Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Re: Απάντηση: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Και η συνειδητή επιλογή ακόμα, δεν είναι προιόν αποκλειστικά λογικής επεξεργασίας. Εμπεριέχει στοιχεία, απο ψήγματα μέχρι ογκόλιθους, ενστίκτου, παρόρμησης, γονιδιακών αρχέτυπων, βιωμάτων και εμπειρίας...

Το γονιδιακό αρχέτυπο το έχεις κάνει λάθος. Άμα ίσχυε κάθε φορά θα είχες απογόνους. Θα επιδίωκες να έχεις απογόνους. Ενώ επιδιώκεις απλά την ευχαρίστηση. Μιλώντας περί λογικής.... .

Δεν απαντάς όμως. Οι διαφορές της φύσης που πήγαν πριν ξυνίσει το γλυκό; Εκεί ήταν γίνγκ και γιάνγκ?

Απλώς η πολύ κοντινή συμβίωση με οποιοδήποτε άλλο άνθρωπο, άντρα ή γυναίκα, ξεσκεπάζει προβλήματα. Πολλές φορές "δημιουργεί προβλήματα".

Επι δεκα και πλεον χρονια συγκατοικουσα. Ξερω τι σημαινει συμβιωση. Ξερω τι σημαινει και ασυμφωνια χαρακτηρων.
Σε ενα φιλαρακι σου (συγκατοικο) θα πεις "Δεν ειμαι για κουβεντα, τωρα. Ασε με μονο." ... και ΘΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙ !!!
Τολμα να πεις το ιδιο πραγμα σε γυναικα, ακομα και φιλη (οχι ερωμενη) ... και ελα να μου πεις τι εγινε !

Ξαναρωταω λοιπον. Θεωρεις οτι, τουλαχιστον σε θεματα συμπεριφορας, ειμαστε συμβατοι ?

Αχ βρε ανώριμα αγοράκια που ακόμα ψάχνεστε...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:rolleyes:

Δεν ειναι θεμα εγωισμου το "θελω λιγη ηρεμια". Ειναι αδιαπραγματευτο ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
Δεν διωχνεις καποιον γιατι εχεις αδικο σε κατι και θελεις να υπεκφυγεις ...
τον/την διωχνεις γιατι κουραστηκες απο κατι ασχετο και χρειαζεσαι ... ΗΡΕΜΙΑ
εκεινη την συγκεκριμενη στιγμη (οχι συνεχομενα).

Αλλα βεβαια, οι γυναικες, και μαλιστα οι νεωτερες, ειναι Duracel σε γλωσοκοπανια.
Ειναι γονιδιακα Duracel.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Το γονιδιακό αρχέτυπο το έχεις κάνει λάθος. Άμα ίσχυε κάθε φορά θα είχες απογόνους. Θα επιδίωκες να έχεις απογόνους. Ενώ επιδιώκεις απλά την ευχαρίστηση. Μιλώντας περί λογικής.... .

Δεν απαντάς όμως. Οι διαφορές της φύσης που πήγαν πριν ξυνίσει το γλυκό; Εκεί ήταν γίνγκ και γιάνγκ?

Δεν καταλαβαίνω σε τι δεν απαντώ - δεν ρώτησες κάτι - και δεν μπορώ να προσδιορίσω ποιό είναι το γλυκό που θεωρείς ότι ξύνισε - γίνε πιό σαφής.

Το αρχέτυπο υπάρχει και είναι εκεί. Σαν άντρα πχ, θα σε προετοιμάσει για την θέση που θα πάρεις απέναντι στην γυναίκα, θα ενεργοποιήσει ορμόνες, αιμοφόρα αγγεία, νευρικό σύστημα, κλπ έτσι ωστε να αμβλύνει τις αισθήσεις σου και να είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις την διαδικασία προσέγγισης αν χρειαστεί. Το ένστικτο θα κάνει τα δικά του κόλπα και η λογική θα δώσει το τελικό start/stop. Σιγά τα δύσκολα.

Δεν ειναι θεμα εγωισμου το "θελω λιγη ηρεμια". Ειναι αδιαπραγματευτο ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
Δεν διωχνεις καποιον γιατι εχεις αδικο σε κατι και θελεις να υπεκφυγεις ...
τον/την διωχνεις γιατι κουραστηκες απο κατι ασχετο και χρειαζεσαι ... ΗΡΕΜΙΑ
εκεινη την συγκεκριμενη στιγμη (οχι συνεχομενα).

Αλλα βεβαια, οι γυναικες, και μαλιστα οι νεωτερες, ειναι Duracel σε γλωσοκοπανια.
Ειναι γονιδιακα Duracel.

