Όταν λέμε σε καμία εννοούμε σε καμία; Δηλαδή ως τακτική το να παραδεχτείς κάτι προφανές και σχετικά αθώο (π.χ. ότι κοίταξες ασυναίσθητα μία άλλη περαστική) έτσι ώστε οι αρνήσεις σου σε άλλα πιο αμφισβητούμενα και σοβαρά θέματα να έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία είναι λάθος;Σε καμμία περίπτωση - κυριολεκτικά - δεν το παραδέχεσαι.
Όταν λέμε σε καμία εννοούμε σε καμία; Δηλαδή ως τακτική το να παραδεχτείς κάτι προφανές και σχετικά αθώο (π.χ. ότι κοίταξες ασυναίσθητα μία άλλη περαστική) έτσι ώστε οι αρνήσεις σου σε άλλα πιο αμφισβητούμενα και σοβαρά θέματα να έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία είναι λάθος;
Αν το παραδεχτείς μόνος σου, ότι δικαιολογία και να βρεις, είσαι τελειωμένος.
Η αναφορά μου ήταν σε θέματα απιστίας. Αλλά γενικά, ναί, σε καμμία περίπτωση δεν παραδέχεσαι κάτι που θα την στενοχωρήσει όταν έχεις την ευκαιρία να το θολώσεις περισσότερο ή να το μπαλώσεις. Οι γυναίκες δεν ξεχνούν ποτέ, σε βάθος χρόνου στο μυαλό τους το το τόσο το κάνουν τόσο και αυτό που αντικειμενικά ή για σένα είναι αθώο, δεν σημαίνει οτι είναι έτσι και για την γυναίκα τώρα ή θα είναι σε 2 μήνες. Απο την άλλη, οι μικροαμφιβολίες είναι η δεύτερη φύση της γυναίκας, τις έχουν εσωτερική ανάγκη γι'αυτό και κρατούν σε εγρήγορση το μυαλό τους για τέτοια θέματα.
Το βασικότερο είναι αυτό που είπα - οτι αν σε αγαπάει και θέλει να σε κρατήσει, πρέπει να της δώσεις την δυνατότητα να σκεφτεί οτι ίσως σε αδικεί, ότι κάποιος βάζει λόγια, οτι την ζηλεύουν, οτι μπορεί πράγματι να μην κατάλαβε κλπ. Αν το παραδεχτείς μόνος σου, ότι δικαιολογία και να βρεις, είσαι τελειωμένος.
Το ότι δεν ξεχνάνε οι γυναίκες είναι νόμος. Η ερώτηση είναι αν το να μην παραδέχεσαι ποτέ τίποτα περί απιστίας (ακόμα και «πλατωνικής» όπως ένα βλέμμα, έτσι το βλέπουν πολλές γυναίκες) μπορεί να την οδηγήσει να μη δίνει σημασία στις αρνήσεις σου, γιατί θεωρεί ότι τα αρνείσαι πάντα όλα. Ενώ αν παραδεχτείς κάτι αθώο που είναι σχετικά προφανές, ίσως να αποκτήσουνε μεγαλύτερη αξιοπιστία οι αρνήσεις σου.
Αν κατάλαβα καλά εσύ είσαι υπέρ της πλήρους άρνησης; Δηλαδή δεν παραδεχόμαστε ποτέ και τίποτα. Π.χ. στην περίπτωση που είπαμε κοίταξα γιατί νόμιζα ότι είναι μια γνωστή μου, μόνο εσύ υπάρχεις για μένα κλπ.;
Δεν υπάρχει τυχαιότητα στις σχέσεις.
Οι άντρες έλκονται από συγκεκριμένες γυναίκες με στοιχεία που ψάχνουν υποσυνείδητα οι ίδιοι οι άνδρες. Για αυτό ένας άνδρας το πιο συνηθισμένο είναι να έχει σχέση με γυναίκες που έχουν ίδια συμπεριφορά αφού από αυτές έλκεται. Το πιο συνηθισμένο που ακούμε είναι, πάλι σαν την προηγούμενη βρήκα τα ίδια μου κάνει! Αφού ο ίδιος τέτοια γυναίκα ψάχνει και βρίσκει. Στην ουσία γυρίζει σε ένα κύκλο κυνηγώντας το ίδιο πράγμα. Κάποιοι ψάχνουν διαλλακτικές, κάποιοι αυταρχικές, κάποιοι δυναμικές, κάποιοι χαμηλού προφιλ.
