άνθρωποι μέσα στην οικογένεια. Εχω μια φίλη, που μεγαλώνει τα παιδιά της λέγοντάς τα καθημερινά οτι είναι τα πιο όμορφα του κόσμου.... για φανταστείτε πως θα αισθανθούν όταν καταλάβουν ότι δεν είναι...

Οταν διαλύεται μία σχέση, σχεδόν πάντα φταίνε και οι δύο. Επειδή ο ένας έκανε κάτι και ο άλλος δεν το ξεκαθάρισε... Ακόμα και στην απιστία μπορεί να φταίνε και οι δύο. Εχω έναν ξάδερφο που έχει να κάνει σεξ με την γυναίκα του απο αρχές του 13 για τι αυτή δεν θέλει. ε, φυσικότατο δεν είναι να πάει με άλλη; Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί αν παραμείνει μονογαμικός εκ φύσιος.

Πάντος, η φράση "ολοι οι άντρες είναι ίδιοι" η " όλες οι γυναίκες είναι ίδιες" δεν ισχύει.... όλοι ίδιοι είμαστε, με διαφορετικούς χαρακτήρες και προτεραιότητες.

Δημητρα

Συμφωνω (κατ'αρχην) με τα οσα γραφεις και επεξηγεις. Ακομα και ως ανυπαντρος διαθετω μια ελαχιστη διακριτικη
ικανοτητα να αντιληφθω την ορθοτητα των ισχυρισμων σου. Βεβαια ... ο διαολος κρυβεται στις λεπτομερειες. Σε ολα
εκεινα τα μικροπραγματα που θεωρουνται αυτονοητα σε μια γυναικα (ως προς την ψυχοσυνθεση της) ενω ειναι βουνο-
κορφη απατητη σε εναν αντρα. Ενα απο αυτα ειναι η μουρμουρα (στην γυναικα). ΣΠΑΕΙ γρανιτενιες υπομονες (ισως
τελικα να μην εχουμε υπομονη εμεις οι αντρες, η, εκπληκτικα μικροτερη απο την δικη σας). Επισης, οι περισσοτεροι
αντρες ΔΕΝ ειμαστε πολυ καλοι στο mutlitasking, δηλαδη να μιλαμε με καποιον και ταυτοχρονα να απανταμε στο
τηλεφωνο και ταυτοχρονα να προσεχουμε το παιδι. Το multitasking σας ειναι κατι που απλα δεν μπορουμε να
ακολουθησουμε εμεις οι αντρες. Συνηθως, εμβαθυνουμε σε βαθμο παρανοιας σε ΕΝΑ πραγμα την φορα και ετσι
καταντησαμε πολυ καλοι σ'αυτο > την ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΑ. Με θαυμαστα αποτελεσματα για μια κοινωνια εξειδικευσης
oπως αυτην που εχουμε τωρα, αλλα τραγικα για μια κοινωνια συντροφικοτητας και συγκλισης. Νομοτελειακα,
μετα απο ολα αυτα που εγραψες καταληγω σε μια φραση-κλειδι, μια φραση που προσπαθησα να δωσω βαρυτητα
απο την αρχη του νηματος > "Εδώ έχει σχέση και το πως μεγαλώνουν οι άνθρωποι μέσα στην οικογένεια".

Ο ΜΙΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ !!!!

Συνεχισε να γραφεις γιατι ισως τελικα να μην ειμαστε ενα αντρικο περιοδικο Cosmopolitan, εδω μεσα -bye-

Τα πράγματα ειναι απλά... έλλειψη επικοινωνίας, εγωισμό και κόμπλεξ. Και αυτά τα προβλήματα δεν τα αντιμετωπίζεις μόνο σε σχέσεις ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα, άλλα και μεταξύ φίλων, αδέρφια, γονείς, κλπ.

Προπαντός, αυτό το ρημάδι ο εγωισμός, έχει καταστρέψει σχέσεις πολύ σημαντικές. Και το χειρότερο είναι ότι στο τέλος, ο εγωιστής είναι αυτός που υποφέρει περισσότερο, άλλα σίγουρα δεν το παραδέχεται και μένουν έτσι τα πράγματα. Εδώ υπάγετε και το εγώ τα ξέρω όλα, ο τρόπος μου ειναι ο σωστός ενώ εσυ τα κάνεις όλα λάθος. Εχω ακούσει απο άντρα ότι η γυναίκα του δεν είναι καλή νοικοκυρά για τι σκουπίζει πριν ξεσκονίσει, ενώ η μάνα του ξεσκονίζει πρώτα, και επειδή το κάνει έτσι η μάνα του, έτσι είναι το σωστό.