Εγωισμούλης και εαυτούλης είναι. Ήδη μου μιλάς για σχέση που δεν υπάρχει αμοιβαιότητα, οπότε πας παρακάτω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν καταλαβαίνω σε τι δεν απαντώ - δεν ρώτησες κάτι - και δεν μπορώ να προσδιορίσω ποιό είναι το γλυκό που θεωρείς ότι ξύνισε - γίνε πιό σαφής.

Το αρχέτυπο υπάρχει και είναι εκεί. Σαν άντρα πχ, θα σε προετοιμάσει για την θέση που θα πάρεις απέναντι στην γυναίκα, θα ενεργοποιήσει ορμόνες, αιμοφόρα αγγεία, νευρικό σύστημα, κλπ έτσι ωστε να αμβλύνει τις αισθήσεις σου και να είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις την διαδικασία προσέγγισης αν χρειαστεί. Το ένστικτο θα κάνει τα δικά του κόλπα και η λογική θα δώσει το τελικό start/stop. Σιγά τα δύσκολα.

Μιλάς για τη φύση από την οποία προκύπτει η διαφορά και εν τέλει ρίχνεις στη φύση τα όποια θέματα προκύπτουν, ένεκα της διαφοράς της φύσης μεταξύ των φύλων.

Και ερωτώ. Πριν αρχίσει το πρόβλημα η φύση ήταν μια χαρά; Μάλλον ε; :flipout:

Στο εξήγησα πιο πριν το αρχέτυπο γονίδιο. Αν ήταν έτσι όπως το λες, θα είχες απογόνους, ή θα αποζητούσες απογόνους σε κάθε σεξουαλική επαφή. Εκείνο που ζητάς δεν είναι αυτό. Άρα;

Εγωισμούλης κι εδώ, μην το ψάχνεις. Απλά πρέπει να φταίει κάτι άλλο πλην της αφεντομουτσουνάρας μας.

Απάντηση: Re: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Επι δεκα και πλεον χρονια συγκατοικουσα. Ξερω τι σημαινει συμβιωση. Ξερω τι σημαινει και ασυμφωνια χαρακτηρων.
Σε ενα φιλαρακι σου (συγκατοικο) θα πεις "Δεν ειμαι για κουβεντα, τωρα. Ασε με μονο." ... και ΘΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙ !!!
Τολμα να πεις το ιδιο πραγμα σε γυναικα, ακομα και φιλη (οχι ερωμενη) ... και ελα να μου πεις τι εγινε !

Ξαναρωταω λοιπον. Θεωρεις οτι, τουλαχιστον σε θεματα συμπεριφορας, ειμαστε συμβατοι ?

Την είχες εσύ 10 χρόνια στο περίμενε, αυτή εσένα, ή απο κοινού ?
Και πήρε τόσο πολύ να διαπιστωθεί η ασυμφωνία ή η αντισυμβατική συμπεριφορά ?
Δεδομένου οτι μια σχέση χρειάζεται αρκετούς δεσμούς για να κρατηθεί (αίσθημα, παιδιά, προοπτικές, κλπ) μήπως παραλείψατε κάποιους και η "ασυμφωνία" ήταν φυσικό επακόλουθο?

...
Και ερωτώ. Πριν αρχίσει το πρόβλημα η φύση ήταν μια χαρά; Μάλλον ε; :flipout:

Στο εξήγησα πιο πριν το αρχέτυπο γονίδιο. Αν ήταν έτσι όπως το λες, θα είχες απογόνους, ή θα αποζητούσες απογόνους σε κάθε σεξουαλική επαφή. Εκείνο που ζητάς δεν είναι αυτό. Άρα;
...

Αν αναφέρεσαι γενικά στα προβλήματα των 2 φύλων, η φύση και πριν και μετά το πρόβλημα, είναι μια χαρά, γιατί έτσι θα έπρεπε να είναι.
Το αρχέτυπο σε ξεκινάει για απογόνους (κι αυτό δεν περνάει απο την εγκεφαλική διεργασία), αλλά η λογική που έχει τον τελευταίο λόγο, προσδιορίζει την τελική απόφαση για παιδιά ή ευχαρίστηση ή θα πάρεις δρόμο γιατί πέφτουν πιστολιές.

Κλασικές αναλύσεις που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Τώρα το αρχέτυπο σε ξεκινά και μετά αλλάζει πορεία... :afro: Μετά, άμα κάτσει κανένα αρχέτυπο και δεν αλλάξει πορεία, πάλι η φύση είναι υπεύθυνη γιατί..... έτσι και γιουβέτσι. Ο εαυτούλης μας ο πασάκας ποτές!