Φίλος μου έμπλεκε σταθερά με γυναίκες συγκεκριμένου χαρακτήρα με αποτέλεσμα να φτάνει σε σημείο να αρρωσταίνει και να χωρίζει κάθε φορά.
ΑΚΡΙΒΩΣ οτι κανω εγω.... η, τουλαχιστον, εκανα.
Την αληθεια, μονο την αληθεια ... και οπου βγει ... οτι βγει !
Βεβαια, αυτο, με μαθηματικη βεβαιοτητα καταληγει σε χωρισμο.
Τις αφησα να με σουταρουν ΟΛΕΣ ... και απο μια αποψη ηρεμισα.
"Δεν σε χρειαζομαι να μου λες την αληθεια, την βλεπω και μονη μου
εσενα σε θελω για να με ηρεμεις, να μου λες και κανα ψεμματακι ... οποτε χρειαστει".
Δυστυχως ΑΥΤΟ το ψεμματακι ... δεν ειναι "οποτε" .... ειναι ΚΑΘΕ μερα.
Γιατι καθε μερα την πιανουν μικροαμφιβολιες και ανασφαλειες. Οχι καθε εξαμηνο
(οπως εμας που πρεπει να μεσολαβησουν και αντικειμενικοι λογοι, δηλαδη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ).
Και θελει και χοντρο νταντεμα η φαση. Να κλαιει αυτη, να χαμογελας εσυ. Να σε διωχνει,
να την αγκαλιαζεις. Να σε ραινει με "κοσμητικα", να την ραινεις με τρυφερολογα.
Και δωστου παλι απο την αρχη, την επομενη μερα.
Εντωμεταξυ, με τις φιλες της ... χαρες-πασχαλιες ! Εκει δεν μοιραζεται καημους και κλαμματα.
ΜΟΝΟ με ΣΕΝΑ. Γιαυτο αλλωστε εισαι διπλα της ... για τις ανηφορες, για τις πικρες, για τις
μαυριλες της. Ετσι ... τι σοϊ αντρας εισαι ... αν δεν μπορεις να αφουγκραστεις τον καημο της.
Non-stop καημο. Που αρχιζει μολις σε δει και σταματα οταν φευγει.
Τα πραγματα ειναι απλα ... απλα μεγαλωσαμε μεσα σε οικογενειες που τα ΕΚΡΥΒΑΝ ολα αυτα
οι γονεις μας. Απο το 1970 και μετα, η γυναικα εκτιμα και σεβεται την ασχημη συμπεριφορα
αλλα ταυτοχρονα "εξουθενωνει" την καλη συμπεριφορα, την τρυφεροτητα, την αλληλεγγυη,
το ΜΑΖΙ.
Εμεις οι αντρες ειμαστε καλυτεροι ? .... ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ .....
Ομως εδω βρισκεται το οξυμωρο : o καθενας μαγνητιζεται απο αυτον που ΔΕΝ του ταιριαζει.
Αντι να πεσει ο αλητης στην αλητισσα, πεφτει το καλοπαιδο. Και αντι να πεσει η μπεσαλης
στην φρονιμη, πεφτει η αληταρας. Ελαχιστα πραγματα αλλαζουν μετα τον γαμο !
H γαμημενη η τυχαιοτητα στην ελξη .... αναποδραστη !
Η ερωτηση ειναι μετα απο ποσες φορες "καψιμο" μαθαινει κανεις; μαθαινει ποτε ή επαναλαμβανει συνεχως τα ιδια λαθη περιμενοντας (ματαια) διαφορετικο αποτελεσμα; Φοβαμαι οτι καποιοι ανθρωποι δεν μαθαινουν ποτε. Σε φιλο μου αρεσαν οι "τρελλές". Ειχε την ανωμαλια να πιστευει οτι η μουρλα τους της καθιστουσε ενδιαφεροντες και ειναι ανθρωπος ευφυεστατος (στα υπολοιπα θεματα) που δεν αντεχει να βαριεται. Τελικα παντρευτηκε μια, του ανατιναξε τη ζωη και τωρα παλευει να χωρισει. Οπως ειπα ειναι ενας απο τους πιο ευφυεις ανθρωπους που εχω γνωρισει στη ζωη μου, αλλα σε αυτο το θεμα δεν ξερω αν υπαρχει πιο ζωντοβολο απο αυτον. Εκανε "μπαμ" σε ολους τους φιλους του οτι η συγκεκριμενη δεν ηταν γυναικα για γαμο (δεν ηταν αλητισα, απλα μουρλη).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.