Η έλλειψη επικοινωνίας, ξεκινάει απ το δεν έχω όρεξη να μαλώσω, είμαι κουρασμένος, μιλάμε αύριο, και πριν το καταλάβεις καλά καλά, υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα ανάμεσά σας. Εδώ υπάγετε και η έλλειψη κατανόησης, π.χ. λείπω πολύ απ το σπίτι λόγω δουλειάς, ασθένειας κάποιου συγγενής, κάποιες υποχρεώσεις. Εχω μια φίλη που μετά την δουλειά, πήγαινε σπίτι, μαγειρεύει και μετά πήγαινε στο νοσοκομείο να κοιτάξει την μάνα της. Κάθε βράδυ είχε να δώσει και ένα ματσ όταν γυρνούσε σπίτι. επειδή έλειπε όλη μέρα, λες και πήγαινε για διασκέδαση.

Και, το κόμπλεξ. οταν κάποιος αισθάνεται κατώτερος απ τον άλλον. Πολλές φορές χωρίς λόγο. Γιατί εγώ μπορεί να είμαι καλή στο μαγείρεμα, αλλά ο άντρας μου είναι καλύτερος στο τιμόνι. Και ούτω καθεξής. Το να είναι κάποιος τέλειος σε όλα, δεν γίνετε. Αλλά, αν έχω κόμπλεξ επειδή ο άντρας μου είναι καλύτερος απο μένα π.χ. στις δημόσιες σχέσεις, αρχίζω να δημιουργώ προβλήματα, να τον υποβιβάζω όσο μπορώ και στο τέλος να διαλύω την σχέση. Εδώ έχει σχέση και το πως μεγαλώνουν οι άνθρωποι μέσα στην οικογένεια. Εχω μια φίλη, που μεγαλώνει τα παιδιά της λέγοντάς τα καθημερινά οτι είναι τα πιο όμορφα του κόσμου.... για φανταστείτε πως θα αισθανθούν όταν καταλάβουν ότι δεν είναι...

Οταν διαλύεται μία σχέση, σχεδόν πάντα φταίνε και οι δύο. Επειδή ο ένας έκανε κάτι και ο άλλος δεν το ξεκαθάρισε... Ακόμα και στην απιστία μπορεί να φταίνε και οι δύο. Εχω έναν ξάδερφο που έχει να κάνει σεξ με την γυναίκα του απο αρχές του 13 για τι αυτή δεν θέλει. ε, φυσικότατο δεν είναι να πάει με άλλη; Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί αν παραμείνει μονογαμικός εκ φύσιος.

Πάντος, η φράση "ολοι οι άντρες είναι ίδιοι" η " όλες οι γυναίκες είναι ίδιες" δεν ισχύει.... όλοι ίδιοι είμαστε, με διαφορετικούς χαρακτήρες και προτεραιότητες.

Ακριβώς έτσι είναι! Τα είπες άψογα!

Η γκίνια, σας πληροφορώ ότι δεν είναι γυναικείο προνόμιο... Ο άντρας μου είναι και ο πρώτος γκρινιάρης!!! Και σίγουρα η ανατροφή παίζει Αποτελέσματα αναζήτησης σημαντικότατο ρόλο. Κάποτε διάβασα κάτι που μου άρεσε πολύ. Οταν ένας άντρας φέρεται μία γυναίκα σαν πριγκίπισσα, είναι επειδή τον μεγάλωσε μια βασίλισσα. Και το αντίθετο, βέβαια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ουπςςςςς.... το "αποτελέσματα αναζήτησης" δεν έπρεπε να γραφτεί! :P

Μπορει να υπαρχουν εξαιρεσεις (και απο τις δυο πλευρες) αλλα τις περισσοτερες φορες
αυτες οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν εναν κανονα. Και δεν μιλησα για γκρινια, μιλησα για μουρμουρα.
Πολλες φορες, η μουρμουρα δεν εχει να κανει με γκρινια. Απλα ειναι μια επικοινωνιακη αναγκη.
Ενα ατομο βλεπει κατι και αντι να το απολαμβανει ως εχει ... το περιγραφει ακαταπαυστα.
Απο οσους αντρες γνωρισα στην ζωη μου, δεν αρεσκονται σε ακατασχετες περιγραφες.
Ακομα και αν τους χαροποιει αυτο που βλεπουν.