Βγάλτε τον εαυτούλη από τη μέση και όλα είναι ξεκάθαρα και μια χαρά. Όταν δεν μπορείτε, μην τα ρίχνετε στη φύση. Γενικά μην τα ρίχνετε σε κάποιον άλλο.

Last edited:

Έλα Μάνο, υπερβάλεις! Βέβαια και γίνεται με γυναίκα να της πεις "Δεν ειμαι για κουβεντα, τωρα. Ασε με μονο." και να το σεβαστεί. Ίσως όχι όλες, αλλά γίνεται.

Σε τελική ανάλυση, έστω και αν υπάρχουν διαφορές, μπορεί να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας. Όχι με κάθε άνθρωπο, όχι σε κάθε ζευγάρι, αλλά στην πλειοψηφία αν υπάρχει καλή θέληση, πιστεύω ότι γίνεται.

Εγωισμούλης και εαυτούλης είναι. Ήδη μου μιλάς για σχέση που δεν υπάρχει αμοιβαιότητα, οπότε πας παρακάτω.

O εγωισμουλης ειναι ποιανου ? Δικος μου ? :hmmmm2:

Την είχες εσύ 10 χρόνια στο περίμενε, αυτή εσένα, ή απο κοινού ?
Και πήρε τόσο πολύ να διαπιστωθεί η ασυμφωνία ή η αντισυμβατική συμπεριφορά ?
Δεδομένου οτι μια σχέση χρειάζεται αρκετούς δεσμούς για να κρατηθεί (αίσθημα, παιδιά, προοπτικές, κλπ) μήπως παραλείψατε κάποιους και η "ασυμφωνία" ήταν φυσικό επακόλουθο?

Δεν μιλησα για συγκατοικο γενους θυληκου.
Ο Νικος εγραψε "Απλώς η πολύ κοντινή συμβίωση με οποιοδήποτε άλλο άνθρωπο, άντρα ή γυναίκα, ξεσκεπάζει προβλήματα."

Όσοι έχουμε ζήσει μόνοι μας για κάποιο διάστημα, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μέρες που βαριόμαστε να πλένουμε τα πιάτα και συσσωρεύονται στο νεροχύτη.

Όσοι έχουμε ζήσει με συγκάτοικους ξέρουμε ότι τέτοια θέματα μπορούν ενίοτε να γίνουν σοβαρά προβλήματα, ειδικά όταν η άποψη περί καθαριότητας μεταξύ των συγκατοίκων διαφέρει. Ενώ με ένα φίλο που πίνουμε έξω καφέ, όχι μόνο δεν θα τσακωθούμε αλλά ποτέ δεν θα κουβεντιάσουμε για τα άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη.

Όσοι έχουμε παντρευτεί ξέρουμε ότι τα πιάτα μπορούν άνετα να αποτελέσουν θέμα μεγάλου καυγά!

Δηλαδή ένα τόσο απλό πράγμα όπως τα άπλυτα πιάτα γίνεται πρόβλημα λόγω συμβίωσης (πρώτα) και μετά λόγω συζυγίας (που κάνει όλα τα προβλήματα πιο έντονα).

Στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορώ να δω που είναι η διαφορά ανδρών-γυναικών. Νομίζω ότι στην θεωρία όλοι μας συμφωνούμε ότι καλό είναι να είναι πλυμένα τα πιάτα. Κι όμως κάτι τόσο απλό γίνεται θέμα τριβών και καυγάδων.

Έλα που τα άτιμα θέλουν και σκούπισμα μετά το πλύσιμο.
Και ξεκινάει ο καυγάς...

Όσοι έχουμε ζήσει μόνοι μας για κάποιο διάστημα, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μέρες που βαριόμαστε να πλένουμε τα πιάτα και συσσωρεύονται στο νεροχύτη.

Όσοι έχουμε ζήσει με συγκάτοικους ξέρουμε ότι τέτοια θέματα μπορούν ενίοτε να γίνουν σοβαρά προβλήματα, ειδικά όταν η άποψη περί καθαριότητας μεταξύ των συγκατοίκων διαφέρει. Ενώ με ένα φίλο που πίνουμε έξω καφέ, όχι μόνο δεν θα τσακωθούμε αλλά ποτέ δεν θα κουβεντιάσουμε για τα άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη.

Όσοι έχουμε παντρευτεί ξέρουμε ότι τα πιάτα μπορούν άνετα να αποτελέσουν θέμα μεγάλου καυγά!

