Τα πράγματα ειναι απλά... έλλειψη επικοινωνίας, εγωισμό και κόμπλεξ. Και αυτά τα προβλήματα δεν τα αντιμετωπίζεις μόνο σε σχέσεις ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα, άλλα και μεταξύ φίλων, αδέρφια, γονείς, κλπ.
Προπαντός, αυτό το ρημάδι ο εγωισμός, έχει καταστρέψει σχέσεις πολύ σημαντικές. Και το χειρότερο είναι ότι στο τέλος, ο εγωιστής είναι αυτός που υποφέρει περισσότερο, άλλα σίγουρα δεν το παραδέχεται και μένουν έτσι τα πράγματα. Εδώ υπάγετε και το εγώ τα ξέρω όλα, ο τρόπος μου ειναι ο σωστός ενώ εσυ τα κάνεις όλα λάθος. Εχω ακούσει απο άντρα ότι η γυναίκα του δεν είναι καλή νοικοκυρά για τι σκουπίζει πριν ξεσκονίσει, ενώ η μάνα του ξεσκονίζει πρώτα, και επειδή το κάνει έτσι η μάνα του, έτσι είναι το σωστό.
Η έλλειψη επικοινωνίας, ξεκινάει απ το δεν έχω όρεξη να μαλώσω, είμαι κουρασμένος, μιλάμε αύριο, και πριν το καταλάβεις καλά καλά, υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα ανάμεσά σας. Εδώ υπάγετε και η έλλειψη κατανόησης, π.χ. λείπω πολύ απ το σπίτι λόγω δουλειάς, ασθένειας κάποιου συγγενής, κάποιες υποχρεώσεις. Εχω μια φίλη που μετά την δουλειά, πήγαινε σπίτι, μαγειρεύει και μετά πήγαινε στο νοσοκομείο να κοιτάξει την μάνα της. Κάθε βράδυ είχε να δώσει και ένα ματσ όταν γυρνούσε σπίτι. επειδή έλειπε όλη μέρα, λες και πήγαινε για διασκέδαση.
Και, το κόμπλεξ. οταν κάποιος αισθάνεται κατώτερος απ τον άλλον. Πολλές φορές χωρίς λόγο. Γιατί εγώ μπορεί να είμαι καλή στο μαγείρεμα, αλλά ο άντρας μου είναι καλύτερος στο τιμόνι. Και ούτω καθεξής. Το να είναι κάποιος τέλειος σε όλα, δεν γίνετε. Αλλά, αν έχω κόμπλεξ επειδή ο άντρας μου είναι καλύτερος απο μένα π.χ. στις δημόσιες σχέσεις, αρχίζω να δημιουργώ προβλήματα, να τον υποβιβάζω όσο μπορώ και στο τέλος να διαλύω την σχέση. Εδώ έχει σχέση και το πως μεγαλώνουν οι άνθρωποι μέσα στην οικογένεια. Εχω μια φίλη, που μεγαλώνει τα παιδιά της λέγοντάς τα καθημερινά οτι είναι τα πιο όμορφα του κόσμου.... για φανταστείτε πως θα αισθανθούν όταν καταλάβουν ότι δεν είναι...
Οταν διαλύεται μία σχέση, σχεδόν πάντα φταίνε και οι δύο. Επειδή ο ένας έκανε κάτι και ο άλλος δεν το ξεκαθάρισε... Ακόμα και στην απιστία μπορεί να φταίνε και οι δύο. Εχω έναν ξάδερφο που έχει να κάνει σεξ με την γυναίκα του απο αρχές του 13 για τι αυτή δεν θέλει. ε, φυσικότατο δεν είναι να πάει με άλλη; Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί αν παραμείνει μονογαμικός εκ φύσιος.
Πάντος, η φράση "ολοι οι άντρες είναι ίδιοι" η " όλες οι γυναίκες είναι ίδιες" δεν ισχύει.... όλοι ίδιοι είμαστε, με διαφορετικούς χαρακτήρες και προτεραιότητες.