Δεν ζηταω να αλλαξει κανεις, ουτε αντρας ουτε γυναικα.
Επιθυμω να αντιληφθουμε ο καθενας μια πραγματικοτητα διαφορετικοτητας.
Δεν ειμαστε ολοιδιοι, αντρες και γυναικες. Υπαρχουν και γονιδιακες διαφορες αλλα και
κοινωνικες διαφορες (ανατροφης). Και στο παιχνιδι του ερωτα, δεν συμπληρωνει ο ενας
τον αλλον. Αυτο (αν γινεται) συμβαινει μετα, οταν ερθει το παιδι. Πιο πριν, οι οποιες
διαφορετικοτητες εκλαμβανονται ως αδυναμιες και χτυπιουνται δεοντως. Δεν εξαιρω
φυσικα τους αντρες. Τους γνωριζω πολυ καλα γιατι μεσα στις παρεες τους δεν τηρουν
κανενα προσχημα αλτρουισμου. Επιδεικνυουν γουρουνισια συμπεριφορα με περισση επαρση.
Απλα, με τα χρονια, ειδα και καποια κουσουρακια στην νοοτροπια της γυναικας που δεν
αλλαζουν τοσο ευκολα.

Το να λεμε "ολοι οι αντρες ειναι ιδιοι" η "ολες οι γυναικες ειναι ιδιες" μας απομακρυνει απο
την εξαιρετικα ενοχλητικη και δυσκολη ερωτηση "γιατι ολοι οι αντρες δεν ειναι ιδιοι" και
"γιατι ολες οι γυναικες δεν ειναι ιδιες". Πρεπει να κονταροχτυπηθουμε με τα ταμπου και
τις προκαταληψεις μας .... μεσα στα οποια ΠΟΛΥΣ κοσμος βρισκει καταφυγιο και ηρεμια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημητρα,
μην παρασυρθεις να εκπροσωπησεις ολοκληρο τον γυνακειο πλυθησμο επειδη εισαι η μοναδικη γυναικα
στο νημα. Αντιλαμβανομαι οτι φανταζουμε ολοι ως οι "απεναντι", αφου ειμαστε ολοι αντρες εδω μεσα.
Υπερασπισου μονο αυτα που θεωρεις ΕΣΥ κακως κειμενα, γιατι αλλιως θα μπερδευτουν οι προθεσεις και
θεσεις μεσα απο την μπανανοφλουδα "ακουσα καποτε κατι απο αυτην/αυτον" κλπ.

H γυναικεια μουρμουρα εχει σχεση με το multitasking.
Η ανδρικη γκρινια εχει σχεση με την μονομερεια.
Ετσι ειναι. Οι γυναικες μουρμουριζουν και οι αντρες γκρινιαζουν.

Η παραλληλη επεξεργασια της γυναικας δεν εχει να κανει με την μουρμουρα της.
Εχει σχεση με κατι αναμεσα στην επικοινωνια των δυο ημισφαιριων του εγκεφαλου.
Ειναι γονιδιακη υπεροχη.

Η μουρμουρα (που ισως να υπαρχει και καλυτερη λεξη να την περιγραψω) εχει να κανει με τον ενθουσιασμο
της γυναικας. Συνηθως εκφραζεται με τον προφορικο λογο (εξαιρεσεις στον κανονα, υπαρκτες και σεβαστες).
Απο το λιγο που ξερω, οταν μια γυναικα χαιρεται, ΔΕΝ αρκειται οπως εμεις σε μια βουβη χαρα και ικανοποιηση.
Βγαινει σαν την Ανοιξη και υπερβαλλει με την ανθοφορια της ακομα και μεσα στις σχισμες των κουτσουρων.
Κατι που τα ξερα κουτσουρα (οπως η παρτη μας) εχουν προβλημα ... αφου αγαπαμε την επικοινωνιακη μας
ξεραιλα (η τουλαχιστον γαλουχηθηκαμε και συνηθισαμε τοσο πολυ που δεν μπορουμε να φανταστουμε
τιποτα αλλο περα απο την εγκρατεια μας σε οτιδηποτε). Το ξερο, ακαμπτο, σπαρτιατικο και λιγομιλητο της
φυσης μας .... εχει να κανει επισης με την επικοινωνια αναμεσα στα δυο ημισφαιρια του εγκεφαλου μας.
ΔΕΝ ειμαστε ιδιοι.