Δηλαδή ένα τόσο απλό πράγμα όπως τα άπλυτα πιάτα γίνεται πρόβλημα λόγω συμβίωσης (πρώτα) και μετά λόγω συζυγίας (που κάνει όλα τα προβλήματα πιο έντονα).

Στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορώ να δω που είναι η διαφορά ανδρών-γυναικών. Νομίζω ότι στην θεωρία όλοι μας συμφωνούμε ότι καλό είναι να είναι πλυμένα τα πιάτα. Κι όμως κάτι τόσο απλό γίνεται θέμα τριβών και καυγάδων.

Aτυχησες στο παραδειγμα. :laugh:
Δεν μενει απλυτο πιατο (ποτηρι και πιρουνι) στο νεροχυτη για παραπανω απο τρεις ωρες.
Και αυτο συμβαινει απο τα 25 μου (ισως και πιο πριν). Το ξερω οτι αποτελω εξαιρεση.
Ομως, εγω δεν αναφερθηκα σε τετοιου ειδους τριβες και εντασεις. Νομιζω ημουν σαφης.

Γι αυτό τα πιάτα τα πλένουν μόνο οι γυναίκες για να μην υπάρχουν τσακωμοί!

Τολη ... :worshippy:

Απάντηση: Re: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

...
Δεν μιλησα για συγκατοικο γενους θυληκου.
Ο Νικος εγραψε "Απλώς η πολύ κοντινή συμβίωση με οποιοδήποτε άλλο άνθρωπο, άντρα ή γυναίκα, ξεσκεπάζει προβλήματα."

Ok , λάθος κατάλαβα :)

Βασικα, Pleo, καλο μου παιδι,

τα σημερινα αγορακια (οχι και τοσο σημερινα, ας πουμε τα αγορακια απο το 84 και μετα) εχουν μεινει με το ονομα
(του ανατολιτη αντρα, του πολλα-βαρυ, του φαλλοκρατη, κλπ). Την χαρη την εχουν οι γυναικες (οχι ολες, συμφωνω)
που βλεποντας αδυναμια στον αντρα να υπερασπιστει ΓΡΗΓΟΡΑ (προφορικα) τον εαυτο του ... τον εχουν κανει ελασμα.

Γιατι, ΟΤΙ δικιο και αν εχεις .... αν αργησεις μια ολοκληρη μερα να το διατυπωσεις σωστα .... αστο , το χασες !
Ακουσες κανεναν δασκαλο να λεει ποτε μεσα σε μια ταξη "κερδισμενος ειναι οποιος δεν κομπιαζει οταν προκαλειται" ?

Βασικα, Pleo, καλο μου παιδι,

τα σημερινα αγορακια (οχι και τοσο σημερινα, ας πουμε τα αγορακια απο το 84 και μετα) εχουν μεινει με το ονομα
(του ανατολιτη αντρα, του πολλα-βαρυ, του φαλλοκρατη, κλπ). Την χαρη την εχουν οι γυναικες (οχι ολες, συμφωνω)
που βλεποντας αδυναμια στον αντρα να υπερασπιστει ΓΡΗΓΟΡΑ (προφορικα) τον εαυτο του ... τον εχουν κανει ελασμα.

Γιατι, ΟΤΙ δικιο και αν εχεις .... αν αργησεις μια ολοκληρη μερα να το διατυπωσεις σωστα .... αστο , το χασες !

Δεν κατάλαβα, τι σχέση έχει αυτό (που είναι και τίγκα στο στερεότυπο συν τοις άλλοις) ;

Εσύ τα ρίχνεις στις διαφορές της φύσης και μιλάς για ασυμβατότητες, σωστά; Ασύμβατος ο άντρας με τη γυναίκα; Πως γένεν αυτό;

Μιλησες για εγωισμουλη ... και οτι συνηθως τα περισσοτερα αγορακια εχουν αυτη την ιδιοτητα.

Νομιζω οτι ολο αυτο ειναι ΜΥΘΟΣ. Η κορη διδαχτηκε απο την μανα της πως να αποφευγει
αντρες σαν τον πατερα της, ενω τα συγχρονα αγορακια εβγαιναν ολοενα και πιο υποχωρητικα.
Ομως, η κορη οσμωθηκε σε μια πολιτικη προληπτικης επιθεσης, ακομα και αν το αγορι που
εχει διπλα της ... ΔΕΝ ειναι ο πατερας της.

Κατανοητοτερο ? -bye-

Kαι δεν τα ριχνω ολα αποκλειστικα σε διαφορες της φυσης. Προστιθενται και αλλα αγκαθια.
Καλως η κακως, την συμπεριφορα μας την διαμορφωνει η κοινωνια (και ΟΧΙ η Φυση).