Αν καταφερουμε, καποια στιγμη, να βγαλουμε στο φως τις βασικες μας διαφορες (και οχι να τις κρυβουμε)
τοτε θα μπορεσουμε ΜΑΖΙ αντρες και γυναικες να δουμε τι ΑΚΡΙΒΩΣ ενοχλει τον αλλον/αλλη και τι ΑΚΡΙΒΩΣ
χαροποιει τον αλλον/αλλη. Τωρα .... κουτουλαμε σε υποθεσεις, πεποιθησεις, φαυλες καταγραφες απο γονιο σε παιδι
και θολες αναμνησεις απο σχεσεις που δεν πολεμησαμε μεχρι τελους αλλα ειπαμε "υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες".
Η ευκολια στην απορριψη (μεσα σε πολεις εκατομμυριων που ευννοουν τους χωρισμους) ειναι κατι κοινο
και σε αντρες και σε γυναικες. Για οποιον δεν επιλεξει αυτου του ειδους την ευκολια .... υπαρχει μονο δυσκολια
και κλαμα και πονος και απορια. Και πολυ μοναξια. ΓΙΑΥΤΟ δεν επιλεγεται σθεναροτερα η διατηρηση μιας σχεσης.

Βγαινει σαν την Ανοιξη και υπερβαλλει με την ανθοφορια της ακομα και μεσα στις σχισμες των κουτσουρων.
Κατι που τα ξερα κουτσουρα (οπως η παρτη μας) εχουν προβλημα ... αφου αγαπαμε την επικοινωνιακη μας
ξεραιλα (η τουλαχιστον γαλουχηθηκαμε και συνηθισαμε τοσο πολυ που δεν μπορουμε να φανταστουμε
τιποτα αλλο περα απο την εγκρατεια μας σε οτιδηποτε). Το ξερο, ακαμπτο, σπαρτιατικο και λιγομιλητο της
φυσης μας .

:grinning-smiley-043 , απόλαυση τα κείμενά σου .

Εγκρίνω και επαυξάνω!!!

Αν και δεν ειναι πολυ καλο να γραφει καποιος μια αποψη (οπως εγω τωρα),χωρις να κατσει να σκεφτει λιγο και να δωσει ομορφα δωσμενα τη γνωμη του,θα πω κατι που σκεφτομαι πολυ χονδρικα τωρα.
Πιστευω τα πιο πολλα προβληματα,ή εστω παρα πολλα θεματα,οχι μονο στις σχεσεις των δυο φυλων,αλλα και γενικα στο κοσμο μας σημερα,προερχονται απο το οτι ο ανθρωπος ειναι στην ουσια ενα ζωο,που δημιουργησε λογω του μυαλου του πολιτισμο,αλλα τα ενστικτα ειναι ζωωδη και δεν εχουν εξαλειφθει.

Εχω καποιες αποψεις για το θεμα των σχεσεων των δυο φυλων,που θα ηθελα να τις καταθεσω καποια στιγμη ομορφα γραμμενες.Απο απλα ραντεβου,μεχρι και ολοκληρωμενες σχεσεις,απο μενα τον ιδιο,απο φιλους,απο οικογενεια και απο πολλα αλλα,πιστευω ειμαι σε ενα σημειο που εχω ερθω αρκετα κοντα στο να καταλαβω τα δυο φυλα. Σιγουρα καθε ανθρωπος ειναι ξεχωριστος,και για ολους βρισκεται το αλλο μισο καπου,που θα ταιριαξουν.Ομως αυτο που δεν μπορει να βγει απο την εξισωση,ειναι τα αρχεγονα ενστικτα,που εκφραζονται και μεταφραζονται σημερα ισως με λιγο διαφορετικους τροπους λογω του πολιτισμου μας,και πολλες φορες δημιουργουν προβληματα (και οχι μονο στις ερωτικες σχεσεις οπως ειπα).

...
Πιστευω τα πιο πολλα προβληματα,ή εστω παρα πολλα θεματα,οχι μονο στις σχεσεις των δυο φυλων,αλλα και γενικα στο κοσμο μας σημερα,προερχονται απο το οτι ο ανθρωπος ειναι στην ουσια ενα ζωο,που δημιουργησε λογω του μυαλου του πολιτισμο,αλλα τα ενστικτα ειναι ζωωδη και δεν εχουν εξαλειφθει.
...Ομως αυτο που δεν μπορει να βγει απο την εξισωση,ειναι τα αρχεγονα ενστικτα,που εκφραζονται και μεταφραζονται σημερα ισως με λιγο διαφορετικους τροπους λογω του πολιτισμου μας,και πολλες φορες δημιουργουν προβληματα (και οχι μονο στις ερωτικες σχεσεις οπως ειπα).

Aν αναφερθείς στο οτι βάσει κατασκευής, ενστίκτου,αρχέτυπων κλπ ο άντρας βρίσκεται σε μια ασυνείδητη διαρκή αναζήτηση να μεταφέρει τα γονίδιά του, και να μεγαλώσει τον αριθμό του κοπαδιού με όσο περισσότερα θηλυκά μπορεί (που φυσικά πρέπει να τον ελκύουν ερωτικά), ενώ η γυναίκα βρίσκεται σε μια ανάλογη ασυνείδητη διαρκή αναζήτηση του άντρα (που φυσικά θα καλύπτει τις προδιαγραφές της) και θα παρέχει τις εγγυήσεις δύναμης,ασφάλειας και συνθηκών που θα βοηθήσουν να μεγαλώσει καλύτερα τα παιδιά της, θα βγούν πολλοί/ές "socialy ethicaly και politicaly correct" να σου πουν οτι κάνεις λάθος. Θα σου φέρουν παραδείγματα συνειδητοποιημένων μονογαμικών ανδρών και ριψοκίνδυνων γυναικών αποσιωπόντας όμως οτι αυτές οι περιπτώσειςί είναι οι "εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα". Θα αρχίσουν τα φιλοσοφικά περι δικαιωμάτων στην παρόμοια συμπεριφορά και τρόπο επιλογής μεταξύ των δύο φύλων - τα οποία δικαιώματα αν και δεν τα αρνείται κανείς στο αντίθετο φύλο - εν τούτοις δεν εκφράζουν τις απο κατασκευής οδηγίες οι οποίες προδιαγράφονται ακόμα και πριν την γέννηση του φύλου. Ασε δε τα κηρύγματα περι του πως ξεχωρίζουμε απο τα ζώα...
Παρ'όλα αυτά, ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση σε 2 ερωτήματα, όταν τα θέτω σε φίλους/φίλες μου
α) Γιατί 99 στις 100 φορές η εικόνα ενός ζευγαριού είναι ο άντρας να είναι σε ατομικά ανώτερη θέση οικονομική ή κύρους απο την γυναίκα. Παράδειγμα, αντρας γιατρός - γυναίκα οικιακά ή υπάλληλος και 1 στις 100 γυναίκα γιατρός - άντρας μπετατζής...
β) Γιατί 99 στις 100 φορές μπορεί και λειτουργεί το σύστημα που θέλει πανέμορφες γυναίκες παντρεμένες με πλούσιους γέρους και 1 στις 100 ένας ομορφόπαιδο παντρεμένο με πλούσια γριά...

εντιτ
παντρεμένος = παντρεμένος ή σε μόνιμη ή διαρκή σχέση...

Last edited:
Ο άνθρωπος είναι προιόν την εξέλιξης.

Όμως έχει φτάσει στο περίεργο σημείο να μπορεί πλέον να καθορίσει συνειδητά την κατεύθυνση της περαιτέρω εξέλιξης.

Σε μια "φυσική" κοινωνία ζώων, θα μετρούσε η φυσική δύναμη και οι άντρες κατά κανόνα θα μπορούσαν να νικήσουν τις γυναίκες. Όμως τίποτα δεν εμποδίζει τον άνθρωπο να επιλέξει ότι στις κοινωνίες μας άνδρες και γυναίκες είναι ίσοι. Πραγματικά ίσοι. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα, όσο πιο τριτοκοσμική είναι μια κοινωνία, τόσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά των δικαιωμάτων των ανδρών από τις γυναίκες.

Ισοι, ΙΣΩΣ να ειναι, Νικο.

Συμβατοι .... με τιποτα.

Και δεν εννοω συμβατοι ανατομικα.
Εννοω συμβατοι στα μυαλα και τα συναισθηματα.

Ισοι, ΙΣΩΣ να ειναι, Νικο.

Συμβατοι .... με τιποτα.

Και δεν εννοω συμβατοι ανατομικα.
Εννοω συμβατοι στα μυαλα και τα συναισθηματα.

Νομίζω ότι είναι συμβατοί.

Απλώς η πολύ κοντινή συμβίωση με οποιοδήποτε άλλο άνθρωπο, άντρα ή γυναίκα, ξεσκεπάζει προβλήματα. Πολλές φορές "δημιουργεί προβλήματα".

Τι συμβατοί και ξεσύμβατοι λέτε; Όλα αυτά είναι θέμα επιλογών. Επιλέγεις να κάνεις κάτι. Δεν το κάνεις με το ζόρι.

Κατά πως το βλέπω, μόλις ξυνίσει το γλυκό το ρίχνουμε στις διαφορές της φύσης. Aka δικαιολογίες... .

Και η συνειδητή επιλογή ακόμα, δεν είναι προιόν αποκλειστικά λογικής επεξεργασίας. Εμπεριέχει στοιχεία - απο ψήγματα μέχρι ογκόλιθους - ενστίκτου, παρόρμησης, γονιδιακών αρχετύπων, βιωμάτων και εμπειρίας...